privateer Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τη δημιουργία γεωγραφικού ψηφιακού χάσματος στη χώρα μας κρούει το Παρατηρητήριο της Κοινωνίας της Πληροφορίας, καθώς τα ποσοστά διείσδυσης των ευρυζωνικών συνδέσεων σε πολλές περιοχές της χώρας κυμαίνονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, μόλις σε 5 από τις 13 περιφέρειες της χώρας διαπιστώνεται ευρυζωνική πρόσβαση των οικιακών χρηστών σε επίπεδα μεγαλύτερα του 10%. Επιπλέον, σε 4 περιφέρειες της χώρας με οικιακή ευρυζωνική πρόσβαση χαμηλότερη του επιπέδου του 8% αποτυπώνεται διαθέσιμο απόθεμα (σ.σ. δηλαδή κάτοχοι dial up συνδέσεων που δεν έχουν στραφεί προς το ADSL) μικρότερο του υφιστάμενου επίπεδου διείσδυσης. Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση «η διαπίστωση αυτή αποτελεί πηγή προβληματισμού για τις δυνατότητες ευρυζωνικής ανάπτυξης στις περιφέρειες αυτές, στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί προσέλκυση νέων οικιακών χρηστών». Γενικότερα, το ποσοστό διείσδυσης διαμορφώθηκε στο τέλος Ιουνίου στο 11,75% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παρατηρητηρίου, με τις συνδέσεις να ανέρχονται σε 1.245.974, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 63,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και 22,5% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2007). Κατά μέσο όρο, περισσότερες από 1.731 νέες συνδέσεις πραγματοποιούνται σε ημερήσια βάση για κάθε μία από τις 5 εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας. Μειώνεται το κόστος Τέλος, στο συγκεκριμένο συνεχίστηκε η πτωτική τάση των τιμών με το κόστος της βασικής πρόσβασης (1 Mbps) να μειώνεται περίπου κατά 16,2% σε εξαμηνιαία βάση, της μέσης πρόσβασης (2 Mbps) κατά 17% και της υψηλής πρόσβασης κατά 22,1%. Ιδιαίτερα ανταγωνιστικό είναι το περιβάλλον στα πακέτα ονομαστικής ταχύτητας έως 24 Mbps όπου το μέσο επίπεδο τιμών μπορεί να χαρακτηριστεί πιο ελκυστικό τιμολογιακά από το αντίστοιχο στα 8Mbps, ενώ εκτιμάται ότι σύντομα θα κινηθεί σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα. KAINOTOMIA: Αυξημένο ενδιαφέρον για σύνδεση μέσω κινητού Το Παρατηρητήριο επισημαίνει ακόμη την έντονη ανάπτυξη που παρουσιάζει η ζήτηση για ευρυζωνικές συνδέσεις μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας (mobile broadband). Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι την 1η Ιανουαρίου 2008 υπήρχαν 79.212 ευρυζωνικές συνδέσεις αυτού του είδους. Το μέγεθος αυτό έχει αυξηθεί και εκτιμάται περί των 120.000 την 1η Ιουλίου 2008. Ο αριθμός δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος δεδομένου ότι αντιστοιχεί περίπου στο 10% των ευρυζωνικών συνδέσεων μέσω σταθερών τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Πηγή: imerisia.gr
gdp77 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Το θέμα είναι ότι το mobile broadband εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης γίνεται απλό modem 56Κbps... Τι να το κάνεις; Ψηνόμουν να αγοράσω κάποιο mobile broadband πακέτο για να έχω για τις διακοπές, αλλά όταν έμαθα για τις ταχύτητες απογοητεύτηκα.
Kostas_xolargos Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 αυτα ειναι!!!!δυστηχως ολοι η ελλαδα σκυμμενη μπροστα απο ενα κομπιουτερ ειναι.και το κακο ειναι οτι πληρωνουμε και παγιο και δεν εχουμε αυτα που και καλα προσφερει η εταιρεια.εγω ειμαι γεματος παραπονα απο την τελλας.
sakis79 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 αυτα ειναι!!!!δυστηχως ολοι η ελλαδα σκυμμενη μπροστα απο ενα κομπιουτερ ειναι.και το κακο ειναι οτι πληρωνουμε και παγιο και δεν εχουμε αυτα που και καλα προσφερει η εταιρεια.εγω ειμαι γεματος παραπονα απο την τελλας. Αν ήταν όλη η Ελλάδα πάνω από έναν Η/Υ, τότε δε θα συνεχίζαμε, παρά την μεγάλη αύξηση, να είμαστε στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης στην ΕΕ (με μια μικρή βελτίωση)... έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας
Chemical Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Να πεις οτι είμαστε καμιά απέραντη σε γεωγραφικό πλάτος χώρα,αλλα δεν είμαστε διάολε!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Να πεις οτι είμαστε καμιά απέραντη σε γεωγραφικό πλάτος χώρα,αλλα δεν είμαστε διάολε! με μόλις 5 χρόνια "εμπειρίας" στην adsl δεν είμαστε και τοόοοοσοοο άσχημα
S.M.Greek Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Αν ήταν όλη η Ελλάδα πάνω από έναν Η/Υ, τότε δε θα συνεχίζαμε, παρά την μεγάλη αύξηση, να είμαστε στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης στην ΕΕ (με μια μικρή βελτίωση)... έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας Αν όλη η ελλάδα ήταν πάνω απο εναν Η/Υ τότε όλη η ελλάδα θα ήταν με ψυχοπαθείς και τρελούς...οπως στην αμερική ενα πράμα.Εντάξη δεν νομίζω να υπάρχει γραφείο,επιχείρηση ακόμα και σπίτι χωρίς PC(ο ξάδερφος του μπαμπά μου είναι άνεργοςδεν έχει να φάει πραγματικά και έχει και pc και ιντερνετ) αλλα ενταξη οχι ολη η ελλαδα.... Πάντως χαίρομαι που ακόμα δεν έχουμε γίνει οι περισσότεροι ΤΕΛΕΙΩΣ πωρωμένοι σαν τα αμερικανάκια Δώξα τον θεό είμαστε πολύ καλά αντε μια χαρά είμαστε
S.M.Greek Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Αν ήταν όλη η Ελλάδα πάνω από έναν Η/Υ, τότε δε θα συνεχίζαμε, παρά την μεγάλη αύξηση, να είμαστε στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης στην ΕΕ (με μια μικρή βελτίωση)... έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας Τι να πουν τα προιν κομμουνιστικά κράτη,η πορτογαλλία ακόμα και η ισπανία?Πάλι καλά να λέμε...αν και νομίζω πως για λίγο πρέπει να μας περνάει η Ισπανία...εντάξη για πορτογαλία δεν το συζητάμε άλλωστε αυτή είναι και τόσο πλούσια χώρα... (όχι οτι είμαστε τοσο πλούσια χώρα εμείς και η ισπανία αλλα τέσπα)
Federer Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Αν όλη η ελλάδα ήταν πάνω απο εναν Η/Υ τότε όλη η ελλάδα θα ήταν με ψυχοπαθείς και τρελούς...οπως στην αμερική ενα πράμα.Εντάξη δεν νομίζω να υπάρχει γραφείο,επιχείρηση ακόμα και σπίτι χωρίς PC(ο ξάδερφος του μπαμπά μου είναι άνεργοςδεν έχει να φάει πραγματικά και έχει και pc και ιντερνετ) αλλα ενταξη οχι ολη η ελλαδα.... Πάντως χαίρομαι που ακόμα δεν έχουμε γίνει οι περισσότεροι ΤΕΛΕΙΩΣ πωρωμένοι σαν τα αμερικανάκια Δώξα τον θεό είμαστε πολύ καλά αντε μια χαρά είμαστε Ρε εδω αλλοι περνουν πακετα mobile internet μονο και μονο για να το εχουν τις 2 βδομαδες που θα ειναι στο χωριο-θαλασσα τους!τι να λεμε τωρα!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 η Ισπανία έιναι αρκετά καλύτερα από εμάς νομίζω και από ότι θυμάμαι έχουν ανακοινώσει (ή έχουν ήδη?) FTTH
makisathanos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Εκτός από τη μόνιμη γκρίνια για όλους και τα πάντα που μας ξεχωρίζει από άλλους λαούς, νομίζω η υπόθεση adsl στην Ελλάδα πάει μια χαρά. Για σκεφτείτε που είμασταν πριν λίγα χρόνια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα