Προς το περιεχόμενο

Σπουδές μετά το ΙΕΚ

beliot1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι σε ιδιωτικό ΙΕΚ και σε ένα χρόνο τελειώνω! Γνωρίζει κανείς αν μπορώ με κάποιο τρόπο (πχ με εισαγωγικές εξετάσεις) να μπω μετα σε κάποιο ΤΕΙ; Χωρίς να χρειαστεί να ξαναδώσω πανελλήνιες;

Δημοσ.

οχι δεν υπαρχει τροπος και δεν προκειται να υπαρξει.δυστυχως.και επισης να ξερεις οτι το χαρτι που πηρες δεν εχει καμια αξια στο εξωτερικο.το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι η να συνεχισεις για bachelor μεσω του ιεκ σου (που λογικα θα συνεργαζεται με καποιο πανεπιστημιο του εξωτερικου για αυτο το σκοπο) χανοντας αλλα 3 χρονια (και αρκετα φραγκα) η να ξαναδωσεις πανελληνιες.τα ιεκ ειναι η μεγαλυτερη απατη γιατι ενω μπορει να ειναι πιο ευκολο να βρεις δουλεια λογω πιο πολλης πρακτικης (αλλα και με μικροτερο μισθο φυσικα,συνηθως βασικο) μακροπροθεσμα οι προοπτικες εξελιξης σου ειναι ελαχιστες (τα ιεκ βγαζουν ατομα για παραγωγη,οχι επιστημονες) και οι δυνατοτητες εξελιξης του διπλωματος σου ανυπαρκτες..

Δημοσ.

Επειδή είμαι και εγώ σε ιεκ και τελειώνω και εγώ σε ένα χρόνο αλλά με αυτά που έγραψε ο φίλος duende αποθαρρύνθηκα λίγο.Η ειδικότητα μου είναι Τεχνικός τεχνολογίας Ίντερνετ δηλαδή έχει μαθήματα από δίκτυα άλλα και web design,το ξέρω ότι δεν είναι και οτι καλύτερο τα ιεκ δηλαδή δεν θα μάθει κάποιος τρελα πράγματα εκεί μέσα άλλα αν διαβάζει και μόνος του πέρα από το ιεκ δεν νομίζετε ότι μπορεί να επιτύχει κάτι παραπάνω από τον μέσο σπουδαστή;

Ακόμα θεωρώ ένα από τα πλεονεκτήματα του ιεκ οτι ο σπουδάστης βγαίνει 2 χρόνια νωρίτερα στην αγορά εργασίας οπότε πιστεύω ότι θα έχει περισσότερη από τον αντίστοιχο του Τει.

Τέλος στην περίπτωση μου τώρα...πιστεύετε ότι το CCNA της Cisco είναι καλή επιλογή για μετέπειτα σπουδές αφού τελειώσω το ιεκ;

Ακόμα,ζητώ συγνώμη απο τον topic starter που χρησιμοποίησα το θέμα του αλλά με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα αμέσα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...