kalexan Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Γεια χαρά σε όλους. Ψάχνω για φορητό με: - 15,Χ '' οθόνη (όχι 17'', είπαμε "φορητό"), η οποία να "σηκώνει" άνω των 1280px οριζόντια ανάλυση (π.χ. 1440χ900). - Πολύ καλό επεξεργαστή (Core 2 Duo 8100, 8300,... έως 9300, μετά ξεφεύγουμε μάλλον...) - Δυνατότητα να το παραγγείλω με εναλλακτικό λειτουργικό (MS Vista Business) Από μάρκες κοιτάω, με σειρά προτίμησης, Dell, Toshiba, HP αλλά ακόμα δεν έχω βρει κάποιο μοντέλο που να τα συνδιάζει. Sony και ASUS μάλλον πέφτω εκτός budget (είμαι γύρω στα 1200 ευρώπουλα). Είδα το Dell XPS 1530 (με Core 2 Duo 8300) στα Multirama, φοβερό αλλά δεν δίνουν κανένα option ως προς την οθόνη (1280χ800). Κάποιoς "ψαγμένος" με μια καλή πρόταση; ΥΓ: Κερνάω μπύρα στο κέντρο, σε όποιον με βοηθήσει να βρω κάτι μεχρι τη Παρασκευή
geovala Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δες τον Vaio VGN-FW11M. Αν και είναι 16αρι.Εχει Core 2 Duo P8400 2.26GHz, 4GB RAM,250GB HDD.Αλλιώς σε τέτοια αναλυση δεν νομίζω να βγαίνει στα 15αρια.
kalexan Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Ευχαριστώ geovala για την απάντησή σου. Η οθόνη του είναι μια σχεδόν μέση κατάσταση μεταξύ 15,χ'' και 17'' οπότε είναι υποψήφιο. Θα ψάξω να δώ τι γίνεται με το λειτουργικό (εάν μπορώ να το παραγγείλω με Vista professional). Σχετικό: Θυμάμαι παλιότερα κατι φοβερά IBM που έβγαιναν με 1440χ1050 σε 15,χ'', ωστόσο ψάχνω να βρω κάποιο άξιο απόγονο (σε Lenovo πια), αλλά υπάρχουν ελάχιστα μοντέλα διαθέσιμα στην αγορά ... τουλάχιστο στα γνωστά καταστήματα της Αθήνας.
skiabox Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=265133
kalexan Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Ευχαριστώ skiabox. Ωραίο μηχάνημα και σε καλή τιμή. Από αρνητικά βλέπω μόνο τον σκληρό δίσκο (σχετικά μικρός) και η λίγη μνήμη (2GB), την οποία μάλιστα θα πρέπει να χρησιμοποιεί και το πολύ βασικό υπο-σύστημα γραφικών Χ3100. Βέβαια εφόσον έρχεται με XP Pro, τα 2GB φτάνουν και περισσεύουν. Το θέμα είναι τι γίνεται με την υποστήριξη των XP και τη δυνατότητα προσθήκης Vista αργότερα...
haHa Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Φορητο 15.4" με αναλυση μεγαλυτερη απο την φτωχη 1280x800 θα βρεις σε dell, hp compaq και ibm thinkpad. Νομιζω πως τα dell αρχιζουν παλι να τα διαθετουν και μεσω του site τους για ιδιωτες και να τα προσαρμοζεις στις αναγκες σου. Οποτε κοιτα απο εκει μπας και φτιαξεις κανενα στα μετρα σου.. Eδω μερικες προτασεις που καλυπτουν τις προδιαγραφες σου (αναλυση,καλος επεξεργαστης, vista business) IBM Lenovo ThinkPad T61 C2D 2.4 GHz/2048 MB/15.4"/160GB NH3D6GN HP Compaq 8510p C2-D 2.5 GHz/2048 MB/15.4"/160GB GB967EA HP Compaq 8510w C2-D 2.5 GHz/2048 MB/15.4"/200GB KE186EA (τα 2 hp compaq ερχονται με 1x2048 ram και οχι 2x1024, αρα εχουν ελευθερη μια θεση μνημης, οποτε με μονο 35 ευρω πας στα 4GB Ram χωρις να χανεται η εγγυηση. Eπισης , στα hp compaq (για το ibm δεν γνωριζω) στην πρωτη εκκινηση διαλεγεις αν θελεις 64bit ή 32bit windows, ετσι ωστε να εκμεταλλευτεις και τα 4gb ram αλλα και στο επαρκο τις δυνατοτητες του επεξεργαστη.) Για οσα φορητα ερχονται απο τη μανα τους με vista business(οπως τα απο πανω) , δικαιουσαι ΔΩΡΕΑΝ τα xp pro , για τα οποια σου στελνει η εταιρια (πχ ibm, hp) ΔΩΡΕΑΝ τα καταλληλα recovery disks. Φυσικα υπαρχουν στο internet ολοι οι διαθεσιμοι drivers, αν δεν θελεις να βαλεις τα xp της εταιριας μεσω των recovery dvds, αλλα να τα βαλεις μονος σου , αν εχεις διαθεσιμα απο πριν τα xp pro.
haHa Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Σχετικό: Θυμάμαι παλιότερα κατι φοβερά IBM που έβγαιναν με 1440χ1050 σε 15,χ'', ωστόσο ψάχνω να βρω κάποιο άξιο απόγονο (σε Lenovo πια), αλλά υπάρχουν ελάχιστα μοντέλα διαθέσιμα στην αγορά ... τουλάχιστο στα γνωστά καταστήματα της Αθήνας. Νομιζω πως σταματησαν να βγαζουν 4:3 φορητα στις 15". Ολα τωρα ειναι wide.
AKISHELLAS1 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=69980225&product=1143468 αλλα δεν ξερω τι παιζουν αυτοι .
kalexan Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 haHA είσαι φοβερός (μάλλον κέρδισες το κέρασμα)! Τα δύο μηχανήματα HP είναι super. Ωστόσο έψαξα λίγο για τιμές και διαθεσιμότητα και τα γνωστά μαγαζιά της Αθήνας δεν τα έχουν, ενώ όσοι τα έχουν είναι καταστήματα εκτός της Αθήνας (με απασχολεί τυχόν support από το κατάστημα) και τα πουλάνε, πχ το GB967EA, από 1200 έως 1550 ευρώ περίπου, με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά! Άντε να βρεθεί άκρη! Ευχαριστώ AKISHELLAS. Είδα τα turbo-x και αν και δίνουν πάρα πολλά για τα λεφτά τους , οι οθόνες είναι μέτριες και το σασί τους είναι σαν... τάπερ.
haHa Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Μην σε απασχολει απο ποιο μαγαζι θα το παρεις, γιατι αν παθει κατι, τοτε ουσιαστικα εχεις να κανεις με την αντιπροσωπεια της hp και οχι με το ιδιο το μαγαζι.. Αν το πας στο μαγαζι, τοτε απλα το παει αυτο στην αντιπροσωπεια και απλα αυξανεται ο χρονος επιστροφης.. Σημειωτεον οτι τα hp , να εμφανισουν προβλημα στον πρωτο μηνα λειτουργιας τους, δεν στα επισκευαζουν , αλλα στα αντικαθιστουν με καινουριο! Τελος, ισως γνωριζεις οτι η intel ανακοινωσε νεα πλατφορμα επεξεργαστων: http://en.wikipedia.org/wiki/Centrino#Montevina_platform_.282008.29 Οποτε τα μοντελα που βλεπεις αναμενεται να αντικατασταθουν(σε κανα μηνα), για αυτο ισως υπαρχει και μικρη διαθεσιμοτητα(και μεγαλες διαφορες τιμων λογω οτι ξεστοκαρουν..)...
AKISHELLAS1 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Παλι καλα που μου το ειπες για το σασι τους ,αν θελεις βοηθας στο τοπικ που ανοιξα γιατι ψαχνω κ εγω ,ευχαριστω .
Socom Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Αυτό εδώ σε ενδιαφέρει? http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=170241452403 Θα σου βγει λίγο παραπάνω αλλά από τα λίγα που ξέρω μου φαίνεται πολύ καλό. Το σκεφτομαι πολύ σοβαρά και για μένα. Ψάχνω κι εγώ κάτι σε 15.4" έως 1500?. Συγγνώμη για την εισβολή στο topic αλλά είναι κρίμα να ανοίγει ο καθένας καινούριο αν μπορεί να καλυφθεί από ήδη υπάρχοντα πιστεύω.
kalexan Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Socom Πράγματι είναι τέλειο το μηχάνημα (ΤΟ τέλειο θα έλεγα) και βγαίνει γύρω στα 1500? με μεταφορικά, ωστόσο δεν νιώθω τόσο άνετα με το να κάνω παραγγελία από το εξωτερικό (αν και πιο πολύ μας φοβούνται αυτοί για απάτες κτλ...). Επίσης δεν νομίζω ότι εάν (χτύπα ξύλο) χρειαστείς να χρησιμοποιήσεις την εγγύηση, θα μπορέσεις να βγάλεις εύκολα άκρη. Και με το τελωνείο τί γίνεται; Αυτοί δεν θα βάλουν κάποιο "καπέλο"; Δεν νομίζω να φτάσει ένα τέτοιο δέμα από το εξωτερικό και να μην τους τραβήξει την προσοχή τους… (Μήπως είμαι και τελείως άσχετος για αγορές από το USA και λέω αρλούμπες AKISHELLAS1 Θα σου έλεγα να τους ρίξεις μια ματιά από κοντά σε κάποιο κατάστημα. Το κατά πόσο ενοχλεί κάποιον η αίσθηση του πλαστικού στα Turbo X είναι υποκειμενικό.
Socom Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Κι εγώ ψιλοφοβάμαι τις αγορές από το internet αλλά αν δεις ποσο το δίνοουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα εδώ θα πάθεις πλάκα. +1000? και βάλε. Έχει international εγγύηση (ο τύπος που το πουλάει μου δωσε τον κωδικό του μηχανήματος, το βαλα στο αντίστοιχο site και μου βγαλε τα τηλέφωνα για κάθε χώρα. πήρα στο ελληνικό και μου παν ότι όντως επισκευάζεται και ισχύει κανονικά η εγγύηση). Επίσης λέει ότι το στέλνουν με USPS που όπως διάβασα σε άλλο topic δεν περνάει τελωνείο. Μου φαίνεται πολύ καλή επιλογή. Αν κάποιος μπορεί να μου υποδείξει κάτι αντίστοιχο εδώ στο Ελλάντα σίγουρα και θα το προτιμούσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.