George555 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Λοιπόν, φίλε "grigas" και λοιποί φίλοι insomniaks εδώ παραθέτω τη "γνώση μου" και τη modα που έκανα στο laptop μου (HP Pavilion DV4102ea) 3 χρόνων μοντέλο το οποίο υστερούσε από άποψη ασύρματης συνδεσμότητας, ανάγνωσης καρτών μνήμης και θυρών USB. Όλα αυτά όμως λύθηκαν όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες!! Εδώ βλέπουμε την κάτω όψη του υποπλογιστή όπου στον κόκκινο κύκλο όπου είναι στη θέση των μνημών, βλέπουμε κάτι που μοιάζει με διακόπτη. Και ναι, είναι διακόπτης ο οποίος είναι το On/Off του εσωτερικού USB-hub το οποίο βρίσκεται κάτω από το καπάκι, δηλαδή στη θέση που έπρεπε να είναι το bluetooth της HP απέναντι από τις μνήμες. Βγάζοντας το keyboard και το κάλυμα, μας αποκαλύπτεται το εσωτερικό του υπολογιστή. Ένα μαύρο καλώδιο που βλέπετε να πηγαίνει από τα αριστερά και να χάνεται στην οθόνη είναι το αυτοσχέδιο καλώδιο που έκανα για να μεταφέρω την κεραία του wireless adaptor από τα αριστερά στην πάνω αριστερή πλευρά της οθόνη για καλλύτερη λήψη. Βγάζοντας τώρα το κάλυμα-ψύκτρα βλέπουμε τα καλώδια. Για καλύτερη "άποψη" ας δούμε την επόμενη φωτό. Εδώ έχω αριθμίσει τις περιοχές που έχω πειράξει. Στο "1" πήρα "ρεύμα" και δεδομένα από μία USB και τα μετέφερα στο USB-hub που είδαμε προηγουμένως στο κάτω μέρος του laptop. Στο "2" βρίσκεται το Bluetooth (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807041) Στο "3" βρίσκεται το Netgear 108mbps Η κεραία του όπως είπαμε πριν μετατοπίστηκε στην οθόνη για καλύτερη κάλυψη μέσω ενός καλωδίου το οποίο μόνωσα με αλουμινόχαρτο για τυχόν παρεμβολές και μονοτική ταινία. Εδώ βλέπουμε το card reader (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801808) πιο πάνω την ελεύθερη USB και ακριβώς από πάνω της το deep-swich Παρακάτω βλέπουμε μια καλύτερη εικόνα. Στα διακοπτάκια έρχονται το wireless, το bluetooth και το card reader. Το σχήμα δόθηκε με ένα τρυπάνι καθώς με ηλεκτρικό πριόνι δεν γινόταν και πρυονάκι δεν είχα. Τη δουλειά του όμως την κάνει τέλεια! Εδώ είναι η μπροστινή όψη του υπολογιστή και στην επόμενη φωτό βλέπουμε μία τρύπα που έχω ανοίξει και γέμισα με θερμενόμενη σιλικόνη για να βλέπω τη λειτουργία του bluetooth. H λειτουργία του wireless φαίνεται κάτω από το keyboard από ένα μπλε φως υπό γωνία, δεν ενοχλεί δηλαδή. Τέλος, εδώ βλέπουμε το εξωτερικό USB hub που έχω κολλήσει στην οθόνη και συνδέω με την ελεύθερη USB που έχω και είναι και πολύ βολικό!! Εδώ το hub από μια άλλη άποψη. Αυτό ήταν! Ήθελα να βάλω και άλλα αλλά δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο ελεύθερο χώρο έχω για τα πρόσθετα που ήθελα να βάλω. (πχ GPS) Αλλά είμαι ευχαριστημένος και με αυτά! Περιμένω εντυπώσεις ή απορίες ή ακόμη και προτάσεις βοηθείας για όποιον θελήσει να κάνει το ίδιο!!
v-tidus Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Ωραία η ιδέα σου, αλλά φτιάξε τα links, γιατί είναι δύσκολο κάποιος να αχοληθεί να το διαβάσει...
George555 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Μα γιατί δεν φαίνονται?? Προσπαθώ!!
grigas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 ωραίος!!! τι κάνει ο άνθρωπος άμα έχει μεράκι, όρεξη και πιάνουν τα χέρια του!!!
Unsouled Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Συγχαρητήρια φίλε μου πολύ προσεκτική και υπομονετική δουλειά
George555 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Ευχαριστώ παιδιά!! Το συναισθημα του οτι μετά δουλεύουν ειναι όλα τα λεφτά!! Δεν περιγράφεται!!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Μπραβο! Τελειος φιλε Δουλεψε και λιγο την ''αισθητικη'' γιατι τα τρυπανοκοψιματα δεν βγαζουν καλα αποτελεσματα στο ματι, αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο Ειμαι ο πρωτος που θα ενθαρρυνε μια τετοια δουλεια! Περνα λιγο κι απο το κοκκινο λινκ της υπογραφης μου
George555 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μπραβο! Τελειος φιλε Δουλεψε και λιγο την ''αισθητικη'' γιατι τα τρυπανοκοψιματα δεν βγαζουν καλα αποτελεσματα στο ματι, αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο Ειμαι ο πρωτος που θα ενθαρρυνε μια τετοια δουλεια! Περνα λιγο κι απο το κοκκινο λινκ της υπογραφης μου Συνονόματε πολύ καλό αυτό που έκανες! Σκεφτόμουν να το κάνω για όταν θα κάνω αναβάθμιση το τωρινό Desktop να το μετατρέψω σε PC Media Player με αυτό το σκεπτικό!! Σκεφτόμουν κάτι σε κόντρα-πλακέ αλλά κουτί παπουτσιών ομολογώ πως δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό!! Πολύ προτότυπο!! Νομίζω θα χρειαστώ copyright αν θελήσω να το κάνω έτσι!! :lol: Πολύ καλή δουλειά!! Όσο για τα τρυπανοκοψιματα, όπως το είπες, είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει! Έχω και μια μπαταρία που μου κρατάει 4 ώρες και 45 λεπτά σε full load!! Διαπιστωμένα!! Xωρίς να το πειράξω....8 ώρες!! Οπότε ούτε που μου περνά απ'το μυαλό!!
dr lag Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Η δουλειά σου νομίζω πως είναι πέρα από κάθε κριτική, η δε φαντασία σου μάλλον οργιάζει. Εκπληκτικό!!! Θα ήθελα μια μικρή επεξήγηση (επειδή με καίει και μένα λίγο το μικρόβιο...) σχετικά με τον πολυδιακόπτη. Αν κατάλαβα καλά, παίζει το ρόλο του on/off για τις συσκευές που έχεις προσθέσει. Θα μπορούσες να βοηθήσεις λίγο με την συνδεσμολογία;
George555 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 σχετικά με τον πολυδιακόπτη. Αν κατάλαβα καλά, παίζει το ρόλο του on/off για τις συσκευές που έχεις προσθέσει. Θα μπορούσες να βοηθήσεις λίγο με την συνδεσμολογία; Λοιπόν, όπως είπα και στην περιγραφή, κάτω από την μητρική έχω ένα usb-hub το οποίο παίρνει ρεύμα και δεδομένα απο την μία εξωτερική usb (στην ουσία την χρησιμοποιεί εκτός και αν την κλείσω). Το συγκεκριμένο hub βγάζει 4 usb. Κάθε θύρα έχει 4 επαφές. Η πρώτη είναι το ρεύμα, η 2η και η 3ητα δεδομένα και η 4η η επιστροφή. Αυτές τις επαφές τις ένωσα με τη συσκευή που ήθελα αλλά έκανα μια παράκαμψη το καλώδιο που μεταφέρει το ρεύμα προς τον διακόπτη, και από τον διακόπτη στη συσκευή. Χωρίς ρεύμα δεν μεταδίδονται τα δεδομένα, οπότε δεν λειτουργεί, οπότε δεν βλέπει τη συσκευή ο υπολογιστής! Τώρα το πως ξέρω πιο καλώδιο πηγαίνει που, βοηθάει μια φωτογραφία με το κινητό πριν αποσυγκολλίσεις τη usb από το hub ωστε να ξέρεις πως θηλυκώνει με την εκάστωτε συσκευή. Αν βγάλεις τα καλύματα και βάλεις πχ το Wireless adaptor στη usb, θα δεις τι πρέπει να ενώσεις. Απλά μην μπερδευτείς γιατί θα κάψεις τη συσκευή. Δεν είναι κάτι δύσκολο, απλά θέλει συγκέντρωση!
dr lag Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 ...Απλά μην μπερδευτείς γιατί θα κάψεις τη συσκευή. Γιαυτό ρώτησα - για σιγουριά... Ήσουν πολύ κατατοπιστικός, thanks.
George555 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν κάνει τίποτα!! Οποιαδήποτε απορία καλοδεχούμενη!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.