Radiatedsoul Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Πολυ απλα τα λαπτοπ της συγκεκριμενης κατηγοριας (13"~ οθονη) ειχαν την ατυχια να βρεθουν αναμεσα σε δυο μεγαλες και πολυ πιθανον επικρατεστερες κατηγοριες. Την μεγαλη κατηγορια λαπτοπ με 15"+ οθονη οπου τα ακουμπας στο γραφειο σου και κανεις επαγγελματικη δουλεια,και μετα τα παιρνεις σπιτι και τα ακουμπας στο σαλονι και δουλευεις εκει. Αυτη η κατηγορια εχει ολα τα καλουδια πανω και ολες τις νεες τεχνολογιες πανω τους και οι τιμες ξεκινανε απο 600 ευρω, και την νεα μικρη κατηγορια οπως το νεο msi wind με την 10" οθονη(υπαρχει και με 7" το asus eeepc 701), 1 κιλο βαρος, 5-8 ωρες αυτονομια στη μπαταρια, τα περνεις και "φευγεις" και κανεις οτι θελεις με αυτα οπου και αν βρεθεις με τιμες περιπου στα 400 ευρω. Ετσι λοιπον βρεθηκε το toshiba εκει αναμεσα , να ειναι λιγο απο ολα και συγχρονως τιποτα απο τα δυο. Ουτε ενα μεγαλο λαπτοπ να κανεις καλα την δουλεια σου (με την 13αρα οθονη), αλλα ουτε ενα πολυ μικρο να το παρεις μαζι σου να φυγεις , αφου βγηκαν τα νεα μικρα μοντελα με 400 ευρω, και η τιμη του toshiba κολημενη στα 1200 ευρω! Ε το μονο που κανανε τωρα ειναι να του ριξουν την τιμη για να το ξεφορτωθουν και δε πιστευω οτι θα ξαναυπαρξει καποιο νεο μοντελο στην κατηγορια αυτη των 13"~. Απο εδω και στο εξης θα τα κανουν ολα ή πολυ μικρα ή κανονικα μεγαλα λαπτοπ.
panos2000gr Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 ουπςςς....εδω μαλλον γραφουν μονο οι dealers της τοσιμπα....sry,δεν το ειχα καταλαβει.... Επί της ουσίας αν είχες να πεις κάτι θα ήταν προτιμότερο...περιμένω τις καλύτερες προτάσεις σου και το laptop μου είναι δικό σου!!!!
panos2000gr Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Ε το μονο που κανανε τωρα ειναι να του ριξουν την τιμη για να το ξεφορτωθουν και δε πιστευω οτι θα ξαναυπαρξει καποιο νεο μοντελο στην κατηγορια αυτη των 13"~. Απο εδω και στο εξης θα τα κανουν ολα ή πολυ μικρα ή κανονικα μεγαλα λαπτοπ. Είναι προσωπική μου γνώμη πάντα άλλα θεωρώ το 13.3" και το 14.1" τις ιδανικότερες διαστάσεις για laptop. Αυτό το λέω έχοντας περάσει από όλες τις διαστάσεις ουκ ολιγες φορές. Το μόνο μειονέκτημα που βρίσκω σε αυτές τις κατηγορίες είναι η έλειψη ανεξάρτητης κάρτας γραφικών, κάτι βέβαια που απασχολεί περισσότερο τους gamers. Για την κατηγορία των 13" τώρα κάθε άλλο παρά κολλάει η παραγωγή. Πρόχειρα να θυμηθώ ότι εχουμε τα macbook, τα καινούργια si και τα lifebook της fujitsu, τα u400 της TOSHIBA, τις σειρές SZ και C της VAIO, χ300 από IBM, LG, DELL XPS 1330 κτλ κτλ (δεν χρειάζεται να τα γράψουμε όλα). Τα ίδια ισχύουν και για την αμέσως επόμενη διάσταση (14.1").
Radiatedsoul Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Για την κατηγορία των 13" τώρα κάθε άλλο παρά κολλάει η παραγωγή. Πρόχειρα να θυμηθώ ότι εχουμε τα macbook, τα καινούργια si και τα lifebook της fujitsu, τα u400 της TOSHIBA, τις σειρές SZ και C της VAIO, χ300 από IBM, LG, DELL XPS 1330 κτλ κτλ (δεν χρειάζεται να τα γράψουμε όλα). Τα ίδια ισχύουν και για την αμέσως επόμενη διάσταση (14.1"). Δεν νομιζεις ομως οτι με την νεα κατηγορια των φθηνων ultra mobile οι κατηγοριες των 12-13-14" θα περασουν μια κριση? ΕΙδικα αν κοστιζουν πανω απο 500 ευρω. Για ποιο λογω να παρω 13" αν θελω ενα πολυ μικρο, αφου μπορω να παρω 10"/9" με λιγοτερα λεφτα ποιο ελαφρυ, με διπλασια/τριπλασια διαρκεια μπαταριας? Και απο την αλλη, για ποιο λογω να παρω ενα 13" αν θελω ενα κανονικο λαπτοπ αφου μπορω με τα ιδια λεφτα να παρω 15-17" και να εχω μεγαλυτερη οθονη! Εκτος αν θελεις να δουλεψεις photoshop ή να κανεις καποια επαγγελματικη εφαρμογη καθισμενος σε παγκακι σε πλατεια, οπου θα σε βολεψει η 13αρα οθονη και ο τρελος επεξεργαστης. Αλλα δε βλεπω πολλους να κανουν τετοιες δουλειες στο δρομο, αντιθετως βλεπω πολλους να ειναι εξω και να σερφαρουν στο ιντερνετ να χαζευουν κανα μαιλ να ακουν μουσικουλα και τετοια ξερεις. Τα lifebook, u400 κτλ που ανεφερες, ξερεις ποσο κανουν? Επειδη κοιταξα λιγο για τιμες και εφτασα σε τετραψηφια νουμερα τα παρατησα εκει. Εδω μιλαμε για συσκευες 400 ευρω 10" οθονη με επεξεργαστη atom που καιει πολυ λιγη μπαταρια, και εσυ μου λες να παρω 13" οθονη με 1000 ευρω και μπαταρια που θα διαρκει το πολυ μιαμιση ωρα! Ας μη μιλισουμε για το βαρος τους..
stauros772000 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Επί της ουσίας αν είχες να πεις κάτι θα ήταν προτιμότερο...περιμένω τις καλύτερες προτάσεις σου και το laptop μου είναι δικό σου!!!! αφου δεν καταλαβες ακομα τι λεω ,παρτα: πηγα για να το δω και να το αγορασω.αλλα ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΤΠΤ ΑΠΟ TO 15 ιντσο που ηδη κατεχω.οι 2 ιντες διαφορας,ειναι υπολογισιμες μονο στο "εργαλειο",οχι στις 13 ιντσες λαπτοπ.το δε βαρος του ειναι 700 γραμαρια λιγοτερο απο το 15ιντσο.... πες μου γιατι να το προτημισω....επιδης το βαλανε στα 600 ευρω?σε αυτην την τιμη πέρνω καλυτερο 15ιντσο,ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ APO TO 13INTSO και ειναι και καλυτερο ....ΓΚΕΓΚΕ???? πηγα να το παρω αλλα δεν ειναι αρκετα μικρο ωστε να προτιμησω αυτο απο ενα 15ιντσο στα ιδια λ7 με καλυτερα χαρακτιριστικα....τοπιασες τωρα?και αν νομιζει η καθε εταιρια οτι μπορει να μου πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες....τα παιρνω στην κρανα....και αν νομιζεις οτι επιδης εχουν περασει απο τα χερια σου πολλα λαπτοπια,εγινες ειδημον,σε γελασανε....μαθε πρωτα τι θελεις και μετα κανε τον εξπερ(γενικα μιλαω,αν θεωρεις οτι ανηκεις στους εξπερ,στα παπουτσα μου,δεν με πειθεις,αλλα βλεπω επεισες αρκετους....)
panos2000gr Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Για ποιο λογω να παρω 13" αν θελω ενα πολυ μικρο, αφου μπορω να παρω 10"/9" με λιγοτερα λεφτα ποιο ελαφρυ, με διπλασια/τριπλασια διαρκεια μπαταριας? Απλά τα 7"-9"-10" είναι υποκατάστατα ενός Laptop...αυτό λέμε. (δεν εχουν ικανοποιητικούς επεξεργαστές, σκληρούς, dvd, κτλ κτλ) Η μόνη διάσταση που αρχίζεις και πραγματικά λες έχω laptop είναι 12" και πάνω. Είχα το TX της VAIO σε 10-11" και ειναι πολυ οριακό...με το ζόρι δουλεύεις. Απο εκεί και κάτω (ASUS EEE PC etc) δεν το συζητάω...το χάος. Εκεί οι επεξεργαστές είναι απλά λίγο καλύτεροι από το κινητό μου (HTC) Είναι οριακοί ακόμη και για απλό surf ενώ για το πληκτρολόγιο θα πρέπει να έχεις δάχτυλα 5χρονου παιδιού για να καταφέρεις να πατάς ένα πλήκτρο τη φορα.
planetman Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Το τσίμπησα κι εγώ χθες. Στα ίδια λεφτά βρίσκεις μηχανήματα με ίδια περίπου χαρακτηριστικά αλλά αρκετά μεγαλύτερα-βαρύτερα στις 15,4 ίντσες. Είναι πολύ κομψό, μικρό και ελαφρύ και τα 4 χρόνια νομίζω μετράνε αρκετά. Ο χρόνος θα δείξει αν κάναμε μ...κία που το πήραμε.
Radiatedsoul Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Είχα το TX της VAIO σε 10-11" και ειναι πολυ οριακό...με το ζόρι δουλεύεις. Απο εκεί και κάτω (ASUS EEE PC etc) δεν το συζητάω...το χάος. Εκεί οι επεξεργαστές είναι απλά λίγο καλύτεροι από το κινητό μου (HTC) Είναι οριακοί ακόμη και για απλό surf ενώ για το πληκτρολόγιο θα πρέπει να έχεις δάχτυλα 5χρονου παιδιού για να καταφέρεις να πατάς ένα πλήκτρο τη φορα. Απο asus eee pc και κατω οι επεξεργαστες δε φτανουν ουτε για σερφαρισμα? Πλακα μας κανεις? Φορανε τον νεο Atom! Ξερεις τι γραφεις ή μηπως ειδες ενα toshiba να του ριχνουν την τιμη 600 ευρω και πιστεψες οτι στο χαριζουν?
stauros772000 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Το τσίμπησα κι εγώ χθες. Στα ίδια λεφτά βρίσκεις μηχανήματα με ίδια περίπου χαρακτηριστικά αλλά αρκετά μεγαλύτερα-βαρύτερα στις 15,4 ίντσες. Είναι πολύ κομψό, μικρό και ελαφρύ και τα 4 χρόνια νομίζω μετράνε αρκετά. Ο χρόνος θα δείξει αν κάναμε μ...κία που το πήραμε. φιλε μου,η αγορα που εκανες ειναι καλη,αν δεν εχεις αλλο.και η καρτα 3100 ειναι καλουτσικη....απλα λεμε οτι αν εχεις ενα 15ιντσο ηδη,δεν αξιζει να παρεις το τοσιμπακι για δευτερο-μικροτερο,γιατι δεν ειναι και τοσο μικρο οσο ακουγετε στις 13 ιντσες.το οτι ειναι καλη αγορα ,ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι(σε αυτην την τιμη)....
pctechgr Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Απλά τα 7"-9"-10" είναι υποκατάστατα ενός Laptop...αυτό λέμε. (δεν εχουν ικανοποιητικούς επεξεργαστές, σκληρούς, dvd, κτλ κτλ) Η μόνη διάσταση που αρχίζεις και πραγματικά λες έχω laptop είναι 12" και πάνω. Είχα το TX της VAIO σε 10-11" και ειναι πολυ οριακό...με το ζόρι δουλεύεις. Απο εκεί και κάτω (ASUS EEE PC etc) δεν το συζητάω...το χάος. Εκεί οι επεξεργαστές είναι απλά λίγο καλύτεροι από το κινητό μου (HTC) Είναι οριακοί ακόμη και για απλό surf ενώ για το πληκτρολόγιο θα πρέπει να έχεις δάχτυλα 5χρονου παιδιού για να καταφέρεις να πατάς ένα πλήκτρο τη φορα. Μάλλον δεν έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο από τα καινούργια μικρά, για να δεις τι χάνεις και τι προσφέρουν
pctechgr Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Η προσφορά του toshiba u300 πιστεύω είναι πράγματι καλή αλλά λίγο καθυστερημένη. ίσως να αναγκάσεις και άλλες ετερείες να ρίξουν λίγο τις τιμές στα 13'. Η γνώμη μου είναι αν έχεις σταθερό και θέλεις και φορητότητα παίρνεις wind κτλ κτλ, αν δεν έχεις σταθερό παίρνεις έναν φορητό στις 15' και κάνεις την δουλειά σου, οι 13' είναι ενδιάμεση κατάσταση πλέον αφού υπάρχουν και τα 8,9 - 10' και πλεόν περισσότερο μπερδεύουν την κατάσταση, γιατί τόσο καιρό καμία ετερεία δεν έβγαζε κάποια καλή προσφορά στις 13', δεν θυμάμαι ούτε μια τα τελευταία τουλάχιστον 2 χρόνια. Και να μην ξεχνάμε ότι η toshiba δεν έχει ακόμα πρόταση στα "μικρά" οπότε ίσως ζορίστηκε λίγο γι αυτό και η προσφορά.Και δεν λέω , οκ , καλή προσφορά, όποιος πρόλαβε όμως πήρε (αφού διαβάζω εξαντήθηκε), εγώ την Δευτέρα που θα θέλω ένα μικρό φορητό τι θα προτιμήσω wind,eeepc στα περίπου 400 ευρώ ή θα πάω για >700 ευρώ για να κάνω ακριβώς τις ίδιες εργασίες (word-excel-mail-surfing). Παράλληλα αφού ήδη έχω χρησιμοποιήσει το asus eee pc 1000h να πω ότι με εξέπληξε ευχάριστα αφού τραβάει ανετότατα στην ανηφόρα και ευτυχώς γιατί παρα λίγο ήμουν κι εγώ για αγορά 13'
pctechgr Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Και κάτι τελευταίο για την συγκεκριμένη "προσφορά" για να βλέπουμε και τα παιχνίδια που γίνονται, πριν βγει η προσφορά το συγκεκριμένο πακέτο είχε 999? αν θυμάμαι καλά και όχι 1119 που αναφέρουν τώρα αρχική τιμή, και η πρώτη τιμή της προσφοράς ήταν 699? και όχι 599? που είναι τωρα (ίσως αυτή η τιμή να εμφανίστηκε αφού πλέον είχαν φύγει τα περισσότερα κομμάτια)
21century Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Αυτό ειναι αλήθεια φίλε μου, έχω φυλλάδιο του μουλτιράμα που αναφέρει 699 και μετά παρατήρησα ότι στην ιστοσελίδα τους πλέον το αναφέρουν ως 599 ευρώ. Απο ότι φαίνεται υπάρχει πολιτική της τοσίμπα για τον φορητό και τα 4 χρόνια εγγύηση δεν ειναι διόλου λίγα για όσα προσφέρει. Θεωρώ ότι ειναι σχειτκά πολύ καλο για φορητότητα, αν σκεφτούμε ότι 450 ευρώ έχουν τα υποφορητά asus,wind κλπ. τότε είναι μια καλή πρόταση.
pctechgr Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Συμφωνώ αλλά από την εμπειρία μου η toshiba σε θέμα διάρκειας μπαταρίας δεν τα πάει και πολύ καλά οπότε πιστεύω και το u300 να δίνει 1:30 ώρα, οπότε η φορητότητα παει περίπατο + το μεγαλύτερο βάρος + μεγαλύτερος φορτιστής
panos2000gr Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Και κάτι τελευταίο για την συγκεκριμένη "προσφορά" για να βλέπουμε και τα παιχνίδια που γίνονται, πριν βγει η προσφορά το συγκεκριμένο πακέτο είχε 999 αν θυμάμαι καλά και όχι 1119 που αναφέρουν τώρα αρχική τιμή, και η πρώτη τιμή της προσφοράς ήταν 699 και όχι 599 που είναι τωρα (ίσως αυτή η τιμή να εμφανίστηκε αφού πλέον είχαν φύγει τα περισσότερα κομμάτια) Η επίσημη τιμή λιανικής του συγκεκριμένου laptop ήταν 999 ευρώ με ΦΠΑ όμως με 2 χρόνια εγγύηση. http://www.toshiba.gr/index.php?id=191&Itemid=92 Στο Multirama κοστολόγησαν τα επιπλέον 2 χρόνια εγγύησης (είναι κανονικό προϊον που πωλείται και έρχεται σφραγισμένο) και το dynadock (επίσης ξεχωριστό προϊον λιανικής) στα 200 ευρώ. Εξού πως προκύπτει και το 1199. (Θελω να πω ότι προφανώς τα δώρα είναι προσφορά των Multirama και όχι της TOSHIBA και λογικό να τα βάζει στην συνολική τιμή του πακέτου). Την πρωτη βδομάδα όντως η προσφορά έπαιζε στα 699 ευρώ και την επόμενη το κατέβασαν στα 599 ευρώ. Όμως δικό τους είναι το μαγαζί και ότι γουστάρουν κάνουν...δεν μπορείς να τους κατηγορείσει κανείς και γι'αυτό....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.