kinezos69 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 το σταθερό μου pc( p4 2.6, ram512, xp) μετά απο μία μετακόμιση που το έκανα δεν ανοίγει. το ρεύμα υπάρχει κανονικά, το ανεμιστηράκι δουλεύει αλλά δεν μπουτάρει καθόλου (στην οθόνη δεν τρέχει τίποτα) και συνεχίζει να δουλεύει χωρις να γίνεται τίποτα. το έκανε και παλιά αλλά άνοιγε με τη δεύτερη φορά. τι μπορεί να συμβαίνει?
johzaf Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Κοίταξε μήπως έχει κουνηθεί κάτι από μέσα, ίσως η κάρτα γραφικών η οι μνήμες δεν πατούν καλά, γενικά δες όλες τις συνδέσεις των καλωδίων με την motherboard και τα περιφερειακά της. Σε τελική ανάλυση κάνε ένα reset την m/b μέσα απο το ανάλογο jumber επάνω στην μητρική.
kinezos69 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Σε τελική ανάλυση κάνε ένα reset την m/b μέσα απο το ανάλογο jumber επάνω στην μητρική. πως γίνεται αυτό?
johzaf Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Θα βρεις το manual της m/b εκεί που περιγράφει τα jumber η αν έχει dip switch, δεν ξέρω ποια m/b έχεις, πάντως θα γράφει reset με κλειστό το ρεύμα μεταφέρεις το jumber η το διακοπτάκι στην διπλανή θέση και το επαναφέρεις πάλι στην αρχική. Με αυτό τον τρόπο η m/b παίρνει τις αρχικές ρυθμίσεις.
kinezos69 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Θα βρεις το manual της m/b εκεί που περιγράφει τα jumber η αν έχει dip switch, δεν ξέρω ποια m/b έχεις, πάντως θα γράφει reset με κλειστό το ρεύμα μεταφέρεις το jumber η το διακοπτάκι στην διπλανή θέση και το επαναφέρεις πάλι στην αρχική.Με αυτό τον τρόπο η m/b παίρνει τις αρχικές ρυθμίσεις. δεν έχω το manual ούτε ξέρω ποιά μητρική φοράει. τι κάνω τώρα?
antonl Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Αφού κάνεις τα υπόλοιπα που είπε ο johzaf και δε διορθώθηκε το πρόβλημα, ψάχνεις να βρεις στη μητρική κάτι σαν κι αυτό της φωτογραφίας. Ενώ έχεις αποσυνδέσει τον υπολογιστή από το ρεύμα, γεφυρώνεις το ένα pin που δεν καλύπτεται από το μικρό πλαστικό πραγματάκι (jumper-άκι) με το γειτονικό του. Τ αφήνεις για λίγα δευτερόλεπτα και το επιστρέφεις στην αρχική του θέση. Συνδέεις το ρεύμα, λες μια προσευχή και πατά το power. Συνήθως είναι κοντά στην μπαταρία.
Unsouled Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Και την μπαταρία να βγάλει για λίγα δευτερόλεπτα δεν νομίζω να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα πάντως...
nzeppos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Αν σου περισσεύει καμιά παλιά κάρτα γραφικών, δοκίμασέ την κι αυτή καλού κακού.
kinezos69 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 έβαλα-έβγαλα τη καρτα γραφικών, τη ram, τη μπαταρία της motherboard, τις συνδέσεις με τα drivers, άλλαξα θέση το jumber αλλα δεν έγινε τίποτα. τι φταίει?
nzeppos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δοκίμασε και με άλλη οθόνη, όπως είπε κι ο φίλος πιο πάνω (ή δοκίμασε την οθόνη σου σε άλλο PC φίλου). Σε τέτοιες περιπτώσεις δοκιμάζεις γενικά τα πάντα για να απομονώσεις το πρόβλημα.
kinezos69 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 τα δοκίμασα όλα και μάλλον είναι η motherboard. που θα βρώ καινούργια μητρική? αξίζει να την αντικαταστήσω?
nzeppos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Αν υποθέσουμε ότι όντως φταίει η μητρική, τι σημαίνει αν αξίζει να την αντικαταστήσεις? Δεν γίνεται να μείνεις χωρίς PC, άρα θα χρειαστεί ούτως ή άλλως να πάρεις μια καινούρια. Το θέμα είναι να θα κάνεις ολική αναβάθμιση ή μόνο τη μητρική? Αυτό εξαρτάται από τα λεφτά που θέλεις να διαθέσεις καθώς και το είδος του PC που χρειάζεσαι. Αν με αυτό που έχεις έκανες τόσο καιρό τη δουλειά σου, γιατί να πάρεις καινούριο? Πάρε μόνο μητρική. Πες μας όμως ποιά ακριβώς μητρική έχεις.
kinezos69 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 1)αφησα τη μητρική μόνο με τη μνήμη και τον επεξεργαστή και πάλι δεν δούλεψε. 2)είχα προβλήματα το τελευταίο εξάμηνο γιατί σχεδόν πάντα άνοιγε με τη δεύτερη φορά (λέγοντας "άνοιγε" εννοώ να ακουστεί το "μπιμπ" και να τρέξουν τα πρώτα γράμματα στην οθόνη) 3)δεν καίγομαι να τον φτοιάξω άμεσα επειδή έχω λαπτοπ που κάνω τη δουλειά μου και αυτόν τον είχα μόνο για ιντερνετ και λίγο office δλδ αν παίζει κάτι πολύ φθηνό(πλην οθόνης) θα το προτιμήσω. τι σας λέει αυτό: http://www.electroniki.gr/product.asp?id=20861
patsi Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 τότε φίλε απλά άλλξε μια μητρική.Αφού έχεισ και το λαπτοπ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.