Προς το περιεχόμενο

msi wind - ήρθε!!

mandreas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μέσα σε 5 ημέρες μου ήρθε η μπαταρία,θα σου αφήσει σημείωμα ο ταχυδρόμος και θα πας να την παραλάβεις από το ταχυδρομείο,δεν είχα δοκιμάσει αν χωράει στη θήκη μόλις τώρα το δοκίμασα και χωράει όμως lol.

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
μέσα σε 5 ημέρες μου ήρθε η μπαταρία,θα σου αφήσει σημείωμα ο ταχυδρόμος και θα πας να την παραλάβεις από το ταχυδρομείο,δεν είχα δοκιμάσει αν χωράει στη θήκη μόλις τώρα το δοκίμασα και χωράει όμως lol.

όμορφα...την παρήγγειλα ήδη...οπότε περιμένω τον ταχυδρόμο :P

Δημοσ.
μπορει να βοηθησει κάποιος να περασω και ubuntu στο u100?

Τι έκανες τελικά? Φόρτωσες τα Ubuntu?

Πως σου φαίνονται?

Συμβουλές για post-installation ρυθμίσεις ειδικά για το Wind, θα βρεις εδώ:

http://wiki.msiwind.net/index.php/Ubuntu_8.04_Tweaks

Αν είσαι αρχάριος στο GNU/Linux, θα σου συνιστούσα να έριχνες μια ματιά στο παρακάτω:

http://www.ubuntupocketguide.com/download.html

Είναι ένας οδηγός για αρχάριος στο Ubuntu που πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει πολύ.

Τips & tricks για διάφορες ρυθμίσεις θα βρείς στον παρακάτω οδηγό:

http://dll-provider.com/download-k:Ubuntu%20Kung%20Fu%20by%20Keir%20Thomas.html?aff.id=1007&aff.subid=11

Για εμβάθυνση τέλος θα συνιστούσα αυτό:

http://dll-provider.com/en/search/Beginning%20Ubuntu%20Linux:%20From%20Novice%20to%20Professional.html

Αν εξοικειωθείς και κατανοήσεις την λογική τους, θα διαπιστώσεις ότι πέρα από το γεγονός του ότι είναι:

- ένα νόμιμα δωρεάν λειτουργικό με δωρεάν εφαρμογές για τα πάντα,

- και του ότι ουσιαστικά δεν κινδυνεύεις από ιούς (δεν χρειάζεται να τρέχεις antivirus που να σου καταναλώνει resources),

επιπλέον είναι ένα πολύ αξιόπιστο λειτουργικό, πολύ πιό φιλικό και εύχρηστο από τα Windows και πολύ πιό γρήγορο.

Θα δεις να τρέχουν effects (αν εγκαταστήσεις το compiz) με περιστροφή των desktops (ο περίφημος κύβος), με διαφανή windows με αντανακλάσεις και παραμορφώσεις και ταυτόχρονα να τρέχεις και εφαρμογές, και το μηχανάκι να μην καταλαβαίνει τίποτα.

Στα Windows, τα αντίστοιχα effects για να τρέξουν στα Vista σου γονατίζουν το σύστημα.

Εγώ τρέχω Linux (Suse 11.1 / Gnome) σαν κύριο λειτουργικό και έχω και τα Windows σαν δεύτερο.

Σκέφτομαι μάλιστα να απεγκαταστήσω τα Windows γιατί μου τρώνε τσάμπα χώρο.

.

Δημοσ.
@gherudos, τελικά πόσο σου κρατάει με full χρήση?

Για το πόσο κρατάει η μπαταρία, δεν χρειάζεται να κάνει κανείς πειράματα.

Μπορείς να υπολογίσεις τον χρόνο εύκολα πριν πάρεις την απόφαση να αγοράσεις μια μπαταρία, αρκεί να ξέρεις σε τι ισχύ (Ισχύ Αποφόρτισης της μπαταρίας) δουλεύει το μηχανάκι σου και την χωρητικότητα της μπαταρίας.

Την ισχύ αποφόρτισης, καθώς και άλλες χαρακτηριστικές τιμές που διαμορφώνουν το Power Status του laptop μας, μπορούμε να πάρουμε από οποιοδήποτε πρόγραμμα μπορεί να διαβάσει τον ACPI manager, όπως π.χ. το Everest Ultimate.

Και για να γίνω πιό συγκεκριμένος, εγώ για παράδειγμα έχω μια μπαταρία 6-cells, χωρητικότητας (σύμφωνα με τον κατασκευαστή) 4,400 mAh.

Όλες σχεδόν ανεξαιρέτως οι μπαταρίες των Laptop κατασκευάζονται από cells τύπου 18650:

http://www.campsolution.com/1pcli-ionlg18650cylindrical36v26ahcellwtab.aspx

http://www.campsolution.com/ProductImages/release20070523/lg-18650-2600.pdf

Η μέση ονομαστική τάση (Nomimal Average Voltage) των κυψελών αυτών είναι 3.7 Volts.

Επομένως, επειδή έχουμε συστοιχία (battery) 3 κυψελλών (3x1, 3x2 ή 3x3 στις συστοιχίες 9 cells), η Ονομαστική Μέση Τάση της συστοιχίας μας είναι 3x3.7=11.1 Volts

Άρα η Μέγιστη Eνέργεια Αποφόρτισης, είναι:

4,400 mAh x 11.1 Volts = 48,840.00 mWh

Πράγματι, αν ανοίξω το Everest Ultimate και πάω στο Computer -> Power Management, αυτό επιβεβαιώνεται απ' ότι φαίνεται στην συνημμένη Εικόνα 1, που δείχνει το Power Status όταν το Laptop είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα.

Όταν το laptop δουλεύει με την μπαταρία, τότε σε idle κατάσταση (να μην κάνει τίποτα δηλαδή), το Power Status που δίνει το Power Management του Everest φαίνεται στην συνημμένη Εικόνα 2 και όταν τρέχω το Everest Stability Test όπου σχεδόν όλα τα resources του laptop απασχολούνται, το αντίστοιχο Power Status παρουσιάζεται στην συνημμένη Εικόνα 3.

Έχω λοιπόν:

Σε Idle (min load) λειτουργία: Voltage= 12.336 Volt, Discharge Rate= 11,211 mW

Σε Maximum load λειτουργία: Voltage= 12.195 Volt, Discharge Rate= 12,987 mW

Τι πληροφορίες παίρνουμε λοιπόν?

1. Η πραγματική χωρητικότητα της μπαταρίας μου δεν είναι σταθερή. Είναι μεταβλητή, και μάλιστα μεταβάλεται ανάλογα με τον ρυθμό εκφόρτισής της.

Αυτό έχει αποδειχθεί και από σχετικές μελέτες:

http://www.electrochem.org/dl/ma/201/pdfs/0134.pdf

http://www.electrochem.org/dl/ma/202/pdfs/0033.PDF

Έτσι η χωρητικότητα της μπαταρίας σε διάφορες καταστάσεις λειτουργίας είναι:

Χωρητικότητα σε Idle (min load) λειτουργία = 48,840 mWh / 12.336 Volt = 3,959 mAh

Χωρητικότητα σε Maximum load λειτουργία = 48,840 mWh / 12.195 Volt = 4,004 mAh

Απ' ότι φαίνεται σε καμιά περίπτωση η πραγματική χωρητικότητα δεν πλησιάζει την ονομαστική των 4,400 mAh.

2. H διάρκεια της μπαταρίας μου σε διάφορες καταστάσεις λειτουργίας, είναι:

Σε Idle (min load) λειτουργία : 48,840 mWh / 11,211 mW = 4.36 h ή 04 h 21.60 m

Σε Maximum load λειτουργία : 48,840 mWh / 12,987 mW = 3.76 h ή 03 h 45.60 m

Αν η μπαταρία μου ήταν κατασκευασμένη με τα νέα cells των 2,600 mAh (η δική μου είναι 5 μήνες παλιά και έχει cells των 2,200 mAh) δηλαδή χωρητικότητας 5,200 mAh αντί των 4,400 mAh και Μέγιστης Ενέργειας Αποφόρτισης 11.1 x 5,200 = 57,720 mWh, οι αντίστοιχοι χρόνοι θα ήταν:

Σε Idle (min load) λειτουργία : 57,720 mWh / 11,211 mW = 5.15 h ή 05 h 09.00 m

Σε Maximum load λειτουργία : 57,720 mWh / 12,987 mW = 4.44 h ή 04 h 26.40 m

Αν είχα μπαταρία 9-cells, ή 7,800 mAh (αν είναι κατασκευασμένη με τα νέα cells των 2,600 mAh) δηλαδή Μέγιστης Ενέργειας Αποφόρτισης 11.1 x 7,200 = 86,580 mWh, οι αντίστοιχοι χρόνοι θα ήταν:

Σε Idle (min load) λειτουργία : 86,580 mWh / 11,211 mW = 7.72 h ή 07 h 43.20 m

Σε Maximum load λειτουργία : 86,580 mWh / 12,987 mW = 6.67 h ή 06 h 40.20 m

Συγκρίνοντας τους παραπάνω χρόνους, και θεωρόντας ότι πρακτικά θα μου είναι αδύνατο να χρειαστεί να χρησιμοποιήσω το Wind για πάνω από 4 ώρες χωρίς να έχω παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, νομίζω ότι είναι υπερβολή η αγορά μπαταρίας 9-cells.

Μια μπαταρία 6-cells των 5,200 mAh με αυτονομία στην χειρότερη των περιπτώσεων μεγαλύτερη των 4 ωρών, νομίζω ότι είναι υπεραρκετή για τις ανάγκες του μέσου χρήστη.

'Αλλωστε αν χρειαστεί, μην το ξεχνάμε κι' αυτό, για ακραίες καταστάσεις έχουμε για εφεδρία και την μαμίσια μπαταρία με άλλες 2 ώρες αυτονομία.

Τέλος, δεν βλέπω τον λόγο γιατί θα πρέπει να καταστρέψω ένα από τα ατού που έχει το μηχανάκι μου και που είναι το μικρό του βάρος.

Κάθε cell 18650 ζυγίζει περίπου 47 gr. Άρα με κάθε 3-άδα cells που προσθέτω, αυξάνω το βάρος του κατά περίπου 150 gr (μαζί με τα πλαστικά), που αντιστοιχεί στο καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 15% του αρχικού βάρους του laptop.

Δημιουργείται δηλ. το οξύμωρο να αυξάνω την φορητότητά του αυξάνοντας την αυτονομία του, και ταυτόχρονα να την μειώνω αυξάνοντας το βάρος του.

Πρέπει λοιπόν να βρεθεί η χρυσή τομή, η οποία κατά την γνώμη μου είναι η μπαταρία των 6-cells με χωρητικότητα 5,200 mAh.

H εμπειρία μου άλλωστε λέει ότι σε ένα Asus eeePC που αγόρασα μπαταρία των 10,400 mAh (διαρκεί πάνω από 8 ώρες σε full λειτουργία), ποτέ άλλοτε δεν την χρησιμοποίησα παρά μόνο στην αρχή που έπαιζα μαζί της. Ήταν μια ακόμη άχρηστη αγορά.

.

post-113749-129062985056_thumb.jpg

post-113749-129062985058_thumb.jpg

post-113749-129062985059_thumb.jpg

Δημοσ.
Ξέρει κανένας αν υπάρχει 6cell μπαταρία στα 5200mAh και αν ναι πόσο ψηλά σηκώνει το netbook?Το σήκωμα είναι το ίδιο με μια 4400mAh?THANKS.

To σήκωμα μιας μπαταρίας 6-cells είναι ανεξάρτητο από την χωρητικότητά της. Εξαρτάται μόνο από τον αριθμό των cells.

Άρα είτε πάρεις μπαταρία των 4,400 mAh, είτε μπαταρία των 5,200 mAh, το ίδιο σήκωμα θα έχεις.

Η διαφορά τους έγγειται μόνο στην χωρητικότητα των cells που χρησιμοποιούν.

Πριν από 5 μήνες περίπου που αγόρασα εγώ μια μπαταρία 6-cells, υπήρχαν στην αγορά μόνο cells των 2,200 mAh. Επομένως η μπαταρία μου έχει χωρητικότητα 2x2,200=4,400 mAh.

Σήμερα κυκλοφορούν cells των 2,600 mAh. Επομένως η χωρητικότητα μιας μπαταρίας 6-cells αναμένεται είναι 2x2,600=5,200 mAh.

http://www.campsolution.com/1pcli-ionlg18650cylindrical36v26ahcellwtab.aspx

Εγώ θα θεωρούσα, σήμερα πλέον, την αγορά μιας μπαταρίας των 4,400 mAh τουλάχιστον ύποπτη (πολυκαιρισμένα cells με μειωμένη χωρητικότητα).

Θα την αγόραζα μόνο αν την εύρισκα σε super προσφορά.

Τώρα το σήκωμα είναι ανεπαίσθητο (~3-4 mm). Ούτε που θα καταλάβεις την διαφορά.

.

Δημοσ.
FatMellonMike είσαι ξεκάθαρος.Αρα λες ,αν δεν θέλω μεγάλο σήκωμα,να ψάξω μια 6 cells στα 5200mAh?

Δεν είναι μόνο το σήκωμα που ενδεχόμενα να σε προβληματίσει.

Το βάρος επίσης είναι ένας παράγοντας που πρέπει να λάβεις υπόψη.

Δημοσ.

Κοίτα,από όσο ξέρω με μια μπαταρία 6 cells θα πάει λίγο πάνω από το 1 κιλό.Αυτό για μένα δεν είναι σοβαρό πρόβλημα.Αν σκεφτείς ότι κουβαλάμε 2,75-3 κιλά φορητά τότε το ένα και κάτι φαίνεται παιχνίδι.Ευχαριστώ για την απάντηση.Ξεκινάω αναζήτηση.

Δημοσ.

Παντός εγώ πήρα μια 4400 απο το deal extreme ,35 ευρό με έξοδα αποστολής μέσα,γιατί απο ebay είναι ψιλά ρίσκο με τις 6 cell,μερικοί πουλάνε 5200 και στην πραγματικότητα είναι 4400. Μια χαρά η μπαταριά σε 10 μέρες την είχα στα χεριά μου.

Δημοσ.
Σημερα μου ηρθε το λαπτοπακι μου!!! Απο εδω: http://www.play.com/PC/PCs/4-/8647404/MSI-Wind-U100-Intel-Atom-N720-1-6GHz-1GB-160GB-10-2-XP-Home-Netbook-White/Product.html

Τωρα το ανοιξα και κανει το αρχικο setup!

στελνει τελικα το το play.com ηλεκτρονικα στην ελλάδα ? το πηρες στην τιμη της αγγλικης λιρας η στην τιμη του ευρώ?

Δημοσ.
Παντός εγώ πήρα μια 4400 απο το deal extreme ,35 ευρό με έξοδα αποστολής μέσα,γιατί απο ebay είναι ψιλά ρίσκο με τις 6 cell,μερικοί πουλάνε 5200 και στην πραγματικότητα είναι 4400. Μια χαρά η μπαταριά σε 10 μέρες την είχα στα χεριά μου.

Και εγώ 4,400 mAh έχω και την πήρα από το eBay.

Πάντα ψωνίζω από το eBay και ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Πληρώνω με PayPal και αν έχω πρόβλημα, μπορώ να κάνω claim την πληρωμή.

Αλλά ποτέ δεν έχει χρειαστεί μέχρι σήμερα.

Όταν την πήρα εγώ την μπαταρία όμως (πριν 5 μήνες περίπου και την πλήρωσα ~ 45 €)δεν υπήρχαν cells των 2,600 mAh.

Σήμερα ένα cell των 2,600 mAh, κοστίζει ~6$, δηλ. ~4.7€ :

http://www.batteryjunction.com/tenergy-18650-tab-2600.html

Γιαυτό μια μπαταρία των 6-cells μπορεί και πουλιέται στα 35€.

Να μην σ' ανυσηχεί η αγορά μπαταριών 5,200 mAh, γιατί μόνο cells των 2,600 mAh είναι σε παραγωγή σήμερα.

Αντίθετα να σ' ανυσηχεί η αγορά μπαταριών 4,400 mAh με cells των 2,200 mAh γιατί η παραγωγή τους έχει σταματήσει (Item out of stock - Production: DISCONTINUED):

http://www.batteryjunction.com/gli18322mahr.html

Άρα όπως προανέφερα, η αγορά μπαταρίας 6-cells των 4,400 mAh είναι ύποπτη σήμερα, τουλάχιστον όσον αφορά πολυκαιρισμένα cells, δεδομένου ότι η χωρητικότητά τους μειώνεται με τον χρόνο.

.

Δημοσ.
στελνει τελικα το το play.com ηλεκτρονικα στην ελλάδα ? το πηρες στην τιμη της αγγλικης λιρας η στην τιμη του ευρώ?

Το πηρα μεσω φιλου που μενει Αγγλια με αγγλικες λιρες και μαλιστα την μερα που ριξανε την τιμη του στις 299 λιρες, οποτε εμενα με εξοδα αποστολης Ελλαδα μου βγηκε κατι λιγοτερο απο 350€ με 6αρα μπαταρια.

Να μην σ' ανυσηχεί η αγορά μπαταριών 5,200 mAh, γιατί μόνο cells των 2,600 mAh είναι σε παραγωγή σήμερα.

Αντίθετα να σ' ανυσηχεί η αγορά μπαταριών 4,400 mAh με cells των 2,200 mAh γιατί η παραγωγή τους έχει σταματήσει (Item out of stock - Production: DISCONTINUED):

http://www.batteryjunction.com/gli18322mahr.html

Άρα όπως προανέφερα, η αγορά μπαταρίας 6-cells των 4,400 mAh είναι ύποπτη σήμερα, τουλάχιστον όσον αφορά πολυκαιρισμένα cells, δεδομένου ότι η χωρητικότητά τους μειώνεται με τον χρόνο.

Συγνωμη αλλα και εμενα οπως και οσων αγοραζουν το λαπτοπ τωρα το δινουν με την 4.400 μπαταρια, εσεις που ειδατε να το πουλανε με την 5.200? Αυτο που εγινε ειναι να το πουλανε οταν πρωτοβγηκε με την 5200 αλλα μετα λογω των προβληματων με την φωτια στο εργοστασιο, ολες τις μπαταριες τις ειχανε 4.400. Στοκ σε 5200 εχουνε λιγοι και αυτο μονο αν αγορασεις σκετη την μπαταρια.

Επισης αυτο που διαβαζα ειναι οτι οι μπαταριες των 5.200 εχουν ενα 20% wear off ή καπως ετσι, δεν θυμαμαι ακριβως τι ειναι αλλα νομιζω οτι λεγανε οτι στην τελικη μετα απο φορτισεις συμπεριφερονται σαν 4.400 μπαταριες. Το λεω με επιφυλαξη γιατι δεν θυμαμαι ακριβως και τωρα δεν εχω χρονο να ψαξω.

Παντως εμενα τωρα εχει την 4.400 και απο το κουτι του που το ανοιξα ειχε φουλ φορτισμενη μπαταρια, καπου 4 ωρες μου κρατησε με ολα ανοιχτα και εγκαταστασεις προγραμματων, download updates απο το ιντερνετ κτλ. Μεχρι στιγμης αυτο που δεν μου αρεσε ειναι η καρτα δικτυου που δεν εχει καλο σημα σε σχεση με αυτη που εχω στο PC. Στο ιδιο σημειο στο PC εχω 80% σημα ενω στο λαπτοπ παιζει συνεχεια το σημα και ριχνει την ταχυτητα μεχρι και τα 18mbps με 3 μπαρες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...