AKISHELLAS1 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Τελικα τον ειχα παει πισω τον ΜB55 διοτι δεν ειχε HDMI κ η καρτα γραφικων ηταν 128 κ οχι 256 οπως λεγανε. Παμε παρακατω πλεον υπαρχουν πολλες καλες ευκαιριες κ μπερδευομαι. Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης 1) Η αναλυση σε 15,4' οθονη με 1640*1080 κουραζει? Η τουλαχιστον το συγκεκριμενο μοντελο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=69980225&product=1143468'>http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=69980225&product=1143468 με την συγκεκριμενη αναλυση της οθονης ειναι ανωτερο ως προς την οθονη απο τα αλλα που θα παραθεσω πιο κατω ? 2) εσεις πιο θα περνατε 1) NB DELL XPS 1530 8100 BLACK http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=BrandedNote&cp_id=142367 Το συγκεκριμενο με προβληματιζει η καρτα γραφικων . Στα 900ε 2) PACKARD BELL MB66 T8100 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907208 Φαινεται πολυ καλο για την τιμη του κ 2χρονια εγγυηση,Τιμη 800ε. 3) HP PAVILION DV6840EV FG785EA http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900370. Τιμη 850ε/ 4) Prime GMN73-425 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=69980225&product=1143468 Αυτος δειχνει να εχει τα παντα κ νεο επεξαργαστη κ καρτα γραφικων κ 4gb μνημη ,τις εξοδους που θελω κ 1680x1050 pixels(αραγε αξιζει σε 15αρα?).Τι λεει σαν ποιοτητα 2 χρονια εγγυηση ,απο service(καποιος που εχει παρει κατι αντιστοιχο ας μου το πει) .Α τιμη 800ε κ τελος αυτον 5) NB MULTIRAMA-HT X-FORCE G 8400 http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=MultiramaNotebooks&cp_id=144666 .Εχει κ αυτος τα παντα σε πιοτητα (σασι ειναι καλυτερος απο του πλαισιου? ξερει κανενας τι εγγυηση δινουν) . Τον υπ/στη τον θελω για τα παντα απο ιντερνετ μεχρι παιχνιδακια οποτε του πλαισιου κ - μουλτιραμα θα την παλεψουν ?Εχει ασχοληθει κανεις μαζι τους? Θα παιζει κ βαση απο κατω να μην ζεσταινονται . Απο την αλλη ολα εχουν HDMI που με ενδιαφερει .H ανωτατη τιμη που μπορω να δωσω ειναι 900ε οπως καταλαβατε. Παρακαλω μια βοηθεια γιατι το παλευω εδω κ 2 1/2 βδομαδες για λαπτοπ κ ακομα ... παλευω . Stayro please help .
panos2000gr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Κανειςςςςςςςςςςς ???? Απο τα 4 θα προτιμούσα το dell το οποίο έχω δει και απο κοντά και έχει πολύ καλη ποιότητα κατασκευής. Παντως ρίξε μια ματιά και σε αυτό...κάπου το έχω δει και στα 799 αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο ακριβώς κατάστημα. http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=9521
AKISHELLAS1 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Εχω ακουσει πως η dell εχει πολυ καλη ποιοτητα συναρμολογησης κ μου το επιβαιβεωνεις κ εσυ,εντωμεταξυ με προβληματιζει η καρτα γραφικων του συγκεκριμενου κ επισης πως ειναι το ακριβοτερο μοντελο απο αυτα που εχω βαλει αλλα με λιγοτερα καλα χαρακτηριστηκα απο οτι τα αλλα . Καλο φαινεται κ αυτο (για το fujitsu),σταματησε το αντιστοιχο του με τον Τ8100 να βγαινει πριν λιγο καιρο,πιστευεις οτι fujitsu(καπου διαβασα πως μετα τον πρωτο χρονο τα μηχανηματα τα παιζουν) ειναι καλυτερη απο ποιοτητα απο packard bel ? Επισης μολις πηρα τηλ . εντωμεταξυ για το Multirama notebook κ εχει 3χρονια εγγυηση ,καθομαι διαβαζω ολα τα τοπικ κ απο οτι βλεπω απο για τα multirama notebook δεν εχουν αναφερθει προβληματα ,ενω δεν ισχυει το ιδιο για τα turbox του πλαισιου ... Οποτε φευγουν TURBOX,DELL κ PAVILION (ΛΟΓΩ FUJITSU) κ Μενουν PACKARD BELL(αν κ στα χαρακτηριστηκα μικρη διαφορα εχει απο το dell) k NB MULTIRAMA-HT X-FORCE G 8400 .Eπισης προστεθηκε ο Fujitsu Siemens Amilo Xi 2428 C2-D . Λοιπον πειτε μου απο χαρακτηριστικα απο αυτα τα τρια το multirama X-FORCE G 8400 δεν ειναι καλυτερο(3 χρονια εγγυηση ) αν κ η ποιοτητα του ειναι βατη δεν ειναι αυτη τη στιγμη το καλυτερο απο αυτα που εχουν προταθει? Εχει παρει κανεις το αντιστοιχο notebook ?Ειναι ευχαριστημενος ? Ο Fujitsu Siemens Amilo Xi 2428 C2-D (1 χρονο εγγυηση) - PACKARD BELL MB66 T8100(2 χρονια) = Υπερ απο χαρακτηριστηκα Fujitsu . Tι να κανωωωωωωωωωω:shock::shock:
alex2005 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Να έχεις υπόψιν σου ότι αν πάρεις το Dell πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ την οθόνη. Μπορεί να είσαι τυχερός και να το πάρεις με κορυφαία οθόνη (LG) αλλά και με τελείως μάπα (Samsung). Για περισσότερες πληροφορίες κοίτα στις τελευταίες σελίδες αυτού του thread: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=234596
stauros772000 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 καλα κανεις και παλευεις ακομα....οποιος βιαζεται σκονταφτει λεγαμε κάποτες.... απο αυτα που παραθετεις εσυ,τα δυο τελευταια,εχουν τα καλυτεροτερα χαρακτιριστικα. τα μειων ειναι :το ντιζαειν τους ,το "πρεστιζ" του ονοματος(μεγαλο κουσουρι των ελληνων ,η επωνυμια....) και η γρηγοροτερη απαξιωση σε βαθος χρονου.τα συν φανταζομε τα γνωριζεις(εγγυηση,σερβις στην γειτονια σου και αμα λαχει κανεις και το κομπο που επιθυμεις,π.χ 9σελη μπαταρια κλπ). δωσε βαση στο οτι τα υποδελοιπα "επωνυμα"(τρομαρα τους:X) εχουν καρτα γραφικων την 8400,για την οποια(αλλα και την 8600..)η ιδια η nvidia παραδεχτηκε οτι ολοκληρη η σειρα αυτη ειναι ελατωματικη.και δεν εννοω οτι θα τα φτυσει αμεσως,αλλα ζεστενετε υπερβολικα ,για να αποδωσει αυτα που πρεπει να αποδωσει σε χαμηλοτερες θερμο,....με μια τουλαχιστον συνεπεια την αυξημενη καταναλωση τσι μπαταριας,αλλα και την καταπονηση/υπερθερμανη=μικροτερη διαρκεια ζωης της μπατ.... η δικια μου προταση,αν δεν εισαι power user, ειναι αυτη: http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=BrandedNote&cp_id=144638 στα 499:mrgreen::mrgreen::mrgreen:kai το ζαχαρωνω αγριως:-):-) ειναι τα νεα σασι της εταιριας αυτης.δεν γνωριζω για την αξιοπιστια αυτων,αλλα και τα παλια δεν ειχαν πολλα προβληματα.σιγκεκριμενα μοντελα ηταν αυτα που βγαζανε χοντρες ζημιες,και ενα απο αυτα ηταν το πι 1536 νομιζω,που εκαιγε μονιμως την καρτα γραφικων. ο σινταλκας ξερει καλυτεροτερα.το δικομου (πα1510)ακομα δουλευει....α,και η αντιμετωπιση του σερβις τους δεν ειναι και η καλυτερη....
panos2000gr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 η δικια μου προταση,αν δεν εισαι power user, ειναι αυτη: http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=BrandedNote&cp_id=144638 στα 499:mrgreen::mrgreen::mrgreen:kai το ζαχαρωνω αγριως:-):-) ειναι τα νεα σασι της εταιριας αυτης.δεν γνωριζω για την αξιοπιστια αυτων, Το είχα δει και εγώ αυτό απο κοντά...πολύ καλά χαρακτηριστικά αλλά μέτρια οθόνη και σασί. Να είμαι ειλικρινής δεν με κέρδισε. Πολύ καλή επιλογή είναι και αυτό το οποίο έχει σχεδόν τα πάντα: http://www.multirama.gr/multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=BrandedNote&cp_id=136940 Νομίζω δεν αναφερεται στη σελίδα αλλά έχει επιπλέον ενσωματωμένη κάμερα, μικρόφωνο, bluetooth, hdmi και τηλεχειριστήριο.
stauros772000 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 πανο,μιλας για μετρια οθονη-σασι του πι2550-201....ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΡ????που εχει και την 8400....πασο....δεν την παλευω αλλο....που ειναι το κινινο???που ειναι να παρω μια ντουζιναααααααααα????στην στε-ερια-ααα δεν ζει-ει το -ο ψαρι....οπααααα
panos2000gr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 πανο,μιλας για μετρια οθονη-σασι του πι2550-201....ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΡ????που εχει και την 8400....πασο....δεν την παλευω αλλο....που ειναι το κινινο???που ειναι να παρω μια ντουζιναααααααααα????στην στε-ερια-ααα δεν ζει-ει το -ο ψαρι....οπααααα Το HP εχει πολύ καλύτερο επεξεργαστή, έχει hdmi, καλύτερο touchpad, ηχεία κλάσεις ανώτερα, καλύτερη ποιότητα κατασκευής, καλύτερη οθόνη, bluetooth, είναι λεπτότερο, κομψότερο και κάρτα γραφικών ελάχιστα κατώτερη από τουFS. Εκτός αν φαντάζεσαι ότι η ΑΤΙ 2400 ότι είναι η 8800GT. Αν κρίνω από τον τρόπο που γράφεις πρέπει να είσαι μικρούλης και εχεις πολλά να μάθεις ακόμη για το τι πρέπει να προσέχεις σε ένα Laptop...πιστεψε με!
stauros772000 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 μαθε να εχεις ανοιχτο μυαλο και ανοιχτα ματια....το οτι κυκλοφορας με παροπιδες το εχω καταλαβει,αλλα οχι και να σε αφησω να παραπληροφορεις τον κοσμο.... αυτο το διαβασες ποτε σου?απο την αρχικη σελιδα του ινσομνια,παραθετω: """Πριν λίγο καιρό, η κατασκευάστρια chip γραφικών Nvidia ανακοίνωσε ότι είχε κυκλοφορήσει στο εμπόριο έναν πολύ μεγάλο αριθμό GPUs κακής ποιότητας. Αυτές οι GPUs μπορούσαν κατά από αδιευκρίνιστες συνθήκες να υποστούν μοιραία βλάβη. Η εταιρεία δεν είχε δώσει έως τώρα ακριβή στοιχεία ως προς τους επεξεργαστές γραφικών που αφορούσε αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο, μια επίσημη τοποθέτηση του κατασκευαστή ήρθε να διευκρινίσει ότι τα εν λόγω προβλήματα πλήττουν όλη τη σειρά των μοντέλων GPU G84 και G86. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται σε desktop PCs και σε φορητούς υπολογιστές, ενώ τα συναντά κανείς στην αγορά μεταξύ άλλων στις κάρτες GeForce 8400, GeForce 8500 και GeForce 8600. Όπως ανέφερε το Inquirer, επικαλούμενο τις καλές επαφές που έχει με μηχανικούς της Nvidia, το πρόβλημα δεν αφορά μια συγκεκριμένη παρτίδα αλλά όλη την κατασκευαστική σειρά και των δύο chips. Μεταφέρεται δε και σε κατασκευαστές υπολογιστών που έχουν ενσωματώσει τις δύο GPUs στα προϊόντα τους, είτε πρόκειται για desktops είτε για notebooks. Η όλη κατάσταση έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο πρόβλημα για τη Nvidia, καθώς οι κατασκευαστές, με τους οποίους συνεργάζεται, θα ζητήσουν αποζημίωση για τις ζημίες ύψους εκατομμυρίων δολαρίων που υπέστησαν. Παράλληλα, οι κατασκευαστές υπολογιστών προσπαθούν, μεταξύ άλλων, με νέους drivers να ψύξουν αποτελεσματικότερα τα ενσωματωμένα προβληματικά chips, ώστε να μειώσουν κατά το δυνατό τις πιθανότητες αστοχίας τους.""" ΤΟ ΕΠΙΑΣΕΣ?ή οτι μας συμφερει???δεν με ενδιαφερει αν ειναι καλυτερη η 8400,με ενδιαφερει να μην βγαλει κουσουρι....ΓΚΕΓΚΕ???? διαβαζε λιγο περισοτερο την αρχικη του ινσομνια...δεν χανεις τπτ....
AKISHELLAS1 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Παιδια ευχαριστω πολυ ,επισης δεν χρειαζεται να τσακωνομαστε δεν γινεται να συμφωνουμε ολοι. Λοιπον δεν ξερω αν εκανα μεγαλη μαμακια,παντως αν εχω κανει θα δειξει ,πηρα τον NB MULTIRAMA-HT X-FORCE G 8400 . Tωρα τι θα μου βγει ,θα δειξει . Τωρα γραφω απο εδω ,πρωτη εντυπωση ειναι πως το σασι του μπορω να πω οτι ειναι εφαμιλο στην ποιοτητα των πλαστικων των pavilion ,ως τωρα τον εχω κατω απο βαση που εχει ανεμνιστηρακι,απο ζεστη μπορω να πω πως ειναι μια χαρα τα πραγματα . Τωρα οσο αφορα την οθονη ,ενταξει δυο pavilion που ειχαν περασει απο τα χερια μου κ τα δυο 17αρα οθονη ειχαν καλυτερη απεικονηση . Για οτιδηποτε αλλο θα το γραφω εδω γιαυτο το μηχανημα κ ρωτηστε με οτι θελεται. Τρια χρονια εγγυηση,ενα κλοπης κ δωρο μια τσαντα με κορυφαια χαρακτηριστηκα ,επ/στη -καρτα γραφικων κ.τ.λ. Οτιδηποτε παρακλω ρωτηστε με κ ευχαριστω για την βοηθεια.
AKISHELLAS1 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Επισης πρεπει να το φορτησω για πολλες ωρες κ αν ναι ποσο ?
alex2005 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 μαθε να εχεις ανοιχτο μυαλο και ανοιχτα ματια....το οτι κυκλοφορας με παροπιδες το εχω καταλαβει,αλλα οχι και να σε αφησω να παραπληροφορεις τον κοσμο....αυτο το διαβασες ποτε σου?απο την αρχικη σελιδα του ινσομνια,παραθετω: """Πριν λίγο καιρό, η κατασκευάστρια chip γραφικών Nvidia ανακοίνωσε ότι είχε κυκλοφορήσει στο εμπόριο έναν πολύ μεγάλο αριθμό GPUs κακής ποιότητας. Αυτές οι GPUs μπορούσαν κατά από αδιευκρίνιστες συνθήκες να υποστούν μοιραία βλάβη. Η εταιρεία δεν είχε δώσει έως τώρα ακριβή στοιχεία ως προς τους επεξεργαστές γραφικών που αφορούσε αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο, μια επίσημη τοποθέτηση του κατασκευαστή ήρθε να διευκρινίσει ότι τα εν λόγω προβλήματα πλήττουν όλη τη σειρά των μοντέλων GPU G84 και G86. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται σε desktop PCs και σε φορητούς υπολογιστές, ενώ τα συναντά κανείς στην αγορά μεταξύ άλλων στις κάρτες GeForce 8400, GeForce 8500 και GeForce 8600. Όπως ανέφερε το Inquirer, επικαλούμενο τις καλές επαφές που έχει με μηχανικούς της Nvidia, το πρόβλημα δεν αφορά μια συγκεκριμένη παρτίδα αλλά όλη την κατασκευαστική σειρά και των δύο chips. Μεταφέρεται δε και σε κατασκευαστές υπολογιστών που έχουν ενσωματώσει τις δύο GPUs στα προϊόντα τους, είτε πρόκειται για desktops είτε για notebooks. Η όλη κατάσταση έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο πρόβλημα για τη Nvidia, καθώς οι κατασκευαστές, με τους οποίους συνεργάζεται, θα ζητήσουν αποζημίωση για τις ζημίες ύψους εκατομμυρίων δολαρίων που υπέστησαν. Παράλληλα, οι κατασκευαστές υπολογιστών προσπαθούν, μεταξύ άλλων, με νέους drivers να ψύξουν αποτελεσματικότερα τα ενσωματωμένα προβληματικά chips, ώστε να μειώσουν κατά το δυνατό τις πιθανότητες αστοχίας τους.""" ΤΟ ΕΠΙΑΣΕΣ?ή οτι μας συμφερει???δεν με ενδιαφερει αν ειναι καλυτερη η 8400,με ενδιαφερει να μην βγαλει κουσουρι....ΓΚΕΓΚΕ???? διαβαζε λιγο περισοτερο την αρχικη του ινσομνια...δεν χανεις τπτ.... Φίλε Σταύρο μήπως τυχών έχεις την επίσημη ανακοίνωση της Nvidia για αυτές τις G84 και G86 GPU? Γιατί όσο και να ψάχνω στο internet δεν βρίσκω τίποτα πέρα από την πηγή που παράθεσε ο συντάκτης αυτής της είδησης στο insomnia από το pathfinder. Επίσης ο συντάκτης του pathfinder δεν έχει καμία παραπομπή για το που βασίζει αυτό που λέει. Δεν το αμφισβητώ απλά μου αρέσει να βασίζω την γνώμη μου σε πράγματα που ισχύουν και όχι σε οτιδήποτε διαβάζω στο διαδίκτυο το οποίο δεν είναι και τόσο έγκυρη πηγή. Και για να πάρεις και μία αντίθετη γνώμη: http://www.techspot.com/news/30823-all-nvidia-g84-and-g86-chips-faulty.html Σύμφωνα με αυτό η Nvidia ουδέποτε παραδέχτηκε ότι όλες οι GPU είναι ελαττωματικές αλλά μόνο κάποιες: "Nvidiaʼs official claim is that it was only a batch of end-of-life parts that were affected because of a faulty bonding process." Αν έχεις κάτι πιο επίσημο που να αποδεικνύει αυτό που αναφέρεται στην είδηση στο insomnia παρακαλώ να το παραθέσεις. Και μία προσωπική παρατήρηση: Μην είσαι τόσο απόλυτος για τίποτα που λες παρά μόνο αν το βασίζεις σε 100% έγκυρες και σαφείς πηγές.Μπορεί αυτή η είδηση να είναι πέρα για πέρα αληθινή αλλά το γεγονός ότι εσύ το βασίζεις σε μία είδηση στο insomnia (και με τόσο σθένος) η οποία φαίνεται να παραθέτει μία πηγή η οποία με την σειρά της δεν παραπέμπει σε τίποτα επίσημο, δεν είναι υπέρ σου,και ίσως να πρέπει εσύ να ανοίξεις λίγο τα μάτια σου και τα αυτιά σου. Φιλικά
AKISHELLAS1 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δυο φωτο ,ως τωρα κανενα απολυτος προβημα απο θερμοτητα κ παει σφαιρα το μηχ/μα αν κ θα ρωτσω να βαλω αλλα 2gb .
alex2005 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Και εγώ από την μέρα που διάβασα αυτήν την είδηση μπήκα σε σκέψεις και άρχισα να παρατηρώ τις θερμοκρασίες σε ένα XPS1530 με 8600M GT. Και κατάσταση idle η θερμοκρασία είναι 54-60 βαθμούς ενώ μετά από 2 ώρες συνεχόμενου Crysis ανεβαίνει μόλις στους 68.Για Ιούλιο μήνα δεν είναι και τόσο άσχημα. Ελπίζω να μην επαληθευτεί πάντως αυτή η είδηση στο δικό μου μηχάνημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.