Hellaslover Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Ενας γνωστος μου κανει εργασια για το σχολειο και διαλεξε να γραψει για τον ελληνικο αυτο χορο. Μου ζητησε τη βοηθεια μου καθος ειμαι ελληνας αλλα δε ξερω και πολλα. Το μονο που ξερω ειναι οτι θεωρειται αντρικος χορος και χορευεται πανω στη στεναχωρια (και κοιτας ειτε το πατωμα, ειτε πανω και καλα το θεο). Επισης ξερω οτι θεωρειται προσβολη να σηκωθει αλλος να χορεψει ενο χορευεις εσυ.. Ψαχνουμε λοιπον περισσοτερο για το πως ξεκινησε και γενικα την ιστορια του. Ποια ζειμπεκικα εχουν μεινει στην ιστορια, εκτος το ζειμπεκικο τις ευδοκιας, αλλα και το πως χορευετε, αν δηλαδη υπαρχουν συγκεκριμενα βηματα κτλ το γοογλε δε βοηθησε και πολυ..Ακομα αν συμβολιζει κατι η καρεκλα η το ποτο που πολλες φορες βαζει ο χορευτις στη μεση. αν ξερετε καποιο σιτε με videos ακομα καλυτερα. thanks
Chrisxxx Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Υπαρχει η φημη οτι το ζειμπεκικο αρχισε να χορευεται σε πλοια που μετεφεραν κρατουμενους υποτιθεται για τη μεταφορα τους σε αλλη φυλακη τα οποια τελικα τα βυθιζαν μαζι με τους φυλακισμενους. Οι κρατουμενοι ηταν δεμενοι με αλυσιδες οποτε τα βηματα τους ηταν μικρα ενω ο ρυθμος δινονταν απο τους υπολοιπους. Φυσικα προκειται για τον τελευταιο χωρο καποιου πριν πεθανει με φρικτο τροπο αρα δεν μιλαμε για χαρουμενο χορο ούτε φυσικα εκαναν τα καραγκιοζιλικια που κανουν σημερα μεθυσμενοι μα..ες στα μπουζουκια... Το παραπνω που εγραψα ειναι πιθανο να ειναι θρυλος. Οι βασικες αρχες του χορου ειναι οι εξης: Μικρα βηματακια, τα χερια σχετικα ενωμενα το κεφαλι κοιταζει χαμηλα. Συγκεκριμενα βηματα δεν εχει οι κινησεις του χορευτη συνηθως ειναι κυκλικες. Ο χορος γενικοτερα βγαζει καποιο ειδος πονου και ο χορετης εκφραζει εκεινη τη στιγμη τα συναισθηματα του. Αν γραψεις στο google ζειμπεκικο θα βρεις παρα πολλα αρθρα. Το ποτηρι και η καρεκλα συμβολιζουν τα μιουζικαλ του Δαλιανιδη και τον Παπαμιχαηλ... * Το μ' αεροπλανα και βαπορια ειναι πολυ διασημο ζειμπεκικο, οπως και το βρεχει φωτια στη στρατα μου... Βρες το live του Μητροπανου-Αδαμαντιδη-Μπαση για να δεις μερικα ακομα ζειμπεκικα. ** Κλασικη σκηνη http://www.youtube.com/watch?v=fQTLo5161qA βγαζει το καταλληλο συναισθημα.
insomniaK Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=224306&highlight=%C6%E5%FA%EC%F0%DD%EA%E9%EA%EF
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.