Προς το περιεχόμενο

Χαλασε κ το Πλαισιο??

isaias1983

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εννοειται πως οταν μιλαμε για αρχικη αναφερομαστε στην τιμη αγορας οταν το αγορασαμε.

Νομιζω η αναφορα μου στα περι νομου πριν 2 σελιδες επρεπε να ειχε καλυψει τους παντες ως προς το θεμα. Το πλαισιο και το καθε πλαισιο ειναι λογικο να προσπαθησει να "γλυτωσει" καποια χρηματα με το να το παιξει κινεζος ειδικα εφοσον μιλαμε για καταστημα στην Κρητη και οχι στην Αθηνα. Εσυ σαν καταναλωτης εχεις το δικαιωμα εαν δεν σου κοψουν πιστωτικο να πας στην προστασια καταναλωτη και να τους κανεις μυνηση. Απλα τα πραγματα.

Ανωτατο οριο επισκευης / αντικαταστασης στην Ελλαδα δεν υπαρχει. Υπαρχει απλα μια παραγραφος που μιλαει για επισκευη/αντικατασταση σε ενα "Ευλογο Χρονικο Διαστημα".

Αυτο το ευλογο ομως δεν το τηρει κανεις οποτε μπορει να σου παρει και 2 μηνες αν το στειλεις στην αντιπροσωπεια.

Σε αλλες χωρες της ΕΕ το ευλογο ισουται με 15 μερες.

ΥΓ : Προσοχη , Πιστωτικο ΔΕΝ ισουται με επιστροφη χρηματων. Εκτος αν φυσικα το αποφασισει το ιδιο το καταστημα.

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρε παιδια πχ περνεις μια καρτα γραφικων πχ ati 3850 στα 150 euro οκ?

Μετα απο 8 μηνες σου χαλαει την πας πισω αλλα δεν την εχουν ζητας πιστοποιτικο δηλαδη για 4850?

Δεν γινεται αυτο περνεις μια καρτα γραφικων με ιδιες επιδοσεις η τα χρηματα που κανει τωρα 90 ευρο η οσα κανει ειναι και το πιο λογικο και το πιο δικαιο!

Δεν φταιει το πλαισιο γιαυτο!!!

Εσεις φταιτε που καιτε καρτες γραφικων απο o/c και λαμακιες!!!

Για μενα ουτε λευτα ουτε τιποτα δεν πρεπει να σου δωσουν!!!

Δημοσ.
Ρε παιδια πχ περνεις μια καρτα γραφικων πχ ati 3850 στα 150 euro οκ?

Μετα απο 8 μηνες σου χαλαει την πας πισω αλλα δεν την εχουν ζητας πιστοποιτικο δηλαδη για 4850?

Δεν γινεται αυτο περνεις μια καρτα γραφικων με ιδιες επιδοσεις η τα χρηματα που κανει τωρα 90 ευρο η οσα κανει ειναι και το πιο λογικο και το πιο δικαιο!

Δεν φταιει το πλαισιο γιαυτο!!!

Εσεις φταιτε που καιτε καρτες γραφικων απο o/c και λαμακιες!!!

Για μενα ουτε λευτα ουτε τιποτα δεν πρεπει να σου δωσουν!!!

Tωρα αυτο απαντηση δεν ειναι.

Δημοσ.

Ε μπορει αλλα ετσι ειναι ρε συ!

Ασε που δεν παιζει να του δοσαν και χαλασμενη καρτα γραφικων με τιποτα γιατι παντα της ελενχουν!!!

Δημοσ.
Εννοειται πως οταν μιλαμε για αρχικη αναφερομαστε στην τιμη αγορας οταν το αγορασαμε.

Νομιζω η αναφορα μου στα περι νομου πριν 2 σελιδες επρεπε να ειχε καλυψει τους παντες ως προς το θεμα.

Οκ.

Θα επιμεινω ομως στη ερωτηση μου.Ποιος κρινει ποιο ειναι αναλογης αξιας (ακομα και αφου δεχθουμε οτι αναφερεται στην αρχικη τιμη αγορας ) προιον ? Εγω η ο πωλητης /καταστημα ?

Γιατι αν ειμαι εγω ..τελικα καταληγουμε στο πιστωτικο ουσιαστικα.

Δημοσ.

Αν πριν 9 μηνες πηρες μια καρτα που εκανε 200ε ( πχ 8800GTS ) και τωρα δεν υπαρχει τοτε τωρα παιρνεις μια 9800GTX που εχει τιμη καταλογου 200ε. Αυτο εννοουμε στα ιδια χρηματα.

Δημοσ.
ρθρο 540

Δικαιώματα του αγοραστή

Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ` επιλογήν του:

1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες

2. να μειώσει το τίμημα

3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα.

Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή.

συγγνωμη που θα εκφραστω ετσι,αλλα το παλληκαρι(Re_man νομιζω) που χρησιμοποιησε τον κουοταρισμενο νομο για να υποστηριξει την αποψη του οτι πρεπει ο φιλος μας να παρει 270 ευρω εχει (επιεικως μιλωντας) μαυρα μεσανυχτα.Πρωτον το αρθρο 540 ειναι του Αστικου μας κωδικα και οχι του νομου 3043/2002.Δευτερον μιλαει για πραγματικα ελαττωματα.Τι ειναι πραγματικο ελαττωμα ?Ενα προβλημα στην συσκευη το οποιο προυπαρχει της πωλησης(πχ ενας χαλασμενος πυκνωτης,που υπαρχει στην καρτα πριν ανοιχτει καν).Δεν εχει απολυτως καμμια σχεση με την εγγυηση (προβλημα που προκυπτει ξαφνικα,μετα απο πολυ καιρο)...Οποτε θα προτεινα σε οποιον κανει ρμα και θελει να ληφθει σοβαρα υποψιν,να μην χρησιμοποιησει την εν λογω διαταξη...

2ον...εχει κανει κανεις τον κοπο να διαβασει τους ορους της εγγυησης "then current price"????

3ον

Ποιος κρινει ποιο ειναι αναλογης αξιας (ακομα και αφου δεχθουμε οτι αναφερεται στην αρχικη τιμη αγορας ) προιον

Ειδικα για τις καρτες γραφικων,βγαινει πανευκολα...με τα 3dmarks που βγαζουν θες,με τα Gigaflops τους θες,οπως και να το κρινεις το πλαισιο νομιζω οτι εχει 100% το δικαιο με το μερος του.

Αν σε ενδιαφερει να μαθεις για αλλα προιοντα,θα σου ελεγα αναλογα το προιον και λαμβανοντας υποψη καποιες γενικες αρχες της νομοθεσιας (πχ καλη πιστη,συναλλακτικα ηθη κλπ)..εννοειται πως οσο προχωραμε σε διαφορετικα πεδια (πχ μια ηλεκτρικη κιθαρα,οπου ο ηχος ειναι κατι το απολυτως υποκειμενικο) μπερδευει αφανταστα το πραγμα...

Δημοσ.

Ενας ελλατωματικος πυκνωτης μπορει να σκασει μετα απο αρκετη χρηση.

Οπως και να εχει το πλαισιο ΔΕΝ εχει τον νομο με το μερος του πολυ απλα γιατι δεν μπορει να αποδειχτει αν το προβλημα υπηρχε η εγινε μετα απο καιρο.

Οσο για τα Gigaflops δεν θα μπω καν στην διαδικασια να σχολιασω.

Δημοσ.
Να συνεχισω το ωραιο μου thread λεγοντας οτι σημερα πηρα στα χερια μου την Twintech 9800GT...

κ να σας πω κατι ωραιο??

Την εβαλα το σπιτι κ δεν δουλευει...

Την δοκιμασα κ σε αλλα 3 pc κ παλι τα ιδια...

Να σημειωσω επισης οτι το pc που την δοκιμασα στην αρχη δουλευει μια χαρα με αλλη καρτα γραφικων.

Επισης στο κουτι της καρτας ειχε μεν αυτοκολλητακι απεξω οτι ειναι καινουρια αλλα μεσα ειχε ενα cd-r με τους drivers.

Παιζει να δινουν cd-r με drivers απο την εταιρια κ οχι κανονικο cd οπως σε ολα τα προιοντα?

Αυριο λοιπον την ξαναστελνω στο Πλαισιο κ βλεπουμε.

να δω τι θα μου δωσουν αυτη τη φορα.

Ρεμάλια, πριν μερικές μέρες επέστρεψα μια 8600GT, μου έδωσαν μια 9600GSO η οποία δεν δούλευε σωστά, το κορυφαίο πάντως ήταν οτι ακόμα και το cd me tous drivers δεν ηταν για την συγκεκριμένη κάρτα, οπότε αναγκαστικά (μετά από 3 τηλέφωνα που έκανα στο service) επιστροφή πιστωτικό και έφυγα με μια 4850.

Δημοσ.
Αν πριν 9 μηνες πηρες μια καρτα που εκανε 200ε ( πχ 8800GTS ) και τωρα δεν υπαρχει τοτε τωρα παιρνεις μια 9800GTX που εχει τιμη καταλογου 200ε. Αυτο εννοουμε στα ιδια χρηματα.

σοβαρα??? :lol:

Δημοσ.
Οπως και να εχει το πλαισιο ΔΕΝ εχει τον νομο με το μερος του πολυ απλα γιατι δεν μπορει να αποδειχτει αν το προβλημα υπηρχε η εγινε μετα απο καιρο.

μα και βεβαια.Οπως και δεν μπορει να αποδειχθει οτι τα λεφτα που θαδινε το πλαισιο θα ηταν γνησια και οχι πλαστα.Οπως και δεν μπορει να αποδειχθει οτι η καρτα δεν φτιαχνοταν στα μυστικα υπογεια του πλαισιου στο αιγαλεω.Οπως και δεν μπορει να αποδειχθει οτι το πλαισιο δεν ελεγχεται απο Βριλ.

Άρθρο 537

Ευθύνη για ελλείψεις

Ο πωλητής ευθύνεται ανεξάρτητα από υπαιτιότητά του αν το πράγμα, κατά το χρόνο που ο κίνδυνος μεταβαίνει στον αγοραστή, έχει πραγματικά ελαττώματα ή στερείται τις συνομολογημένες ιδιότητες, εκτός αν ο αγοραστής κατό τη σύναψη της σύμβασης γνώριζε ότι το πρόγμα δεν ανταποκρίνεται στη σύμβαση ή η μη ανταπόκριση οφείλεται σε υλικά που χορήγησε ο αγοραστής.

Το ελάττωμα ή η έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας που διαπιστώνεται μέσα σε έξι μήνες από την παρόδοση του πράγματος τεκμαίρεται ότι υπήρχε κατό την παράδοση, εκτός αν τούτο δεν συμβιβόζεται με τη φύση του πράγματος που πουλήθηκε ή με τη φύση του ελαττώματος ή της έλλειψης.

Για να βοηθησω :εννοει,μετα τους 6 μηνες δεν θεωρειται προυπαρχον το ελαττωμα(που μεχρι και το τεκμηριο του προυπαρχοντος ελαττωματος μαχητο ειναι)...αρα και στην απιθανη περιπτωση που θα ισχυε το "λογικοτατο " επιχειρημα σου,παλι ο κακος στραβος αναποδος νομος,υπερ του πλαισιου ειναι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...