Προς το περιεχόμενο

Προβλημα ταχυτητας (core2duo VS core2quad)

kukukali

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω αγορασει 2 pc

1)core2duo E6750 @ 2.66Ghz

μνημη 2GB

καρτα NVIDIA Geforce 8400GS

2) core2quad 9550 @2.83Ghz

μνημη 4GB

καρτα ATI 4870

Παρατηρησα οτι η ταχυτητα στον QUAD ειναι πιο αργη η ιδια (απο την εκκινηση των VISTA μεχρι την εκτελεση καποιων προγραμματων) απο τον DUO.

Eιναι λογικο να γινεται αυτο;

Υπαρχει καποιος τροπος να τεσταρω (online η με προγραμμα)την ταχυτητα του υπολογιστη;

Μαλιστα οταν αγορασα τον QUAD απο το plaisio με περασμενα τα vista μου εσβηνε το pc στα ξαφνικα χωρις λογο

Ο QUAD ηταν πιο αργος απο την αρχη του εκανα επανεκγτασταση των VISTA αλλα παλι το ιδιο.(τουλαχιστον δεν σβηνει τωρα!)

Υποτιθεται οτι πηρα τον QUAD πιο δυνατο συνολο για να το χρησιμοποιησω και σαν home sinema.

Ευχαριστω πολυ

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παίζουν πολλά άλλα πραγματα εκτώς τον επεξεγαστή.

Οι δισκοι είναι ίδιο μοντέλο ? Μπορεί ο ένας να είναι πιο "αργος" απο τον

άλλο... Ποτέ δεν ξέρεις...

Οι μνήμες μήπως παίζουν σε μεγαλυτερη / μικρότερη συχνότητα και άλλα

timings ?

Μηπως στο ένα έχεις σVista Και στο άλλο xp ? :P

Anyway, κατέβασε κανενα benchmark να τρέξεις και στα 2 και οπωσδήποτε

κανενα cpuZ να δεις αν είναι όλα τα υπολοιπα "ιδια" (πχ μνήμες).

Μπορεί ακόμα και η μητρική να έχει άλλο North Bridge και να κάνει νερα..

Το πιο σίγουρο είναι ένα ιδιο benchmark μιας εταιρίας και στα δυο να τεσταρει

ταχυτητα, δισκους, γραφικα και να δεις γιατι και που υστερεί.

Δημοσ.
Κανε τα εξης

START ( ΕΝΑΡΞΗ )

RUN ( ΕΚΤΕΛΕΣΗ )

MSCONFIG

BOOT

ADVANCED OPTIONS

NUMBER OF PROCESSORS ( CHECK ) ΚΑΙ ΒΑΛΕ 4

Πεσμου τι εγινε οταν το κανεις :)

οντως φιλε μου εχει διαφορα.

ευχαριστω:-D

Δημοσ.

HellasVagabond

Το εκανα αυτο που μου λες αλλα ειναι σχεδον το ιδιο.

Εκανα και ενα τεστ με το windows memory diagnostics tool και ειναι οκ.

(πριν το κανω με τις αρχικες ρυθμισεις εβγαζε memory problem το tool)

Το παραξενο ειναι οτι κρασαρησε παλι βγαζοντας τη μπλε οθονη των windows με την αναφορα των errors.

Δεν ξερω τι αλλο να κανω μια εβδομαδα ειναι που το αγορασα και φανταζεσαι την τσαντιλα μου.

Μαλλον ειναι hardware το προβλημα;

Παρακατω στελνω και τα specs του pc μπας και βοηθησουν.

0001is2.th.jpg

Ευχαριστω και τα παιδια που μου απαντησαν (θα τα κοιταξω)αλλα ειμαι ηδη 4 ωρες πανω στο pc και χαραξε(δες ωρα που ειναι το μηνυμα)

Παω για υπνο γιατι κουτουλαω

Δημοσ.

ξεκινάς με το να τα κάνεις όλα default στο bios και τεστάρεις μνήμες με memtest από boot cd όχι από windows αν βγάλει errors τις πας πίσω στις μπλε τι error σου λέει ?

Δημοσ.

Ειναι πολλες οι μεταβλητες και δυσκολο να καλυφτουν μεσω νετ...

Το σβησιμο και οι μπλε οθονες ειναι πολλες φορες θεμα ειτε μεγαλης θερμοκρασιας η ανεπαρκιας των Voltage στον επεξεργαστη.

Δημοσ.

Ενας φιλος μου εστειλε το Crystalmark http://crystalmark.info/download/index-e.html και το οποιο ετρεξα και στα 2 pc.

Τα αποτελεσματα ηταν σαφως καλυτερα στον QUAD αλλα μετα απο 3 φορες!

Στις 2 πρωτες παγωσε το μηχανημα πριν ολοκληρωθει το τεστ και ακουγοταν ο ανεμιστηρας 2 τετραγωνα μακρυα!

Στην 3η προσπαθεια αποφασισα να ανοιξω το πλαινο μερος απο το κουτι και μονο τοτε ολοκληρωθηκε.

Βεβαια μετα απο 1/2 ωρα πλοηγησης στο νετ με ανοιχτο το κουτι εκλεισε μονος του.

Απο οτι διαβαζω η λυση ειναι ...ελεγχος/αλλαγη τροφοδοτικου και τοποθετηση εξτρα ανεμιστηρα;

υ.γ.Ειναι απαραδεκτο απο το plaisio να δινουν μηχανηματα χωρις να τα τεσταρουν πρωτα

Δημοσ.

Απο οτι διαβαζω η λυση ειναι ...ελεγχος/αλλαγη τροφοδοτικου και τοποθετηση εξτρα ανεμιστηρα;

κοίτα λογικά δεν ξέρεις αν φταίει το τροφοδοτικό αυτή τη στιγμή

και για τον ανεμιστήρα που έγραψες, έχεις ελέγξει τις θερμοκρασίες, μήπως δεν κάθεται σωστά η ψύκτρα?

αλλά αν έχεις και τα 2 pc μπροστά σου όπως είπες, έχεις το πλεονέκτημα να μπορείς να δεις επί τόπου αν είναι θέμα hardware

απλά δοκιμάζοντας τα κομμάτια ένα ένα στο ένα ή στο άλλο μηχάνημα όπου υπάρχει κοινή συμβατότητα

αν κάποιο κομμάτι δε δουλεύει στον quad λογικά δε θα δουλεύει και στον duo

είναι λίγο μπελαλοδουλειά αλλά αν το κάνεις δε θα ψάχνεσαι

έλεγξε πού υπάρχει συμβατότητα και με ηρεμία άρχισε να δοκιμάζεις, και έλεγξε τις θερμοκρασίες αν δεν το χεις κάνει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...