Προς το περιεχόμενο

Φρανκφούρτη - Τι αξίζει να δεις;

planetman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ τα καλά παιδιά, λοιπόν...μέσα-τέλη Αυγούστου θα πάω Φρανκφούρτη για 5 μέρες. Μιας και είναι η 1η φορά που πηγαίνω εξωτερικό, θέλω να ξεζουμίσω αυτές τις ημέρες και να δω όσο περισσότερα πράγματα γίνεται. Μπορείτε να προτείνετε μέρη που αξίζει κάποιος να δει σχετικά κοντά από την πόλη αυτή; Υπ' όψιν ασχολούμαι με τη φωτογραφία οπότε θέλω να βρω ωραία τοπία και είμαι και θετικό μυαλό. Λάβετέ τα υπόψιν...

Δημοσ.

Εντάξει, δεν μιλάω μόνο για τοπία. Γενικά που μπορώ να πάω...

Είδα τώρα για τον Main Tower, είναι ο διασημότερος ουρανοξύστης της Φρανκφούρτης, ύψους 200 μέτρων. Η θέα είναι φανταστική από την κορυφή και πρέπει οπωσδήποτε να την επισκεφθείτε.

Δημοσ.

Μπορείς να κάτσεις 2 μέρες και να γυρίσεις όλο το αεροδρόμιο. Πραγματικά είναι τεράστιο, αφού οι εργαζόμενοι σε αυτό γυρνάνε με ηλεκτροκίνητα πατίνια. :-D

Αν πας Γερμανία πήγαινε στο μουσείο της BMW και τράβηξε όσες φωτογραφίες μπορείς πληρώνω όσα θές!!!! :lol::-D:lol:

Δημοσ.
[...]

Είδα τώρα για τον Main Tower, είναι ο διασημότερος ουρανοξύστης της Φρανκφούρτης, ύψους 200 μέτρων. Η θέα είναι φανταστική από την κορυφή και πρέπει οπωσδήποτε να την επισκεφθείτε.

3 βδομάδες ήμουν εκεί (πρώτη φόρα όξω από δω και για εμένα), δεν αξιώθηκα να πάω, μη σου πω καν δε μου πέρασε απ' το μυαλό :P

Κάνε καμιά βόλτα στο Sachsenhausen (η παλιά πόλη είναι απ' όσο ξέρω). Πέρνα κι απ' την κοντινή στην παραπάνω περιοχή γέφυρα (χμμ σε φώτισα!) που χει μια (άσχετη) επιγραφή του Ομήρου (ναι στα ελληνικά) στην κορυφή και βγάλε καμιά φωτογραφιά τα βαπόρια που περνάνε απ' το ποτάμι :)

Όταν περάσεις απ' την άλλη, κάνε μια βόλτα στην Romer Platz που είναι το δημαρχείο και κάτι άλλα σπιτάκια του κλασσικού, παλιού γερμανικού στυλ (δεν ξέρω πως λέγεται αυτή η αρχιτεκτονική). Ανηφορίζοντας πιο πάνω θα φτάσεις στον κεντρικό τους πεζόδρομο που είναι τίγκα στον κόσμο και στα μαγαζιά. Επίσης στην Φρανκφούρη υπάρχουν αρκετά μουσεία. Ένα απ αυτά είναι κινηματογράφου κι έχει ψιλοχαβαλέ απ' ότι μου παν. Φτιάχνεις δικό σου φιλμάκι. Δεν είμαι τύπος της "περιπέτειας" και δεν πήγα να το διαπιστώσω.

Γενικά:

Τα μαγαζιά έχουν ελεύθερο ωράριο, πχ τα πολυκαταστήματα ήταν Κυριακές ανοιχτά 13:00-18:30 (περίπου).

Το ημερίσιο εισητήριο έχει 5,10?. Το απλό 2,40?. Οι ισχούν τιμές ισχύουν εφόσον θυμάμαι καλά και είναι για μετακινήσεις εντός πόλης (είναι για τρένο, μετρό - το λεωφορείο θεωρείται μάλλον πολύ κιτς και δεν πήρα ποτέ).

Κάνε και καμιά βόλτα με το τραμ για να δεις την πόλη.

Θα ακούσεις πολλές φορές να μιλάνε ελληνικά τριγύρω σου.

edit: Αυτό που πε ο TeZaS για το αεροδρόμιο ισχύει. Μιλάμε τρελό περπάτημα. Αν είσαι καπνιστής (καλή ώρα) θα τους βρίσεις. Έχουν δύο γυάλες 1x2 στις οποίες επιτρέπεται. Μια φορά τις χρησιμοποίησα και οι μισοί μέσα ήμασταν Έλληνες. Κατά τ' άλλα έχουν κι ένα ταμπελάκι "μας συγχωρείτε για την ταλαιπωρία, θα σας βάλουμε μεγαλύτερη γυάλα" στην πόρτα. Τσίπηδες.

edit2: Επίσης ίσως αξίζει να επισκεφθείς και κάποιες κοντινές πόλεις (μάλλον κάτι σαν μακρινά προάστεια είναι) με το τρένο, όπως το Offenbach, αν εξαντλήσεις τα όποια αξιοθέατα της Φρανκφούρτης.

edit3 : Μην τρομάξεις απ' τη συμπεριφορά των οδηγών :)

Δημοσ.

Αν και στην Φρανκφουρτη δεν πηγα, υποθετω οτι δε θα διαφερει πολυ απο αλλες Γερμανικες πολεις που εχω επισκφθει. So, ετοιμασου για πολυ περπατημα, ειναι απολαυστικο να περπατας στις πολεις τους, να χαζευεις τα μαγαζια τους, να παιρνεις τα απειρα μετρο-τραμ-τρενα για να μετακινηθεις σε γειτονικες πολεις και να τις περπατησεις και αυτες κλπ.. Γενικα οι πολεις τους δεν εχουν τα τρελα αξιοθεατα, αλλα ειναι πανεμορφες να τις περπατησεις και να τριγυρισεις απο δω κι απο κει και ας μη δεις κατι συγκεκριμενο ή εντυπωσιακο. Εγω οσο περπατημα δεν εχω ριξει 2 χρονια, το ριξα σε 20 μερες στη Γερμανια. Απολαυστικη χωρα.

Οσο για το μουσειο της BMW οντως αξιζει να πας σε κατι τετοιο, εγω δυστηχως δε τα καταφερα, αλλα δεν εχω παραπονο γιατι ειδα την επιδειξη DTM που εγινε στο Dusseldorf οπου πηγαινανε μεσα στην πολη πατημενα κατι Audi, Mercedes (στις DTM εκδοσεις τους φυσικα). Ακομα χαζευω και ξαναχαζευω τα video που ειχα τραβηξει.

Δημοσ.
Χαιρετώ τα καλά παιδιά, λοιπόν...μέσα-τέλη Αυγούστου θα πάω Φρανκφούρτη για 5 μέρες. Μιας και είναι η 1η φορά που πηγαίνω εξωτερικό, θέλω να ξεζουμίσω αυτές τις ημέρες και να δω όσο περισσότερα πράγματα γίνεται. Μπορείτε να προτείνετε μέρη που αξίζει κάποιος να δει σχετικά κοντά από την πόλη αυτή; Υπ' όψιν ασχολούμαι με τη φωτογραφία οπότε θέλω να βρω ωραία τοπία και είμαι και θετικό μυαλό. Λάβετέ τα υπόψιν...

Φίλε μου δυστυχώς δεν θα δεις πολλά πράγματα μια και η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς στους βομβαρδισμούς του Β' Π.Π. Ολη η παλιά μεσαιωνική πόλη(απο τις πιο σημαντικές και καλοδιατηρημένες στην Ευρώπη) ισοπεδώθηκε απο τις βόμβες των Συμμάχων και η σημερινή είναι ανακατασκευή όχι όμως και τόσο επιτυχημένη όπως λένε και οι ίδιοι οι Γερμανοί.

Από παλιά κτίρια αξίζουν οι δυο μεσαιωνικές εκκλησίες που έχουν σωθεί το Kaiserdom και του Αγίου Παύλου.

Από μοντέρνα κτίρια πολλά, μέτρια αγορά και πάρα πολλούς μετανάστες. Τα βράδυα θέλει λίγο παραπάνω προσοχή που θα κινείσαι, αν είσαι μόνος, παίζει αρκετό "ψύρισμα".

Δημοσ.

Έψαξα για το Nuerbourgring, μπαίνεις σε πίστα με το αυτοκίνητό σου;

Η Χαϊδελβέργη όντως είναι σχετικά κοντά και πρέπει να είναι όμορφη...

Το μουσείο της BMW που είναι;

Το Λουξεμβούργο βλέπω ότι είναι σχετικά κοντά. Αξίζει τον κόπο;

Δημοσ.
Έψαξα για το Nuerbourgring, μπαίνεις σε πίστα με το αυτοκίνητό σου;

Ένα πράγμα σαν να πληρώνεις διόδια και μπαίνεις μέσα με το αμάξι σου!

Γενικά μπορείς εάν θες να νοικιάσεις καμία M3 αλλά έτσι κι αλλιώς κάνε πρώτα κανα γύρο με το δικό σου αμάξι. Χρέωση ανά γύρο.

Τα πέριξ είναι πανέμορφα δάση με όμορφους δρόμους. Προσοχή εκεί δεν τρέχουμε μόνο στην πίστα.

Εάν πάς εννοείται προσοχή στους από πίσω σου! Δεν κρατάς τη δεξιά αλλά την αργή πλευρά του δρόμου.

Εάν δεν λυπάσαι τα λάστιχα σου θα είναι η καλύτερη εμπειρία που έχεις ζήσει όσον αφορά motorsports. Και εννοείται στα οβάλ θέλει εξάσκηση (εκεί μπορεί κα να τα λυπηθείς τα λάστιχά σου).

Άλλο τα μούσια και άλλο η πίστα ;-)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

[άκυρο]

Τα λουκάνικα!!!!

lol

Μόλις ήρθε στη δουλειά ένας από Φρανκφούρτη κι έφερε μια κονσέρβα λουκάνικα :P

[/άκυρο]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...