Προς το περιεχόμενο

RAM

doupiaki_ole

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Θελω να αγορασω κανουρια(ες) RAM για το pc μου, συγκεκριμενα 4 GB, και εχω την εξης απορια: ειναι καλυτερα 4 μνημες απο 1 γιγα η καθε μια ή 2 απο 2 γιγα η καθε μια???

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Διαφορά στις επιδόσεις δεν υπάρχει. Αν δεν κάνω λάθος, συνήθως για o/c βολεύει να χεις 2x2 αντί για 4x1. Κατ'α τ άλλα θα επέλεγα 2x2 για να χω περιθώριο για μελλοντική αναβάθμιση (στο μακρινό μέλλον).

• Super Moderators
Δημοσ.
Αν δεν κάνω λάθος, συνήθως για o/c βολεύει να χεις 2x2 αντί για 4x1.

ναι αλλά δεν υπάρχει 2χ2gb kit ram με καλά chippάκια οπότε δώρον άδωρον :P

• Super Moderators
Δημοσ.

αν σκοπεύεις να κάνεις αρκετό overclocking ναι...

αλλά αν όχι τότε προφανώς πας για 2x2gb

Δημοσ.

Πάντως πολλές μητρικές υποστηρίζουν μέχρι το πολύ 4 Gb Ram se ddr3. Οπότε δε θα κάνεις αργότερα αναβάθμιση σε RAM. Δες τα χαρακτηριστικά της μητρικής σου κι αν σε συμφέρει μπορείς να βάλεις τα 1χ4.

Δημοσ.

Δεν θα έχεις καποιο πρόβλημα,οι μνήμες σου θα χρονιστούν στα 667Mhz αφου μέχρι ρόσο μπορεί να υποστηρίξει η μητρική σου:-)

Δημοσ.

Εγώ θα ψήφιζα 4x1GB. Ένας από τους λόγους είναι ότι τα 4GB θα φτάσουν (και θα παραφτάσουν) για αρκετό καιρό. Ειδικά αν έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις 32bit λειτουργικό. Μέχρι να βγουν λειτουργικά/οικιακές εφαρμογές/παιχνίδια που να θέλουν πχ. 6-8GB RAM η μητρική ούτως ή άλλως θα θέλει άλλαγμα...

Δημοσ.

κ γω 4Χ1 θα ελεγα μιας κ μπορείς να βγάλεις μια αν τη θες για άλλο pc.Γενικά για πειραματισμούς σε αλλά pcια.Οχι οτι δεν μπορεις με τις 2Χ2, αλλά ειναι λιγοτερες.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας!

Εχω ήδη μια 1GB αλλα δεν θυμαμαι τι μαρκα ειναι. Αν βαλω αλλες τρεις απο 1GB για να μην αγοραζω τεσσερεις υπαρχει προβλημα με τα timmings???

Ευχαριστω και παλι

Δημοσ.

Ότι η μητρική σου μπορεί να πάρει έως 4 RAM modules (αρθρώματα, μνήμες τελοσπάντων), τα οποια μπορούν να δουλεύουν παράλληλα σαν ζευγάρια (dual channel). Καλό θα είναι δηλαδή να βάλεις είτε 2, είτε 4 μνήμες ακριβώς ίδιες και να μην βάλεις πχ. 2 μνήμες που να είναι διαφορετική μάρκα ή να έχουν διαφορετικές χωρητικότητες, καλό θα είναι να μην βάλεις 3 μνήμες κλπ.

Τα 800/667/533 αναφέρονται στους χρονισμούς μνήμης (σε MHz) που επιτρέπει η μητρική, προφανώς καλύτερα να πας σε 800άρες μνήμες.

Τα 8GB addressability σημαίνει ότι η μητρική σου μπορεί να δει μέχρι 8GB συνολικά (δηλαδή μέχρι 4 modules των 2GB το καθένα). Προσοχή όμως, γιατί εδώ μπαίνει στη μέση και ο περιορισμός του address space του λειτουργικού. Τα 32bit λειτουργικά (πχ. Windows XP 32, Vista 32 κλπ) μπορούν να δουν μέχρι 3,25 GB, όση μνήμη και να έχεις στη μητρική. Αν θέλεις να αξιοποιήσεις τα παραπάνω GB θα πρέπει να εγκαταστήσεις 64bit λειτουργικό (πχ. Vista 64-bit)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...