Προς το περιεχόμενο

Προβλημα αγνωστης ταυτοτητας

despotakis007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

OK Θα προσπαθήσω να περιγράψω με λεπτομέρειες τι συνέβη.

Πριν από δύο εβδομάδες, ενώ επαιζα WoW ομαλά για δύο ώρες, και ξαφνικά πάγωσε. Πρώτα η οθόνη πάγωσε αλλά ο ήχος δουλεβε. Μετά από 4-5 δευτερόλεπτα ο ήχος χαλασε πολύ και στη συνέχεια μετά από 4-5 δευτερόλεπτα και πάλι τα πάντα ηταν κανονικα. Στη συνέχεια, το πρόβλημα έγινε χειρότερο. Τα freezings

άρχισαν να επαναλάμβανονται ολο και πιο πολυ μέχρι που ο χρόνος μεταξύ τους ήταν 1 δευτερόλεπτο και ακόμα χειρότερα στο τέλος πάγωσε τελείως. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κάποιο είδος dd-on που προκάλεσε το πρόβλημα και έτσι άνοιξα το WoW να δοκιμάσω να απενεργοποιήσω και πάγωσε εντελώς παλι, αλλά στην οθόνη σύνδεσης. Από τώρα και στο εξής, κάθε φορά που ανοιγω το WoW, παγωνει στην οθόνη σύνδεσης. Εψαξα στο internet και βρήκα ότι πολλοί είχαν σχεδόν τα ίδια προβλήματα που δεν ειχαν λύση. Αλλά δεν σταματα εκεί. Μετά από λίγες ώρες άρχισε να ενεργεί το pc περίεργα (αν και δεν ήμουν σε αυτό το παιχνίδι). Η οθόνη πήγε από την κανονική σε μαύρο πολλές φορές και ολόκληρος ο υπολογιστής πάγωσε. Εκανα reset και στην Windows welcome οθονη άρχισε να γινεται το ίδιο πράγμα. Παρατήρησα ότι η οθονη welcome ήταν λίγο πιο διαστρεβλωμένη και στη συνέχεια πάγωσε (ξανά). Μετά την επανεκκίνηση η οθόνη ήταν μαύρη και για λίγο μου έδινε το μήνυμα "Power Saving Mode" και τo φως του monitor εγινε από πράσινο, πορτοκαλί. Παρατηρησα ότι χρησιμοποιοντας το πληκτρολόγιο μπορουσα να εισέλθω στο λογαριασμό μου στα τυφλα. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι το PSU ή η κάρτα γραφικών που είχε το πρόβλημα και ετσι αλλάξα αυτά τα δύο με την ιδια μαρκα που είχα πριν. Μετά

όλα πηγαιναν καλα ... για τέσσερις ημέρες, ενώ επαιζα WoW (πάλι) πάγωσε και μπορούσα να βλέπω το ίδιο είδος χαλασμενης οθόνης όπως και πριν. Εκανα reset στο pc μου , και στα γραμματα του BIOS ελειπαν μερικά πίξελ. Η φόρτωση πήρε περισσότερο από το συνηθισμένο και μόλις εγίνε μαύρη η οθόνη εμφανιστηκε το "Power Saving Mode" μήνυμα. Τώρα μπορώ μόνο να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή μου σε safe mode.

Τρέχω στον υπολογιστή μου τα Windows XP (Home Edition), sp2 με Intel Core 2 Duo [email protected], 2GB RAM και NVIDIA GeForce 7600 GS

Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν εκτιμιτεα.

Δημοσ.

το προβληματάκι που περιγράφεις μπορεί να είναι λόγο θερμοκρασιών ή προβληματικής κάρτας γραφικών . Δοκίμασε να κάνεις ένα stability test με το everest να δεις αν ανεβάζει θερμοκρασίες το σύστημά σου. Καθάρισε το κ λίγο .

Δημοσ.

Αν τα tests του everest δεν δείχνουν κάτι , μάλλον πρέπει να τσεκάρεις το λειτουργικό (μπορεί να χρειαστεί και επανεγκατάσταση)...

Ξεκινάς από hardware πάντως. Ρίξε και μια ματιά στα ανεμιστηράκια να βεβαιωθείς ότι δεν έχει κολλήσει κανένα.

Απ' τη στιγμή που δουλεύει σωστά σε safe mode , μπορεί να είναι και θέμα software.

Αν το πρόβλημα παρατηρείται σε πολλούς που έχουν εγκαταστήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι, προφανώς είναι πρόβλημα του παιχνιδιού, το οποίο κάποια στιγμή κάνει το σύστημα unstable. Μπορεί να έχει να κάνει με τον τρόπο που χειρίζεται την κάρτα γραφικών ή αν έχει προσθέσει κάποια dll ή drivers στο σύστημα που δημιουργούν αστάθεια.

Δες και το site του παιχνιδιού. Μπορεί να έχουν βγάλει patches για παρόμοια προβλήματα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...