sfg481 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Hello! Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος σε πόσο χρόνο ρεαλιστικά θα μπορούσε κανείς να μάθει την ιταλική γλώσσα ώστε να είναι ικανός να σπουδάσει στην Ιταλία. Ειδικά σε θεωρητικό κλάδο που θα θέλει υποθέτω σχετικά καλή γνώση. Γίνεται σε ένα χρόνο (με εντατικά); Ευχαριστώ.
gerr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Φίλη μου άρχισε να κάνει Ιταλικά μέσα Ιουλίου και μέσα Αυγούστου έφυγε Ιταλία για σπουδές. Τώρα (μετά από ένα χρόνο) χρωστάει μόνο ένα μάθημα. Βέβαια διάβαζε αρκετά εώς πολύ και γενικά ήταν καλή μαθήτρια. Απ'ότι ξέρω τα Ιταλικά είναι εύκολη γλώσσα. ps. Α, αλλά είναι σε θετική σχολή.
Chrisxxx Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Γνωμη μου ειναι οτι οσο καλα και να ξερεις μια γλωσσα το 1ο διμηνο-τριμηνο θα αισθανεσαι οτι δεν ξερεις τιποτα. Θα σου παρει λιγο καιρο δηλαδη να δεις πως χρησιμοποιουν τη γλωσσα και καποιες εκφρασεις που χρησιμοποιουν μεταξυ τους και δεν προκειται να τις διδαχτεις ποτε.
klainmaingr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Με ένα χρόνο εντατικά ιταλικά και άν "αγαπήσεις" τη γλώσσα (μουσική/ταινίες/site) το έχεις άνετα να πάς να μείνεις και να συνεννοηθείς... Φίλη μου αντίστοιχα έφυγε μετά απο 3μήνες μαθήματα και "έμαθε" εκεί... Εγώ που έχω απλά το celi 4 /diploma και έχω προσπαθήσει για celi 5 νομίζω (μετά απο 3 χρόνια που είναι εκεί) οτι δεν το έχει καθόλου... Δεν θα ήθελα να ξέρω τι λένε οι real Ιταλοί για την ομιλία της ;p..(δεν μιλάμε για γράψιμο) Κάτσε μάθε βασικούς (και όχι μόνο) κανόνες γραμματικής και σύνταξης (αν έχεις κάνει λατινικά θα σου είναι ΓΕΛΟΙΑ) και μετά πάνε εκεί να μάθεις το λεξιλόγιο και λίγη slung... Θα σου είναι πανεύκολο... In bocca al lupo
JohnEngineer Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Τα Ιταλικά είναι εύκολη γλώσσα και αρκετά ωραία.. Εγώ που ξεκίνησα Γερμανικά για να βρώ δουλειά Γερμανία τί να πώ? Τα έχω παίξει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.