patrickdrd Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 πήγα χθες παιδιά στο λαϊκό (εφημέρευε), ο γιατρός μου είπε ή αυχενικό ή καρπιαίος σωλήνας (σημειώνω εδώ ότι το ηλεκτρομυογράφημα μου το κάνανε χωρίς βελόνες), οπότε μου φόρεσε κολλάρο και μου δωσε θεραπεία με αντιφλεγμονώδες και το norgestic, για να δούμε θα περάσει το κέρατο ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις
Freakster Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 καλή ανάρρωση, εύχομαι να πάνε όλα καλά. Edit: Φρόντισε τα βασικά στο χώρο σου, από άποψη εργονομίας, σωστή καρέκλα να υποστηρίζει την πλάτη σου, τα χέρια κοντά στο σώμα όταν πληκτρολογείς, την οθόνη στο ύψος του κεφαλιού περίπου, συχνά διαλείμματα και διατάσεις. Υπάρχουν και άλλα tips αν ψαξεις στο google.
Freakster Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 http://www.ehs.psu.edu/occhealth/ergonomics_workstation.cfm
leftermann Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 πήγα χθες παιδιά στο λαϊκό (εφημέρευε),ο γιατρός μου είπε ή αυχενικό ή καρπιαίος σωλήνας (σημειώνω εδώ ότι το ηλεκτρομυογράφημα μου το κάνανε χωρίς βελόνες), οπότε μου φόρεσε κολλάρο και μου δωσε θεραπεία με αντιφλεγμονώδες και το norgestic, για να δούμε θα περάσει το κέρατο ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις ο γιατρός που σου τα είπε αυτά είναι για ξύλο, για τους εξής λόγους: 1. δεν ξέρει να διαγνώσει μεταξύ αυχενικού συνδρόμου και συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα 2. δεν ξέρει που δεν ξέρει, δεν κάνει και τον κόπο να το ψάξει. Και σου αμολάει μια σούπερ διάγνωση "ή καρπιαίο, ή αυχενικό". Εντάξει μωρέ, αν δεν είναι έτσι, θα είναι γιουβέτσι. 3. δεν έχει κάνει διάγνωση, αλλά έχει βρει την θεραπεία. Μυοχαλαρωτικά, αντιφλεγμονώδη, και δώρο ένα κολάρο. Κολαράκι χαϊδευτικά. Όλως περιέργως δεν σου έδωσε και κάτι για να μην ανατιναχτεί το στομάχι σου. Συνήθως δίνουν. Προφανώς θεωρεί ότι αυτά θεραπεύουν τόσο το αυχενικό, όσο και τον καρπιαίο, οπότε πάρτα και θα γίνεις καλά ότι και να έχεις. Αν έχεις καρπιαίο βεβαίως θα τυραννιέσαι τζάμπα με το σαμάρι βεβαίως βεβαίως, αλλά δεν γαμείς, αυτός θα το φοράει, εσύ θα το φοράς. Στα @@ του. Αν θέλεις την γνώμη μου σαν φυσικοθεραπευτή: πέταξε τα μυοχαλαρωτικά. Πέταξε και τα αντιφλεγμονώδη. Το κολαράκι μην το πετάς, ίσως να σε ψιλοβοηθήσει (ίσως και όχι). Βρες έναν καλό φυσικοθεραπευτή (από ότι κατάλαβα είσαι αθήνα, οπότε δεν έχω να σου συστήσω κάποιον) και πάνε να σε δει. Απλή μέθοδος για να καταλάβεις αν ο φυσικοθεραπευτής είναι καλός: αν με το που σε δει ρωτήσει "που πονάς", του πεις "εδώ" και σε βάλει κάτω και αρχίσει να σε ζουμπάει με διάφορα ματσακώνια και να σε αλείφει με λάδια, φύγε μαι μην ξαναπάς. Αν αρχίσει και σε ρωτάει διάφορα, πως πονάς, που πονάς, πότε πονάς πολύ και πότε λίγο, ποιές κινήσεις σε πονάνε και ποιές σε ανακουφίζουν, και γενικώς σε παιδεύει κάνα μισάωρο πριν σε ξαπλώσει, τότε μάλλον καλός θα είναι. Και τέλος, κάνε μια μεγέθυνση το σκίτσο του παραπάνω ποστ, καδράρισέ το, και κρέμασέ το δίπλα στο πισι σου, να το βλέπεις συνέχεια. Αυτά. Δεν περιγράφω άλλο... Φιλικά, Λευτέρης...
adi32 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 φαινεται οτι επεσε επιδημια εδω και 2 μηνες το εχω πηγα σε 4 γιατρους μου εδωσαν 4 διαφορετικα αντιφλεγμονωδη και αλοιφες αλλα δεν εκαναν τιποτα το ηλεκτρομυογραφημα δε βρηκε τιποτα εβγαλα αξονικη και μαγνητικη και εδειξαν κηλη στον αυχενα τωρα αρχισα φυσικοθεραπειες και κολαρο ο τεταρτος γιατρος ειπε τερμα το πισι (ημουν 15 ωρες τη μερα) και η οδηγηση για λιγο καιρο προσεχτε τη σταση στο πισι γιατι ειναι θανατος
doctorkostis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 @ leftermann Χωρις καμια διαθεση ειρωνειας,χλευασμου η αμφισβητησης. Απο ποτε οι φυσικοθεραπευτες κανουν διαγνωσεις η δινουν θεραπειες?
leftermann Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Εννοείς από πότε είναι νομικά κατοχυρωμένοι να το κάνουν; Από ποτέ. Δεν είναι. Από τότε όμως που συνειδητοποίησα ότι 9 στους 10 ορθοπαιδικούς δεν ξέρουν ή βαριούνται να κάνουν τα βασικά (δες ποστ 16), και 99 στους 100 ξέρουν απλά να γράφουν μυοχαλαρωτικά και αντιφλεγμονώδη (δες ποστ 20), εμπιστεύομαι περισσότερο τον εαυτό μου στην διάγνωση και την επιλογή της θεραπείας. Φυσικοθεραπευτικής εννοείται, ποτέ δεν θα μπλεχτώ σε φαρμακευτική θεραπεία, δεν την κατέχω.
dr lag Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 @ leftermann Χωρις καμια διαθεση ειρωνειας,χλευασμου η αμφισβητησης. Απο ποτε οι φυσικοθεραπευτες κανουν διαγνωσεις η δινουν θεραπειες? Από τότε που στην πατρίδα μας είσαι ότι δηλώσεις... Από τότε που ο Φικιώρης έγινε φίρμα θεραπεύοντας πάσα νόσο και πάσα μαλακ.. και ο Ιατρικός Σύλλογος δεν τον έχει κλείσει μέσα... Από τότε που κάποιος που ταλαιπωρείται από ένα σχετικά χρόνιο πρόβλημα, προσπαθεί να βρει λύση στα επείγοντα πήγα χθες παιδιά στο λαϊκό (εφημέρευε) και ο γιατρός είτε λόγω του πανικού που επικρατεί σε μια εφημερία, είτε λόγω αδιαφορίας, αντί να τον στείλει σε τακτικό ιατρείο, τον ξεφορτώνεται (ουσιαστικά αδιάγνωστο) με γενικής χρήσης (αλλά αμφίβολης αποτελεσματικότητας) θεραπεία. Ε, μετά από όλα αυτά δικαιούται κι ένας φυσικοθεραπευτής να κάνει τον ξερόλα, να θεωρεί άσχετους όλους τους ορθοπεδικούς, να βγάζει διαγνώσεις και μάλιστα μέσω δικτύου, περνώντας τελικά το επικίνδυνο μήνυμα: Αφού υπάρχουν γιατροί άσχετοι ή αδιάφοροι, επειδή πολλά φάρμακα έχουν παρενέργειες και οι εξετάσεις κουράζουν, ας τα παρακάμψουμε όλα, μιας και στη πιάτσα κυκλοφορούν τόσα σαΐνια φυσικοθεραπευτές που ξέρουν τα πάντα, ρώσοι αστροναύτες που θεραπεύουν απ το διάστημα και δε ξέρω τι άλλο...
leftermann Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 είναι καλό να στηρίζουμε και να υποστηρίζουμε την φάρα μας. Να ανοίγουμε και λίγο τα μάτια μας να δούμε την πραγματικότητα, ε. Στο θρεντ αυτό έχουν ποστάρει δύο (2) ασθενείς με παραπλήσια συμπτώματα: πόνο από τον ώμο μέχρι τα δάχτυλα. Ο πρώτος πήγε σε 2 γιατρούς, του κάνανε ηλεκτρομυογράφημα για να δουν (; ) αν έχει σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα (!), δεν βρήκαν τίποτα, μετά ακτινογραφία που επίσης δεν έδειξε τίποτα, και τέλος του έδωσαν χάπια. Τίποτα. Πήγε σε τρίτο, που αντί να τον στείλει αλλού, του έκανε μια τραγική διάγνωση-ζαριά, και, ω, τι πρωτότυπο: του έδωσε κι άλλα χάπια (ίδιας κατηγορίας, άλλης εταιρείας φαντάζομαι). Ο δεύτερος πήγε σε 4 (!) γιατρούς, οι οποίοι του κάνανε τις ίδιες εξετάσεις, και στο τέλος του δώσανε ο καθένας από μια σειρά αντιφλεγμονώδη. Δεν έγινε τίποτα, και κατέληξε στις φυσικοθεραπείες, δεν ξέρω αν κάποιος από τους 4 γιατρούς του το σύστησε ή αν πήγε από μόνος του. Μετά από 12 χρόνια στο επάγγελμα, και έχοντας ασχοληθεί με εκατοντάδες ασθενείς της κατηγορίας, και συνεργαστεί με δεκάδες γιατρούς της ειδικότητας, καταλήγω: 1. η διαφορική διάγνωση μεταξύ των προβλημάτων που προκαλούν τέτοια συμπτώματα, θέλει να έχεις διαβάσει πολύ (πράγματα που δεν σου μαθαίνει η σχολή), να έχεις εμπειρία, και να αφιερώσεις κάνα μισάωρο στην εξέταση του ασθενούς. Συνήθως χρειάζεται και 1 ή 2 ακτινογραφίες. Οι αξονικές - μαγνητικές σπάνια έχουν κάτι χρήσιμο να πουν, ενώ το ηλεκτρομυογράφημα ακόμα σπανιότερα. Οπότε απορώ: γιατί ο μέσος γιατρός θα ζητήσει πρώτα μια ακτινογραφία, μετά ένα ηλεκτρομυογράφημα, μετά μια αξονική, και τέλος μια μαγνητική, πριν συνταγογραφήσει τα πιο δυνατά αντιφλεγμονώδη που ξέρει; Και υποθέτω: στην καλύτερη γιατί αυτό ξέρει να κάνει. Στην χειρότερη γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη... 2. η θεραπεία των προβλημάτων αυτών είναι φυσική: χάλαση μυών, διόρθωση κίνησης και στάσης, μυική διάταση και ισχυροποίηση. Τα μυοχαλαρωτικά - αντιφλεγμονώδη σπάνια βοηθούν. Οπότε απορώ: γιατί ο μέσος γιατρός θα γράψει πρώτα μια σειρά χάπια, αν δεν γίνει τίποτα μια δεύτερη, μια τρίτη, μετά ενέσιμα, και στο τέλος (λίγοι γιατροί, ευτυχώς) χειρουργείο; Και για φυσικοθεραπεία ούτε λόγος; Και υποθέτω και πάλι: στην καλύτερη γιατί αυτό ξέρει να κάνει. Στην χειρότερη γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη... Αστροναύτες υπάρχουν τόσο γιατροί, όσο και φυσικοθεραπευτές. Δεν είπα ότι οι φθ είναι καλοί, και οι γιατροί κακοί. Επίσης δεν μίλησα για πάσα νόσο και πάσα μαλακία. Μίλησα για τα προβλήματα των δύο παιδιών που πόσταραν εδώ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ούτε ένας γιατρός στους 10 δεν παραδέχεται πως "ναι, το πρόβλημά σου θα σου το λύσει καλύτερα ένας φυσικοθεραπευτής, εκεί να πας". Επειδή είναι "ξερόλες ορθοπαιδικοί που σπούδαζαν 15 χρόνια", ενώ ο φυσικοθεραπευτάκος ένα κωλοΤΕΙ έβγαλε; Ή επειδή φοβούνται μην μοιραστούν ξαφνικά την πίτα; Όπως το λες, Dr Lag: Αφού υπάρχουν γιατροί άσχετοι ή αδιάφοροι, επειδή πολλά φάρμακα έχουν παρενέργειες (και συνήθως δεν θεραπεύουν το πρόβλημά μας, λέω εγώ) και οι εξετάσεις κουράζουν (και συνήθως δεν λένε και τίποτα, λέω εγώ), ας τα παρακάμψουμε όλα. Το σύστημα βρωμάει σκατά, κι εγώ προσωπικά το παρακάμπτω. ps: δεν έκανα πουθενά τον ξερόλα. Δεν έβγαλα διάγνωση μέσω διαδικτύου. Δεν είπα όλους τους ορθοπαιδικούς άσχετους. ps2: ο Φικιώρης τι έχει; Τον βρίσκω διασκεδαστικότατο. Και πιό πολύ γελάω με αυτούς που τον αφήνουν, παρά με τον ίδιο...
Deathy Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Οι Γιατροι ειναι οι χειροτεροι κλεφτες ολοι το ξερουμε εγω ταλαιπωριεμαι καπου 3 χρονια με μουδιασματα εχω αλλαξει ποσους γιατρους και δεν καταφερα τιποτα Μπορεις μονο αν πας σε γιατρο της παλιας σχολης δηλαδη να ειναι πανω απο 70 και να εχει εμπειρια σε τετοια θεματα να βρεις την υγεια σου ακουσε με κ μενα.
adi32 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 μαλλον σε 5 πηγα οι 3 του ΙΚΑ ο ενας του ΙΚΑ δε σηκωσε το κεφαλι να με δει καν ο αλλος του ικα μονο μου αλλαξε φαρμακα ο τριτος του ΙΚΑ αλλαξε παλι φαρμακα και ευτυχως εγραψε και φυσικοθεραπειες επειδη παλια ειχα και με τη μεση προβλημα το μονο που σωζει ειναι ξεκουραση φυσικοθεραπεια και ασκησεις για συντηρηση τωρα προμηθευτηκα κολαρακι και ειδικο μαξιλαρι (και μια ακομα συμβουλη για τον αυχενα ποτε μη βλεπετε τιβι ξαπλα)
patrickdrd Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 λοιπόν, για το αυχενικό ο τελευταίος γιατρός δεν ήταν σίγουρος γιατί ανταποκρίθηκα άνετα στις "ασκήσεις" που έβαλε να κάνω, διατάσεις κλπ για τον καρπιαίο σωλήνα δεν θυμάμαι γιατί δεν ήταν σίγουρος, δυστυχώς από χθες πάντως αρκετά καλύτερα, δεν εμφανίζονται οι πόνοι-"σουβλιές", αν και αισθάνομαι κάτι μέσα στο χέρι, βέβαια δεν ξέρω αν βοηθήσανε τα χάπια ή η ξεκούραση του χεριού, μιας και όπως σας είπα είμαι προγραμματιστής, αλλά από χθες βρίσκομαι σε αναρρωτική και φυσικά δεν ασχολήθηκα παρά ελάχιστα με pc
dr lag Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 είναι καλό να στηρίζουμε και να υποστηρίζουμε την φάρα μας. Να ανοίγουμε και λίγο τα μάτια μας να δούμε την πραγματικότητα, ε.... Επειδή είναι "ξερόλες ορθοπαιδικοί που σπούδαζαν 15 χρόνια", ενώ ο φυσικοθεραπευτάκος ένα κωλοΤΕΙ έβγαλε; Ή επειδή φοβούνται μην μοιραστούν ξαφνικά την πίτα; Θα μπορούσα να σταθώ μόνο σ' αυτά και να μη συνεχίσω τη κουβέντα, κατανοώντας ότι η επιστημονικοφάνεια στην οποία στηρίζεσαι έχει τις ρίζες της σε βαθύτερα αίτια που ξεκινάνε από το χαρακτηρισμό "φάρα", μπλέκοντας συντεχνιακές ανησυχίες για το "μοίρασμα της πίτας" και συμπλέγματα σχετικά με τις σπουδές των "κωλοΤΕΙ" - δικός σου ο χαρακτηρισμός. Επειδή όμως το thread δεν ανοίχτηκε για να λύσει τις επαγγελματικές αντιπαλότητες ορθοπεδικών - φυσιοθεραπευτών, θα μου επιτρέψεις να πω δυο λόγια. Το θέμα δεν είναι αν υπάρχουν καλοί γιατροί. Και καλοί υπάρχουν και κακοί και σκιτζήδες και άριστοι, όπως σε κάθε δουλειά. Η ισοπεδωτική λογική του ότι "είναι όλοι κλέφτες" ή "πήγα στο ΙΚΑ και δε σήκωσε το κεφάλι του να με δει", μπορεί να πικραίνει όσους πασχίζουν να κάνουν σωστά αυτό που σπούδασαν, στα δεδομένα σαθρά πλαίσια του Συστήματος Υγείας που όλοι γνωρίζουμε, αλλά κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και για τους χ ψ λόγους δεν βρίσκουν λύση. Το να βγαίνει όμως επιστήμονας του χώρου της υγείας και να προτρέπει έναν ασθενή να παρακάμψει το στάδιο της διάγνωσης, προτείνοντάς του θεραπεία, άσχετα αν αυτή λέγεται φαρμακευτική, χειροπρακτική ή αστρική, για μένα αποτελεί μεγάλο φάουλ. Όχι νομικά, ούτε συντεχνιακά, αλλά ηθικά. Πόσο σίγουρος είσαι φίλε leftermann ότι το κατά τα άλλα αθώο πρόβλημα που περιέγραψε ο κομπιουτερόπληκτος ασθενής μας δεν μπορεί να πηγάζει από κάτι άλλο πιο σοβαρό που πιθανό να πρέπει να διαγνωστεί άμεσα ώστε να μη του δημιουργήσει πρόβλημα στη συνέχεια; Σπάνιο θα μου πεις. Απίθανα σπάνιο θα σου απαντήσω και το πιθανότερο να περάσει με λίγη ξεκούραση και αλλαγή στάσης μπροστά στο κομπιούτερ. Αν όμως; Αν αύριο γράψει κάποιος άλλος ότι πονάει ο πισινός του, θα του πεις να παρακάμψει τους άσχετους γιατρούς και να πάει σε φ/θ να κάνει μαλάξεις; Κι αν έχει ένα πολύποδα που αύριο θα εξελιχθεί σε καρκίνο; Θα συνεχίσεις ανεύθυνα να λες κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία σου και την επιστημονικοφάνεια των λόγων σου οι εξετάσεις κουράζουν (και συνήθως δεν λένε και τίποτα, λέω εγώ), ας τα παρακάμψουμε όλα. Το σύστημα βρωμάει σκατά, κι εγώ προσωπικά το παρακάμπτω. Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί σε ότι έχει να κάνει με θέματα υγείας, τόσο οι παντογνώστες όσο και οι παθόντες. Η εξ αποστάσεως ιατρική συχνά γίνεται επικίνδυνη... Αυτά προς το παρόν.
leftermann Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 ...η επιστημονικοφάνεια στην οποία στηρίζεσαι έχει τις ρίζες της σε βαθύτερα αίτια που ξεκινάνε από το χαρακτηρισμό "φάρα", μπλέκοντας συντεχνιακές ανησυχίες για το "μοίρασμα της πίτας" και συμπλέγματα σχετικά με τις σπουδές των "κωλοΤΕΙ"... Ε; Το θέμα δεν είναι αν υπάρχουν καλοί γιατροί. Και καλοί υπάρχουν και κακοί και σκιτζήδες και άριστοι, όπως σε κάθε δουλειά. Η ισοπεδωτική λογική του ότι "είναι όλοι κλέφτες" ή "πήγα στο ΙΚΑ και δε σήκωσε το κεφάλι του να με δει", μπορεί να πικραίνει όσους πασχίζουν να κάνουν σωστά αυτό που σπούδασαν, στα δεδομένα σαθρά πλαίσια του Συστήματος Υγείας που όλοι γνωρίζουμε, αλλά κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και για τους χ ψ λόγους δεν βρίσκουν λύση.... σαφώς και υπάρχουν καλοί και κακοί, σε όλους τους χώρους. Το "όλοι οι γιατροί είναι κλέφτες" είναι ισοπεδωτικό και κατακριτέο. Το "πήγα στο ΙΚΑ και δεν σήκωσε το κεφάλι του να με δει" δεν είναι καθόλου ισοπεδωτικό. Είναι η θλιβερή πραγματικότητα. Ο άνθρωπος πήγε στον γιατρό του ικα να βρει την υγειά του, και αυτός χωρίς να τον εξετάσει καθόλου του έγραψε δυο-τρεις χούφτες χάπια. Και μετά μου λες οτι εγώ παρακάμπτω την διάγνωση και πάω σε θεραπεία; Εγώ παρακάμπτω την διάγνωση; Για ξαναδιάβασε λίγο: ...για να καταλάβεις αν ο φυσικοθεραπευτής είναι καλός: αν με το που σε δει ρωτήσει "που πονάς", του πεις "εδώ" και σε βάλει κάτω και αρχίσει να σε ζουμπάει με διάφορα ματσακώνια και να σε αλείφει με λάδια, φύγε μαι μην ξαναπάς. Αν αρχίσει και σε ρωτάει διάφορα, πως πονάς, που πονάς, πότε πονάς πολύ και πότε λίγο, ποιές κινήσεις σε πονάνε και ποιές σε ανακουφίζουν, και γενικώς σε παιδεύει κάνα μισάωρο πριν σε ξαπλώσει, τότε μάλλον καλός θα είναι... ...η διαφορική διάγνωση μεταξύ των προβλημάτων που προκαλούν τέτοια συμπτώματα, θέλει να έχεις διαβάσει πολύ (πράγματα που δεν σου μαθαίνει η σχολή), να έχεις εμπειρία, και να αφιερώσεις κάνα μισάωρο στην εξέταση του ασθενούς... Απλά, αφού την διάγνωση δεν την κάνει αυτός που πρέπει, θα την κάνω εγώ. Παρακάμπτω το νομότυπο του "ο ορθοπαιδικός είναι αρμόδιος να κάνει διάγνωση". Μα αφού δεν την κάνει, και μου στέλνει τον ασθενή στην καλύτερη περίπτωση με ένα χαρτάκι του στυλ "ο Τάδε πάσχει από αυχενικό σύνδρομο (έεεεελα! σαφέστατος! Ευχαριστώ πολύ). Χρίζει 10 συνεδριών φυσικοθεραπείας, με αυτό, το άλλο, το άλλο". Πες μου τι κάνει τώρα ο σωστός φυσικοθεραπευτής: 1. λέει στον ασθενή του "ξέρεις, ο γιατρός που σε είδε είναι για κλάματα. Σου έγραψε 4 περιττές εξετάσεις και σε φόρτωσε με χάπια χωρίς ούτε ο ίδιος να ξέρει γιατί. Πάνε και σε άλλον". Αυτός πάει και σε άλλον, και σε τρίτο, μέχρι να πετύχει τον έρμο τον ευσυνείδητο αλλά και διαβασμένο γιατρό, που θα τον εξετάσει σωστά, θα διαγνώσει σωστά, και θα συνταγογραφήσει σωστά. Τέτοιοι γιατροί στην ελεύθερη αγορά ας πούμε πως είναι οι μισοί. Στα δε ταμεία, ικα κλπ, βαριά βαριά ένας στους 10 2. κάθεται και κάνει την διάγνωση μόνος του. Αν είναι καλός φυσικοθεραπευτής και ευσυνείδητος, ξέρει μέχρι που φτάνουν οι γνώσεις του, και ξέρει πότε να πει "δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Ψάξε να βρεις αλλού την θεραπεία σου". Το να βγαίνει όμως επιστήμονας του χώρου της υγείας και να προτρέπει έναν ασθενή να παρακάμψει το στάδιο της διάγνωσης, προτείνοντάς του θεραπεία, άσχετα αν αυτή λέγεται φαρμακευτική, χειροπρακτική ή αστρική, για μένα αποτελεί μεγάλο φάουλ. Όχι νομικά, ούτε συντεχνιακά, αλλά ηθικά Πάμε ξανά: δεν προέτρεψα κανέναν να παρακάμψει το στάδιο της διάγνωσης. Αντίθετα τον προέτρεψα να βρει κάποιον που θα τον πεθάνει στο ψάξιμο μέχρι να βρει τι έχει: αυχενικό σύνδρομο (ε; ) ή καρπιαίο σωλήνα; Ή μήπως κάτι άλλο; Δες παραθέσεις πιό πάνω. Δεν πρότεινα θεραπεία. Πρότεινα θεραπευτή. Το ίδιο; Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί σε ότι έχει να κάνει με θέματα υγείας, τόσο οι παντογνώστες όσο και οι παθόντες. Η εξ αποστάσεως ιατρική συχνά γίνεται επικίνδυνη... Αυτά προς το παρόν. συμφωνούμε απόλυτα. Καταλαβαίνω γιατί θυμώνεις όμως, και μου φορτώνεις όλα αυτά που ποτέ δεν έκανα. Το ίδιο παθαίνει και ο παπάς, όταν σου φέρει την αγιαστούρα και εσύ αρνηθείς ευγενικά να προσκυνήσεις: αφηνιάζει, σαν να είδε τον Βεελζεβούλ αυτοπροσώπως...
dr lag Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Καταλαβαίνω γιατί θυμώνεις όμως, και μου φορτώνεις όλα αυτά που ποτέ δεν έκανα. Το ίδιο παθαίνει και ο παπάς, όταν σου φέρει την αγιαστούρα και εσύ αρνηθείς ευγενικά να προσκυνήσεις: αφηνιάζει, σαν να είδε τον Βεελζεβούλ αυτοπροσώπως... Για τον Βεελζεβούλ δεν ξέρω, πιο πιθανό βλέπω να σκάει μύτη ο Lucifer όπου να 'ναι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.