gus Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Γεια χαρά σε όλους. Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Πρίν μερικούς μήνες μου είχαν κλέψει ένα κινητό/PDA Glofiish X800 δυο μηνών, με δερμάτινη θήκη αξίας 650. Το ΙΜΕΙ της συσκευής που έχασα καθώς και το S/N φαίνονται στην παρακάτω φωτογραφία του κουτιού καθώς και στην απόδειξη με το όνομα μου και το κατάστημα απο όπου το αγόρασα. Κατα διαβολική σύμπτωση, πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε στο Ινσόμνια το παρακάτω τόπικ: > [color=#111111][font=Verdana][b][font=Verdana]ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!![/font][/b] [/font][/color] [color=#111111][font=Verdana]Σας παραθέτω το ακόλου8ο μύνημα από το section με τις αγγελίες, καθώς και PMs που ακολούθησαν...[/font][/color] [font=Verdana][color=#111111][b][u]Αγγελία[/u][/b][/color][/font] [color=#111111][font=Verdana]Παράθεση:[/font][/color] [color=#111111][font=Verdana]giorgosa5[/font][/color] [font=Verdana][color=#111111]Senior Member[/color][/font] [font=Verdana][color=#111111]Αξιολόγηση Μέλους: 1 / 100%[/color][/font] [font=Verdana][color=#111111]Εγγραφή: 15-12-2006[/color][/font] [font=Verdana][color=#111111]Μηνύματα: 236[/color][/font] [font=Verdana][color=#111111]Προεπιλογή glofish x800[/color][/font] [font=Verdana][color=#111111][url="http://www.skroutz.gr/s/30413/ETEN-G...keyphrase=x800"][u][color=#800080]http://www.skroutz.gr/s/30413/ETEN-G...keyphrase=x800[/color][/u][/url][/color][/font] [color=#111111][font=Verdana]250 eyro λειτουργη αψογα απλος πεταχτηκε το κουτι με την εγγυηση και τον φορτιστη στα σκουπιδια.[/font][/color] [color=#111111][font=Verdana]υπαρχη καλωδιο usb που φορτιζη απο το pc. κανη την ιδια ωρα φορτισης.[/font][/color] [color=#111111][font=Verdana]στην τιμη μεσα δωρο και δερματηνη θηκη.[/font][/color] [color=#111111][font=Verdana]επειδη δεν μπορουσα να λαβω τα μηνυματα. οποιος θελη μπορη να στειλη τωρα.[/font][/color] [color=#111111][font=Verdana]συγνωμη για το μπερδεμα. [/font][/color] [b][u][color=#111111][font=Verdana]To pm που έστειλα στον εν λόγω χρήστη:[/font][/color][/u][/b] [color=#111111][font=Verdana]Παράθεση:[/font][/color] [color=#111111][font=Verdana]endiaferomai gia aamesh agora.[/font][/color] [font=Verdana][color=#111111]Pws katoxyrwnomai oti de to exeis vouthksei apo pou8ena? [/color][/font] [b][u][color=#111111][font=Verdana]...και η απάντησή του[/font][/color][/u][/b] [color=#111111][font=Verdana]Παράθεση:[/font][/color] [color=#111111][font=Verdana]Προεπιλογή Απάντηση: gloofisch[/font][/color] [font=Verdana][color=#111111]Παράθεση:[/color][/font] [font=Verdana][color=#111111]Αρχικό μήνυμα απο plpapadopoulos[/color][/font] [font=Verdana][color=#111111]endiaferomai gia aamesh agora.[/color][/font] [font=Verdana][color=#111111]Pws katoxyrwnomai oti de to exeis vouthksei apo pou8ena?[/color][/font] [font=Verdana][color=#111111]φιλε μου πηγαινε και αγορασετο απο το μαγαζι.[/color][/font] [font=Verdana][color=#111111]σε παρακαλω μην με ξαναενοχλησεις. [/color][/font] [color=#111111][font=Verdana]...τα συμπεράσματα δικά σας. Σγτα μέρη μου πάντως λένε ότι καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται... Πόσο σύμπτωση μπορεί να είναι μέσα σε διάστημα μισής μέρας να πας την τιμή από 250 στα 200 σε κάτι που κάνει 450 καινούριο και μάλιστα να έχεις χάσει κουτί και φορτιστή και απόδειξη μαζί και ταυχτόχρονα, για ένα είδος που στην αγορά είναι το πολύ 6 μήνες???[/font][/color] [font=Verdana][color=#111111]Εφιστώ λοιπόν την προσοχή σας σε αντίστοιχου τύπου αγγελίες... [/color][/font] [font=Verdana][color=#111111]Καλή συνέχεια και καλές αγορές.[/color][/font] http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=269909 Μιας και δεν πρέπει να είναι πάρα πολλοί οι κάτοχοι του συγκεκριμένου κινητού, μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά και είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω, αφού πονάνε ακόμα τα 650 που είχα δώσει. Αποφάσισα λοιπόν να επικοινωνήσω με το χρήστη giorgosa5 που πούλαγε ακριβώς το ίδιο κινητό (με δερμάτινη θήκη, αλλα χωρίς απόδειξη, κουτί και φορτιστή), δηλώνοντας πως ενδιαφέρομαι να το αγοράσω, απλά και μόνο για να διαπιστώσω μέσω του IMEI και του S/N πως όντως δεν είναι το δικό μου κινητό. Ακολουθεί η ανταλλαγή ΠΜ που είχαμε τις τελευταίες μέρες. Να σημειώσω πως μετά το πρώτοΠΜ που του έστειλα άλλαξε την αγγελία και έγραψε πως το κινητό πωλήθηκε. *μπζζζζτ* Χωρίς να έχω ατράνταχτα στοιχεία, πιστεύω πως κάτι βρωμάει σε αυτή την ιστορία. Θα ήθελα σας παρακαλώ να μου πείτε τη γνώμη σας και το πως θα μπορούσα να κινηθώ σε μια τέτοια περίπτωση. Αξίζει να κινηθώ νομικά για να επιβεβαιώσω πως όντως το κινητό δεν είναι το δικό μου ή θα χάσω το χρόνο μου και τα χρήματά μου; Θα παρακαλούσα τους υπέυθυνους να μην κλειδωθεί το συγκεκριμένο θέμα όπως το προηγούμενο, μιας και όπως και να το κάνουμε, έιναι περίεργη η επιμονή του να μην θέλει να μου δώσει τα στοιχεία που του ζητάω. Ευχαριστώ
Arcanaloth Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Φίλε μου, έχεις εσύ το πρόβλημα σου και το κατανοώ, δεν είναι και λίγα τα 650 ευρώ που έχασες, αλλά θα πω την μαύρη αλήθεια, έλιωσα στα γέλια διαβάζοντας το τόπικ σου. Καλώς ή κακώς, το παλικάρι που πουλούσε το κινητό για μένα τον τρίτο παρατηρητή έχει απόλυτο δίκιο και καλά στα λέει. Πουλάει ο άνθρωπος ένα κινητό και έρχεσαι εσύ και του λες τα χίλια μύρια και του ζητάς αριθμούς και αποδείξεις και στο τέλος τον αποκαλείς και κλέφτη. Έχασες ένα κινητό πριν από μήνες. Μπήκες σε ένα σάιτ και κάποιος πουλάει ένα ίδιο κινητό. Ποια η πιθανότητα να είναι το ίδιο; Σου απάντησε μια-δυο-τρεις φορές ευγενικά και εσύ επιμένεις να ζητάς πράγματα που ο άνθρωπος όντως δεν έχει καμιά υποχρέωση να στα δώσει. Σκέψου λίγο τα πράγματα και από την δική του μεριά, βάζει μια αγγελία και έρχεται ένας περίεργος και του λέει "αδερφέ είσαι κλέφτης, δώσε αυτό και εκείνο". Λυπάμαι, αλλά για μένα έχεις άδικο. Κρίμα για το κινητό σου, αλλά ίσως θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι το χασες και να μην κυνηγάς φαντάσματα. Ο διάλογος σας πάντως ήταν απολαυστικός, θα μου πεις παίζω με τον πόνο σου και χίλια συγγνώμη αλλά γέλασα!
foufoutios Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Μια συμβουλη αφου την ζητησες.. Μην ποσταρεις στο ινσομνια τετοια θεματα, σιγουρα θα γινει legendary..
doctorkostis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Να ξερεις οτι γενικα πρεπει να αποδειξεις την ενοχη καποιου.Δεν γινεται να του ζητας να αποδειξει την αθωοτητα του.Το να μη σου δινει τα στοιχεια που ζητας δεν τον κανει ενοχο. Λυπαμαι για το κινητο σου,κριμα τον κοπο σου για να το αγορασεις.Πρεπει επιτελους οι εταιρειες να φτιαξουν μαυρη λιστα με ΙΜΕΙ...
kage Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 κ να φτιαξει τα ιμει αλλαζουν ευκολα... αν το δει ο αγοραστης, αυτο το ποστ μονο ετσι θα το μαθεις το ιμει κ αν θελει να στο δωσει ... τον εχει ενημερωσει κανεις οτι υπαρχουν αυτα τα 2 ποστ που τον κατηγορουν?
Lucifer Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Η δημοσίευση προσωπικών μηνυμάτων δεν είναι δόκιμη πράξη. Τα προσωπικά μηνύματα διεγράφησαν από την δημόσια προβολή, μπορείς να περιγράψεις την κατάσταση αν θέλεις αντί για την επίδειξή τους.
Hellaslover Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 να μου επιστρεψετε να διαφωνισω μαζι σας και να σας κανω μια ερωτηση. αν σας κλεβανε το αμαξι και το βλεπατε να οδηγαει ενας με το ιδιο χρωμα, ιδια ολα και ιδια..γρατζουνια που λεει ο λογος δε θα αντιδρουσατε ετσι; αν το κινητο ειναι τοσο σπανιο και αν του λειπει το πακετο και ο φορτιστης τα οποια εχει ο gus ειναι αρκετα υποπτο και η λογικη λεει μιλαμε για το ιδιο κινητο. Εγω στη θεση σου gus θα εκανα τι παπια δηλαδη χωρις τσαμπουκα τα πμς και θα το ξαναγοραζα με 250ε και τοτε αν ημουν σιγουρος ειναι το ιδιο κινητο θα εριχνα μια μηνυση...ειναι λιγο ανουσιο το ποστ σου και δε νομιζω να βγει πουθενα ποσο μαλλον αν το εχει διαβασει ο "κλεφτης". καλη τυχη
gtsamour Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Ακριβώς.... συμφωνώ με τον Hellaslover. Δεν το χειρίστηκες σωστά. Τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να μάθεις ποτέ το EMEI του κινητού και θα μείνεις με την απορία. Από τη στιγμή που ο πωλητής (αν είναι ένοχος) κατάλαβε ότι τον πήρες μυρωδιά, την έκανε με ελαφρά. Έπρεπε να το αγοράσεις, κάτι που απότι κατάλαβα μάλλον όντως ήθελες έτσι και αλλιώς και μετά να κινηθείς όπως κρίνεις εσύ καλύτερα.
ippo00 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Μάλλον δεν είναι το ίδιο κινητό. Απλά πολλοί άνθρωποι είναι παρανοικοί. Αλλά και να είναι δεν έχει σημασία. Πάντως και να ήταν το δικό σου, ο τρόπος που αντέδρασες είναι εντελώς λάθος και δεν υπήρχε περίπτωση να έβγαινε καπου.
ALFR3D Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 γιατι δεν ζητησες να το δεις να του ελεγες οκ το θελω να κλεισουμε ραντεβου και θα λυνοταν το μυστηριο
Super Moderators billdanos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Όταν σου κλέψουν το κινητό και θέλεις να είσαι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που το εντοπίσεις κάπου (απίθανο μεν αλλά ποτε δεν ξέρεις), πρέπει αμέσως μετά την κλοπή να πας να το δηλώσεις στην Αστυνομία έχοντας μαζί σου τη συσκευασία ή κάποιο έγγραφο στο οποίο να αναγράφεται το ΙΜΕΙ. Διαφορετικά δεν έχεις δικαίωμα να κατηγορείς κανέναν με αβάσιμες ...υποψίες! Και μένα όταν μου έκλεψαν το SE990i έβλεπα ως υπόπτους όλους όσους κυκλοφορούσαν με το ίδιο μοντέλο αλλά δεν είχα κανένα δικαίωμα να πλησιάσω κάποιον και να του πω: Δείξε μου το ΙΜΕΙ της συσκευής σου!
gus Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Παιδιά αν βλέπατε τα μηνύματα που ανταλλάξαμε, τα οποία έσβησε ο Λουσιφερ, το κινητό στην αρχή προσπάθησα να το αγοράσω και αφού δεν τα κατάφερα τότε του ζήτησα με ευγενικό τρόπό το ΙΜΕΙ και αυτός άρχισε να βρίζει. Εγώ πάντως δε βλέπω το λόγο να μην έδινα το ΙΜΕΙ σε μια ανάλογη περίπτωση. Φυσικά και την έχω δηλώσει στην αστυνομία την κλοπή του κινητού. Να ξερεις οτι γενικα πρεπει να αποδειξεις την ενοχη καποιου.Δεν γινεται να του ζητας να αποδειξει την αθωοτητα του.Το να μη σου δινει τα στοιχεια που ζητας δεν τον κανει ενοχο. Έχεις απόλυτο δίκιο, για αυτό ρωτάω αν υπάρχει άλλος τρόπος να το διαπιστώσω.
gtsamour Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Απλά δεν έπρεπε να τον αφήσεις να καταλάβει πως τον υποπτεύεσαι. Αφού το είχες δηλώσει ένας λόγος παραπάνω να το παίξεις ενδιαφερόμενος αγοραστής και από τη στιγμή που οι υποψίες σου έβγαιναν αληθινές, θα έκανες τις κινήσεις σου. Αλήθεια γιατί δεν κατάφερες να το αγοράσεις από τον τυπο? Του είπες κάτι και πιθανώς κατάλαβε τις υποψίες σου?
gus Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Απλά δεν έπρεπε να τον αφήσεις να καταλάβει πως τον υποπτεύεσαι. Αφού το είχες δηλώσει ένας λόγος παραπάνω να το παίξεις ενδιαφερόμενος αγοραστής και από τη στιγμή που οι υποψίες σου έβγαιναν αληθινές, θα έκανες τις κινήσεις σου. Αλήθεια γιατί δεν κατάφερες να το αγοράσεις από τον τυπο? Του είπες κάτι και πιθανώς κατάλαβε τις υποψίες σου? Μου έιπε πως το πούλησε. Μετά του είπα την ιστορία, του έδωσα το ΙΜΕΙ και του ζήτησα να κάνει το ίδιο και να μου πει και απο ποιό μαγαζί το αγόρασε. Μάταια... Τέλοσπάντων, απο τη στιγμή που δεν κατάφερα να το αγοράσω ωστε να μπορέσω να δω αν όντως είναι το δικό μου, ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα και θα έπρεπε να βασιστώ μόνο στην καλή θέληση του άλλου για να μου δώσει το ΙΜΕΙ.
ippo00 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Άπο ότι θυμάμαι το είχε ήδη δώσει. Πάντως αφού πέρασαν και κάποιοι μήνες πρέπει να το δεχτείς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.