Προς το περιεχόμενο

Οικοπεδο εκτος σχεδιου στο Λουτράκι

axaxouxas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα οικοπεδο εκτος σχεδιου 500τμ σε μια εκταση εξ αδιαιρετου 340 στρεμματων στην Περαχωρα Κορινθιας στην θεση ΚΑΤΟΥΝΙΣΤΡΑ ...

Το οικοπεδο αυτο το ειχε αγορασει ο πατερας μου στο ονομα της μητερας μου

το 1969 και δεν το εχω δει ποτε ...

Πριν απο δωδεκα χρονια πηρα το συμβολαιο απο τα χερια της μητερας μου την στιγμη που ετοιμαζοταν να το σκισει !!!! (εν αγνοια της ΑΓΡΑΜΑΤΗ κιολας)

Μαζι με ενα χαρτι εκτιμησης τοτε της εφοριας το '73 στις 30.000 δρχ και πληρωσαμε τοτε υπεραξια 3.500 δρχ

απο 8.700 δρχ που το ειχε αγορασει ....

Πηγα και βρηκα το συμβολαιογραφειο που εγιναν τα χαρτια του τοτε

και πηρα το τοπογραφικο με την τοποθεσια (7.500 δρχ πληρωσα τοτε)

Μαλιστα η συμβολαιογραφος τοτε μου ειπε να μην ακουσω τα ΚΟΡΑΚΙΑ-μεσιτες εκει και να το περιφραξω

και απο τοτε το δηλωνω κανονικα στο Ε9

Οταν λοιπον πηγα Κορινθο να ρωτησω αντικειμενικες κτλ μου ειπαν

οτι δεν κτιζεις (εκτος και κατω απο 4 στρεμματα) και η αντικειμενικη ηταν τοτε

5.500.000 δρχ το στρεμμα (ο μεσιτης μου ελεγε για 600-700 χιλιαδες δρχ)

καποιοι μαλιστα με αποκαρδιωσανε και δεν το εψαξα και παρα πολυ

να σκεφτειτε οτι ενας μεσιτης για να με παει να το δω μου ζητησε τοτε 70.000δρχ !!!!

Ολα αυτα το ετος 1996-7

Τωρα ακουγοντας για οικοδομικη αναπτυξη πηγα παλι αυτη την φορα με

σκοπο να βρω τοπογραφο και να το περιφραξω (αφου το βρω)

Και με την ευκαιρια του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

Επεσα σε εναν καλο μεσιτη τοπογραφο και μου ειπε πολλα ενδιαφεροντα μελλοντικα ....

Και οτι η τοποθεσια αν και δεν ειναι στο σχεδιο θα ενταχθει καποια στιγμη και να μην το πουλησω για 15-20 χιλιαρικα που πιανει τωρα ενω μου ειπε οτι τα τοπογραφικα ειναι στα 250 ευρω

Μου ειπε οτι στην περιοχη εχουν κτιστει περιπου 200 ακινητα !!!!

Ενω θα πρεπει να δουμε αν ειναι χαρακτηρισμενο δασος η αγρος

Αν ειναι το πρωτο (δασος) δεν θα μπορω να κανω τιποτα ....

Αν ειναι αγρος τοτε θα ειναι χρυσαφι μελλοντικα γιατι θα υπαρχει περιπτωση λογω συντελεστη δομησης 0,40 να το παρουν αντιπαροχη με 40%

Εγω εχω σκοπο να το βρω και να το περιφραξω ουτω η αλλως

γιατι ειναι οτι εχω βρει απο τους γονεις μου (μονο την μητερα μου εχω)

Υπαρχει καποιος γνωστης της περιοχης να μου πει τιποτα

να καταλαβω καποια πραγματα ;;;;

Δεν μου καθησε καλα το οτι εχουν κτηστει 200 ακινητα κι εγω δεν μπορω να κτισω ...

Ουτε και το οτι μου ειπε....

Οτι Δεν εχουν κτηματολογιο στο Λουτρακι και οτι κτηματολογιο εχει η ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Καλησπερα! για μενα καλυτερα να βρεις ακρη με καποιον δικηγορο που εχει γνωση πανω σε αυτα τα θεματα! Κ εμεις αυτο καναμε για καποια χτηματα μας που ανηκανε στον δημο λουτρακιου!

Δημοσ.

Δεν μου καθησε καλα το οτι εχουν κτηστει 200 ακινητα κι εγω δεν μπορω να κτισω ...

Ουτε και το οτι μου ειπε....

Αν το οικόπεδο ή η περιοχη είναι εκτός σχεδίου, μπορείς να κτίσεις με βάση κάποιες διατάξεις που ορίζονται για την συγκεκριμένη περιοχή. Συνήθως το οικόπεδο πρέπει να είναι 3-4 στρέμματα, να εφάπτεται σε δρόμο κατα Χ μέτρα κτλ κτλ. Ένας τοπογράφος θα στα πεί.

Το άλλο ενδεχόμενο είναι τα 200 αυτά ακίνητα να είναι απλώς αυθαίρετα.

Πάντως έχω ακουσει πολλούς ανθρώπους που περιμένουν χρόνια και ζαμάνια να μπεί το οικόπεδο τους εντος σχεδίου.

Ψάχτο με εναν δικηγόρο, τοπογράφο κτλ. Καλη τύχη με την πολεοδομία :)

Δημοσ.
Καλησπερα! για μενα καλυτερα να βρεις ακρη με καποιον δικηγορο που εχει γνωση πανω σε αυτα τα θεματα! Κ εμεις αυτο καναμε για καποια χτηματα μας που ανηκανε στον δημο λουτρακιου!

Ο δικηγορος τι να μου κανει ?

Υπαρχουν συμβολαια στο ονομα της μητερας μου και ειναι περασμενο το ονομα της στο υποθηκοφυλακιο ΚΟΡΙΝΘΟΥ η εφορια εχει πληρωθει απο το 1973 που το εκτιμησανε απο 8.700 δρχ σε 30.000 δρχ και πηρανε 3.700 δρχ (μαλλον φορο)

και τωρα σε λιγες μερες θα γινει και επικυρωμενο τοπογραφικο απο τοπογραφο

και θα ειναι κατοχυρωμενο το οικοπεδο ....

Θα περιφραχτει και τελος

Το ΕΡΩΤΗΜΑ ειναι αν γνωριζει κανεις αυτη την τοποθεσια (Περαχωρα θεση Κατουνιστρα)

και τι παιζει εκει ....

Η περιοχη αυτη απο οτι μου ειπε ο μεσιτης - τοπογραφος ειναι

2.5 χιλιομετρα απο τον ισθμο ? (δεν το πολυκαταλαβα)

Και αν το Λουτρακι εχει περασει απο κτηματολογιο ....

το ξερω οτι και τα 200 ειναι αυθεραιτα αλλα ειναι καλυμενα πισω απο εναν νομο που ηταν σε υσχη μεχρι το 1985

Αλλο ερωτημα μου ειναι ποσο κοστιζει μια περιφραξη 500τμ οικοπεδου με συρμα και ποσο με τσιμεντολιθους ?

(το συρμα το ξηλωνουν οι γυφτοι και το πουλανε για παλιοσιδερα μου ειπε ο μεσιτης)

ακου τι κανουν .... οι παλιογυφτοι τα σιχαματα (αν αληθευει)

Δημοσ.

έχοντας καλή γνώση τις περιοχής μιας και το ένα σπίτι μου είναι εκεί

και λόγο ότι η περιοχή είναι αρκετά μικρή ξέρω και το οικόπεδο σου φυσιολογικά

δυστυχώς (για σένα) ευτυχώς για μας...μην περιμένεις αντιπαροχή εκεί

η περιοχή έχει:

όσοι είμαστε με 4+ στρέμματα και βίλες

και 5-6 χαμόσπιτα εντελώς παράνομα

δεν είναι περιοχή κοντά στην πολη οποτε δεν πρόκειται να δοθεί για αντιπαροχή για πολυκατοικία

μπορείς όμως να ψάξεις το οικόπεδο μιας και όλοι εκεί στην περιοχή κοιτάμε να μεγαλώσουμε τις εκτάσεις μας...

οποτε παίζει να είσαι σε καλο σημείο ;)

Δημοσ.

Τωρα φιλαρακο με ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΣ κανονικοτατα ....

Αλλα για πες μου ....

Τι προτερηματα εχει το καλο σημειο που μου λες ?

Και

Γιατι ο μεσιτης - τοπογραφος μου φουσκωσε τα μυαλα με μελλοντικες αντιπαροχες εφοσον μπει στο σχεδιο κτλ ?

Το ΕΡΩΤΗΜΑ ειναι

Αν γνωριζει κανεις αυτη την τοποθεσια (Περαχωρα θεση Κατουνιστρα)

και τι παιζει εκει ....

Η περιοχη αυτη απο οτι μου ειπε ο μεσιτης - τοπογραφος ειναι

2.5 χιλιομετρα απο τον ισθμο ? (δεν το πολυκαταλαβα γιατι εχω μια μικρη βαρυκο'ι'α)

Και αν το Λουτρακι εχει περασει απο κτηματολογιο ????

Αλλο ερωτημα μου ειναι ποσο κοστιζει μια περιφραξη 500τμ οικοπεδου με συρμα και ποσο με τσιμεντολιθους ?

Δημοσ.

Σε παση περιπτωση οταν το βρω με το καλο θα περιφραχτει οσο κι αν κοστισει και θα περιμενω :-)

Θα το γραψω και στο παιδακι μου και αν κανω κι αλλα θα περαστουν κι εκει τα οποια δικαιωματα ;)

Και αν ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΕΙ απο οποιον και αν ειναι στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ την αλλη μερα θα μπει μπουλντοζα και δεν με νοιαζουν οι οποιες συνεπειες ....:devil::mad::devil:

Ειναι οτι εχω βρει απο τους δικους μου και θα ειμαι αδιαπραγματευτος και αμειλικτος:devil:

Αλλα 5-6 χιλιομετρα μου φαινεται πολυ μακρια ....:rolleyes:

Ελπιζω να εχει καλη θεα να βαλω κανενα τροχοσπιτο η και σκηνη καθε καλοκαιρι να κανω καμπινγκ :lol::lol::lol::lol::lol:

Αλλα δεν μου λεει κανεις τι κοστιζει η περιφραξη οικοπεδου 500 τμ με συρμα η τσιμεντολιθους ???

Δημοσ.

Και αν ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΕΙ απο οποιον και αν ειναι στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ την αλλη μερα θα μπει μπουλντοζα και δεν με νοιαζουν οι οποιες συνεπειες ....:devil::mad::devil:

Αν έχει καταπατηθεί και ο καταπατητής αποδείξει ότι το χρησιμοποιεί για περισσότερα από 20 χρόνια, πιθανό γιατί λες ότι αγοράστηκε το 69 και ότι δεν το έχεις δει ποτέ, μπορεί να το διεκδικήσει δικαστικώς για χρησικτησία!!!

Και έχει μεγάλες πιθανότητες να το πάρει!!!!

Δημοσ.
Αν έχει καταπατηθεί και ο καταπατητής αποδείξει ότι το χρησιμοποιεί για περισσότερα από 20 χρόνια, πιθανό γιατί λες ότι αγοράστηκε το 69 και ότι δεν το έχεις δει ποτέ, μπορεί να το διεκδικήσει δικαστικώς για χρησικτησία!!!

Βασικά μετά τα 20 χρόνια κατοχής δεν έχει μεγάλες πιθανότητες. Ειναι δεδομένο ότι θα το πάρει λόγω χρησικτησίας. Άλλη μια λαλακία νόμος στο μπουρδελοκράτος.Ειλικρινά αυτή τη χρησικτησία δε μπορώ να την καταλάβω....

Δημοσ.

Δηλαδη τωρα αυτο δεν ειναι παρανομο και αδικο συναμα ?

Τοτε το κρατος θα πρεπει να μας επιστρεψει οτι μας πηρε για το οικοπεδο (ΦΟΡΟΥΣ)

και να μας αποζημιωσει αναλογα....

Καλα ας ειναι καταπατημενο και τοτε θα γελασει καθε πικραμενος ....

Θα γκρεμισω οτι βρω μπροστα μου και ας μου κανουν οτι θελουν δεν ειμαι πλουσιος

(δεν εχω τιποτα να τους καλυψει οτι χασουν) και αν με κλεισουν φυλακη θα με τα'ι'ζουν και τσαμπα αρα θα κανω και διακοπες διαρκειας ...

Δημοσ.
Ειναι δεδομένο ότι θα το πάρει λόγω χρησικτησίας.

Δεν είναι δεδομένο. Εξαρτάται από τις αποδείξεις του και τους μάρτυρες. Αλλά και από τις αποδείξεις και τους μάρτυρες του ιδιοκτήτη.

Πάντως οι πιθανότητες να το πάρει είναι 80-20!!!

Ότι και να του κάνεις αν είναι να το πάρει μόνο εσύ θα βρεις μπελά!!!

Τώρα για το αν είναι σωστό ή λάθος είναι άλλη μεγάλη και δύσκολη συζήτηση!!!

Δημοσ.

Δυστυχως παιδια αυτη ειναι η ΕΛΛΑΔΑΡΑ μας

Δεν μου κανει εντυπωση αφου σκοτωσαμε τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ - βαλαμε ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ - ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑ'Ι'ΣΚΑΚΗ νομιζω

Τεσπα αξιοι της μοιρας μας ειμαστε ....

Δημοσ.

Τελικα ξερει κανεις ποσο παει μια περιφραξη οικοπεδου

500 τμ με συρμα η με κτιστο φρακτη με συρμα ???

οι διαστασεις του οικοπεδου ειναι 15χ33,5

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...