Προς το περιεχόμενο

Μείωση μεγέθους εικόνας

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα,

έχω πάρα πολές φωτόγραφίες που είναι τραβηγμένες με φωτογραφική μηχανή 5Mpixel.

Τα χαρακτηριστικά των φωτογραφιών είναι

2592χ1944

24bit color

72ppi

επειδή θέλω να τις περάσω στο iphone θέλω να μικρύνω το μέγεθος του κάθε αρχείου. Δεν νομίζω ότι πρέπει να είναι τόσο μεγάλες ή σε τόσο μεγάλο νούμερο ppi ώστε να απεικονίζονται καλά στο iphone.

Η ερώτηση μου είναι τι πρέπει να αλλάξω (διαστάσεις, color, ppi) ώστε να μειωθεί το μέγεθος του αρχείου άλλα να φαίνεται καλά η φωτο στο iphone;

ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Λογικά είναι ήδη jpg οι φωτογραφίες οπότε δεν μπορείς να τις συμπιέσεις πολύ, πέρα από την αλλαγή διαστάσεων. Ένας απλός τρόπος μέσω windows να μικρύνεις τις διαστάσεις μια φωτό είναι να την ανοίξεις με το paint (ζωγραφική), πας πάνω στο: image->stretch/skew και βάζεις πχ να την κάνει 50/50% του μεγέθους. Αν χρειαστεί μετακίνησε μετά λίγο τα όρια του άσπρου φόντου να έρθουν ακριβώς πάνω στην φωτό. Θα καταλάβεις. Μετά save as για να αποθηκεύσεις ξεχωριστά την επεξεργασμένη φωτό.

Για batch δουλειά, δηλαδή να τις κάνεις όλες μαζί σμίκρυνση, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα αλλά googlαρέ το και όλο και κάτι θα βρεθεί λογικά. :)

Δημοσ.

Για batch resizing και γενικώς για προβολή εικόνων και μάλιστα δωρεάν υπάρχει το irfan view, το οποίο και χρησιμοποιώ αρκετά. Πας File->Batch convertion, προσθέτεις στην λίστα τις εικόνες, δίνεις τι θέλεις να στις κάνει και που να τις αποθηκεύσει, στο Advnaced Options δίνεις το resize (π.χ. set new size as percentage of the original {50% | 50%}) και πατάς Start Batch. Στο Options του jpg δώσε 100% quality.

Αλλιώς διάλεξε ένα από ΕΔΩ. Απ' ότι λένε είναι freeware. Προτείνω το FastStone Photo Resizer απ' όλα.

Δημοσ.

Μεταφέρθηκε στο αρμόδιο subforum.

Αν κάνεις resize από τόσο μεγάλη ανάλυση σε μία μικρότερη με μία καλή (π.χ. bicubic resize) μέθοδο, δε θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα στην ποιότητα. Θα μπορούσες να φέρεις το μέγεθος ακόμη και στην native ανάλυση του iPhone (με κάποιο compensation για το aspect ratio, φυσικά), οπότε θα φαίνονταν το ίδιο καλά στην οθόνη του. Έχε υπ' όψιν σου όμως ότι σε αυτήν την περίπτωση, δε θα διατηρείται καθόλου επιπλέον λεπτομέρεια κατά το zoom. Οπότε, αν σε ενδιαφέρει να κάνεις zoom-in στις φωτογραφίες, καλύτερα να επιλέξεις μία ενδιάμεση ανάλυση.

Για προγράμματα, κλικ στο αριστερό banner της υπογραφής μου...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...