Προς το περιεχόμενο

Αποριες για Μνημες

poliv123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για χαρα!!!:-)

Οταν κανουμε upgrade cpu στο pc βλεπουμε αλλαγες(στις επιδοσεις ενοειτε) πχ απο εναν 940d pentium σε εναν q6600 πχ.

Oταν κανουμε αλλαγη καρτας γραφικων απο πχ nvidia 8800gt σε 280gtx επισεις βλεπουμε αλλαγες.Etc etc etc....

Otan κανουμε αλλαγη στις μνημες πχ ddr2 800 σε 1066 ή σε ddr3 (με αλλαγη Mobo εννοειτε) Τι αλλαγες βλεπουμε?Δεν μιλω για τα sisoft ή vantage...

Σε ποια προγραματα μπορουμε να δουμε αλλαγες κανοντας ενα μικρο upgrade ή overclock στις μνημες?Πχ στο winrar?sto Photoshop? sto convertx to dvd?

Telos στα games αν αλλαξουμε ddr2 800 se ddr2 1066 ή αν αλλαξουμε mobo και βαλουμε ddr3,, Θα δουμε αλλαγες που να ειναι ορατες σε gameplay πχ???

Ευχαριστω πολυ!!

Δημοσ.

Γενικά δε βλέπεις διαφορές εκτός ίσως αν πας στις ταχύτερες DDR3 που πιθανόν να δεις μικροδιαφορές (που και πάλι δεν αξίζει τον κόπο αν σκεφτείς πόσα χρήματα απαιτούνται για κάτι τέτοιο). Σε παιχνίδια δε νομίζω να δεις καμιά διαφορά.

• Moderators
Δημοσ.

Αλλαγες ΠΟΛΥ αισθητες στο θεμα της μνημης βλεπεις μονο οταν καποιο προγραμμα σου γεμιζε τη μνημη ραμ ενω η νεα ποσοτητα μνημης επαρκει.

Οταν γεμιζει η ραμ χρησιμοποιειται μερος του δισκου ως ραμ. Ο δισκος εχει write 60ΜΒ/s ενω η ραμ απο 2700 (ddr1 333) εως και πανω απο 10000ΜΒ/s. Αρα οπως καταλαβαινεις εκει βλεπεις αισθητοτατες διαφορες στους χρονους φορτωσης προγραμματων, στην συνολικη αποκριση του υπολογιστη ενω στα παιχνιδια δεν εμφανιζονται κολληματα που ειχαν να κανουν με γεματη ραμ.

Αλλα γενικα εαν π.χ. ενα παιχνιδι παιζει με ddr2 667 στα 50frames και του βαλεις ddr2 1200 αντε να δεις 60 στη καλυυυυυυυυυυυτερη!

Ομως εαν υπαρχει δυνατοτητα να παιξει ενα παιχνιδι με 60 frames τη στιγμη που θα γεμισει η (μη αρκετη ραμ) θα παιζεις με 10frames ενω εαν βαλεις ποσοτητα αρκετη για να μη τη γεμιζει το παιχνιδι θα ξαναδεις 60frames.

Δημοσ.

[..]ενω η ραμ απο 2700 (ddr1 333) εως και πανω απο 10000ΜΒ/s[...]

Δηλαδή οι δικές μου που είναι SDRAM στα 133mhz τι μεταφορά θα έχουν?:P

Δημοσ.
Ε νταξει μη το διαλυσουμε :P

133ΜΒ/s θα εχουν απ'οτι θυμαμαι :P

Τοσο θυμάμαι κι εγω...:P

Θεωρητικά ~1GB/s :P

Θεωρητικά πάντα..

Ρε μην μου ταπεινώνετε το PC...:P

edit:GeorgeMan καιρό έχω να σε δω εσένα..

Δημοσ.
Τοσο θυμάμαι κι εγω...:P

Θεωρητικά πάντα..

Ρε μην μου ταπεινώνετε το PC...:P

edit:GeorgeMan καιρό έχω να σε δω εσένα..

βαλτο μια φωτογραφια να το δουμε.

ειναι συλλεκτικο κομματι πλεον.:lol::lol:

Δημοσ.

133 είναι τα MHz όχι τα MB/s. Αν ήταν έτσι οι 800άρες θα πρεπε να χουν μέγιστο τα 800MB/s. Όλες οι μέγιστες τιμές του bandwidth των μνημών είναι θεωρητικές.

Κάποιος ήταν σε διακοπές μακράς διάρκειας :P

Δημοσ.
βαλτο μια φωτογραφια να το δουμε.

ειναι συλλεκτικο κομματι πλεον.:lol::lol:

Ποια θες?kingston η Samsung.Ολο το M/B δεν μπορώ ντρέπομαι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...