Προς το περιεχόμενο

Ζητείται συμβουλή σχετικά με απώλεια κινητού…

gus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Παιδιά αν βλέπατε τα μηνύματα που ανταλλάξαμε, τα οποία έσβησε ο Λουσιφερ, το κινητό στην αρχή προσπάθησα να το αγοράσω και αφού δεν τα κατάφερα τότε του ζήτησα με ευγενικό τρόπό το ΙΜΕΙ και αυτός άρχισε να βρίζει. Εγώ πάντως δε βλέπω το λόγο να μην έδινα το ΙΜΕΙ σε μια ανάλογη περίπτωση. Φυσικά και την έχω δηλώσει στην αστυνομία την κλοπή του κινητού.

Έχεις απόλυτο δίκιο, για αυτό ρωτάω αν υπάρχει άλλος τρόπος να το διαπιστώσω.

Κάτσε βρε συ δεν είναι και τόσο απλό! Είναι σα να ζητάς από κάποιον τον αριθμό της ταυτότητάς του (έστω και ευγενικά!).

Δες το από την ανάποδη: Αν εσύ ήσουν ο απατεώνας και με το που μάθαινες το ΙΜΕΙ μιας συσκευής που δεν σου ανήκε, φώναζες πως στο έκλεψε κλπ κλπ!

Η διάφορα άλλα λιγότερο σοβαρά, όπως το να κάνεις register τη συσκευή στο όνομά σου με βάση το ΙΜΕΙ (και πάλι χωρίς να σου ανήκει!)

Δεν έχεις προσέξει πως σε διάφορα reviews και φωτογραφίες συσκευών, κρύβουν το IMEI τους???

Τέλος ακόμη και αν ήταν το δικό σου τηλέφωνο, πως ξέρεις ότι ο πωλητής είναι ο κλέφτης? Αποκλείεται και αυτός να το αγόρασε από άλλη αγγελία ή από κατάστημα ανταλλαγής κινητών? Αυτό δεν τον κάνει αυτόματα και ένοχο!

B)

B)

Δημοσ.
Άπο ότι θυμάμαι το είχε ήδη δώσει. Πάντως αφού πέρασαν και κάποιοι μήνες πρέπει να το δεχτείς.

Όταν του έστειλα το πρώτο ΠΜ δεν το είχε δώσει. Όύτως ή άλλως του ζήτησα να μου πει ποιός έιναι ο αγοραστής ωστε να επικοινωνήσω μαζί του.

Δημοσ.
Κάτσε βρε συ δεν είναι και τόσο απλό! Είναι σα να ζητάς από κάποιον τον αριθμό της ταυτότητάς του (έστω και ευγενικά!).

Δες το από την ανάποδη: Αν εσύ ήσουν ο απατεώνας και με το που μάθαινες το ΙΜΕΙ μιας συσκευής που δεν σου ανήκε, φώναζες πως στο έκλεψε κλπ κλπ!

Η διάφορα άλλα λιγότερο σοβαρά, όπως το να κάνεις register τη συσκευή στο όνομά σου με βάση το ΙΜΕΙ (και πάλι χωρίς να σου ανήκει!)

Δεν έχεις προσέξει πως σε διάφορα reviews και φωτογραφίες συσκευών, κρύβουν το IMEI τους???

Τέλος ακόμη και αν ήταν το δικό σου τηλέφωνο, πως ξέρεις ότι ο πωλητής είναι ο κλέφτης? Αποκλείεται και αυτός να το αγόρασε από άλλη αγγελία ή από κατάστημα ανταλλαγής κινητών? Αυτό δεν τον κάνει αυτόματα και ένοχο!

B)

B)

Προφανώς και δεν τον κάνει ένοχο. Αν ήταν αυτή η περίπτωση θα δεχόμουνα να του δώσω τα λεφτά που έδωσε για να το αγοράσει και μετά θα προσπαθούσα να τα ανακτήσω απο αυτόν που του το έδωσε. Σχετικά με το ΙΜΕΙ εγώ έχω και το κουτί και την απόδειξη στο όνομά μου που αναγράφεται επάνω.

• Super Moderators
Δημοσ.
Προφανώς και δεν τον κάνει ένοχο. Αν ήταν αυτή η περίπτωση θα δεχόμουνα να του δώσω τα λεφτά που έδωσε για να το αγοράσει και μετά θα προσπαθούσα να τα ανακτήσω απο αυτόν που του το έδωσε. Σχετικά με το ΙΜΕΙ εγώ έχω και το κουτί και την απόδειξη στο όνομά μου που αναγράφεται επάνω.

Ναι τα έχεις αλλά τα δήλωσες στην αστυνομία όταν έγινε η κλοπή? Αν όχι, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γιατί και ο άλλος μπορεί να πει: "το πούλησες πρώτα και τώρα μας λες πως στο έκλεψαν"!

B)

Δημοσ.
Ναι τα έχεις αλλά τα δήλωσες στην αστυνομία όταν έγινε η κλοπή? Αν όχι, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γιατί και ο άλλος μπορεί να πει: "το πούλησες πρώτα και τώρα μας λες πως στο έκλεψαν"!

B)

Σωστό αυτό που λές, αλλά όπως έιπα παραπάνω έχω δηλώσει την κλοπή στην αστυνομία με το ΙΜΕΙ. Ούτως η άλλως σε αυτή την περίπτωση ο άλλος λέει πως το αγόρασε ο ίδιος απο μαγαζί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...