Προς το περιεχόμενο

Περιεργες σκεψεις για ηχο

Yperaspisths

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαλασε το marantz deck μου και θα αγορασω hi-fi. Δεν προκειται να βαλω Ζ5500 ή κατι αντιστοιχο ,γιατι η ποιοτητα ηχου ειναι χαμηλη(για τα γουστα μου).

Σκεφτομαι να αγορασω το Onkyo CS-515DAB. Εχω διαβασει πολυ καλες κριτικες,αλλα θελω και την αποψη σας. Επισης σκεφτομαι να βαλω και τα 2 ηχεια marantz. Βρηκα και εναν ''παλιο'' ενισχυτη του father μου και σκεφτομαι να τα συνδεσω ολα και να εχω surround ηχο στο pc. Πισω απο την οθονη τα ηχεια του Οnkyo και πισω απο την καρεκλα μου τα marantz. Βασικα επειδη ειμαι ασχετος φοβαμαι μην κανω καμια βλακεια και τα καψω ολα

Οριστε ο ενισχυτης και τα ηχεια.

dsc00298rz7.th.jpg

dsc00302rq6.th.jpg

Δημοσ.

Ηχεία marantz onkyo?… καλύτερα ηχεία από κάποιοι εταιρία που βγάζει ηχεία μόνο.

λ.χ. οικονομικά magnat/ crystal audio.

Surround sound ? Καλύτερα πάρε 5.1 ενισχυτή.

Τώρα εάν προτιμάς να ακούς τη μουσική σου σωστά (ακούς καθόλου Jazz / classic?) … ξέχνα τα 5.1 και δώσε τα λεφτά σου σε δικάναλο (στερεοφωνικό) σύστημα. Άλλωστε ένα καλό στερεοφωνικό πάντα έχει λόγο ύπαρξης και δεν είναι κάτι που το πετάς με κάθε αναβάθμιση PC ;-)

Πόσα περίπου λεφτά σκέπτεσαι να δώσεις?

Έχεις ακούσει τα μικρά αλλά θαυματουργά Trends audio (~150 euro) ? Σε συνδυασμό με ηχεία υψηλής ευαισθησίας(eg Klipsh)? Πολύ καλός ήχος για την τιμή τους.-

Εάν είσαι φίλος των πολλών βαττ (πράγμα που ουδεμία σχέση έχει με την ποιότητα του ήχου!!!), μπορείς να πάρεις ένα ενισχυτή Behringer με λιγότερο από 300 ευρώ, σε συνδυασμό με κάποιο μικρής ευαισθησία (και άρα ενεργοβόρα) ηχείο…

Εναλλακτικά υπάρχουν και ενεργά ηχεία (δηλαδή με τον ενισχυτή μέσα τους όπως στα συνήθη χεράκια των PCs), που εγκαθίστανται εύκολα. Δες κάτι σε Yamaha, fostex κ.τ.λ. (ενδεικτικά στο ΝΑΚΑ)

Εάν είσαι Αθήνα κάνε μια βόλτα στο κέντρο και πήγαινε να ακούσεις κάνα σοβαρό ηχείο. Με τα CD σου βέβαια και προετοιμάσου για εκπλήξεις! Εάν δεν είσαι Αθήνα δοκίμασε στο κέντρο της πόλης σου ή ρίξε μια ματιά σε εξειδικευμένα forums όπως το avclub.gr .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...