random Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Ειμαι φανταρος εδω και 3 βδομαδες περιπου και σκεφτομαι να διλωσω μονιμος.Επηδη ι αποφαση αυτη ειναι αποφαση ζωης θελω την γνωμη σας και τις συμβουλες σας.Τα πλεονεκτηματα που ξερω εγω ειναι το οτι δουλευεις μεχρι τις 2-3(που σημενει πολυ ελευθερος χρονος),εχει ας τοπουμε καλα λεφτα(1000 ευρω περιπου),βγενεις γρηγορα συνταξη(μετα απο 30 χρονια) και γενικα δεν κανεις και πολλα μεσα στο στρατοπεδο.Τα μειωνεκτιματα ειναι 2.Ειναι δισκολο αν εχεις οικογενια λογο μεταθεσεων,και πρεπει να ανεχεσε τοθς ανοτερους σου.Οτι παραπανο ξερετε ευχαριστως να σας ακουσω γιατι οπος ειπα ειναι αποφαση ζωης. Υ.Γ Μηπως ξερετε μεχρι ποτε μπορω να διλοσω για μονιμος?Και αν δεν μου αρεσει η δουλεια αυτη μπορω να σταματισω? Ευχαριστω 1. ειναι πολυ νωρίς -3 βδομάδες και ακόμα εισαι στην εκπαιδευση- να καταλαβεις τι εστι στρατός. Απο 5ο μηνα+ τα ξαναλέμε. καταλαβαινω οτι αν περιμενεις να το βιώσεις θα χάσεις ενα πλεονέκτημα (νομιζω αν σε παρουν 5ετή, θα κερδίσεις τον χρόνο της υποχρεωτικής θητείας), αλλα απο την άλλη αν παρεις μια βιαστικη απόφαση θα χτυπας το κεφάλι σου τουλαχιστον 4 χρόνια. 2. εγω , εχοντας υπηρετήσει ήδη πριν 18 χρόνια στον Ναυτικό που ειναι ας πουμε πιο ανετα απο Στρατό, δεν θα πήγαινα ποτέ μόνιμος σε κανένα σώμα. Και τα παιδιά μου θα τα αποτρέψω -τα αγόρια τουλάχιστον, γιατι για τις γυναικες ειναι αλλη φάση, (κλασικό δημοσιουπαλληλίκι). μόνο αν σε εχει τσακίσει η ανεργία (δηλαδή ψάχνεις δουλεια 3-4 χρονια και δεν βρισκεις τίποτα, και πεινάς), θα το συζήταγα. 3. ενα "πλεονεκτημα" -αν το θεωρεις τετοιο- ειναι οτι οπως στις δημοσιες υπηρεσίες, δεν εχεις καμια ευθυνη. εισαι παντα ο τελευταίος τροχός τις αμάξης. αλλα οσοι δεν εχουν τα μυαλά (ευθυνες), ειναι αυτοι που βάζουν τα πόδια (μια ζωη αγγαρεία). 4. αν εισαι 18-22 χρονων, τα 1.000 ευρω μπορει να ειναι "καλά". Ρωτα ποσα παιρνουν μετα απο 10 χρονια, σε ηλικια που θα θελεις γάμο, παιδιά, να δουμε αν θα τα θεωρεις καλά λεφτά στα 30+ και αν φύγεις απο το στρατό μετά 5 ή 10 χρόνια, τι ειδους εμπειρία θα έχεις για να γράψεις σε ενα βιογραφικό που να συγκινήσει μια ιδιωτική εταιρεία? "βαραγα σκοπέτα, και εστηνα σκινάκια και έβαφα ή συντόνιζα το βάψιμο των θαλάμων"... τι δουλεια μπορεις να κάνεις μετά απο ΕΠΟΠ? χωρις άλλες σπουδές εννοώ. Σεκιουριτάς? ντελιβερι? συνεργείο καθαρισμού?
Fan Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Για εξήγησε το λιγο...Δηλ οι βορειοελλαδίτες πάνε κοντα στη περιοχή τους αμετάθετοι;;;; Δεν νομίζω να πάνε αμετάθετοι αλλά σίγουρα μπορούν να καθήσουν πάρα πολλά χρόνια κοντά στο σπίτι τους και να ξαναγυρίσουν γρήγορα όταν θα φύγουν. Ειδικά σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη όπως Κιλκίς, Γιαννιτσά που έχουν χιλιάδες στρατιώτες. Το δύσκολο είναι εάν σε στείλουν σε νησί τότε είναι μεγάλη πίκρα.
nikoskon Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 αλλά σίγουρα[/b'] μπορούν να καθήσουν πάρα πολλά χρόνια κοντά στο σπίτι τους... Αυτή η σιγουριά πού οφείλεται;! Οι Επ.Οπ προσλαμβάνονται για να υπηρετήσουν σε μονάδες της παραμεθορίου και μάλιστα παραμένουν στην ίδια μονάδα 7 χρόνια[/b']. Δε μένουν 7 χρόνια. Ενδέχεται να μείνουν αναλόγως βύσματος και δήθεν αναγκών τις μονάδας βάσει ειδικότητας. Εκτός και να μου τα'χουν πει αλλιώτικα.
gemini235 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Σίγουρα παραμένουν στην ίδια μονάδα 4 χρόνια και μετά αναλόγως το βύσμα. Οι πρώτες σειρές καθόταν 7 αλλα όσο αυξάνεται ο κόσμος αλλάζουν και οι μεταθέσεις. Κάτι άκουσα εντωμεταξύ οτι θα πάρουν άλλη μία σειρά με αυτό το σύστημα και απο την επόμενη και μετά οι οπλίτες δεν θα παίρνουν καθόλου βαθμό στην εφταετία (τώρα γίνονται μέχρι λοχίες).Μόνιμοι σκοπάνθρωποι δηλαδή.
Berolinezos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μπορείς άνετα να μείνεις μόνιμος στον στρατό οπου θέλεις αλλά θα ξεκινήσεις με την κατώτερη βαθμίδα του υπαξιωματικού, θα παίρνεις τις προαγωγές με την ταχύτητα της χελώνας και τελικά θα φτάσεις σε κάποιον βαθμό όχι παραπάνω απο αυτόν του αντισυνταγματάρχη ή αντισμήναρχου στα 60τόσο σου. Διαφορετικά πρέπει να πάς με εξετάσεις στην αντίστοιχη στρατιωτική σχολή όπως Ευελπίδων, Ικάρων αφού έχεις τα κατάλληλα προσόντα εννοείται και θα φτάσεις σε βαθμούς στρατηγού, ναυάρχου, πτέραρχου στα 45 σου. Διάλεξε και πάρε.
Bspus Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μπορείς άνετα να μείνεις μόνιμος στον στρατό οπου θέλεις αλλά θα ξεκινήσεις με την κατώτερη βαθμίδα του υπαξιωματικού, θα παίρνεις τις προαγωγές με την ταχύτητα της χελώνας και τελικά θα φτάσεις σε κάποιον βαθμό όχι παραπάνω απο αυτόν του αντισυνταγματάρχη ή αντισμήναρχου στα 60τόσο σου. Διαφορετικά πρέπει να πάς με εξετάσεις στην αντίστοιχη στρατιωτική σχολή όπως Ευελπίδων, Ικάρων αφού έχεις τα κατάλληλα προσόντα εννοείται και θα φτάσεις σε βαθμούς στρατηγού, ναυάρχου, πτέραρχου στα 45 σου.Διάλεξε και πάρε. Σιγα μη γινεις και υπουργος αμυνας επειδη εβγαλες την ευελπιδων. Συνταγματαρχης θα φτασεις. Απο κει και περα θελει πολυ βυσμα (και κομματικο) για παραπανω. Αυτοι που πανε σε σχολες υπαξιωματικων (οχι ΕΠΟΠ/ΕΠΥ , κανονικα με πανελληνιες) ξεκινανε λοχιες, στη δεκαετια περιπου γινονται ανθυπασπιστες (οπου μενουν αρκετα) και προς το τελος της καριερας του λοχαγοι, αντε ταγματαρχες Οι ΕΠΥ ξεκινουσανε δεκαννεις και φταναν ανθυπασπιστες. Οι ΕΠΟΠ δεν ξερω αν φτανουν καν ανθυπασπιστες εν ενεργεια. Μπορει να παιρνουν το βαθμο τιμητικα οταν αποστρατευονται Ετσι τουλαχιστον μου τα ειχαν πει οι μονιμοι σε συζητησεις που εκανα οταν υπηρετουσα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.