sakisalon Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα τα φώτα κάποιων που γνωρίζουν σχετικά με το πρόβλμά μου. Θέλησα να κάνω ταινία DVD κάτι βιντεάκια που τράβηξα με το κινητό το γιο μου. Μετέτρεψα τα αρχεία που είναι 3gp σε mpeg2 και μετά χρησιμοποίησα το Ulead studio 11 για να κάνω την επεξεργασία γιατί το pinacle μου φάνηκε βαρύ. Αφού λοιπόν τέλειωσα το μοντάρισμα βγήκε ένα αρχείο VPS το οποίο ανοίγει μόνο με το παραπάνω πρόγραμμα. Μέσα απο το Ulead βρήκα επιλογή που το μετατρέπει σε AVI. Όμως τα προβλήματά μου άρχισαν μετά. 1. Το αρχείο που μετατράπηκε σε AVI έχει μέγεθος 16 γίγα και όπως είναι φυσικό δεν χωράει σε DVD για να το παίξω έστω και σαν DVIX στον player μουκαι :hypno:2. Προσπάθησα δύο φορές να το μετατρέψω σε DVD με το ConvertXtoDVD όμως και τις δύο φορές η μετατροπή σταμάτησε στο 92%. Να πω τέλος πως η ταινία έχει διάρκεια 1:47΄. Δώστε μου σας παρακαλώ τα φώτα σας αν γνωρίζετε κάτι σχετικό το πως μπορώ να λύσω το πρόβλημα γιατί ο γιος μου με έφαγε τα αυτιά, αλλά και για να μάθω. Τι χαζομάρα μπορεί να έκανα; Μήπως υπάρχει πιο χρηστικό πρόγραμμά για video editing; Μήπως έχω κάνει κάτι λάθος απο την αρχή με την μετατροπή; Κάθε γνώμη θα είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
parsifal Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Έκανες τα εύκολα, δύσκολα. Θα μπορούσες με ένα πρόγραμμα μόνο, σε μία κίνηση και αποφεύγοντας τις περιττές επανακωδικοποιήσεις (3gp -> DVD μέσω AVI == Θεσ/νίκη -> Αθήνα μέσω Ορεστιάδας) να κάνεις αυτό που θέλεις. [[Με ποιο πρόγραμμα;]], ερώτηση 12: Μετατρέπω avi/divx/mp4/mkv σε DVD; Από τα προγράμματα που αναφέρονται εκεί, υπάρχουν ορισμένα που δέχονται ως είσοδο και 3gp αρχεία. Ρίξε μια ματιά. Αν προηγουμένως θέλεις να κάνεις κόψιμο-ράψιμο σκηνών, μπορείς με μη απωλεστικό τρόπο (χωρίς δηλαδή να σε εξαναγκάσει σε επανακωδικοποίηση) με το πρόγραμμα Yamb. Το αποτέλεσμα του μοντάζ θα το τροφοδοτήσεις στο πρόγραμμα που θα επιλέξεις από την πάνω λίστα για τη δημιουργία του DVD. Η δική μου πρόταση είναι το DVD Flick. Γενικά, το ζητούμενο όταν έχεις ένα τόσο χαμηλής ποιότητας υλικό (3GP - 176x144 pixels) ως αφετηρία είναι να αποφύγεις πάση θυσία ενδιαμέσα στάδια που επανασυμπιέζουν το υλικό. Άρα: Είτε κωδικοποίηση μια κι έξω στο τελικό format που θέλουμε είτε ενδιάμεση επεξεργασία με εργαλεία που μπορούν να επέμβουν μη απωλεστικά, όπως το Yamb που αναφέρθηκε...
sakisalon Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Έκανες τα εύκολα, δύσκολα. Θα μπορούσες με ένα πρόγραμμα μόνο, σε μία κίνηση και αποφεύγοντας τις περιττές επανακωδικοποιήσεις (3gp -> DVD μέσω AVI == Θεσ/νίκη -> Αθήνα μέσω Ορεστιάδας) να κάνεις αυτό που θέλεις. [[Με ποιο πρόγραμμα;]], ερώτηση 12: Μετατρέπω avi/divx/mp4/mkv σε DVD; Από τα προγράμματα που αναφέρονται εκεί, υπάρχουν ορισμένα που δέχονται ως είσοδο και 3gp αρχεία. Ρίξε μια ματιά. Αν προηγουμένως θέλεις να κάνεις κόψιμο-ράψιμο σκηνών, μπορείς με μη απωλεστικό τρόπο (χωρίς δηλαδή να σε εξαναγκάσει σε επανακωδικοποίηση) με το πρόγραμμα Yamb. Το αποτέλεσμα του μοντάζ θα το τροφοδοτήσεις στο πρόγραμμα που θα επιλέξεις από την πάνω λίστα για τη δημιουργία του DVD. Η δική μου πρόταση είναι το DVD Flick. Γενικά, το ζητούμενο όταν έχεις ένα τόσο χαμηλής ποιότητας υλικό (3GP - 176x144 pixels) ως αφετηρία είναι να αποφύγεις πάση θυσία ενδιαμέσα στάδια που επανασυμπιέζουν το υλικό. Άρα: Είτε κωδικοποίηση μια κι έξω στο τελικό format που θέλουμε είτε ενδιάμεση επεξεργασία με εργαλεία που μπορούν να επέμβουν μη απωλεστικά, όπως το Yamb που αναφέρθηκε... Σ' ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου. Να επισημάνω όμως ότι ήδη έχω μετατρέψει τα 3gp αρχεία σε mpeg διότι δεν μπορούσα να τα ανοίξω στον υπολογιστή μου. Μπορώ να κάνω τώρα την ίδια δουλειά με τα προγράμματα που μου προτείνεις; Επίσης στην ιστοσελίδα του Yamb μου δίνει για κατέβασμα 3 επιλογές. Ποιο απ' όλα να κατεβάσω;
parsifal Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 1. Έχεις κρατήσει το αρχικό 3GP αρχείο ή το έφαγε η μαρμάγκα; 2. Το Yamb δε μπορεί να δουλέψει με MPEG αρχεία, αλλά ακόμη κι αν δεν έχεις το 3GP θα βρεθεί λύση, μην αγχώνεσαι 3. Το download που θέλεις είναι το 2ο (...with installer)
sakisalon Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 1. Έχεις κρατήσει το αρχικό 3GP αρχείο ή το έφαγε η μαρμάγκα; 2. Το Yamb δε μπορεί να δουλέψει με MPEG αρχεία, αλλά ακόμη κι αν δεν έχεις το 3GP θα βρεθεί λύση, μην αγχώνεσαι 3. Το download που θέλεις είναι το 2ο (...with installer) Το πέτυχες φίλε μου. Δυστυχώς τα 3gp τα έφαγε η μαρμάγκα αφού θεώρησα πως πλέον δεν τα χρειάζομαι. Τώρα τι κάνω; Να σου πω πως πριν απο λίγο, πριν μου απαντήσεις, μέσα απο το ulead studio έκανα το VPS αρχείο export σε mpεg έγινε μεν περίπου 1 gb όμως η εικόνα τρέχει πολύ γρήγορα σαν fast forward. Άρα πάλι δεν έγινε η δουλειά μου.
parsifal Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 ήδη έχω μετατρέψει τα 3gp αρχεία σε mpeg Αυτά τα MPEG, αν: 1. Είναι μονταρισμένα, έτοιμα 2. Είναι DVD compliant (εξαρτάται από το πρόγραμμα που τα δημιούργησε και τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιήθηκαν) τροφοδότησέ τα στο δωρεάν DVDBuilder για να κάνεις άμεσα το DVD authoring. Απλές οδηγίες του εδώ.
sakisalon Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτά τα MPEG, αν: 1. Είναι μονταρισμένα, έτοιμα 2. Είναι DVD compliant (εξαρτάται από το πρόγραμμα που τα δημιούργησε και τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιήθηκαν) τροφοδότησέ τα στο δωρεάν DVDBuilder για να κάνεις άμεσα το DVD authoring. Απλές οδηγίες του εδώ. Μέχρι εδώ όλα ΟΚ. Γι'αυτό όμως τι να κάνω; Η εικόνα τρέχει πολύ γρήγορα σαν fast forward. Μήπως θα έπρεπε να μοντάρω δηλ. να ενώσω τα μικρά mpeg βιντεάκια που δημιούργησα, απο την αρχή με κάποιο άλλο πρόγραμμα απ' ότι με το ulead video studio v11 που το έκανα; Θα είχες να μου προτείνεις κάποιο ίσως ευκολότερο ή πιο χρηστικό γι' αυτού του είδους τα αρχεία. Πάντως σ' ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μέχρι τώρα που δε με αγνόησες και που είσαι κατατοπιστικός.
parsifal Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Για κόψιμο-ράψιμο MPEG-2 videos χωρίς επανακωδικοποίηση, δες στο Insomnia Wiki το άρθρο [[MPEG1-2 κόψιμο-ράψιμο με freeware εργαλεία για Windows]]
sakisalon Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Για κόψιμο-ράψιμο MPEG-2 videos χωρίς επανακωδικοποίηση, δες στο Insomnia Wiki το άρθρο [[MPEG1-2 κόψιμο-ράψιμο με freeware εργαλεία για Windows]] Καλημέρα parsifal. Είδα τα προγράμματα που μου πρότεινες και τα βρήκα πολύ χρηστικά. Μήπως όμως έχεις να μου προτείνεις κάποια άλλα με τα οποία μπορώ να βάλω κάποια εφέ κατά τη μετάβαση απο το ένα βιντεάκι στο άλλο, διότι ορισμένα βιντεάκια σταματάνε απότομα. Δε με πειράζει αν δεν είναι freeware, είμαι διατεθιμένος να πληρώσω αρκεί να κάνω τη δουλειά μου. Ευχαριστώ.
parsifal Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Το άρθρο που ανέφερα σου κάνει μόνο για κόψιμο-ράψιμο και τίποτα παραπάνω. Αν θέλεις εφφέ, θα πρέπει να πας σε μία ολοκληρωμένη σουίτα όπως αυτές που ανέφερες ήδη: Ulead/Pinnacle. Και αφού έχεις και τις 2, τί παραπάνω χρειάζεσαι; Αυτά τα προγράμματα, όταν εισάγεις MPEG-2 αρχεία που είναι DVD compliant, έχω την εντύπωση πως επανακωδικοποιούν αυτόματα μόνο τα σημεία στα οποία μπαίνουν μεταβάσεις, εφφέ κλπ, διατηρώντας τα υπόλοιπα κομμάτια στην αρχική τους ποιότητα, που είναι και η επιθυμητή συμπεριφορά. Μάλλον πρέπει να καθήσεις λίγο και να μάθεις τα τερτίπια τους, γιατί αποκλείεται να μην έχουν τη δυνατότητα export σε DVD-VIDEO format.
sakisalon Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Το άρθρο που ανέφερα σου κάνει μόνο για κόψιμο-ράψιμο και τίποτα παραπάνω. Αν θέλεις εφφέ, θα πρέπει να πας σε μία ολοκληρωμένη σουίτα όπως αυτές που ανέφερες ήδη: Ulead/Pinnacle. Και αφού έχεις και τις 2, τί παραπάνω χρειάζεσαι; Αυτά τα προγράμματα, όταν εισάγεις MPEG-2 αρχεία που είναι DVD compliant, έχω την εντύπωση πως επανακωδικοποιούν αυτόματα μόνο τα σημεία στα οποία μπαίνουν μεταβάσεις, εφφέ κλπ, διατηρώντας τα υπόλοιπα κομμάτια στην αρχική τους ποιότητα, που είναι και η επιθυμητή συμπεριφορά. Μάλλον πρέπει να καθήσεις λίγο και να μάθεις τα τερτίπια τους, γιατί αποκλείεται να μην έχουν τη δυνατότητα export σε DVD-VIDEO format. Αυτό ακριβώς έκανα με το ulead studio δηλ. έκοψα - έραψα τα βιντεάκια που ήταν σε mpeg βάζοντας ενδιάμεσά τους μόνο εφέ τίποτα άλλο. Την πρώτη φορά αφού ολοκληρώθηκε η παραπάνω διαδικασία, έκανα export σε avi ή dvix, το οποίο έλεγα να γράψω σε δισκάκι. Όμως όπως έχω αναφέρει απο την αρχή της επικοινωνίας μας, μου βγήκε η μετατροπή κατά το export 16 gb. Τη δευτερη φορά έκανα export σε MPEG όμως , ενω το αρχείο που βγήκε ήταν 1gb, υπήρξε το πρόβλημα ότι έτρεχε πολύ γρήγορα καθώς έπαιζε σαν να ήταν fast forward.
parsifal Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Νόμιζα πως σε ενδιέφερε να πάρεις DVD ως τελικό αποτέλεσμα, όπως γράφεις και στον τίτλο. Τέλος πάντων, δοκίμασε και με το Pinnacle. Έχει δυνατότητα δημιουργίας DVD και μάλιστα καίει άμεσα σε άδειο δισκάκι το αποτέλεσμα, χωρίς να χρειαστείς 3ο πρόγραμμα όπως το Nero. Πιθανόν τα ίδια να ισχύουν και για το Ulead. Τώρα, όταν επέλεξες AVI format για να κάνεις export, προφανώς δε ρύθμισες ποιον codec θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα στο AVI και με τί bitrate. Έτσι, το πιθανότερο είναι ότι έγραψε AVI με raw (ασυμπίεστο) video, που έχει εξωφρενικές απαιτήσεις σε χώρο.
sakisalon Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Νόμιζα πως σε ενδιέφερε να πάρεις DVD ως τελικό αποτέλεσμα, όπως γράφεις και στον τίτλο. Τέλος πάντων, δοκίμασε και με το Pinnacle. Έχει δυνατότητα δημιουργίας DVD και μάλιστα καίει άμεσα σε άδειο δισκάκι το αποτέλεσμα, χωρίς να χρειαστείς 3ο πρόγραμμα όπως το Nero. Πιθανόν τα ίδια να ισχύουν και για το Ulead. Τώρα, όταν επέλεξες AVI format για να κάνεις export, προφανώς δε ρύθμισες ποιον codec θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα στο AVI και με τί bitrate. Έτσι, το πιθανότερο είναι ότι έγραψε AVI με raw (ασυμπίεστο) video, που έχει εξωφρενικές απαιτήσεις σε χώρο. Πολύ καλά μέχρι εδώ καταλαβαίνω. Όμως ποιον codec και τι bitrate να επιλέξω; Πού μπορώ να διαβάσω κάτι σχετικό για να μάθω γιατί, ενώ προσπαθώ να ασχοληθώ, είμαι λιγάκι αδαής πάνω σε αυτά τα θέματα. Και πάλι χίλια ευχαριστώ που μου αφιερώνεις χρόνο. Ελπίζω μόνο να μη σε ταλαιπωρώ.
parsifal Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Διάβασε αρχικά εδώ την παράγραφο 2-1 (Μερικές βασικές έννοιες). Τα υπόλοιπα ερωτήματά σου είναι πολύ δύσκολο να απαντηθούν εδώ στην τόσο γενική μορφή τους. Αν έχεις διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο, θα πρότεινα να αρχίσεις το lurking σε μεγάλα video-related fora, όπως το Doom9. Χρόνο να' χεις να διαβάζεις...
sakisalon Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Διάβασε αρχικά εδώ την παράγραφο 2-1 (Μερικές βασικές έννοιες). Τα υπόλοιπα ερωτήματά σου είναι πολύ δύσκολο να απαντηθούν εδώ στην τόσο γενική μορφή τους. Αν έχεις διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο, θα πρότεινα να αρχίσεις το lurking σε μεγάλα video-related fora, όπως το Doom9. Χρόνο να' χεις να διαβάζεις... Λοιπόν αγαπητέ μου parsifal το βρήκα. Μέσα στο ulead υπάρχει η επιλογή create disc. Εκεί σου ανοίγει ένα παράθυρο με το αρχείο που δημιούργησες και σου το κάνει DVD. Μπορείς να δημιουργήσεις τίτλο, κεφάλαια κ.ά. Βεβαια το αρχείο που έφτιαξα εγώ είναι μεγάλο και ξεπερνάει τα 4.7 γίγα, όμως θα το μικρύνω και θα γίνει η δουλειά μου. Άρα άδικος ο κόπος να το κάνω convert σε avi κτλ. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου για το χρόνο που διέθεσες ώστε να απαντήσεις στα ερωτήματά μου. Θα σ' έχω στα υπόψιν για τυχόν άλλες απορίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.