doupiaki_ole Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν θα μου απαντησει κανεις στην παραπανω ερωτηση μου???
nzeppos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας! Εχω ήδη μια 1GB αλλα δεν θυμαμαι τι μαρκα ειναι. Αν βαλω αλλες τρεις απο 1GB για να μην αγοραζω τεσσερεις υπαρχει προβλημα με τα timmings??? Ευχαριστω και παλι Αν δεν θέλεις να ανοίξεις το PC και να σκαλίσεις τη μνήμη σου, για να ανακαλύψει τη μάρκα της, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις μια εφαρμογή σαν το CPU-Z ή το πιο εξειδικευμένο αλλά και αναλυτικό Everest, τα οποια θα σου "πουν" ακριβώς ποια μνήμη έχεις. Ακολούθως εύχεσαι να υπάρχει ακόμα στην αγορά, ώστε να μπορέσεις να πάρεις άλλες 3, ακριβώς ίδιες. Αν δεν μπορέσεις να βρεις, τότε προσπάθησε τουλάχιστον οι νέες μνήμες να έχουν τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά (frequency, latency, delay, cycle time κλπ).
sintalkas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Να ρώτησω αν βάλω ένα αλλό ντιμάκι που είτε είναι διαφορετική μάρκα ,είτε διαφορετική χσωρητικότητα αλλά με ίδιους χρονισμούς θα παίξουν μνήμες ως dual .....?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Οχι δε θα παιξουν dual channel. Αν βαλεις αντιθετα Ιδιας μαρκας και ιδιας χωρητικοτητας αλλα αλλων χρονισμων υπαρχει περιπτωση να παιξει dual channel! (Στο δευτερο pc μου ετσι γινεται!)
doupiaki_ole Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μισο γιατι μπερδευτικα. Μπορω να βαλω αλλη μια RAM δηλαδη η οποια θα ειναι διαφορετικη πχ 2GB σε slot διαφορετικου χρωματος και να δουλευει το pc μου στα 3GB RAM συνολο??? Βραχυκυκλωσα τωρα γι' αυτο ρωταω!
nzeppos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μπορείς, αλλά έτσι δεν θα είναι dual channel.
doupiaki_ole Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπον σας πρηζω το ξερω αλλα για αυτο ειμαι σε αυτη την κοινοτητα μπας και μαθω τιποτα. Τι σόι πραμα ειναι αυτο το dual channel??? Ειμαι απο χωριο και δεν γνωριζω και πολλα
JIMBOAthens Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Λίγο Google και WiKi δεν θα έβλαπτε...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Λίγο Google και WiKi δεν θα έβλαπτε... πολυτέλειες
nzeppos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 "Dual-channel architecture describes a technology that theoretically doubles data throughput from RAM to the memory controller". Στην πράξη αν δεις διαφορά πάνω από 5-6% να μου πεις κι εμένα. Αυτά τα κόλπα γενικά έχουν αξία μόνο για benchmark προγράμματα και ελάχιστη χρησιμότητα έχουν στις... καθημερινές εφαρμογές. Θεωρητικά ίσως δεις διαφορά σε κανα 3D παιχνιδάκι, να σου δώσει κάμποσα καρέ παραπάνω. Για κάποιους τα παραπάνω καρέ είναι στόχος ζωής
doupiaki_ole Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι ρε παιδια κατι βρηκα στο google αλλα ατα λεει πολυ επιστημονικα. Σας ειπα ειμαι και απο χωριο, με πιο απλα λογια θα τα καταλαβω.
Manosdoc Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 "Dual-channel architecture describes a technology that theoretically doubles data throughput from RAM to the memory controller". Στην πράξη αν δεις διαφορά πάνω από 5-6% να μου πεις κι εμένα. Αυτά τα κόλπα γενικά έχουν αξία μόνο για benchmark προγράμματα και ελάχιστη χρησιμότητα έχουν στις... καθημερινές εφαρμογές. Θεωρητικά ίσως δεις διαφορά σε κανα 3D παιχνιδάκι, να σου δώσει κάμποσα καρέ παραπάνω. Για κάποιους τα παραπάνω καρέ είναι στόχος ζωής Αλήθεια είναι. Αλλά 2x2 είναι πιο φτηνά από 1x4 και με 5% καλύτερη απόδοση. Άρα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 4χ1 παίζουν και αυτά σε dual channel όμως άσε που στην περίπτωση του overclocking βρίσκεις καλύτερα chipάκια σε 1gb dimm παρά σε 2gb
Manosdoc Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 4χ1 παίζουν και αυτά σε dual channel όμως άσε που στην περίπτωση του overclocking βρίσκεις καλύτερα chipάκια σε 1gb dimm παρά σε 2gb Αλήθεια, clockάρεις ; Είχα αντίθετη εντύπωση..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.