Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακή Σχεδίαση

White Dragon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλουμε να φτιάξουμε έναν πολυπλέκτη 8χ1 που αποτελείται από 7 πολυπλέκτες 2χ1. Η διάταξη θα είναι κάπως έτσι (τα κουτάκια συμβολίζουν τους πολυπλέκτες 2χ1)

___

|__|

___ ___

|__| |__| ___

___ ___ |__|

|__| |__|

___

|__|

Ξέρω πώς πρέπει να μπουν όλες οι συνδέσεις εκτός από τις 3 συνδέσεις επιλογής που πρέπει να μπουν από κάτω, δηλαδή τις προταιρεότητες στις s0 s1 kai s2.

Πάνε με αυτή τη σειρά από τα αριστερά προς τα δεξιά: s0 s2 s3 ; Ή ανάποδα: (πάντα από τα αρισερά προς τα δεξιά) s2 s1 s0 ;

(Νομίζω ότι είναι το 2ο αλλά δεν ξέρω σίγουρα, αν μπορεί κάποιος να εξηγήσει κι όλας θα είμουν ευγνόμων)

Δημοσ.
Θέλουμε να φτιάξουμε έναν πολυπλέκτη 8χ1 που αποτελείται από 7 πολυπλέκτες 2χ1. Η διάταξη θα είναι κάπως έτσι (τα κουτάκια συμβολίζουν τους πολυπλέκτες 2χ1)

___

|__|

___ ___

|__| |__| ___

___ ___ |__|

|__| |__|

___

|__|

Ξέρω πώς πρέπει να μπουν όλες οι συνδέσεις εκτός από τις 3 συνδέσεις επιλογής που πρέπει να μπουν από κάτω, δηλαδή τις προταιρεότητες στις s0 s1 kai s2.

Πάνε με αυτή τη σειρά από τα αριστερά προς τα δεξιά: s0 s2 s3 ; Ή ανάποδα: (πάντα από τα αρισερά προς τα δεξιά) s2 s1 s0 ;

(Νομίζω ότι είναι το 2ο αλλά δεν ξέρω σίγουρα, αν μπορεί κάποιος να εξηγήσει κι όλας θα είμουν ευγνόμων)

Αυτο που θες ειναι παρα πολυ απλο! Αρκει να φτιαξεις εναν πινακα αληθείας (truth table) και θα το βρεις αμεσως. :-)

Δημοσ.

Οι τρεις γραμμες επιλογής στον πολυπλέκτη 8 σε 1 δημιουργούν μια δυαδική λέξη ,η αξια της οποίας μας υποδηλώνει ποια είσοδος θα περάσει στην έξοδο την στιγμή που εξετάζουμε το κύκλωμα.

Εφόσον θα χρησιμοποιήσεις πολυπλέκτες 2 σε 1 , η γραμμή επιλογής που αντιστοιχεί σε κάθε εναν απο αυτούς θα έχει τιμή 0 αν περάσει η πρώτη έισοδος ή 1 αν περάσει η δεύτερη.

Φτιάξε λοιπόν έναν πίνακα αληθείας όπως πολύ σωστά υπέδειξε ο Dr, και τοποθέτησε τις 3 γραμμες S2 S1 S0 στα αριστερά και τις SL6 - SL0 (άλλαξε την ονομασία) για τις 7 γραμμές που θα πρέπει να οδηγησεις στα δεξιά.

Ανάλογα με την συνδεσμολογία σου και την είσοδο που θες να εμφανίσεις στην έξοδο, θα εχεις μια αναλογη κατασταση στις SL7 - SL1 για κάθε μια απο τις 8 τιμές του S2 S1 S0. Φιάξε την συνάρτησή σου, το κυκλωματάκι σου και είσαι έτοιμος ( Αν δεν κάνω λάθος γιατι ψιλοκοιμαμαι πανω στο PC )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...