Dimitris_il_mix Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Γεια σας.. θέλω να φτιάξω μια ιστοσελίδα και έχω αρκετές απαιτήσεις.. Η παλιά μου εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδων ήταν η δημιουργία προσωπικής ιστοσελίδας με την χρήση του Dreamweaver πριν κάμποσα χρόνια επομένως έχω πάρα πολύ λίγες-βασικές γνώσεις! Παρ'όλα αυτά έχω το κέφι να ασχοληθώ με html, να διαβάσω κάποια πράγματα, να πειραματιστώ, να ασχοληθώ.. Θέλω λοιπόν την βοήθεια σας.. να μου πείτε χρήσιμα-απαραίτητα προγράμματα, ίσως βιβλία, χρήσιμα links , πως και που θα βρω κώδικες π.χ. για forum, search, login, sign-up κλπ και όλα τα σχετικά για μια σοβαρή ιστοσελίδα.. και γενικά οτι άλλο κρίνετε εσείς καλό κ σας έρθει στο μυαλό που να έχει σχέση με κατασκευή ιστοσελίδων.. σας εμπιστεύομαι !! Επίσης δν ξέρω τι παίζει με php κ mysql ..(χμμ.. ασχετος οπως βλέπετε..) Ευχαριστώ . .
bill Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 γειά σου φίλε. αν έχεις σκοπό να κάνεις μια σελίδα με πολλές απαιτήσεις, πήγαινε καλύτερα σε κάποιον ΚΑΛΟ επαγγελματία. Κάνε μια έρευνα αγοράς και μην αρκεστείς σε free-lancers Ζήτα δείγματα δουλειάς, συζήτα του τι θές να πετύχεις με τη σελίδα σου και άκου τι θα σου προτείνουν. Μπορείς να κάνεις βέβαια και τη σελίδα μόνος σου, αλλά αυτό θέλει χρόνο πολύ κόπο, έμπνευση,γνώσεις, ψάξιμο και υπομονή. Το dreamweaver είναι πολύ καλό εργαλείο αλλά εξαρτάται πάντα του τι θες να πετύχεις. Υπάρχουν και τα cms (drupal,joomla κ.α) με τα οποία μπορείς να διαχειριστείς το περιεχόμενό σου όποτε θες και όπως θες. Για να μην απογοητευτείς, μην περιμένεις μασημένη τροφή. google-it πρώτα και μετά ξαναρωτάς πιο συγκεκριμένα πράγματα Για πες μας, τί σελίδα θες να κάνεις; με τι έχει σχέση; στατική, δυναμική; γλώσσες; φωτογραφίες; όγκος πληροφορίας;
Dimitris_il_mix Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 γειά σου φίλε. αν έχεις σκοπό να κάνεις μια σελίδα με πολλές απαιτήσεις, πήγαινε καλύτερα σε κάποιον ΚΑΛΟ επαγγελματία. Κάνε μια έρευνα αγοράς και μην αρκεστείς σε free-lancers Ζήτα δείγματα δουλειάς, συζήτα του τι θές να πετύχεις με τη σελίδα σου και άκου τι θα σου προτείνουν. Μπορείς να κάνεις βέβαια και τη σελίδα μόνος σου, αλλά αυτό θέλει χρόνο πολύ κόπο, έμπνευση,γνώσεις, ψάξιμο και υπομονή. Το dreamweaver είναι πολύ καλό εργαλείο αλλά εξαρτάται πάντα του τι θες να πετύχεις. Υπάρχουν και τα cms (drupal,joomla κ.α) με τα οποία μπορείς να διαχειριστείς το περιεχόμενό σου όποτε θες και όπως θες. Για να μην απογοητευτείς, μην περιμένεις μασημένη τροφή. google-it πρώτα και μετά ξαναρωτάς πιο συγκεκριμένα πράγματα Για πες μας, τί σελίδα θες να κάνεις; με τι έχει σχέση; στατική, δυναμική; γλώσσες; φωτογραφίες; όγκος πληροφορίας; Σωστό αυτό που λες με τον επαγγελματία..Πάντως έχω κάποια όρεξη και θα ήθελα να ασχοληθώ κ γω με αυτή την υπόθεση.. Κοίτα θέλω να έχει φωτογραφίες, να μπορούν να γραφτούν μέλη, σχόλια σε photos και τα σχετικά.. κάπως έτσι..ακόμι το σκέφτομαι.. Χμμ... ποια η διαφορά στατικής και δυναμικής ?? Και με τα drupal,joomla τι ακριβώς παίζει? (οπως ειπα κ πριν ειμαι άσχετος )
bill Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 στατική είναι η σελίδα που την φτιάχνεις και την αφήνεις. Δεν αλλάζουν τα δεδομένα της για αρκετό καιρό δυναμική είναι αυτή που αλλάζει το περιεχόμενο της ανα τακτά χρονικά διαστήματα. πχ το insomnia είναι μια δυναμική σελίδα. Επειδή θέλεις να βάζεις φωτογραφίες, να έχεις μέλη κλπ θα σου έλεγα να πας σε Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου. Ελληνιστί CMS. Βλέπε drupal και joomla.
blashyrkh+ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 με xampp η ξεχωριστα mysql & apache και drupal η joomla! μπορεις σε λιγες ωρες (η εγκατασταση ειναι θεμα τεταρτου αν εχεις το ενα χερι αναπηρο) να φτιαξεις σελιδα.Υπαρχουν modules θεματα κλπ που βοηθανε αρκετα την εικονα της σελιδας.Το περιεχομενο σαφως ειναι δικο σου θεμα και με γρηγορο τροπο μεσω της administration σελιδας να το δημιουργησεις.Το μονο που μενει ειναι να κανεις register ενα domain name (dns) απο καποιο hosting site (.eg: no-ip.org )και η σελιδα ειναι ετοιμη.Το θεμα με το drupal και το joomla ειναι οτι πρεπει να προσεξεις λιγο με τις ρυθμισεις σου οσον αφορα την ασφαλεια (θεμα που επισης ειναι ευκολο σχετικα να λυσεις υπαρχουν αρκετες υποδειξεις απο το ιδιο το drupal +joomla!).Aν δεν βαλεις τον xampp και τα βαλεις ενα ενα θα εισαι πιο προσφατος σε εκδοσεις αλλα κοιτα να βαλεις και το phpmyadmin και το webmin (linux) για να χειριζεσαι πιο ευκολα τις βασεις και τον server σου.
Dimitris_il_mix Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 στατική είναι η σελίδα που την φτιάχνεις και την αφήνεις. Δεν αλλάζουν τα δεδομένα της για αρκετό καιρό δυναμική είναι αυτή που αλλάζει το περιεχόμενο της ανα τακτά χρονικά διαστήματα. πχ το insomnia είναι μια δυναμική σελίδα. Επειδή θέλεις να βάζεις φωτογραφίες, να έχεις μέλη κλπ θα σου έλεγα να πας σε Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου. Ελληνιστί CMS. Βλέπε drupal και joomla. Thanx πολύ !! Αρχίζω σιγά σιγά και κατατοπίζομαι.. Από χρήσιμα links ή βιβλία υπάρχει τπτ ? Θα μπορώ να χρησιμοποιώ και το Dreamweaver και το joomla ταυτόχρονα? Π.χ. το joomla για τα μέλη κλπ κλπ και να αντιγράφω τον κώδικα στο dreamweaver . .
Dimitris_il_mix Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 με xampp η ξεχωριστα mysql & apache και drupal η joomla! μπορεις σε λιγες ωρες (η εγκατασταση ειναι θεμα τεταρτου αν εχεις το ενα χερι αναπηρο) να φτιαξεις σελιδα.Υπαρχουν modules θεματα κλπ που βοηθανε αρκετα την εικονα της σελιδας.Το περιεχομενο σαφως ειναι δικο σου θεμα και με γρηγορο τροπο μεσω της administration σελιδας να το δημιουργησεις.Το μονο που μενει ειναι να κανεις register ενα domain name (dns) απο καποιο hosting site (.eg: no-ip.org )και η σελιδα ειναι ετοιμη.Το θεμα με το drupal και το joomla ειναι οτι πρεπει να προσεξεις λιγο με τις ρυθμισεις σου οσον αφορα την ασφαλεια (θεμα που επισης ειναι ευκολο σχετικα να λυσεις υπαρχουν αρκετες υποδειξεις απο το ιδιο το drupal +joomla!).Aν δεν βαλεις τον xampp και τα βαλεις ενα ενα θα εισαι πιο προσφατος σε εκδοσεις αλλα κοιτα να βαλεις και το phpmyadmin και το webmin (linux) για να χειριζεσαι πιο ευκολα τις βασεις και τον server σου. Τα xampp, mysql, apache, drupal , joomla κάνουν ακριβώς το ίδιο ?? Ένα από αυτά αρκεί ? Αν ναι, ποιο πιστεύεις αξίζει να βάλω ? Thanx!!
bill Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Τα xampp, mysql, apache, drupal , joomla κάνουν ακριβώς το ίδιο ?? Ένα από αυτά αρκεί ? Αν ναι, ποιο πιστεύεις αξίζει να βάλω ? Thanx!! To xampp είναι πρόγραμμα το οποίο σου εγκαθιστά apache και mysql τοπικά στον υπολογιστή σου σε περιβάλλον windows. Κανονικά apache και mysql μπαίνουν σε linux αλλά για να κάνεις προσομοίωση και δοκιμές, βάζεις xampp στα windows. To drupal ή το joomla ή όποιο άλλο cms το εγκαθιστάς στο server ή τοπικά στον υπολογιστή σου που έχει γίνει "server" με το xampp. Αν βάλεις CMS δεν χρειάζεται το dreamweaver. Ισως χρειαστεί αν πειράξεις κάποια αρχεία. Τα cms τα κάνουν όλα μόνα τους. Μη ξεχνάς όμως, είπες οτι έχεις διάθεση και χρόνο να ασχοληθείς. Yes, you can... you can Google-it all !
Dimitris_il_mix Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Μη ξεχνάς όμως, είπες οτι έχεις διάθεση και χρόνο να ασχοληθείς. Yes, you can... you can Google-it all ! xexexe.. exeis dikio.. vevaia thelw k merika pragmata masimena ! I alitheia einai oti autes tis meres dn eimai sto pc mou.. gyrnaw sta internet cafe opote oi sinthikes dn einai katalliles gia googling ! Thanx pantws !! oti xreiastw ksanastelnw
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.