Προς το περιεχόμενο

Δουλειές στην Ελλάδα

Hellaslover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Βασικά να κάνω ένα σχόλιο σε αυτό. Δεν είναι αναγκη η προσαρμογή να σημαίνει και την πληρη αφομοιωση στο νέο περιβάλλον , αλλά την παράλληλη ενσωμάτωση. Μπορεί να μοιάζει ουτοπικό για τα ελληνικά δεδομένα , εχουμε δει πως απαξιώνουμε τους μετανάστες στην Ελλάδα , αλλά στο εξωτερικό το φαινόμενο πρέπει λογικά να είναι σαφώς μικρότερης κλίμακας.

Για μας τους Ελληνες , εννοιες όπως πολυπολιτισμικότητα και ανάδρομες σχέσεις μέσα απο διαφορετικές κουλτούρες είναι όνειρα θερινής νυκτός ακόμα. Προφανώς σε πιο πολιτισμένες χώρες της ευρώπης που χαρακτηρίζονται απο διαπολιτισμικότητα , Ολλανδία, Βέλγιο κτλ η ανάλογη προσαρμογή σημαίνει αναγνώριση της διαφορετικότητας. Και εντάξει πες οτι ένας μορφωμένος άνθρωπος αποφασίζει να πάει έξω να ζήσσει , αν στο πίσω μέρος του μυαλού του δεν έχει τα αμέσως παραπάνω που υποστηρίζω , τότε μπορεί και να αποτύχει αναφορικά με την ποιότητα ζωής του , ακόμα και αν ποσοτικά έχει καταφέρει πράγματα - να κάνει χρήματα ξέρω γω ...

Το είπα και πιο πάνω αλλά το ξαναλέω· για προσαρμογή μίλησα όχι για μ.βρετανικοποίηση. όταν λέω προσαρμογή εννοώ ότι σε κάποια πράγματα πρέπει να σκεφτείς όπως σκέφτονται οι Βρετανοί. Για παράδειγμα εδώ απαγορεύεται το κάπνισμα παντού, θα πρέπει κι ο Έλληνας να το σεβαστεί αυτό και να μην καπνίσει, όσο και αν του κακοφαίνεται.

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το είπα και πιο πάνω αλλά το ξαναλέω· για προσαρμογή μίλησα όχι για μ.βρετανικοποίηση. όταν λέω προσαρμογή εννοώ ότι σε κάποια πράγματα πρέπει να σκεφτείς όπως σκέφτονται οι Βρετανοί. Για παράδειγμα εδώ απαγορεύεται το κάπνισμα παντού, θα πρέπει κι ο Έλληνας να το σεβαστεί αυτό και να μην καπνίσει, όσο και αν του κακοφαίνεται.

Ναι εγώ το κατάλαβα οτι αυτό εννοείς. Την παράθεση την έκανα για να διευκρινίσω στους υπόλοιπους οτι η προσαρμογή δεν σημαίνει πλήρης αφομοίωση.

Και μιας και επαναλαμβάνομαι , όλη αυτή η νοσταλγία για την "πατρίδα" και τα συναφή δεν αποκλείεται να είναι ένα μέρος της ανασφάλειας που προέρχεται απο την άρνηση ενσωμάτωσης στο νέο περιβάλλον. Κατανοητό ως ένα σημείο οι θύμησες από τα παιδικά χρόνια, αλλά αν είσαι άνθρωπος κοινωνικός και θέλεις να συνδεθείς με το περιβάλλον που βρίσκεσαι , τότε μετατρέπεις την νοσταλγία αυτή σε μια γλυκιά ανάμνηση ξέρω γώ.

Δεν θα είχαν βέβαια όλοι τις ίδιες ευκαιρίες να καταλάβουν την διαφορά που επισημάνω γιατί ενδεχομένως υπήρχαν διάφορα προβλήματα για να αντιμετωπίσουν, μεταξύ άλλων και οι βασικοί λόγοι ανάγκης για μετανάστευση, αλλά σήμερα όσοι θέλουν να μεταναστεύουν τουλάχιστον για την Ευρώπη , είναι περισσότερο συνειδητοποιημένοι.

Το κακό είναι οτι αυτή η σκατοχώρα που ζούμε, δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί εποικοδομητικά τα νέα μυαλά και για ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν στην ζωή τους ολιστικά και όχι για την πάρτη τους είναι μια ακατάλληλη χώρα.

Ολα τα υπόλοιπα , για τις καφετέριες , τα μπαρ , τα ψυχολογικά προβλήματα είναι εντελώς ασήμαντα , αφορούν μόνο αυτούς που δεν ξέρουν τι θέλουν απο την ζωή τους, αλλά δεν φταίνε απαραίτητα οι ίδιοι.

Δημοσ.
Προσαρμογή είπα, δε μίλησα για "αγγλικο/γαλικο/ισπανο/κλπ/ποίηση", δεν είπα να αλλάξεις τελείως αλλά να προσαρμοστείς στη χώρα που επέλεξες να ζήσεις. Δεν μπορείς π.χ. επειδή έβγαινες στο Μπουρνάζι (λέμε τώρα) με το κάμπριο το αυτοκίνητο και τη μουσική στο τέρμα να κάνεις τα ίδια κι εδώ γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα σου κόψουνε τον κώλο.

Όσο για τη διασκέδαση, εξαρτάται το πως το βλέπει ο καθένας. Βρετανοί φίλοι μου που έχουνε έλθει Ελλάδα δεν μπορούνε να καταλάβουνε π.χ. γιατί καθόμαστε σε μία κατεφέτερια δύο και τρεις ώρες με έναν καφέ, ή γιατί βγαίνουμε σε ένα club και δε χορεύουμε παρά πίνουμε ένα ποτό και φαινόμαστε cool. Είναι θέμα νοοτροπίας. Δε σου λέω ότι η διασκέδαση στη Μ.Β. είναι καλύτερη, διαφορετική ναι, καλύτερη όχι, αλλά έχει και εδώ τα καλά του, αρκεί να είσαι ανοιχτόμυαλος και να μπορείς να τα δεις. Αν όμως για εσένα διασκέδαση είναι μπουζούκια, clubs της παραλιακής και καφέδες στο Θησείο, τότε να είσαι σίγουρος ότι η Βόρεια Ευρώπη δεν είναι για εσένα.

το ηξερα οτι η διασκεδαση δεν ηταν καλο παραδειγμα επρεπε να το περιμενω οτι θα μου πεταγες κατι τετοιο, καλυτερα να εβαζα διατροφη για να δω τι θα εγραφες.

Τεσπα, η β. Ευρωπη δεν ειναι για μενα οσο εχουν για διασκεδαση τα ελεηνα clubs τους που μεσα ειναι γεματα trash γκομενες και τυπους τιγκα στη ντοπα. Και γενικα το στυλακι της μαζικης διασκεδασης που τους μαζευουν για να τους τα αρπαξουν και οι αλλοι πανε να γινουν λιωμα, αυτο αποφευγω και στην Ελλαδα. Το κακο ειναι οτι εκει ειναι τοσο τυποποιημενη η διασκεδαση που δεν εχεις τις εναλλακτικες που εχεις στην Ελλαδα.

Δημοσ.

@Γηρυόνης

Είπα εγώ ότι δεν έκλεισαν;

Απλα δεν το ειπες... Πολυ βολικα το εκρυψες.

Οι υπαρχοντες, που κερδισαν περισσοτερα, απορροφησαν ποσοστο των μη καπνιστων που απλα δε ειχαν που να πανε μετα απο τον καταιγισμο των λουκετων.

Αν αιτια ειναι ο στασιμοπληθωρισμος, σε ποσους αλλους επιχειρηματικους κλαδους παρατηρηθηκε αυξηση λουκετων πανω απο 600%(!) ->το 2007 ?

Το τελευταιο που θα εκοβαν ειναι η pub και μαλιστα για 4 πενες το pint! Kι αν ειχε ανεβει τοσο μεχρι το τελος του '07.

Αν αλλάξεις και προσαρμοστείς γίνεσαι "πουρές". Καλό.

Μονο καλο? Τελειο! Αν εισαι και ο εκει μπομπολας, ξερεις ποσα εχεις να κερδισεις απο τους διαφορους πουρεδες που θα σου δουλευουν για το βασικο? Τα κοντεινερς προς Σκωτια μερια που μενουν στοιβαγμενοι οι Βουλγαρο-πολωνοι, ανασφαλιστοι και απληρωτοι τα ειδες btw? Θα προσαρμοστουν κι αυτοι. Καποτε...

Βεβαια αμα δεν το εχεις και μεσα σου, πουρες δε γινεσαι.

Μπορείς να παραθέσεις επίκαιρες (από το 2007) για..

Μερικα στοιχεια. Για στοιχεια παλιοτερων ετων θα κανεις search και επειδη ειμαι αλεργικος στους πουρεδες, (μασημενη τροφη yiak), σου δινω hints:

* The rate of antidepressant prescriptions for children rose by 70% in a decade

* Britain has become a "Prozac nation", with the use of antidepressants spiralling out of control amid a crisis in mental health care

* "explosion" in antidepressant use, with 31m prescriptions issued in 2006, including 631,000 for children.

* Γηρυόνης: εγώ Αγγλία ζω και κανένας από αυτούς που συγχρωτίζομαι δεν παίρνει αντικαταθλιπτικά.

* Over 28 million prescriptions were issued in 2002 and this continues to rise.

* 29 million prescriptions were issued in 2004.

* Child, Teen Anti-Depressant Use Quadruples in UK 2007

* Child use of antidepressants up four-fold in 2008

* Γηρυόνης: Σε πληροφορώ ότι και οι Άγγλοι μια χαρά ζωή κάνουνε.

* BLISS: Μακάριοι... πραγματικα.

* It's estimated that up to 10% of the British population are currently taking some form of antidepressant.

* Around 5000 people take their own lives in England every year. In Wales,

* BLISS: Μακάριοι... και με πιστοποιητικο....

* UK has fastest growth of psychotropic drugs for children and adolescents

Για του λογου του αληθες, θελω να δω τι θα σκαρφιστεις για να κανεις το ασπρο-μαυρο και εδω.... :-)

Για παράδειγμα εδώ απαγορεύεται το κάπνισμα παντού, θα πρέπει κι ο Έλληνας να το σεβαστεί αυτό και να μην καπνίσει, όσο και αν του κακοφαίνεται.

Ενω οι πολιτισμενοι Βρετανοι οταν ερχονται στην Ελλαδα δειχνουν μεγιστο σεβας και δεν τους κακοφαίνεται οταν τους πιανουν με τα βρακια κατω και μεσα στη μαστουρα στη μεση του δρομου. Σημασια ομως εχει οτι δεν καπνιζουν. Α.. το σωστο σωστο... τετοια εκτροπα δεν τα κανουν αυτοι :lol:

εδιτ: ειναι να απορει κανεις... αν σε ανθουσα οικονομια τα περνανε με τις χουφτες, τωρα που τα πραγματα ειναι σκουρα, ποσα θα πινουνε για να νιωσουν καλυτερα?

Κι αν ετσι νιωθουν οι ιδιοι οι Αγγλοι, οι μεταναστες περνάνε καλυτερα ή χειροτερα?

Μr Γηρυόνης επιμενεις?

Δημοσ.

Τεσπα, η β. Ευρωπη δεν ειναι για μενα οσο εχουν για διασκεδαση τα ελεηνα clubs τους που μεσα ειναι γεματα trash γκομενες και τυπους τιγκα στη ντοπα. Και γενικα το στυλακι της μαζικης διασκεδασης που τους μαζευουν για να τους τα αρπαξουν και οι αλλοι πανε να γινουν λιωμα, αυτο αποφευγω και στην Ελλαδα. Το κακο ειναι οτι εκει ειναι τοσο τυποποιημενη η διασκεδαση που δεν εχεις τις εναλλακτικες που εχεις στην Ελλαδα.

Κοίτα, το ίδιο θα μπορούσα να πω κι εγώ για τα μπουζούκια, ότι είναι τυποποιημένη διασκέδαση στην Ελλάδα. Αλλά σίγουρα έχεις εναλλακτικές, όπως εναλλακτικές έχεις και στην Αγγλία. Απλώς χρειάζεται να είσαι ανοικτός στο να κάνεις διαφορετικά πράγματα.

Δημοσ.
@Γηρυόνης

Οι υπαρχοντες, που κερδισαν περισσοτερα, απορροφησαν ποσοστο των μη καπνιστων που απλα δε ειχαν που να πανε μετα απο τον καταιγισμο των λουκετων.

Αν αιτια ειναι ο στασιμοπληθωρισμος, σε ποσους αλλους επιχειρηματικους κλαδους παρατηρηθηκε αυξηση λουκετων πανω απο 600%(!) ->το 2007 ?

Το τελευταιο που θα εκοβαν ειναι η pub και μαλιστα για 4 πενες το pint! Kι αν ειχε ανεβει τοσο μεχρι το τελος του '07.

Τί έκρυψα; Είμαι πολύ προσεκτικός σε ό,τι λέω, μόνο και μόνο για να αποφύγω περιττές προσάψεις λεγομένων που δεν έχω πει. Δεν είναι οι 4 πένες αύξηση, είναι η γενική ύφεση. Δηλαδή σε όλα τα άλλα έχουνε και αυτή την αύξηση, που είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Όταν μία οικονομία βρίσκεται σε ύφεση στο πρώτο πράγμα που σταματάει ο άλλος να ξοδεύει είναι η διασκέδαση και τα high street shops, απλό. Άρα λογικό είναι ο κλάδος να περνάει δύσκολες ώρες, όπως επίσης και όλα τα μαγαζία στα high streets δηλώνουνε απώλειες. Θέλεις και άλλα; Η Northern Rock την πάτησε, οι κατασκευαστικές εταιρίες απολύουνε, το City απολύει κόσμο (κάτι λένε για 40.000 εργαζόμενους σε όλο το City), η τράπεζα της Αγγλίας κάνει bail out σχεδόν όλα τα τραπεζικά ιδρύματα με τα λεφτά του κοσμάκη... Δε βλέπω να πηγαίνει και πολύ καλά η οικονομία. Και εσύ μου λες ότι όλη η κρίση των μπυραριών οφείλεται στην απαγόρευση του καπνίσματος. Μακάρι να ήτανε έτσι.

Μονο καλο? Τελειο! Αν εισαι και ο εκει μπομπολας, ξερεις ποσα εχεις να κερδισεις απο τους διαφορους πουρεδες που θα σου δουλευουν για το βασικο? Τα κοντεινερς προς Σκωτια μερια που μενουν στοιβαγμενοι οι Βουλγαρο-πολωνοι, ανασφαλιστοι και απληρωτοι τα ειδες btw? Θα προσαρμοστουν κι αυτοι. Καποτε...

Είπα εγώ ότι δεν υπάρχει εκμετάλλευση στη Μ.Β.; Αν το είπα περιμένω να μου πεις που. Αν όχι γιατί το αναφέρεις; Το θέμα μας δεν είναι η εκμετάλλευση, το θέμα μας είναι αν θυσιάζεις τη ζωή σου για να έχεις δουλειά στο εξωτερικό και κατά πόσο αυτό αξίζει. Εκμετάλλευση υπάρχει δυστυχώς παντού, και είναι κατακριτέο. Και ούτε βεβαίως στην προσαρμογή εννοούσα ότι πρέπει να εργάζεσαι ανασφάλιστος και απλήρωτος. Δες τα μηνύματά μου παραπάνω για να καταλάβεις τι εννοώ.

Μερικα στοιχεια. Για στοιχεια παλιοτερων ετων θα κανεις search και επειδη ειμαι αλεργικος στους πουρεδες, (μασημενη τροφη yiak), σου δινω hints:

* Britain has become a "Prozac nation", with the use of antidepressants spiralling out of control amid a crisis in mental health care

* "explosion" in antidepressant use, with 31m prescriptions issued in 2006, including 631,000 for children.

* Γηρυόνης: εγώ Αγγλία ζω και κανένας από αυτούς που συγχρωτίζομαι δεν παίρνει αντικαταθλιπτικά.

* It's estimated that up to 10% of the British population are currently taking some form of antidepressant.

Για του λογου του αληθες, θελω να δω τι θα σκαρφιστεις για να κανεις το ασπρο-μαυρο και εδω.... :-)

Επειδή ούτε εμένα μου αρέσει ο πουρές (μασημενη τροφη yiak) για ρίξε μια ματιά στο Health at a glance 2007: Focus on Quality of Care - OECD © 2007 για να συγκρίνεις και την Ελλάδα. Οι στατιστικές δείχνουνε για το 2005 την κατανάλωση αντικαταθλιπτικών την ημέρα ανά 1.000 ατομα. Στη Μ.Β. 47 τις χιλίοις (δηλαδή 4,7%) άτομα την ημέρα παίρνουνε αντικαταθλιπτικά, ενώ στην Ελλάδα ο αριθμός των ατόμων που παίρνουνε αντικαταθλιπτικά είναι 36 στα χίλια. Δηλαδή 11 άτομα λιγότερα από τους Βρετανούς. 11 άτομα στα 1.000 είναι ποσοστό 1,1%. Καταλαβαίνεις για τι μικρό ποσοστό μιλάμε; Δηλαδή η κατανάλωση αντικαταθλιπτικών στη Μ.Β. είναι μόνο 1,1% περισσότερη από την κατανάλωση αντικαταθλιπτικών στην Ελλάδα. Η Ελλάδα με την διασκέδασή της, τον ωραίο καιρό της, τη θάλασσά της, τα όμορφα μέρη της και όλα τα συμπαρομαρτούντα έχει σχεδόν το ίδιο ποσοστό χρήσης αντικαταθλιπτικών με τους "ξενέρωτους" Βρετανούς. Και το χειρότερο ξέρεις ποιό είναι; Ότι η παραπάνω έρευνα δείχνει από το 2000 μέχρι το 2005 την Ελλάδα να έχει μία αύξηση 17 ατόμων (από 19 σε 36) στα 1.000 σε χρήση αντικαταθλιπτικών, ενώ η Μ.Β. έχει μία άυξηση 9 ατόμων (από 38 σε 47). Η χρήση δηλαδή αντικαταθλιπτικών στην Ελλάδα αυξήθηκε με μεγαλύτερους ρυθμούς από ότι στη Μ.Β.

Τελικά όντως μακάριοι...

Ενω οι πολιτισμενοι Βρετανοι οταν ερχονται στην Ελλαδα δειχνουν μεγιστο σεβας και δεν τους κακοφαίνεται οταν τους πιανουν με τα βρακια κατω και μεσα στη μαστουρα στη μεση του δρομου. Σημασια ομως εχει οτι δεν καπνιζουν. Α.. το σωστο σωστο... τετοια εκτροπα δεν τα κανουν αυτοι :lol:

Κατ' αρχάς να σου πω ότι αυτό που κάνεις λέγεται red herring, αρχίζεις να συζητάς ένα άσχετο θέμα με σκοπό να αποπροσανατολίσεις τη συζήτηση. Διότι εγώ ποτέ δεν είπα ότι οι Βρετανοί είναι υπόδειγμα προς μίμηση, ούτε είπα ότι δεν πρέπει να προσαρμοστούνε. Βεβαίως πρέπει και οι Βρετανοί να προσαρμόζονται όταν επισκέπτονται μια ξένη χώρα, δε μίλησα μόνο για τους Έλληνες. Τέτοιες συμπεριφορές είναι κατακριτές, όποιος λαός και να τις κάνει.

εδιτ: ειναι να απορει κανεις... αν σε ανθουσα οικονομια τα περνανε με τις χουφτες, τωρα που τα πραγματα ειναι σκουρα, ποσα θα πινουνε για να νιωσουν καλυτερα?

Κι αν ετσι νιωθουν οι ιδιοι οι Αγγλοι, οι μεταναστες περνάνε καλυτερα ή χειροτερα?

Μr Γηρυόνης επιμενεις?

Φίλε μου όπως σου απέδειξα με την πιο πρόσφατη έρευνα που μπόρεσα να βρω (2005) έχει αμελητέα διαφορά (σε χρήση αντικαταθλιπτικών) η Μ.Β. από την Ελλάδα. Αν εσύ έχεις πιο σύγχρονες έρευνες παράθεσέ τες εδώ να τις δούμε όλοι μας και να το συζητήσουμε.

Τώρα για τη δεύτερη ερώτησή σου, να σου πω, από τις εμπειρίες του κύκλου, μου ότι οι μετανάστες περνάνε καλά. Σίγουρα υπάρχουνε και άλλοι που δεν περνάνε τόσο καλά. Αλλά αυτό είναι σχετικό. Συγκρίνουμε αν περνάνε καλά με τί; Με το πως περνάνε οι υπόλοιποι ή με το πως περνούσανε στην πατρίδα τους; Διότι για να αναγκαστεί κάποιος να φύγει από τον τόπο που γεννήθηκε, να αφήσει οικογένεια και φίλους πίσω, βιώματα και αναμνήσεις, τότε η ανάγκη που τον έσπρωξε να κάνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι πραγματικώς αδήριτη. Και για να κάνει ένα τέτοιο βήμα σημαίνει πως στον τόπο του περνούσε πολύ άσχημα.

Δημοσ.

@Γηρυόνης

Εξ αρχης, αυτο που υποστηριξα ηταν οτι Αγγλοι δεν περνανε καλα, ποσο μαλλον οι μεταναστες που ειναι και το θεμα. Αυτο ειναι μια παραδοχη που πρωτοι οι ιδιοι την υποστηριζουν και την γνωριζει και η κουτση Μαρια, και σιγουρα οσοι εχουν σπουδασει/ζησει εκει. Συγκριση με αλλες χωρες δεν εκανα. Το ποσοστο ψυχοφαρμακων ειναι ενας δεικτης, που ειδικα σε περιοδους οικονομικης ευμαρειας, κατι λεει. Αλλα οχι σε σενα. Πρωτα το αμφισβητισες και οταν καταλαβες το φαουλ, αντι να πεις 'ναι ρε, μαλλον λαθος εκανα' μου φερνεις σε αντιδιαστολη την Ελλαδα που αντιθετως βρισκεται σε βαθια οικονομικη κριση και παροτι εχουμε γενικως πολυφαρμακία μεγαλυτερη απο την Αγγλια και την EU, στα ψυχοφαρμακα ειμαστε πιο κατω. Και αυτο το χρησιμοποιεις ως επιχειρημα. WTF? :rolleyes:

Στο θεμα των pubs ειναι προφανες οτι η αυξηση των λουκετων κατα 600% σε ενα χρονο δεν εγινε γιατι ο πληθωρισμος ανεβηκε και φορτωσε το μπυρακι 4 πενες, αλλα γιατι οι καπνιστες σνομπαραν το ban, και αυτοι ουσιαστικα τις εκλεισαν με την απουσια τους. Θα ηταν πιο τιμιο εκ μερους σου να πεις 'χεστηκα για τους καπνιστες και οσους εχασαν τις δουλειες τους'. Αντιθετως μου λες οτι φταιει η ακριβεια. Αν ηταν ετσι θα ειχαν κλεισει πρωτα τα σινεμα ή οποια αλλη δραστηριοτητα δεν αποτελει το εθνικο τους pass-time και σιγουρα σε ποσοστα αντιστοιχα και μεγαλυτερα απο το απιστευτο 600%+ Πραγμα που φυσικα δεν εγινε. Εσυ συνεχιζεις να επιμενεις στο επιχειρημα του παραλογου. :X

Αν κανεις μονιμως το μαυρο-ασπρο επειδη δε σε βολευει κατι, ειναι επομενο η Αγγλια να σ'αρεσει. Ειναι κι αυτος ενας τροπος να αντεξεις. Το κανουν κι αλλοι, αλλα δεν εφτασαν και στο σημειο να το πιστεψουν πραγματικα. Αν καταφερες να αυθυποβαλλεις τον εαυτο σου, τοτε κανε μερικα σεμιναρια εκει, σε Αγγλους πρωτα, μετα σε μεταναστες, πως να αντιμετωπισουν τα αυξημενα πλεον προβληματα τους χωρις ψυχοφαρμακα. Ή εστω με λιγοτερα... :o

Δημοσ.

Για να δούμε λίγο... το οτι κλείνουν οι pubs δεν μπορεί να σημαίνει οτι έχουν επιλεγεί εκ νεου εναλλακτικές λύσεις για διασκέδαση; Τι έγινε δηλαδή , κλείστηκαν στα σπίτια τους και αποφάσισαν να μην δούν το φώς του ήλιου ξανά; Για παράδειγμα μήπως το έριξαν στις μαζικές σιέστες σε κοινοχρήστους χώρους, στα παρκα , στον μαζικό αθλητισμό στις εκδρομές και τα συναφή;

Επίσης , το οτι αυξήθηκε γενικά η χρήση των αντι-καταθλιπτικών δεν μπορεί να έχει ως μια συνιστώσα το μάρκετινγκ των φαρμακευτικών εταιριών , παρά στην ολική αύξηση των ψυχοσωματικών προβλημάτων ;που όπως και να το κάνεις , προβλήματα πάντα υπήρχαν αναφορικά με το μυαλό του ανθρώπου. :P

Και τέλος όσο αφορά το φαινόμενο του Πυγμαλίωνα ... :mrgreen: , της αυτοεκπληρούμενης προφητείας , είναι γεγονός οτι αν πέσεις μέσα σε ένα κύμα, σε ένα σύνολο ανθρώπων , που πιστεύουν οτι όλα θα πάνε σκατά και το πιστέψεις και εσύ τελικά , έ ναι , τότε θα πάνε όλα σκατά. :P

Δημοσ.
..αποφάσισαν να μην δούν το φώς του ήλιου ξανά; Για παράδειγμα μήπως το έριξαν στις μαζικές σιέστες σε κοινοχρήστους χώρους, στα παρκα , στον μαζικό αθλητισμό στις εκδρομές και τα συναφή

χεχε... ναι ναι! τωρα απο καπνιστες το εριξαν στην ομαδικη γιογκα στο Hyde Park ακουγοντας Enya και υπο τις ψαλμωδιες των χαρε κρισνα με τις πορτοκαλι ρομπες (ενιοτε ξεκουμπωτες αναλογως των προτιμησεων).

Το φως του ηλιου? Εχεις καποιο LINK μηπως.... :whistle: :P

Translation plz... :lol:

-----

me, fancy, also!

Δημοσ.
το ηξερα οτι η διασκεδαση δεν ηταν καλο παραδειγμα επρεπε να το περιμενω οτι θα μου πεταγες κατι τετοιο, καλυτερα να εβαζα διατροφη για να δω τι θα εγραφες.

H βόρεια Ευρώπη δεν έχει καφετέρειες και ταβέρνες αλλά τα club είναι πολύ καλύτερα, πιο οργανωμένα, και όλοι χορεύουν. Δε κάθονται σα λελέδες-γόπες κοιτώντας γκόμενες. Ούτε οι γκόμενες-τσόκαρα βγαίνουν με τουπέ και κούρεμα-200 ευρώ. Ωστόσο έχουν και άλλες μορφές διασκέδασης εκεί. Στην Ελλάδα πια απλά υπάρχει καλύτερο κλίμα, διότι διακοπές στα νησιά κάνεις μόνο με διακοποδάνειο.!! Αλλιώς μένεις στην πανέμορφη Αθήνα!!!!

Δημοσ.
@Γηρυόνης

Αν αλλάξεις και προσαρμοστείς γίνεσαι "πουρές". Καλό.

Μπορείς να παραθέσεις επίκαιρες (από το 2007) για..

Για παράδειγμα εδώ απαγορεύεται το κάπνισμα παντού, θα πρέπει κι ο Έλληνας να το σεβαστεί αυτό και να μην καπνίσει, όσο και αν του κακοφαίνεται.

Μr Γηρυόνης επιμενεις?

Στην Αγγλία ο πολιτισμός είναι σε άλλο επίπεδο από Ελλάδα. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ σύγκριση. Εδώ είμαστε γύφτοι, ανοργάνωτοι, κ.τ.λ. Το κόστος ζωής εκεί είναι πια χαμηλότερο (εκτός λονδίνου) από Ελλάδα και οι μισθοί μεγαλύτεροι. Αν κάνεις αναλογία στους μισθούς, τότε και το Λονδίνο φθηνότερο είναι!!!

Ένας Άγγλος ίσως να μην περνάει τόσο δημιουργικά όσο ένας έλληνας, αλλά δεν έχει να αντιμετωπίσει και αυτή τη "δημιουργία" πάνω του, είτε με μορφή τσογλανιάς, κλεψιάς, σχολιασμού και γενικής αδιαφορίας.

Στην Ελλάδα είναι ωραία, όσο είσαι και εσύ ωραίος καιμε λεφτά. Αν για κάποιο λόγο χρειαστείς άμεσα τη βοήθεια/συνδρομή κράτους, εφορίας, εκπαίδευσης, νομικής τότε ψάχνεις για φτυάρι και αρχίσεις και σκάβεις την τρύπα σου. Το μόνο που λειτουργεί, αλλά με τεράστειο κόστος στην Ελλάδα, είναι η ιατρική. Στην Αγγλία δεν υπάρχουν γιατροί άμεσης πρόσβασης το απόγευμα. Πας στο νοσοκομείο!!

Γενικά οι Έλληνες στην Ελλάδα περνάνε χάλια, οι Άγγλοι στην Αγγλία δεν την παλέυουν, αλλά οι Έλληνες της Αγγλίας περνάνε καλύτερα από όλους, με εξαίρεση τα πλουσιομαμώθρεφτα που έχουν έτοιμες βυσματοδουλειές στην χώρα των αιωνίων διακοπών την Ελλάδα.

Δημοσ.
Και τέλος όσο αφορά το φαινόμενο του Πυγμαλίωνα ... , της αυτοεκπληρούμενης προφητείας , είναι γεγονός οτι αν πέσεις μέσα σε ένα κύμα, σε ένα σύνολο ανθρώπων , που πιστεύουν οτι όλα θα πάνε σκατά και το πιστέψεις και εσύ τελικά , έ ναι , τότε θα πάνε όλα σκατά.
παντως το να πεσεις στη λουπα που θα λεει ελα μωρε καλα ειναι ή δεν ειναι και τοσο ασχημα ειναι χειροτερο απο το να λες τα πραματα ως εχουν. Γιατι στη δευτερη περιπτωση εχεις μεγαλυτερο κινητρο να βελτιώσεις τη ζωη σου.
Δημοσ.
@Γηρυόνης

Εξ αρχης, αυτο που υποστηριξα ηταν οτι Αγγλοι δεν περνανε καλα, ποσο μαλλον οι μεταναστες που ειναι και το θεμα. Αυτο ειναι μια παραδοχη που πρωτοι οι ιδιοι την υποστηριζουν και την γνωριζει και η κουτση Μαρια, και σιγουρα οσοι εχουν σπουδασει/ζησει εκει. Συγκριση με αλλες χωρες δεν εκανα. Το ποσοστο ψυχοφαρμακων ειναι ενας δεικτης, που ειδικα σε περιοδους οικονομικης ευμαρειας, κατι λεει. Αλλα οχι σε σενα. Πρωτα το αμφισβητισες και οταν καταλαβες το φαουλ, αντι να πεις 'ναι ρε, μαλλον λαθος εκανα' μου φερνεις σε αντιδιαστολη την Ελλαδα που αντιθετως βρισκεται σε βαθια οικονομικη κριση και παροτι εχουμε γενικως πολυφαρμακία μεγαλυτερη απο την Αγγλια και την EU, στα ψυχοφαρμακα ειμαστε πιο κατω. Και αυτο το χρησιμοποιεις ως επιχειρημα. WTF? :rolleyes:

Στο θεμα των pubs ειναι προφανες οτι η αυξηση των λουκετων κατα 600% σε ενα χρονο δεν εγινε γιατι ο πληθωρισμος ανεβηκε και φορτωσε το μπυρακι 4 πενες, αλλα γιατι οι καπνιστες σνομπαραν το ban, και αυτοι ουσιαστικα τις εκλεισαν με την απουσια τους. Θα ηταν πιο τιμιο εκ μερους σου να πεις 'χεστηκα για τους καπνιστες και οσους εχασαν τις δουλειες τους'. Αντιθετως μου λες οτι φταιει η ακριβεια. Αν ηταν ετσι θα ειχαν κλεισει πρωτα τα σινεμα ή οποια αλλη δραστηριοτητα δεν αποτελει το εθνικο τους pass-time και σιγουρα σε ποσοστα αντιστοιχα και μεγαλυτερα απο το απιστευτο 600%+ Πραγμα που φυσικα δεν εγινε. Εσυ συνεχιζεις να επιμενεις στο επιχειρημα του παραλογου. :X

Αν κανεις μονιμως το μαυρο-ασπρο επειδη δε σε βολευει κατι, ειναι επομενο η Αγγλια να σ'αρεσει. Ειναι κι αυτος ενας τροπος να αντεξεις. Το κανουν κι αλλοι, αλλα δεν εφτασαν και στο σημειο να το πιστεψουν πραγματικα. Αν καταφερες να αυθυποβαλλεις τον εαυτο σου, τοτε κανε μερικα σεμιναρια εκει, σε Αγγλους πρωτα, μετα σε μεταναστες, πως να αντιμετωπισουν τα αυξημενα πλεον προβληματα τους χωρις ψυχοφαρμακα. Ή εστω με λιγοτερα... :o

Είπες ότι οι Βρετανοί δεν περνάνε καλά, σε αντίθεση με τους Έλληνες που περνάνε υπέροχα. Καί πού στήριξες το ότι οι Βρετανοί δεν περνάνε καλά; Στο ότι παίρνουνε ψυχοφάρμακα. Και εγώ σου απέδειξα ότι το ποσοστό ψυχοφαρμάκων που παίρνουνε είναι σχεδόν το ίδιο (1% περισσότερο) από το ποσοστό που παίρνουνε και οι Έλληνες. Άρα, αν στηρίζεις το πόσο καλά περνάει κάποιος λαός στο πόσα ψυχοφάρμακα παίρνει, τότε έχεις δίκαιο, οι Βρετανοί δεν περνάνε καλά. Όμως δεν περνάνε καλά ούτε και οι νεοέλληνες. Άρα δεν μπορείς να μου πεις "ξέρεις, εγώ μένω Ελλάδα γιατί περνάω καλά".

Για τις μπυραρίες σου έδωσα συνδέσμους που δείχνουνε ότι τα κέρδη τους αυξήθηκαν μετά την απαγόρευση του καπνίσματος. Το ότι έκλεισαν μπυραρίες δεν το αμφισβήτησα ποτέ, αυτό που αμφισβήτησα είναι ότι έκλεισαν αποκλειστικώς και μόνο λόγω της απαγόρευσης του καπνίσματος. Περιμένω να μου δώσεις παραπομπές από τις στατιστικές που βρήκες για να δούμε όλοι μας πόσο δίκαιο ή άδικο έχεις.

Τώρα για το αν κάνω το άσπρο μαύρο, αυτό άσε να το κρίνουνε άλλοι.

Δημοσ.
Για να δούμε λίγο... το οτι κλείνουν οι pubs δεν μπορεί να σημαίνει οτι έχουν επιλεγεί εκ νεου εναλλακτικές λύσεις για διασκέδαση; Τι έγινε δηλαδή , κλείστηκαν στα σπίτια τους και αποφάσισαν να μην δούν το φώς του ήλιου ξανά; Για παράδειγμα μήπως το έριξαν στις μαζικές σιέστες σε κοινοχρήστους χώρους, στα παρκα , στον μαζικό αθλητισμό στις εκδρομές και τα συναφή;

Επίσης , το οτι αυξήθηκε γενικά η χρήση των αντι-καταθλιπτικών δεν μπορεί να έχει ως μια συνιστώσα το μάρκετινγκ των φαρμακευτικών εταιριών , παρά στην ολική αύξηση των ψυχοσωματικών προβλημάτων ;που όπως και να το κάνεις , προβλήματα πάντα υπήρχαν αναφορικά με το μυαλό του ανθρώπου. :P

Και τέλος όσο αφορά το φαινόμενο του Πυγμαλίωνα ... :mrgreen: , της αυτοεκπληρούμενης προφητείας , είναι γεγονός οτι αν πέσεις μέσα σε ένα κύμα, σε ένα σύνολο ανθρώπων , που πιστεύουν οτι όλα θα πάνε σκατά και το πιστέψεις και εσύ τελικά , έ ναι , τότε θα πάνε όλα σκατά. :P

Δε νομίζω. Για εμένα φταίει η ύφεση που έχει η βρετανική οικονομία. Αν δεν έχεις λεφτά το πρώτο που κόβεις είναι η διασκέδαση. Όσο για τις μπυραρέις που κλείσανε, περιμένω παραπομπές από τον bliss.

Δημοσ.

Παιδιά σταματείστε σας παρακαλώ να συγκρίνεται τα σκατά με τα διαμάντια. ΚΑι αν η βρετανοί σας χαλάνε, ας συγκρίνουμε τους Ισπανούς, Ιταλούς και πορτογάλους με εμάς. Έλεος πια με τη Μπουρδελοελλάδα που έχει ομορφιές, εχουμε γίνει όλοι 500 κιλά και διασκεδάζουμε μία φορά το χρόνο!! Α ξέχασα, διασκεδάζουν οι φοιτητές με τα λεφτά των γονιών....

Στην Ελλάδα πρέπει να πέσει μια πυρηνική βόμβα στην αθήνα, να τα καθαρίσει όλα και μετά θα έχουμε ελπίδες να αξιοποιήσουμε τις ομορφιές της χώρας μας και την κουλτούρα, που μια γυναίκα για να πάρει χρηματοδότηση για μία επιχείρηση παραγωγής-εξαγωγής προιόντων ελληνικής κουλτούρας, πρέπει να λαδώσει 1000 κοπρόσκυλα....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...