furious99 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 http://www.raymond.cc/blog/archives/2008/07/20/how-to-manually-turn-off-notebook-or-laptop-lcd-screen/ Τη βρήκα πολύ χρήσιμη και είπα να τη μοιραστώ
alex2005 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Καλή ιδέα και δουλεύει μία χαρά,καλά έκανες και το μοιράστηκες Είναι άραγε δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο σε gadget για το sidebar των Vista? Προς το παρών για γρήγορη πρόσβαση το έβαλα στον κατάλογο του Launchy.
stefanos_79 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Ποιος ο λογος να βαλεις ενα προγραμμα να κλεινει την οθονη του λαπτοπ αφου μπορεις να ορισεις απο τις επιλογες ενεργειας να κλινει μεσα σε ενα λεπτο αν δεν θελεις να περιμενεις πολυ.Παντως ειναι πολυ χρηστικο για οσους δεν εχουν Acer (FN + F6)
alex2005 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Γιατί αν δεν έχεις το FN + Fκάτι είναι χρήσιμο να έχεις κάτι που να κλείνει την οθόνη αμέσως και όχι να χρειάζεται να αλλάζεις τα power settings.
ItsToasted Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Φτιαξτε καλητερα προφιλ για κατεβασμα. Max cpu 30% Oλα τα υπολειπα σε μαχ power saving settings και "when lid is closed" = do nothing.
alex2005 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Ναι βασικά αυτό έκανα πάντα και με το παλιό μου laptop. Όταν το έκανα αυτό όμως στο καινούριο μου (δηλαδή να κλείνω το καπάκι) παρατηρώ ότι μετά ζεματάει!!! Απλά το αγνόησα και δεν το ξανά έκανα....αλλά μήπως έχει ιδέα κανείς το γιατί? Τo laptop είναι ένα Dell XPS1530.
21century Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Καλο ειναι να το ΄βάζεις σε λειτουργία sleep μετά το κατέβασμα για να μην δουλέυει συνέχεια, ωστόσο να το ελέγχεις μετά απο ώρα για να μην θερμαίνεται...και να δεις αν λειτουργεί σωστά το προφίλ ενέργειας...
alex2005 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Aχ μου έξυσες την πληγή.Έλα που δεν μπορώ να κάνω τον υπολογιστή μου sleep. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=265981 Παρόλα ταύτα τον υπολογιστή μου τον έχω σχεδόν όλη μέρα ανοιχτό....και ακόμα όταν παίζω Crysis δεν καίει τόσο πολύ όσο αν κλείσω το καπάκι για μισή ώρα και απλά κατεβάζω. Απορώ τι στα κομμάτια δουλεύει σωστά σε αυτό το μηχάνημα
ItsToasted Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Aχ μου έξυσες την πληγή.Έλα που δεν μπορώ να κάνω τον υπολογιστή μου sleep.http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=265981 Παρόλα ταύτα τον υπολογιστή μου τον έχω σχεδόν όλη μέρα ανοιχτό....και ακόμα όταν παίζω Crysis δεν καίει τόσο πολύ όσο αν κλείσω το καπάκι για μισή ώρα και απλά κατεβάζω. Απορώ τι στα κομμάτια δουλεύει σωστά σε αυτό το μηχάνημα Το βαζεις σε mod οπως power saving οταν το κανεις? Πεφτουν τα Mhz της VGA kai toy CPU οταν εισαι σε Idle? Τρεχεις XP η Vista?
alex2005 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Vista τρέχω. Και όχι δεν το έχω δοκιμάσει σε power saving mode. Το πρόβλημα μου είναι ότι κανονικά και σε μη power saving mode να τρέχει θα έπρεπε η θερμοκρασία να κινείται στα ίδια επίπεδα όπως όταν δουλεύει κανονικά ο υπολογιστής. Είναι προφανώς κατασκευαστικό λάθος το ότι αρχίζει και καίει με το που κλείνω το καπάκι και κατά συνέπεια δεν πειραματίστηκα παραπάνω. Και υπάρχουν φορές που δεν θέλω να αφήνω τον υπολογιστή ανοιχτό μόνο για κατέβασμα...αλλά και για άλλες δουλειές. Για παράδειγμα μπορεί να θέλω να κάνω κωδικοποίηση ένα video(που βέβαια ζορίζει τον υπολογιστή λόγω αυξημένης χρήσης CPU) Παρόλα ταύτα αν κάνω την ίδια δουλειά με την οθόνη στην όρθια θέση η θερμοκρασία κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από ότι αν κλείσω την οθόνη. Και φυσικά αντιλαμβάνομαι ότι γίνεται απαγωγή θερμότητας και από το πάνω μέρος ειδικά από την στιγμή που είναι μεταλλικό και άγει την θερμότητα καλύτερα από το πλαστικό.Αλλά ειδικά για απλές δουλειές δεν θα έπρεπε να καίει τόσο πολύ!!
furious99 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Aχ μου έξυσες την πληγή.Έλα που δεν μπορώ να κάνω τον υπολογιστή μου sleep.http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=265981 Παρόλα ταύτα τον υπολογιστή μου τον έχω σχεδόν όλη μέρα ανοιχτό....και ακόμα όταν παίζω Crysis δεν καίει τόσο πολύ όσο αν κλείσω το καπάκι για μισή ώρα και απλά κατεβάζω. Απορώ τι στα κομμάτια δουλεύει σωστά σε αυτό το μηχάνημα Δεν κατεβάζω ποτέ με κλειστό το καπάκι: κακός αερισμός, ιδίως τώρα με τη ζέστη... Βάζω αυτή την εφαρμογή και ένα πανάκι στο keyboard για τη σκόνη... Τα power plans δε με βολεύουν γιατί χρησιμοποιώ το laptop που και που την ώρα που κατεβάζει και βαριέμαι να τα γυρίζω...
alex2005 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Ε ναι και εγώ πλέον δεν το κλείνω ποτέ. Μέχρι τώρα άλλαζα το Power settings για να κλείσει σε ένα λεπτό την οθόνη....τώρα θα βάζω την εφαρμογούλα που πρότεινες.
furious99 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Καλή ιδέα και δουλεύει μία χαρά,καλά έκανες και το μοιράστηκες Είναι άραγε δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο σε gadget για το sidebar των Vista? Προς το παρών για γρήγορη πρόσβαση το έβαλα στον κατάλογο του Launchy. Μπορείς να βάλεις αυτό το gadget http://gallery.live.com/liveItemDetail.aspx?li=4ccdc564-3d94-48a5-82f6-4693940e4ab6&l=1 προσθέτεις εφαρμογές με drag and drop...
ItsToasted Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Vista τρέχω.Και όχι δεν το έχω δοκιμάσει σε power saving mode. Το πρόβλημα μου είναι ότι κανονικά και σε μη power saving mode να τρέχει θα έπρεπε η θερμοκρασία να κινείται στα ίδια επίπεδα όπως όταν δουλεύει κανονικά ο υπολογιστής. Είναι προφανώς κατασκευαστικό λάθος το ότι αρχίζει και καίει με το που κλείνω το καπάκι και κατά συνέπεια δεν πειραματίστηκα παραπάνω. Και υπάρχουν φορές που δεν θέλω να αφήνω τον υπολογιστή ανοιχτό μόνο για κατέβασμα...αλλά και για άλλες δουλειές. Για παράδειγμα μπορεί να θέλω να κάνω κωδικοποίηση ένα video(που βέβαια ζορίζει τον υπολογιστή λόγω αυξημένης χρήσης CPU) Παρόλα ταύτα αν κάνω την ίδια δουλειά με την οθόνη στην όρθια θέση η θερμοκρασία κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από ότι αν κλείσω την οθόνη. Και φυσικά αντιλαμβάνομαι ότι γίνεται απαγωγή θερμότητας και από το πάνω μέρος ειδικά από την στιγμή που είναι μεταλλικό και άγει την θερμότητα καλύτερα από το πλαστικό.Αλλά ειδικά για απλές δουλειές δεν θα έπρεπε να καίει τόσο πολύ!! Τι να πω. Εμενα το acer Που ειναι και πλαστικο και δεν εχει και τις ιδιαιτερα μεγαλες γριλιες, οταν το βαζω σε power saving mode τα ρολογια του GPu sto 50% και CPU sto 30% μετα απο 16 ωρες ειναι τελιως παγομενο. Βεβαια λογο τορρεντ εγω βαλει το utorrent na γραφει στην ραμ 256Μβ (forsed) και ο δισκος δεν γραφει συνεχεια. Επισεις εχω βγαλει τα write untouched kai finished immediately. Και ο δισκος γραφει περιπου 1 φορα για 3 δευτερα το 3λεπτο. Αμα εσενα γραφει συνεχεια και εινια και στις 7200 ισως αυτο να ειναι το προβλημα σου.
alex2005 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Α ωραίο αυτό το gadgetάκι. Να δω που θα τα χωρέσω όλα αυτά τα gadget που έχω. Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.