Προς το περιεχόμενο

Περίεργη περίπτωση...

jimakos00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και πρέπει να το έχω ξαναδιαβάσει αυτό κάπου, το ψάχνω και δε το βρίσκω.

Έχω ένα mpg 722MB (video cd 72min) και ένα άγγραφο cd 700MB (80 Min).

Kαι η ερώτηση μου είναι, πώς είναι δυνατόν να χωράει στο cd αυτό το αρχείο αφού είναι μαγελύτερης χωρητικότητας από το cd;

Μπορεί τα 72 να χωράνε στα 80 αλλά τα 722 δε χωράνε στα 700.

Δημοσ.

Loipon ta pragmata exoun os ekshs.To format tou vcd einai aysthra kathorismeno!Etsi de koitas to megethos tou arxeiou alla th diarkeia tou, opos kanei kaneis me ta audio cd. Etsi to mpeg pou les (an fysika exei to sosto format gia vcd) xoraei se ena cd 74min XORIS overburn!

Δημοσ.

Overburn δεν έκανα.

Απλώς, επειδή ένα cd 80 Μin γράφει 700 ΜB και επειδή το mpg που έκανα είναι standard VCD, θεώρησα ότι δε θα χωρέσει.

Και στο Nero ο δείκτης ήταν κάτω από τα 80 Μin αλλά είπα μήπως υπάρχει κάποιο λάθος εδώ.

Δημοσ.

Koita an ennoeis 722MB to noumero pou sou deixnei to nero kai einai kati tetoio : 722.123.234 Bytes an kaneis diaireseis 8a deis oti einai katw apo 700MB smile.gif" border="0 Pigaine k sto directory pou exei to video kai des sta properties ti mege8os sou leei. to pragmatiko einai stin paren8esi all ayto pou blepei o pc einai se MB

Δημοσ.

722 MB (757.777.384 byte)

Aυτό είναι το αρχείο που έγραψα σε ένα ογδοντάρι cd και γράφτηκε με επιτυχία.

Και 731 MB (767.048.396 byte) είναι αυτό που είναι γραμμένο στο ογδοντάρι cd !!!

Το Nero επίσεις αναφέρει ότι η χωρητικότητα του cd είναι 734MB

Ρε θα κουφαθούμε τελείως ???

Δημοσ.

Τώρα ανακάλυψα ότι στο compaliation info στο Nero,όταν πάω να γράψω, μου βγάζει ότι το cd είναι μικρότερο από 700 ΜΒ, ενώ το medium info, όταν το cd έχει γραφεί βγάζει ότι είναι 734.

Δημοσ.

Αν και πρέπει να το έχω ξαναδιαβάσει αυτό κάπου, το ψάχνω και δε το βρίσκω.

Έχω ένα mpg 722MB (video cd 72min) και ένα άγγραφο cd 700MB (80 Min).

Kαι η ερώτηση μου είναι, πώς είναι δυνατόν να χωράει στο cd αυτό το αρχείο αφού είναι μαγελύτερης χωρητικότητας από το cd;

Μπορεί τα 72 να χωράνε στα 80 αλλά τα 722 δε χωράνε στα 700.<p>Loipon to exw kanei polles fores auto pou tha sou pw kai pianei panta.Loipon me to avichop kopse ta teleutai 22mb tha deis oti einai mono oi titloi tou telous.Den tha xaseis katholou apo to ergo.

Δημοσ.

RE paidia ti einai auta pou lete? se ena 74ari xwraei aneta mpg 740 mb arkei vevaia na to grapseis se format videocd. Parte ena opoiodipote videocd kai deite oti an to grapsete sto skliro me copy tha exete 740mb... (an einai 74 lepta to video) Kati antistoixo simvainei kai sta audio cd. Se ena 80ari cd xwrane 800 mb an milame gia video. Auto ofeiletai sto oti einai diaforetiko to format egrafis. Den einai diladi aplws data... Gia auto itan logiko na sou xwresei to arxeio 734mb sto 80ari. outws i allos xwrouse kai se 74ari dokimasae to kai tha deis...

Δημοσ.

Πράγματι το format του videocd χωράει παραπάνω απ' ότι ένα κανονικό data cd. Αυτό γιατί το videocd δεν χρησιμοποιεί τα error correction codes που χρησιμοιούνται στην εγγραφή δεδομένων.

Ο κάθε sector σε ένα cd έχει μέγεθος 2335 bytes. Σε εγγραφή data χρησιμοποιούνατι μόνο τα 2100 περίπου( το λέω αυτό γιατί δεν θυμάμαι το ακριβές νούμερο) ενώ στα υπόλοιπα Bytes αποθικεύονται τα ECC.

Στα audio cd και στα videocd δεν υπάρχουν ECC. Έται αφενός υπάρχει μεγαλύτερη χωρητικότητα και αφετέρου δημιουργούνται εύκολα προβλήματα ανάγνωσης. Στα audio CD δεν είναι τόσο πρόβλημα γιατί κάθε λάθος byte περιέχει πολύ μικρή διαρκεια ήχου. Τα videocd όμως είναι πιο ευαίσθητα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...