Προς το περιεχόμενο

Αθόρυβο τροφοδοτικό για Q6600 + 4870

artshadows

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με ενδιαφέρει αθόρυβο τροφοδοτικό για Q6600 και 4870χ2 αυτή την στιγμή έχω overclocked έναν Q6600 στα 4χ3Ghz και μια 3870 με ένα Type R 580W το οποίο είναι άψογο αλλά δυστυχώς κάνει λίγο θόρυβο επειδή το σύστημα λειτουργεί και ως media center με ενδιαφέρει πολύ ο θόρυβος όπως εγγύηση 3χρονια και δυνατότητα 4870χ2

περιπου 90-100 ευρω

Παρακαλώ τεκμηριωμένες απαντήσεις διότι όλες οι εταιρίες λένε ότι είναι silent αλλά στην πράξη δεν...

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

TO Corsair 750W το εχεις δει στην πραξη?

σε συγκριση με το TAGAN TG700-U88 BZ σε επιδοσεις ρευματος πιο ειναι καλυτερο?

Δημοσ.

H ΤΧ σειρα της corsair αν και εχει καλες επιδοσεις σε ρευματα κτλ εχει καποια προβληματα με την ρυθμιση του ανεμιστηρα και σε μερικα κομματια δουλευει σε υψηλοτερες στροφες απ'οσο πρεπει με αποτελεσμα να ακουγεται, ιδιαιτερα το 750.

Imo με ενα hx620 εισαι μια χαρα, ειναι απο τα πιο αθορυβα και αξιοπιστα psu σε αυτη την κατηγορια και με πολυ καλη αποδοση.

Αλλιως αν θες μεγαλυτερη ισχυ θα προτεινα ενα pcp&c silencer 750 αλλα ξεφευγει η τιμη.

Δημοσ.

Επίσης, το silencer ακούγεται περισσότερο. Θα συμφωνήσω και εγώ, για την δουλειά που το θές σου είναι άχρηστο ένα μεγαλύτερο τροφοδοτικό....

Για ήχο πας στο 620 της corsair όπως προαναφέρθηκε, έχει ένα 7πτέρυγο ADDA 120αρη που 90% του χρόνου θα τρέχει στα 4.5v/860rpms. Επίσης, είναι και modular οπότε θα έχεις και πιο συμμαζεμένο κουτάκι. Το συγκεκριμένο το έχω οπότε μπορώ να σου πως πράγματι είναι αθόρυβο...έχω και κόλλημα με τον ήχο στο pc οπότε καταλαβαίνεις...

Μια επίσης ενδιαφέρουσα πρόταση είναι και η σειρά 82+ της Enermax. Συγκεκριμένα, μιλάμε για το μοντέλο 625 pro82+. Έχει επίσης πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, κορυφαίο ripple και φυσικά καλό efficiency. Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως σε αυτή την περίπτωση είναι ο PWM 120αρης του με διπλά ball bearings που γυρνάει στις 500 στροφές μέχρι να φορτίσει περίπου 50% το τροφοδοτικό. Αν καταφέρεις και τον ακούσεις, σφύρα μου κλέφτικα...επίσης, οι χαμήλες στροφές του (περιέργως) ΔΕΝ επιφέρουν προβλήματα στις θερμοκρασίες μέσα στο τροφοδοτικό...^^

Αν το βρεις, πάρε με λίγα παραπάνω λεφτά το μοντέλο modu 82+, είναι ακριβώς το ίδιο PSU αλλά modular...

Δημοσ.

Nah, φίλε thresh μια χαρά είναι...και τα 2 τροφοδοτικά είναι rated για 84+ efficiency σε μεγάλα loads. Στην (σχεδόν αδύνατη in real life) περίπτωση που ο χρήστης κλοκάρει, ΚΑΙ καταφέρει κάπως να στείλει both CPU και GPU στο 100%, θα τραβήξει στην χειρότερη 450w από το τροφοδοτικό. Και τα 2 τον καλύπτουν μια χαρά....και θα τον καλύψουν και αθόρυβα, αυτό είναι το βασικό...^^

http://www.asktheramguy.com/v3/showthread.php?t=71155

• Super Moderators
Δημοσ.

εγώ πάντως για σιγουριά (μιας και έχει και o/ced Q6600 που καίει αρκετά) θα έπαιρνα πιο μεγάλο...

Δημοσ.
Με ενδιαφέρει αθόρυβο τροφοδοτικό για Q6600 και 4870χ2 αυτή την στιγμή έχω overclocked έναν Q6600 στα 4χ3Ghz και μια 3870 με ένα Type R 580W το οποίο είναι άψογο αλλά δυστυχώς κάνει λίγο θόρυβο επειδή το σύστημα λειτουργεί και ως media center με ενδιαφέρει πολύ ο θόρυβος όπως εγγύηση 3χρονια και δυνατότητα 4870χ2

περιπου 90-100 ευρω

Παρακαλώ τεκμηριωμένες απαντήσεις διότι όλες οι εταιρίες λένε ότι είναι silent αλλά στην πράξη δεν...

Ευχαριστώ.

Ε σε αυτά τα λεφτά το corsair 750w φαντάζει ως ιδανική λύση...

Δημοσ.

Ναι αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα ειναι αθορυβο που ειναι και η πρωτη απαιτηση, αν πετυχει τις παρτιδες που εχουν πιο ψηλα τον ανεμιστηρα τι θα το κανει?

Η εγγυηση δεν το καλυπτει γιατι δεν επηρρεαζει την λειτουργια του, απλα ειναι πιο κρυο και πιο θορυβωδες.

Δημοσ.

vasi αν και στην θεωρία αυτό είναι σωστό (μεγαλύτερος fan, λιγότερες στροφές για να διατηρηθεί κρύο το εσωτερικό, μικρότερος θόρυβος), δυστυχώς τα περισσότερα τροφοδοτικά που έχουν υλοποίηση σε 14αρη φαν δεν είναι πιο αθόρυβα από αυτα που ανέφερα πιο πρίν. Αυτό συμβαίνει γιατί τα ενσωματωμένα fan controllers σε αρκετά από αυτά τα τροφοδοτικά (σειρά CFT της Chieftech και TR2 της Thermaltake για παράδειγμα) δεν ξεκινάνε το fan voltage από όσο χαμηλά χρειάζεται με αποτέλεσμα να γυρνάει σχετικά γρήγορα σε idle ο 140αρης. Εξαιρέσεις υπάρχουν φυσικά, αλλά μετά ανεβαίνει πολύ η τιμή...o φίλος έχει δώσει 100euro όριο...

Πάντως μπορεί το παιδί να δοκιμάσει το 750αρι της Corsair. Σε περίπτωση που του φανεί πως είναι πιο θορυβώδες απόσο θέλει, απλά το γυρνάει πίσω και με πιστωτικό το αλλάζει σε κάτι άλλο. Βέβαια, για να γίνει αυτό πρέπει να αγοράσει από πλαίσιο, και πρέπει να γίνει μέσα στις 15 πρώτες μέρες αγοράς. Μετά θα πρέπει να αιτιολογήσει τον λόγο αλλαγής στα πλαίσια της εγγύησης... ;)

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...