DeMaitre Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Καλημέρα! Εχθές τα έφτυσε το ανεμιστηράκι της MSI FX-5900 που είχα εδώ και αρκετά χρόνια στο PC μου. Για να μη μείνω χωρίς υπολογιστή (εργαλείο δουλειάς γαρ) αναγκάστηκα να του εγκαταστήσω προσωρινά μια ASUS V7700 GeForce2 που είχα σε ένα παλιότερο PC. Τα Windows βρήκαν και εγκατέστησαν τους απαραίτητους drivers χωρίς πρόβλημα, η λειτουργία της όμως παρουσιάζει τρομερά προβλήματα στην αναπαραγωγή video αρχείων (ειδικά σε μεγάλα αρχεία που προέρχονται από ripαρισμένα DVDs κ.τ.λ.), αφού μετά τα πρώτα λεπτά η εικόνα σχεδόν "παγώνει" και όταν επανέρχεται παίζει με σπασίματα και μετά πάλι ξαναπαγώνει... Ως ένα βαθμό το θεωρώ λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι η FX-5900 είχε μνήμη 128 ΜΒ, ενώ η V7700 έχει μόλις 32 ΜΒ. Ωστόσο, παρατηρώ και μια γενικότερη επιβράδυνση στη λειτουργία του συστήματός μου (P4@2,80 MHz με 533 FSB + 2 GB RDRAM PC800-40). Τρώει κολλήματα αρκετών δευτερολέπτων, φορτώνει απίστευτα αργά τις σελίδες στο internet (για browsing χρησιμοποιώ κυρίως Mozzila 3 και σε ορισμένες περιπτώσιες IE7), κάνει σπασίματα ακόμα και στον ήχο ορισμένες φορές (π.χ. στον ήχο έναρξης των Windows) και γενικά από την αλλαγή της κάρτας γραφικών και μετά ζορίζεται αρκετά. Το ερώτημά μου είναι αν μπορεί η αλλαγή της κάρτας γραφικών να επηρρεάσει συνολικά τις επιδόσεις ενός συστήματος και με ποιον τρόπο μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση (εκτός από τη λύση της αγοράς μιας καινούργιας ψύκτρας ή και ολόκληρης κάρτας γραφικών, η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο). Ευχαριστώ προκαταβολικά για την ανταπόκριση!
pcfan Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Έβαλες κανονικά τους drivers της V7700 απο το σιτε της nvidia ? Γαιτί λες ότι Τα Windows βρήκαν και εγκατέστησαν τους απαραίτητους drivers χωρίς πρόβλημα
DeMaitre Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Έχω εγκατεστημένο τον driver 7.1.8.9 της NVidia με ημερομηνία 1/4/2005. Τον κατέβασα μέσω του Driver Genius Pro, που -υποτίθεται- ότι έχει database με τους πλέον πρόσφατους drivers για το hardware που είναι εγκατεστημένο στο PC που τρέχει, αλλά δεν μου έλυσε τα προβλήματα. Έκανα και αύξηση του AGP aperture size από το BIOS από τα 64 ΜΒ στα 256 ΜΒ, αλλά εκτός από μια μικρή βελτίωση στην αναπαραγωγή των videos δεν είδα τίποτα περισσότερο...
disqualified Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 εβγαλες τους drivers της προηγουμενης καρτας σου? Υπαρχει πιθανοτητα απλα να μη λειτουργει σωστα η geforce2 γιατι ειναι ικανη να παιξει σωστα και rip και κανονικα dvd. ενα συστημα μπορει να επηρεασει καποιο αλλο, για παραδειγμα οταν τα εφτυσε η καρτα ηχου μου, οχι μονο δεν ειχα ηχο αλλα ειχα προβλημα και στην αναπαραγωγη βιντεο
DeMaitre Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Και οι drivers της προηγούμενης κάρτας μου ήταν της NVidia, καθώς -όπως προαναφέρω- ήταν μια FX-5900. Δεν πιστεύω ότι προέρχεται από εκεί το πρόβλημα... Πάντως, όταν επιστρέψω στο σπίτι ίσως δοκιμάσω μια πλήρη απεγκατάσταση του προηγούμενου πακέτου με τους drivers και επανεγκατάσταση του νέου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.