Προς το περιεχόμενο

Aναζήτηση Φωτογραφικής

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hi... Είμαι έτοιμος να πάρω μια DSLR φωτογραφική. Βασικά έχω περιορίσει την ερευνά μου μεταξύ cannon nikon,ξέρει κανένας αν κάνω καλά ή πρέπει να κοιτάξω και άλλες? Και αν ναι ποιες?

Δημοσ.

Αν βγάλεις στην άκρη την Leica που παίζει σε δική της κατηγορία τότε οι Nikon/Canon είναι συαθερή αξία και όσον αφορά μηχανές και όσον αφορά φακούς.

Δημοσ.
Hi... Είμαι έτοιμος να πάρω μια DSLR φωτογραφική. Βασικά έχω περιορίσει την ερευνά μου μεταξύ cannon nikon,ξέρει κανένας αν κάνω καλά ή πρέπει να κοιτάξω και άλλες? Και αν ναι ποιες?

Ουσιαστικα ψαχνεις μια entrly level dslr ...δηλαδη την πρωτη σου dslr χωρις να ειναι επαγγελματικη....τεραστιων διαστασεων..αλλα μια σοβαρη μηχανη να μπορεις να πειραματιστεις... Αρχικα λοιπον πες μας μεχρι ποσα μπορεις να δωσεις....Και στο λεω αυτο γιατι σε αντιθεση με τις compact μπορεις να βρεις στην αγορα περα απο τα τελευταια μοντελα των 10mp και των νεων τεχνολογιων σε θεματα θορυβου..γρηγορης εστιασης κτλπ..και μοντελα μικροτερης αναλυσης 2 ετιας ή 3ετιας σε αρκετα χαμηλες τιμες...

Εγω θα σου προτεινα να κινηθεις προς olympus e series.... αν θες μικρη μηχανη και δεν σε νοιαζει η ελλειψη αντικραδασμικου συστηματος στον αισθητηρα, δες τις e410 , e420..

Αν θες απαραιτητως image stabilizer στον αισθητηρα ωστε να μπορεις να φορας φακους χωρις οπτικη σταθεροποιηση και να σαι καλα...δες τις e510 , e520...

Οι olympus ηταν απο τις πρωτες εταιρειες που ενσωματωσαν την τεχνολογια live view στις μηχανες της....ετσι ωστε να μπορεις τοσο να δεις το θεμα σου μεσα απο την οθονη οσο και να εστιασεις μεσα απο την οθονη (e420, e520).

Αν παλι εισαι λατρης των canon, nikon τοτε κοιτας απο nikon τα μοντελα d50 d40 d40x d60 και απο canon 450d 350d κοκ.... Ολες οι μηχανες αυτης της κατηγοριας εχουν ιδιεσ επιδοσεις πανω κατω....καμμια σχεση με τις διαφορες στο επιπεδο των compact.... εγω προτιμησα olympus πριν 1 οκταμηνο για 5 λογους..

1. live view

2. image stabilizer στον αισθητηρα αρα δεν χρειαζεται να αγοραζω τους πανακριβους φακους με ενσωματωμενο σταθεροποιητη

3. Συστημα καθαρισμου του αισθητηρα βασιζομενο στους υπερηχους..οποτε γλιτωνω τα λεφτα που θελουν μια φορα στο τοσο οι μηχανες για να καθαριστουν απο σκονη κτπλ

4. Μεγεθος μικρο

5. Αναλογιες αισθητηρα 4/3 που σημαινει οτι 2πλασιαζεται αυτοματα το εστιακο μηκος καθε φακου...οποτε ενας 300αρης φακος (με κοστος 360 ευρω) γινεται 600αρης....

Δεν διαφημιζω την Olympus απλα αυτην προτιμησα και δεν το μετανιωσα...Και οι μηχανες της nikon παντως ειναι κορυφαιες οπως και της canon...περισσοτερο εξαρταται αποτο ποια σου καθεται καλυτερα στο χερι και με ποια νιωθεις πιο ανετα....

Ελπιζω να σε βοηθησα και να μην σε εμπλεξα;)

Δημοσ.
Αν βγάλεις στην άκρη την Leica που παίζει σε δική της κατηγορία τότε οι Nikon/Canon είναι συαθερή αξία και όσον αφορά μηχανές και όσον αφορά φακούς.

H leica Ουσιαστικα δεν υφισταται....εχει αγοραστει απο την panasonic η οποια βαζει την φιρμα leica ..σε ορισμενες μηχανες ..πιο συλλεκτικες σε θεμα σχεδιασης... σιγουρα η τεχνογνωσια της leica παραμενει..αλλα ειναι στο χερι της panasonic αν θα την αξιοποιησει και ποσο...αλλωστε αν εχεις παρατηρησεις τα μοντελα leica στην αγορα ειναι ελαχιστα...

Δημοσ.

Μπορει να έχει αγοραστεί απο την Panasonic παρόλα αυτά όμως η τεχνογνωσία της δεν έχει δωθεί στην "μαμά" εταιρεία. Η Leica έιναι πολλά παραπάνω απο το "Leica design".

Δημοσ.

Το κυριότερο που πρέπει να κοιτάξεις πριν αγοράσεις DSLR είναι οι φακοί. Ποιοι φακοί υποστηρίζονται από ποια εταιρεία και μοντέλο μηχανής. Μη ξεχνάς ότι τα ηλεκτρονικά πολύ γρήγορα εξελίσονται, οπότε μετά από 2-3 χρόνια θα αναγκαστείς να πάρεις μια νέα, καλύτερη και φτηνότερη μηχανή. Οι φακοί όμως που θα έχεις αγοράσει θα πρέπει να σου μείνουν και να τους χρησιμοποιήσεις και στην καινούρια μηχανή. Δηλαδή πχ αν πάρεις nikon και αγοράσεις και 2-3 έξτρα φακούς είσαι ουσιαστικά σχεδόν αναγκασμένος και η επόμενη dslr που θα αγοράσεις, όταν την αγοράσεις, να είναι πάλι nikon, ώστε να μπαίνουν οι φακοί που ήδη θα έχεις.

Να αναφέρω επίσης, ότι οι περισσότεροι φωτογράφοι μόδας, studio, και γενικά εσωτερικές φωτογραφίσεις έχουν nikon, ενώ οι περισσότεροι φωτορεπόρτερ και γενικά όσοι φωτογραφίζουν εξωτερικά ή γρήγορα κινούμενα θέματα έχουν canon.

Δημοσ.

και εγώ ψάχνομαι πάντως και δεν ξέρω προς τα που να κοιτάξω,για sony έλεγα αλλα δεν ξέρω...καταρχήν δηλώνω ερασιτέχνης αλλα "μαρεσει" η φωτογραφία,το σίγουρο είναι πως θα αγοράσω από ebay ,πολύ μεγάλη διαφορα!

ποια από τις 3 θα επιλέγατε?

http://www.megamarket.gr/olympuse510body-p-57199.html

http://cgi.ebay.com/NEW-Sony-Alpha-DSLR-A200K-A200-10-2-MP-Digital-Camera_W0QQitemZ200235756316QQihZ010QQcategoryZ72403QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

http://www.sound-vision.gr/pls/apex/f?p=101:10:2934842684083417:LP:NO::P1_ID:280

Δημοσ.

Εγω δεν θα σου πώ τι να πάρεις αλλά θα σου κάνω μερικές ερωτήσεις και μερικές προτάσεις/σχόλια

α) Γιατί θέλεις DSLR ? Γνωρίζεις τι παραπάνω θα σου δώσει σε σχέση με μια απλή μηχανη και με τι αντάλλαγμα ? Εισαι διατεθιμένος να διαβάσεις ? Να κουβαλας το βαλιτσάκι με 1-2 φακους/φλας/φιλτρα/ τρίποδο κλπ ? Να καθαριζεις και να συντηρείς τη μηχανή ? Να προσεχεις οταν αλλάζεις φακους κλπ κλπ

β) Τι σου αρέσει να φωτογραφίζεις ? Τοπία, πορτραίτα, κινούμενα θεματα, προσωπα, τον γιο σου (παράδειγμα) σε μια σχολική γιορτή ; Ολα αυτά θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμο τι θα πάρεις και πόσα θα ξοδέψεις

γ) Πόσα εισαι διατεθιμένος να δώσεις ; Η DSLR δεν ειναι παω στο κατάστημα αγοράζω τη μηχανή και τέλος ... Δυστυχώς αυτό είναι μόνο η αρχή..

Καποια σχόλια

-----------------

α) Μην αγοράσεις μηχανή χωρις να την δοκιμάσεις στο χέρι σου

β) Επενδύουμε σε καλους φακούς και οχι σε σώμα. Το σώμα απαρχαιώνεται σε ελάχιστο χρόνο, τους φακους (εαν ειναι καλοι) θα τους εχεις μαζί σου για πολλά πολλά χρόνια

γ) Εταιρείες οπως η Canon η Nikon η Olympus & η Pentax ειναι τρένα που τρέχουν στην κουρσα του ανταγωνισμού στις DSLR αυτή τη στιγμή (Την Sony δεν την βάζω μέσα γιατί δεν θεωρώ οτι τώρα εχει το κατι διαφορετικο να δώσει - ισως σε 2-3 χρόνια). Σε ενα από αυτά τα τραίνα θα πρέπει να ανέβεις και εσύ εαν θελεις να παιξεις στο παιχνιδι που λέγεται DSLR. Σε καθενα από αυτά τα δρομολογια λοιπόν με οποιο τράινο και εαν ταξιδεψεις θα εχεις μια μεγάλη ποικιλια από σώματα/φακους/φλας και αξεσουάρ για να παιξεις ; το τίμημα που πληρώνουμε είναι οτι δεν μπορείς να αλλάξεις τραινο χωρις να ξαναπληρώσεις εκ νέου το ακριβό εισητήριο

(νεοι φακοι σώματα, φλας κλπ)

Αρα διαλεγεις μια εταιρεία και πορεύεσαι με αυτήν αλλιως εαν χρειαστει να αλλάξεις π.χ από Nikon σε Olympus (τυχαιο παράδειγμα) ολος ο εξοπλισμος σου θα βγεί στο σφυρι ...

Αν σε προβλημάτισα με αυτά που σου ανάφερα,αλλά παρόλα αυτά θέλεις να συνεχίσεις τοτε .. προχώρα και εδώ είμαστε να τα ξαναπουμε...

. Σκεψου τα ομως προσεκτικά

Δημοσ.
Εγω δεν θα σου πώ τι να πάρεις αλλά θα σου κάνω μερικές ερωτήσεις και μερικές προτάσεις/σχόλια

α) Γιατί θέλεις DSLR ? Γνωρίζεις τι παραπάνω θα σου δώσει σε σχέση με μια απλή μηχανη και με τι αντάλλαγμα ? Εισαι διατεθιμένος να διαβάσεις ? Να κουβαλας το βαλιτσάκι με 1-2 φακους/φλας/φιλτρα/ τρίποδο κλπ ? Να καθαριζεις και να συντηρείς τη μηχανή ? Να προσεχεις οταν αλλάζεις φακους κλπ κλπ

β) Τι σου αρέσει να φωτογραφίζεις ? Τοπία, πορτραίτα, κινούμενα θεματα, προσωπα, τον γιο σου (παράδειγμα) σε μια σχολική γιορτή ; Ολα αυτά θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμο τι θα πάρεις και πόσα θα ξοδέψεις

γ) Πόσα εισαι διατεθιμένος να δώσεις ; Η DSLR δεν ειναι παω στο κατάστημα αγοράζω τη μηχανή και τέλος ... Δυστυχώς αυτό είναι μόνο η αρχή..

Καποια σχόλια

-----------------

α) Μην αγοράσεις μηχανή χωρις να την δοκιμάσεις στο χέρι σου

β) Επενδύουμε σε καλους φακούς και οχι σε σώμα. Το σώμα απαρχαιώνεται σε ελάχιστο χρόνο, τους φακους (εαν ειναι καλοι) θα τους εχεις μαζί σου για πολλά πολλά χρόνια

γ) Εταιρείες οπως η Canon η Nikon η Olympus & η Pentax ειναι τρένα που τρέχουν στην κουρσα του ανταγωνισμού στις DSLR αυτή τη στιγμή (Την Sony δεν την βάζω μέσα γιατί δεν θεωρώ οτι τώρα εχει το κατι διαφορετικο να δώσει - ισως σε 2-3 χρόνια). Σε ενα από αυτά τα τραίνα θα πρέπει να ανέβεις και εσύ εαν θελεις να παιξεις στο παιχνιδι που λέγεται DSLR. Σε καθενα από αυτά τα δρομολογια λοιπόν με οποιο τράινο και εαν ταξιδεψεις θα εχεις μια μεγάλη ποικιλια από σώματα/φακους/φλας και αξεσουάρ για να παιξεις ; το τίμημα που πληρώνουμε είναι οτι δεν μπορείς να αλλάξεις τραινο χωρις να ξαναπληρώσεις εκ νέου το ακριβό εισητήριο

(νεοι φακοι σώματα, φλας κλπ)

Αρα διαλεγεις μια εταιρεία και πορεύεσαι με αυτήν αλλιως εαν χρειαστει να αλλάξεις π.χ από Nikon σε Olympus (τυχαιο παράδειγμα) ολος ο εξοπλισμος σου θα βγεί στο σφυρι ...

Αν σε προβλημάτισα με αυτά που σου ανάφερα,αλλά παρόλα αυτά θέλεις να συνεχίσεις τοτε .. προχώρα και εδώ είμαστε να τα ξαναπουμε...

. Σκεψου τα ομως προσεκτικά

+1000....θα συμφωνησω και γω απολυτα....πριν πας σε dslr δες γιατι την θες....Γιατι υπαρχουν και αξιολογα compact μοντελα με τα οποια μπορεις να πειραματιστεις με πολλες πιθανοτητες να εχεις ενα καλο αποτελεμα..αλλωστε δεν κανει η μηχανη τον φωτογραφο..αν εχεις διαθεση και ορεξη μπορεις με την χειροτερη μηχανη να τραβηεις τις ωραιοτερες φωτογραφιες....ισως μια slr like...να ηταν καλυτερη πριν πας απευθυειας σε dslr

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σας. Είναι κάτι που με ενδιαφέρει έχω ξεκινήσει να φωτογραφίζω τοπία με μια 10Χ και θέλω να ασχοληθώ πίο πολύ τοσο με την φωτογραφία οσο και με την επεξεργασία. Το όλο θέμα ακριβώς είναι τα χρήματα... οπότε με ενδιαφέρει κάποια που θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω για πιο πολύ καιρό με την προϋπόθεση οτι εξελίσσομαι.Με μια γρήγορη ματιά και με κάποιες ερωτήσεις που έκανα είμαι πιο κοντά στη ΝΙΚΟΝ D80 τώρα με ποιό φακό δεν ξέρω ακόμα πως κρίνεται την επιλογή και στην ίδια τιμή τι αντιπροτείνεται απο cannon kai sony

Δημοσ.

Με μια γρήγορη ματιά και με καποιες ερωτήσεις που έκανα είμαι πιο κοντά στη ΝΙΚΟΝ D80 και αυτό γιατί μου είπαν πως θα εχω μεγαλήτερη πικοιλία φακών και μια entry level χωρίς όμως να την εγκαταλείψω μετα, τωρα με ποιό φακό δεν ξερω ακόμα πως κρίνεται την επιλογή και στην ίδια τιμή τι αντιπροτείνεται απο cannon kai sony

Δημοσ.
Με μια γρήγορη ματιά και με καποιες ερωτήσεις που έκανα είμαι πιο κοντά στη ΝΙΚΟΝ D80 και αυτό γιατί μου είπαν πως θα εχω μεγαλήτερη πικοιλία φακών και μια entry level χωρίς όμως να την εγκαταλείψω μετα, τωρα με ποιό φακό δεν ξερω ακόμα πως κρίνεται την επιλογή και στην ίδια τιμή τι αντιπροτείνεται απο cannon kai sony

Εχεις δει το μεγεθος της???? Ισως να σου ταιριαζε καλυτερα η d60 ή απο canon 450 d, τωρα για sony δεν σου αντιπροτεινω καν....σου αντιπροτεινω e520 απο olympus..ή αν βρεις καποια απο leica ή sigma...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...