kukukali Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Εχω αγορασει 2 pc 1)core2duo E6750 @ 2.66Ghz μνημη 2GB καρτα NVIDIA Geforce 8400GS 2) core2quad 9550 @2.83Ghz μνημη 4GB καρτα ATI 4870 Παρατηρησα οτι η ταχυτητα στον QUAD ειναι πιο αργη η ιδια (απο την εκκινηση των VISTA μεχρι την εκτελεση καποιων προγραμματων) απο τον DUO. Eιναι λογικο να γινεται αυτο; Υπαρχει καποιος τροπος να τεσταρω (online η με προγραμμα)την ταχυτητα του υπολογιστη; Μαλιστα οταν αγορασα τον QUAD απο το plaisio με περασμενα τα vista μου εσβηνε το pc στα ξαφνικα χωρις λογο Ο QUAD ηταν πιο αργος απο την αρχη του εκανα επανεκγτασταση των VISTA αλλα παλι το ιδιο.(τουλαχιστον δεν σβηνει τωρα!) Υποτιθεται οτι πηρα τον QUAD πιο δυνατο συνολο για να το χρησιμοποιησω και σαν home sinema. Ευχαριστω πολυ
HellasVagabond Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Κανε τα εξης START ( ΕΝΑΡΞΗ ) RUN ( ΕΚΤΕΛΕΣΗ ) MSCONFIG BOOT ADVANCED OPTIONS NUMBER OF PROCESSORS ( CHECK ) ΚΑΙ ΒΑΛΕ 4 Πεσμου τι εγινε οταν το κανεις
oneofthem Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 κοίτα και τις θερμοκρασίες με κάποιο πρόγραμμα, coretemp κλπ
chrismfz Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Παίζουν πολλά άλλα πραγματα εκτώς τον επεξεγαστή. Οι δισκοι είναι ίδιο μοντέλο ? Μπορεί ο ένας να είναι πιο "αργος" απο τον άλλο... Ποτέ δεν ξέρεις... Οι μνήμες μήπως παίζουν σε μεγαλυτερη / μικρότερη συχνότητα και άλλα timings ? Μηπως στο ένα έχεις σVista Και στο άλλο xp ? Anyway, κατέβασε κανενα benchmark να τρέξεις και στα 2 και οπωσδήποτε κανενα cpuZ να δεις αν είναι όλα τα υπολοιπα "ιδια" (πχ μνήμες). Μπορεί ακόμα και η μητρική να έχει άλλο North Bridge και να κάνει νερα.. Το πιο σίγουρο είναι ένα ιδιο benchmark μιας εταιρίας και στα δυο να τεσταρει ταχυτητα, δισκους, γραφικα και να δεις γιατι και που υστερεί.
giorgosa5 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Κανε τα εξης START ( ΕΝΑΡΞΗ ) RUN ( ΕΚΤΕΛΕΣΗ ) MSCONFIG BOOT ADVANCED OPTIONS NUMBER OF PROCESSORS ( CHECK ) ΚΑΙ ΒΑΛΕ 4 Πεσμου τι εγινε οταν το κανεις οντως φιλε μου εχει διαφορα. ευχαριστω
kukukali Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 HellasVagabond Το εκανα αυτο που μου λες αλλα ειναι σχεδον το ιδιο. Εκανα και ενα τεστ με το windows memory diagnostics tool και ειναι οκ. (πριν το κανω με τις αρχικες ρυθμισεις εβγαζε memory problem το tool) Το παραξενο ειναι οτι κρασαρησε παλι βγαζοντας τη μπλε οθονη των windows με την αναφορα των errors. Δεν ξερω τι αλλο να κανω μια εβδομαδα ειναι που το αγορασα και φανταζεσαι την τσαντιλα μου. Μαλλον ειναι hardware το προβλημα; Παρακατω στελνω και τα specs του pc μπας και βοηθησουν. Ευχαριστω και τα παιδια που μου απαντησαν (θα τα κοιταξω)αλλα ειμαι ηδη 4 ωρες πανω στο pc και χαραξε(δες ωρα που ειναι το μηνυμα) Παω για υπνο γιατι κουτουλαω
Vatos_locos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 ξεκινάς με το να τα κάνεις όλα default στο bios και τεστάρεις μνήμες με memtest από boot cd όχι από windows αν βγάλει errors τις πας πίσω στις μπλε τι error σου λέει ?
HellasVagabond Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Ειναι πολλες οι μεταβλητες και δυσκολο να καλυφτουν μεσω νετ... Το σβησιμο και οι μπλε οθονες ειναι πολλες φορες θεμα ειτε μεγαλης θερμοκρασιας η ανεπαρκιας των Voltage στον επεξεργαστη.
Vatos_locos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 μνήμες.... ο επεξεργαστής απλά παγώνει το σύστημα
HellasVagabond Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Δεν τους δοκιμαζει και τους 2 στο ιδιο μηχανημα ?
kukukali Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Ενας φιλος μου εστειλε το Crystalmark http://crystalmark.info/download/index-e.html και το οποιο ετρεξα και στα 2 pc. Τα αποτελεσματα ηταν σαφως καλυτερα στον QUAD αλλα μετα απο 3 φορες! Στις 2 πρωτες παγωσε το μηχανημα πριν ολοκληρωθει το τεστ και ακουγοταν ο ανεμιστηρας 2 τετραγωνα μακρυα! Στην 3η προσπαθεια αποφασισα να ανοιξω το πλαινο μερος απο το κουτι και μονο τοτε ολοκληρωθηκε. Βεβαια μετα απο 1/2 ωρα πλοηγησης στο νετ με ανοιχτο το κουτι εκλεισε μονος του. Απο οτι διαβαζω η λυση ειναι ...ελεγχος/αλλαγη τροφοδοτικου και τοποθετηση εξτρα ανεμιστηρα; υ.γ.Ειναι απαραδεκτο απο το plaisio να δινουν μηχανηματα χωρις να τα τεσταρουν πρωτα
HellasVagabond Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Μηπως ειχες κανει OC στον Dual Core και το αφησες να ισχυει και στον Quad και γιαυτο σου κολαει ? Γενικα μηπως εχεις κανει OC ?
oneofthem Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Απο οτι διαβαζω η λυση ειναι ...ελεγχος/αλλαγη τροφοδοτικου και τοποθετηση εξτρα ανεμιστηρα; κοίτα λογικά δεν ξέρεις αν φταίει το τροφοδοτικό αυτή τη στιγμή και για τον ανεμιστήρα που έγραψες, έχεις ελέγξει τις θερμοκρασίες, μήπως δεν κάθεται σωστά η ψύκτρα? αλλά αν έχεις και τα 2 pc μπροστά σου όπως είπες, έχεις το πλεονέκτημα να μπορείς να δεις επί τόπου αν είναι θέμα hardware απλά δοκιμάζοντας τα κομμάτια ένα ένα στο ένα ή στο άλλο μηχάνημα όπου υπάρχει κοινή συμβατότητα αν κάποιο κομμάτι δε δουλεύει στον quad λογικά δε θα δουλεύει και στον duo είναι λίγο μπελαλοδουλειά αλλά αν το κάνεις δε θα ψάχνεσαι έλεγξε πού υπάρχει συμβατότητα και με ηρεμία άρχισε να δοκιμάζεις, και έλεγξε τις θερμοκρασίες αν δεν το χεις κάνει
kukukali Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 OC δεν εχω κανει αλλα αυτα που εχω σε κυκλο μου εκαναν εντυπωση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.