Stefanaras Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Είμαι κάτοχος ενός laptop Fujitsu Amilo L1300 το οποίο παρουσιάζει το εξής πρόβλημα: Η οθόνη είναι πάντοτε μαύρη κ φαίνεται σαν να μη δουλεύει, η αλήθεια όμως είναι ότι υπό συγκεκρημένη γωνία με φως να χτυπά πάνω φαίνεται να απεικονίζονται σωστά όλα τα αντικείμενα στην οθόνη... Ράγισμα δεν φαίνεται να έχει πουθενά οπότε φαντάζομαι ότι πρέπει να χάλασε το backlight. Αυτό που ζητάω από εσάς είναι βοήθεια για την ανεύρεση του σωστού μοντέλου λάμπας αλλά κ ίσως κάποιες οδηγίες για την αλλαγή... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Vamire666 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 αν και δεν διαθετο καποιο λαπτοπ λογο εμπειριας απανταω!!! Αυτο το εχουν παθει πολλα ατομα δεν νομιζω ν σου εχει χαλασει η οθονη νομιζω πατας το κουμπι ctrl και το κουμπακι που διχνει την εντασει του φωτησμου κατι τετοιο εμπας περιπτωσει
Stefanaras Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Φίλε μου, μου φαίνεται δε με κατάλαβες... Προφανώς κ υπάρχει κουμπί που ρυθμίζει τη φωτεινότητα αλλά στη περίπτωση μου όταν λέω ότι η οθόνη είναι μαύρη το εννοώ... Πίσσα, κατράμι!
sa3rdna Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 πριν κάνα μήνα το έπαθε αυτό και το λάπτοπ ενός φίλου και πάνω που λέγαμε να ψάξουμε να βρούμε λάμπες ή οθόνη ανάλογα η ζημιά(γιατί δεν ξέραμε τι είναι) είπα να του κάνω μια εγχείρηση να δώ τι οθόνη φοράει. στο μεταξύ και πριν το κλείσω λέω δεν καθαρίζω λίγο τις επαφές μπας και.... ε λοιπόν, όπως φαντάζεσαι ως δια μαγείας μόλις το ξανά άναψα η οθόνη έπαιζε μια χαρά οπότε αν δεν φοβάσαι τις εγχειρήσεις και ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να το ανοίξεις δοκίμασέ το. στην τελική δεν έχεις και τίποτα να χάσεις.
alex2005 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Καθάρισε λίγο τις επαφές όπως είπε ο sa3rdna. Το έχω και εγώ αυτό το laptop και θυμάμαι όταν το είχα πάρει ότι μερικές φορές τρεμο έπαιζε η οθόνη. Ψάχνοντας τι γίνεται τελικά βρήκα ότι υπάρχει ένα θέμα γενικά με τις επαφές της οθόνης αυτού του μοντέλου,οπότε ρίξε μία ματιά σε αυτό πρώτα.
pitbulll Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Tσέκαρε και τον διακόπτη αδρανοποίησης της οθόνης που είναι στην αριστερή γωνία κάτω μήπως και έχει κολλήσει ή σπάσει
Stefanaras Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές! Είτε σήμερα είτε αύριο θα κάτσω κ θα το ανοίξω για να πειραματιστώ απλά μία ερώτηση... Από τη στιγμή που υπό συγκεκρημένες συνθήκες μπορώ να διακρίνω κάτι να παίζεται στην οθόνη δεν είναι λίγο απίθανο να φταίνε οι επαφές της οθόνης;; Εκτός και αν εννοείτε τις επαφές της λάμπας... Τελικά κάποιος που να ξέρει από που θα μπορούσα να προμυθευτώ -σε περίπτωση που οι άλλες προσπάθειες δεν ευδοκιμήσουν- backlight δεν υπάρχει ε;
Stefanaras Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Και κάτι ακόμα που ξέχασα να αναφέρω στο προηγούμενο μου ποστ: Οι επαφές που λέτε για να καθαριστούν θα πρέπει να ανοιχτεί η βάση του laptop ή η οθόνη;;
sa3rdna Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 βασικά υπάρχει μια καλωδιοταινία που ξεκινάει κάπου κάτω από το πληκτρολόγιο και καταλήγει πίσω από την οθόνη οπότε πρέπει να ανοίξεις και τα δύο για να καθαρίσεις την καλωδιοταινία και στις δύο μερειές. ψάξε λίγο στο νετ για το service manual του λαπτοπ να δεις οδηγίες πως να το ανοίξεις και να βρεις που ακριβώς είναι το κάθετί.
treloxakeras Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δεν φταίει η λάμπα ούτε η οθόνη αυτό που πρέπει να αλλάξεις είναι το inverter η πλακέτα που δίνει τροφοδοσία στη λάμπα της οθόνης. Αν το ανοίξεις θα δεις μια πλακέτα στην οποία από την μία μεριά έχει ένα βύσμα με 4 ή 6 καλωδιακία και από την άλλη ένα βύσμα με δύο καλώδια τα οποία συνήθως είναι ένα ροζ και ένα άσπρο. Τώρα το inverter μπορείς να το προμηθευτείς από την alman Hellas ή από την http://www.partstrading.gr
kanenas_0 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Αντε να αναφερω κ'εγω ενα κουφο με το Fujitsu Xi 1546. Εδω και ενα μηνα, η οθονη αρχισε να δειχνει μια λευκη οροσειρα στο κατω μερος. Καθε μερα αλλαζε και σχημα. Εμοιαζε σαν να ειχε πεσει καποιο υγρο μεσα που πηγαινωφερνε. Το laptop δεν το ακουμπα κανενας στο σπιτι οποτε δεν ξερω τι ειταν. Προτου το παω για επισκευη (λογω δουλειας) σιγα-σιγα τα βουναλακια υποχωρησαν και ξαναγυρισε στα σωστα του. Ξερει κανενας τι μπορει να ειταν?
Stefanaras Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Eμένα πάντως φίλε μου κάπως έτσι άρχισε το πρόβλημα στην οθόνη ενός άλλου φορητού που είχα... Από μικρή "οροσειρά" όπως λες κ εσύ που άμα έτρωγε κ καμία έφευγε. Έτσι μετά από αρκετό "φαί" μόνιμοποιήθηκε το πρόβλημα σε μία φαρδιά κάθετη λωρίδα. Ευτυχώς ήταν στην εγγύηση οπότε τέλος καλό όλα καλά! Τώρα εσύ σε περίπτωση που είσαι στα τελειώματα της εγγύησης κάνε τη προσευχή σου να γίνει μόνιμο το πρόβλημα άμεσα ώστε να σου αντικαταστήσουν την οθόνη αλλιώς κάνε τη για να μη ξαναεμφανιστεί ποτέ ξανά γιατί το κόστος επισκευής του θα είναι απαγορευτικό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.