isspro Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 εχω ενα λαπτοπ παλιο που ο Ide 40αρης τα εφτισε και θελω στη θεση του να βαλω sata. υπαρχει καποιο καλωδιο που να μπαινει στη θεση του υπαρχον και να ενωνει sata [αντι ide] στο λαπτοπ? ιδου το υπαρχον: η βαση του λαπτοπ που μπαινει το καλωδιο: ο σκληρος [ide]:
chrisimone Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 και να υπηρχε δεν θα κερδιζες κατι, επειδη ειναι σατα ... παρε εναν pata και θα εισαι μια χαρα εκτος και αν υπαρχει καβαντζα κανας σατα δισκος και θελεις να τον βαλεις .. τοτε παω πασο
isspro Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 IDE ειναι φιλε μου το καλωδιο. τι PATA??? δεν υπαρχει καβατζα αλλα και να υπηρχε δεν νομιζω να εκανε με το καλωδιο. ειπαμε ειναι ide καλωδιο και sata σκληρος αρα δεν γινεται.
chrisimone Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/Integrated_Drive_Electronics
isspro Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 για λαπτοπ μιλαμε παντα. αν δειτε στη 2η εικονα [οσο φαινεταο] το μεγεθος της υποδοχης ειναι πιο μικρο απ'οτι σε κανονκο pc. οποτε η αναζητηση συνεχειζεται. νομιζω οτι εχει στα κοσμοντατα θα κοιταξω να δω edit: πηρα τηλ αλλα δεν εχουν
antonl Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Αν δε σκοπεύεις να βάλεις κανέναν 2.5" @ 7200rpm δεν αξίζει να πας σε SATA. Και ο PATA μια χαρά σε καλύπτει. Επίσης δε γνωρίζω τι ακριβώς παίζει με τους 2.5" αλλά οι 3.5" SATA έχουν και διαφορετικό βύσμα για την τροφοδοσία ρεύματος από τους PATA.
isspro Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 2.5" IDE θελω ρε παιδια και αν δεν υπαρχει, μονο τοτε να κοιταξω για σατα η οτι να ναι αρκει ομως να βρω καλωδιο καταλληλο που να εφαρμοζει/κουμπωνει στη mobo. αλλιως οτι και να λεμε για pata, μαπα κλπ δουλεια δεν γινεται
antonl Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Ο δίσκος που δείχνεις στη φώτο είναι PATA (αυτό που λες εσύ IDE), αν είδες το link από wiki που παραθέτει ο chrisimone παραπάνω. Και ξαναλέω, αν δε σκοπεύεις να βάλεις κάποιον δίσκο στις 7200rpm δεν υπάρχει λόγος να παιδεύεσαι να βρεις adaptor για PATA->SATA.
isspro Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 δε με ενδιαφερουν οι στροφες καθολου. σκληρο για να λειτουργησει το μηχανημα θελω. και 20gb δε με πειραζει. ειπα για adaptor καθως sata για laptop υπαρχουν πιο πολλα, ενω γι αυτο που θελω χωρις "πατεντες" μου λεει το πλαισιο 90? για 120αρη... εχει παρει το ματι σου αναλογο με το δικο μου?
antonl Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Νόμιζα πως επέμενες για SATA γιατί δεν ήθελες εσύ IDE/PATA, λάθος μου Δες εδώ μήπως διευκολυνθείς καθόλου.
isspro Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 ide θελω και αν δεν..., τοτε sata κλπ με το αναλογο adaptora αυτοι που λες ειναι sata. κανουν ετσι απο πανω χωρις τπτ να τους βαλω στη θεση του ide? θα κουμπωνει? εδω ειναι μονο για ide. μεχρι 50? αξιζει καποιος?
Delirium Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Ριξε μια ματια και στο θεμα εδω -για να μη τους ξαναγραφω http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2220144#post2220144
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.