alphacen Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Καλησπέρα σε όλους, πρόσφατα αποφάσισα να στήσω ένα PC με κάποια spare parts που είχα, για να λειτουργήσει ως File Server στο Οικιακό Δίκτυο το οποίο αποτελείται από 3 PC πέρα από το File Server. Το πρόβλημα είναι οι χαμηλές ταχύτητες μεταφοράς αρχείων καθώς τα PCιά είναι πάνω σε ένα aDSL modem/router (με 4 ports των 100mbps) με αποτέλεσμα η μεταφορά να μην ξεπερνά τα 8 με 10 MB/s. Η ερώτηση είναι αν αγοράσω ένα 1000αρι 5 πορτο Switch του πετάω στη μία πόρτα το router στις άλλες 4 τα PC και παίζουν όλα οκ; Τι ρυθμήσεις θα πρέπει να κάνω ώστε να "βλέπουν" το modem τα PC μέσω του Switch; modem router μπορώ να βάλω σε οποιοδήποτε switch; PS: Στα PC του σπιτιού υπάρχουν κάρτες δικτύου 100/1000 οπότε εκεί είμαι καλυμμένος. Ευχαριστώ!!
chrismfz Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Καλησπέρα σε όλους, πρόσφατα αποφάσισα να στήσω ένα PC με κάποια spare parts που είχα, για να λειτουργήσει ως File Server στο Οικιακό Δίκτυο το οποίο αποτελείται από 3 PC πέρα από το File Server. Το πρόβλημα είναι οι χαμηλές ταχύτητες μεταφοράς αρχείων καθώς τα PCιά είναι πάνω σε ένα aDSL modem/router (με 4 ports των 100mbps) με αποτέλεσμα η μεταφορά να μην ξεπερνά τα 8 με 10 MB/s. Η ερώτηση είναι αν αγοράσω ένα 1000αρι 5 πορτο Switch του πετάω στη μία πόρτα το router στις άλλες 4 τα PC και παίζουν όλα οκ; Τι ρυθμήσεις θα πρέπει να κάνω ώστε να "βλέπουν" το modem τα PC μέσω του Switch; modem router μπορώ να βάλω σε οποιοδήποτε switch; PS: Στα PC του σπιτιού υπάρχουν κάρτες δικτύου 100/1000 οπότε εκεί είμαι καλυμμένος. Ευχαριστώ!! Δεν χρειάζεται καμία επιπλέον ρύθμιση. Θα δουλέψει "plug 'n play" Στο επίπεδο που δουλευουν τα switch δεν απαιτούν καποια αλλαγη. Οπως τα χώσεις έτσι θα δουλέψουν. Εκτός αν είναι τιποτα περιεργο/μυστηριο και το μόνο που ίσως θελήσει για να δουλέψει σωστα θα είναι το ρουτερ στην πορτα του switch που θα γράφει Uplink ή κατι παρόμοιο αν και πάλι δυσκολα. Θα λειτουργήσει κανονικά.
alphacen Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδιά καμιά πρόταση για Switch?? Έλεγα να πάρω αυτό: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978249&product=552259 ή αυτό http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978249&product=571946 Καμιά καλή πρόταση κοντά στο πενηντάρικο;;
thinlizzy Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Ίσως θα έπρεπε να ρίξεις και μια ματιά στα καλώδια δικτύου που έχεις αν είναι cat.6. Αν είναι cat.5e νομίζω ότι έχουν max 100Μbps.
alphacen Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι θα τα αντικαταστήσω, τα Cat5 είναι 10/100 τα Cat5e και Cat6 είναι 10/100/1000
SwAToNeR Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ πάντως θα πρότεινα αυτό: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978249&product=889245
parsifal Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Καμιά καλή πρόταση κοντά στο πενηντάρικο;; To 8πορτο της 3com προτείνω. Το έχω εδώ και λίγες μέρες και πάει ρολόι, υποστηρίζοντας Jumbo frames μέχρι 9ΚΒ...
madsc Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Θα παίξει πολύ κοντά στα 1000 και με τα cat5e καλώδια, ιδίως αν είναι μικρά τα μήκη τους. Δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή τους. /sc
Mystirios Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Και αν δε το χεις υπόψιν σου , θα χρειαστεί ρυθμίσεις τις κάρτες δικτύου να λειτουργούν με jumpo frames
alphacen Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Και αν δε το χεις υπόψιν σου , θα χρειαστεί ρυθμίσεις τις κάρτες δικτύου να λειτουργούν με jumpo frames Δεν είχα ιδέα για τα jumpo frames, πως τις ρυθμίζω να το κάνουν αυτό; παίζει και να μην υποστηρίζουν jumpo frames; Μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα τη ρύθμιση, μου δίνει την δυνατότητα να επιλέξω 4 - 8 - 12 - 16 ΚΒ βάζω το μεγαλύτερο κοινό value που υποστηρίζουν όλες οι συσκευές;
parsifal Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Οι περισσότεροι Gigabit network adapters υποστηρίζουν πλέον Jumbo frames, αν όχι των 9014bytes σίγουρα των 4088bytes. Αν έχεις Windows, θα βρεις τη ρύθμιση στον Device Manager, κάνοντας διπλό κλικ στον adapter. Για να έχεις όφελος από την χρήση τους όμως, θα πρέπει όλα τα άκρα να έχουν ενεργοποιήσει Jumbo frames (μεγέθους όσο το μικρότερο εκ των μέγιστων που υποστηρίζει κάθε άκρο) και να τα υποστηρίζει επίσης και το Gigabit switch σου...
alphacen Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 OK σ'ευχαριστώ πολύ, αν δεν βγάλω άκρη θα έρθω δριμύτερος με απορίες!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.