Socom Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Γεια χαρά παιδιά, Ξέρει κανείς που(αν) μπορώ να βρω το HP Compaq 8510w σε κατάστημα στην Ελλάδα (όχι on-line)? Επίσης, σε σχέση με το Vaio VGN FW11M ποιό είναι καλύτερο? Απ' ότι βλέπω αυτό έχει καλύτερη ανάλυση στην οθόνη και γρηγορότερο δίσκο. Το ότι το Sony έχει Centrino 2 έχει τόσο μεγάλη σημασία? Επίσης με την εγγύηση της HP ξέρει κανείς τι παίζει όσον αφορά το εξωτερικό? Για το Sony μου παν ότι πρέπει να τα σκάσεις για να την κάνεις international. Τέλος, αυτό εδώ: http://cgi.ebay.com/HP-Compaq-8510w-4gb-160gb-T9300-2-50GHz-Laptop-Notebook_W0QQitemZ220268299041QQihZ012QQcategoryZ177QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Ξέρει κανείς αν μπορώ να το βρω εδώ? Υ.Γ. Έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα τα XP από τα σVista? Διαβάζω διαβάζω αλλά ασφαλές συμπέρασμα δεν έχω βγάλει. Υ.Γ. 2 Αν προσθέσει κάποιος RAM χάνεται η εγγύηση? Ευχαριστώ πολύ
mpimpas Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 κοιτα στο πλαισιο ή στο e-shop κατι μπορει να εχουν ή παρε τηλ την αντιπροσωπεια της HP την εχει η Infocouest νομιζω ετσι γραφετε ελληνιστη[ινφοκουεστ] νομιζω οτι τα vista ειναι καλα για laptop εαν μπορεις να βαλεις πολυ μνημη καντο ειναι καλυτερα εγω που εχω xp σε δυο πυργους δεν τρελαινομαι κιολας κοιτα για vista 64bit εαν πουλανε laptop με τετοια
kotetsi Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Η σειρά Compaq μπορεί να βρεθεί μόνο σε διαδικτυακά καταστήματα αλλά δε βλέπω κάποιο λόγο προβληματισμού γι' αυτό. To Vaio δεν έχει καμία σχέση με το Compaq: για άλλη δουλειά εξελίχθηκε το μεν για άλλη δουλειά το δε. Με την εγγύηση της HP/Compaq δεν πιστεύω πως θα έχεις κανένα πρόβλημα. Στην Ελλάδα το κορυφαίο 8510w κυκλοφορεί έτσι. Όσον αφορά τα υστερόγραφα, τα ΧΡ θεωρούνται πιο ελαφριά από τα Vista και η εγγύηση δε χάνεται αν προσθέσεις RAM ή αλλάξεις σκληρό δίσκο στα Compaq.
mpimpas Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 ΥΓ2.οχι εαν το κανει ή αντιπροσωπεια η ο εξουσιοδοτημενος εαν το κανεις αλλου παπαλα!
kotetsi Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 ΥΓ2.οχι εαν το κανει ή αντιπροσωπεια η ο εξουσιοδοτημενος εαν το κανεις αλλου παπαλα! Πριν λέμε κάτι καλό είναι να είμαστε σίγουροι. Υπάρχει πλήρες αναλυτικό service manual που έρχεται μαζί με το Compaq και περιλαμβάνει όλα τα components του Compaq με τα part numbers ενώ περιγράφει λεπτομερώς τις αλλαγές που μπορούν να γίνουν χωρίς να επηρεαστεί η εγγύηση.
aiantas Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Καλή επιλογή. Κοίταξε και εδώ... http://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html?keyphrase=8510w
Socom Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Αξίζουν λέτε τα +300? για λίγο καλύτερο επεξεργαστή, μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης και bluray drive? Για πασπαρτού ψάχνω βασικά. Δεν είχα ποτέ μου laptop και τώρα που φεύγω για μεταπτυχιακό(εδώ έρχεται η διεθνής εγγύηση) θέλω ένα που να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες. Καμιά ταινία, κανένα παιχνίδι (όχι τα τελευταία που θέλουν τον Κ@$# τους για να τρέξουν), internet κτλ. Για το πανεπιστήμιο μόνο το office θα χρειαστώ. Όχι κάποιο εξεζητημένο πρόγραμμα.
mindscape Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Αδερφέ, είσαι τυχερός, γιατί εκεί που ήσουν ήμουνα ακριβώς. Εγω βέβαια έφτασα σε σημείο να τον παραγγείλω τον 8510w από το MSystems (την έκδοση με τον Τ7700 επεξεργαστή και το σκληρό στις 7200 στροφές), μαθαίνοντας τελικά μέρες μετά ότι η παραγγελία μου ακυρώθηκε καθώς το προιόν έχει εξαντληθεί από την αγορά και ότι κατα λέξη "περιμένουν νέες παραλαβές από μέσα Σεπτέμβρη". Επειδή το έψαξα, το εν λόγω 8510w δεν υπάρχει σε κανένα e-shop αυτή τη στιγμή. Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και για την έκδοση με τον T9300, χωρίς να είμαι σίγουρος. Προσπαθώ να πιάσω γραμμή στο κέντρο εξυπηρέτησης της HP εδώ και 7-10 μέρες για να μάθω περισσότερες πληροφορίες, αλλά δεν "σηκώνουν το τηλέφωνο" και έχω μείνει λίγο μετέωρος και εγώ στην αγορά μου. Θα ξαναπροσπαθήσω όμως αύριο, όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μάθω λεπτομέρειες σχετικά με τις παραλαβές των 8510w και γενικά ότι περισσότερο μπορώ. Στην έρευνα που έκανα όμως, έμαθα ότι η HP αρχίζει να λανσάρει τη νέα σειρά, 8530 w και p, έχει μόλις βγει και η 6930p, η οποία δεν διαφέρει πολύ στα χαρακτηριστικά με εξαίρεση τη νέα πλατφόρμα επαξεργαστών Montevina, αλλα είναι ΣΑΦΩΣ βελτιωμένη και οπτικά και κατασκευαστικά και η οποία θα άξιζε της αναμονής όποιου μπορεί να περιμένει. Εγώ όχι. Αλλά όπως σε κάθε σειρά που η προηγούμενη δίνει σειρά στην επόμενη, για μένα δε θα με εξεπλήξει να μην ξαναδούμε το 8510w εφόσον εντός Σεπτέμβρη στο εξωτερικό, κυκλοφορεί ο 8530w. Όσον αφορά τη σύγκριση που προανέφερες, μιλάμε για δύο διαφορετικά μηχανήματα το 8510w και το FZ11M. Το μόνο το οποίο όντως εντυπωσιάζει στο Sony είναι η απόλυτα widescreen 16:9 οθόνη του και φυσικά το design όπως όλα τα Vaio. Αλλά πέραν τούτου θα πληρώσεις περισσότερα λεφτά για ένα λιγότερο δυνατό μηχάνημα χωρίς αμφιβολία. Το θέμα με τα Vista είναι ίσως σχετικό και οι απόψεις διίστανται, το μόνο σίγουρο είναι ότι η δουλειά που θέλεις να κάνεις γίνεται με άνεση και με τα 2 μηχανήματα με το δεύτερο να αποτελεί λύση πολυτελείας (αλήθεια χρειάζεσαι blue-ray drive?) και στα χρήματα αυτά ίσως και λιγότερα, μπορείς είτε να πας για τον 8510p (αντίστοιχος με τον 8510w) ή με το καινούριο και αισθητά βελτιωμένο και οπτικά 6930p, ή να κάνεις το βήμα για το IBM Lenovo R61i το οποίο είναι και δική μου εναλλακτική, γιατί δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να περιμένω το 8510w να έρθει -αν ερθει- τέλη Σεπτέμβρη στη διαθεσιμότητα. Links: 8510p: http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=1110&v_Item=5761 6930p: http://gizmodo.com/395586/hp-elitebook-6930p-one-badass-business-laptop http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=1110&v_Item=7467 R61i: http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=9709 8530w: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF06a/321957-321957-64295-3740645-3329741-3781677.html
dimitris75 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Φίλε μου, για ποιά δουλειά θέλεις το συγκεκριμένο φορητό?
mindscape Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Η χρήση του φορητού είναι για καθημερινή χρήση με internet, ταινίες, μουσική και εφαρμογές office, χρήση δηλαδή φοιτητή σε μεταπτυχιακό, όπως είπε ο φίλος. Ίδια περίπτωση είμαι και εγώ, που ίσως εξαντλήσω και τα downloading, ανοιχτο pc περιθώρια που μπορώ να έχω. Σίγουρα και οι δύο κάνουμε τη δουλειά μας και με λιγότερα ακριβά μηχανήματα...
Socom Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Ευχαριστώ πολύ φίλε mindscape. Ξέρεις μήπως πότε θα έρθουν τα μηχανήματα που μου γράφεις στην Ελλάδα? Δεν επίγει η αγορά (αν και 13-14 Σεπτεμβρίου φεύγω για την ξενιτιά οπότε είναι καλό μέχρι τότε να χω αγοράσει κάποιο. (Εκτός αν το αγοράσω από την αγγλία με το που πάω). To 8530w μου φαίνεται το επικρατέστερο, αν δεν κάνει 40 χρόνια να ρθει... @dimitris75: Για απλή χρήση το θέλω. Ταινίες, παιχνιδάκια (όχι τα τελευταία), internet και office ουσιαστικά. Όχι τίποτα σπουδαίο. Απλά θέλω να ναι σχετικά καλό και καινούριο για να μην είναι τελείως outdated σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
mindscape Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Ευχαριστώ πολύ φίλε mindscape. Ξέρεις μήπως πότε θα έρθουν τα μηχανήματα που μου γράφεις στην Ελλάδα? Δεν επίγει η αγορά (αν και 13-14 Σεπτεμβρίου φεύγω για την ξενιτιά οπότε είναι καλό μέχρι τότε να χω αγοράσει κάποιο. (Εκτός αν το αγοράσω από την αγγλία με το που πάω). To 8530w μου φαίνεται το επικρατέστερο, αν δεν κάνει 40 χρόνια να ρθει... Το 6930p είναι ήδη διαθέσιμο απότι είδες. Τα 8530w/p εφόσον μιλάμε για Αμερική Σεπτέμβρη, Ελλάδα μπορεί να πιάσουμε και κανένα Οκτώβρη λεω εγώ...
dimitris75 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Φίλε μου πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετά καλύτερα μηχανάκια απο το ΗΡ COMPAQ. Να σου προτείνω μερικά: FUJITSU-SIEMENS Amilo XI 2428-804, Amilo XI 2428-903 TOSHIBA Satellite A300-15B, Satellite A300-15C PACKARD BELL MB89-P-021 T8300 Και θα βρείς σίγουρα και άλλα.
Socom Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Δεν ξέρω αν είναι και τόσο καλύτερα. Όλα έχουν μικρότερη ανάλυση στην οθόνη(δεν ξέρω αν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο) και πιο αργό δίσκο. Επίσης κανένα δεν είναι Centrino 2. Γενικά από όσα έχω κοιτάξει το Vaio είναι το μόνο με Centrino 2. Εξαιρούνται τα Turbo-X τα οποία όμως δεν έχουν καμία υποστήριξη στο εξωτερικό. Ευχαριστώ πολύ dimitris75.
kotetsi Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Θα μπορούσες να μας πεις πού ακριβώς υπερτερούν τα «μηχανάκια» που αναφέρεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.