SpyrosR Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Aloha. Οι τιμές πέφτουν, οι χωρητικότητες ανεβαίνουν... αλλά δε χρειάζονται σε όλους! Υπάρχουν ακόμα μικροί-ανθρώπινοι δίσκοι με μεγάλες ταχύτητες; Θα με ενδιέφεραν SATA II με max. τα 40 GB, με ταχύτητες 10Κ και μπόλικη cache μνήμη, όπως κάποτε μπορούσα να βρω. Τελευταία βρίσκω μόνο SATA II 7.2K με χωρητικότητες 500, 650, 800... και βάλε GB! Δε τα θέλω! Τι γίνεται παίδες; Η αγορά "Vista-ο-ποιείται"; Μεγάλες χωρητικότητες; Massive πράγματα μόνο; Προσωπικά θέλω να έχω 1 δίσκο (~ 8 GB) για το λειτουργικό (boot-loader, core OS, προγράμματα, swap-file) κι άλλους δύο (σε RAID 1) για το /home μου. Και κοιτάω προς την πλευρά των SSD, πριν πάρουν κι αυτοί την "ανηφόρα"... υπάρχει ακόμα τρόπος να βρω μικρούς σκληρούς; Στο τέλος με βλέπω να στρέφομαι σε CF κάρτες και αντάπτορα CF-2-SATA. Τουλάχιστον θα'χω μηδαμινό seek time...
HellasVagabond Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Απο την στιγμη που βρισκεις 250GB SATA 2 με 35ευρω δεν υπαρχει λογος να υπαρχουν μικροτεροι...Αν και αν ψαξεις θα βρεις 120GB SATA με καμια 30ευρω που δεν συμφερει εννοειται.
alexisgt Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Η αγορά "Vista-ο-ποιείται"; Δεν νομίζω οτι έχουν σχέση τα Vista. Πλέον με το download HD ταινιών κτλ, το αγοραστικό κοινό έχει ανάγκη απο περοσσότερα Gb. Απο την στιγμη που βρισκεις 250GB SATA 2 με 35ευρω δεν υπαρχει λογος να υπαρχουν μικροτεροι...Αν και αν ψαξεις θα βρεις 120GB SATA με καμια 30ευρω που δεν συμφερει εννοειται. +1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Θα με ενδιέφεραν SATA II με max. τα 40 GB, με ταχύτητες 10Κ και μπόλικη cache μνήμη, όπως κάποτε μπορούσα να βρω. πότε μπορούσες να βρεις κάτι τέτοιο?
SpyrosR Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Οι μεγάλοι δίσκοι μου δίνουν μια αίσθηση "χάους" και αποδιοργάνωσης. Σε φάση, να ο χώρος, ρίξε ό,τι data έχεις μέσα. Αυτή τη στιγμή έχω 2 x 400GB και 1 x 500GB, εκ των οποίων: 150GB backup από κι εγώ δε θυμάμαι πότε στον ένα τετρακοσάρη, ο άλλος το OS, ο 500άρης τα τώρα δεδομένα μου. Anyway, δεν είναι αυτό το θέμα. Μικρούς δε βρίσκω ούτε σε 2,5'', ακόμα και των laptops γιγαντοποιούνται πλέον. Υπάρχει λύση για μένα που θέλω λίγο χώρο και μεγάλη ταχύτητα- πέραν των SCSI φυσικά; Η λύση CF-2-SATA που ανέφερα (link) λέτε να μου δώσει καλή ταχύτητα; Ή να περιμένω για κανονικούς SSD; πότε μπορούσες να βρεις κάτι τέτοιο? Ποτέ... μπέρδεψα τα πρωτόκολλα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 imho περίμενε SSD
Bspus Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Ισως μπορεις ακομα να βρεις το raptor 36 gb αλλα ειναι sata 1 και 8mb cache. Εννοειται οτι δεν συμφεραι. Παντως οσο μεγαλωνουν οι δισκοι γινονται και πιο γρηγοροι στις μεταφορες δεδομενων (οχι στο seek time ομως)
parsifal Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Οι μεγάλοι δίσκοι μου δίνουν μια αίσθηση "χάους" και αποδιοργάνωσης. Σε φάση, να ο χώρος, ρίξε ό,τι data έχεις μέσα. Μπορείς πάντα να πάρεις έναν Velociraptor και να αφήσεις τα 271GB upartitioned, χρησιμοποιώντας μόνο ένα partition των 8GB που σε ενδιαφέρει. Και ταχύτητα και δε «μπερδεύεσαι από τον πολύ χώρο» ...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Μπορείς πάντα να πάρεις έναν Velociraptor και να αφήσεις τα 271GB upartitioned, χρησιμοποιώντας μόνο ένα partition των 8GB που σε ενδιαφέρει. Και ταχύτητα και δε «μπερδεύεσαι από τον πολύ χώρο» ... σε λίγες μέρες θα βγουν Velociraptor και στις παλίες χωρητικότητες των 74 και 150gb
parsifal Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Ακόμη καλύτερα: Μικρότερος δίσκος --> Μικρότερη τιμή και λιγότερος unpartitioned χώρος χαμένος --> λιγότερο έντονο το αίσθημα ότι είμαι κορόιδο που αφήνω unpartitioned χώρο... EDIT: Συγγνώμη και για τη χαβαλετζίδικη διάθεση (μερικοί μπορεί να την εκλάβουν και ως ειρωνεία), αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και δεν χρειάζεται να πνιγόμαστε σε μία κουταλιά νερό: - Τί budget διαθέτεις κύριος; - Τόσα - Ωραία, με τόσα ο ταχύτερος δίσκους που μπορείς να πάρεις είναι ο τάδε. Εδώ ένα review με benchmarks κλπ. Άντε, καλοδούλευτος. Τέλος. Τα υπόλοιπα περί «είναι πολύς ο χώρος, με αναγκάζουν να τον γεμίσω, χάνομαι» κλπ δίνουν εικόνα ψυχαναγκασμού χωρίς λόγο. Αυτά...
Technology fan Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 σε λίγες μέρες θα βγουν Velociraptor και στις παλίες χωρητικότητες των 74 και 150gb Αλήθεια ισχύει κάτι τέτοιο? εγω ήξερα μόνο για καινούργιους velociraptor αλλά σε 20.000rpm..
grigas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Ισως μπορεις ακομα να βρεις το raptor 36 gb αλλα ειναι sata 1 και 8mb cache. Εννοειται οτι δεν συμφεραι. Παντως οσο μεγαλωνουν οι δισκοι γινονται και πιο γρηγοροι στις μεταφορες δεδομενων (οχι στο seek time ομως) WESTERN DIGITAL RAPTOR WD360ADFD 36GB 10000RPM SATA με 16 MB cache o 74άρης veloci εάν και εφόσον βγει θα είναι πάρα πολύ καλή περίπτωση (ειδικά εάν έχει τιμή γύρω στα 120 ευρώ)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Αλήθεια ισχύει κάτι τέτοιο? εγω ήξερα μόνο για καινούργιους velociraptor αλλά σε 20.000rpm.. http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=11463&catid=264 λογικά ο 74αρης θα είναι κάτω από 120 euro
grigas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 ακόμα καλύτερα τότε...raid 0 με 2 veloci με 200 ευρώπουλα....δεν είναι κακό!!!
StavrosD Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Αν δεν σε ενδιαφέρει το κόστος, πήγαινε σε SAS δίσκους στις 15.000 στροφές με 16ΜΒ cache. Ξεκινάνε από 147ευρώ τα 36GB, και λόγω των υψηλών στροφών έχουν κάτω από το μισό seek time σε σχέση με τους δίσκους των 7200στροφών (<4msec σε σχέση με τα περίπου 9 των συνηθισμένων δίσκων). Θα χρειαστείς όμως και ελεγκτή SAS. Από ταχύτητα δεν θα βρείς τίποτα καλύτερο. Ακόμα και οι SSD που κυκλοφορούν, ενώ θεωρητικά έχουν αμελητέο seek time (<1msec) έχουν απαράδεκτες επιδόσεις στην εγγραφή. Δηλαδή ενώ ένας τυπικός δίσκος έχει ταχύτητα διαμεταγωγής πάνω από 50MB/s ή ένας SAS πάνω από 90MB/sec, ένας SSD ίσως να έχει και κάτω από 8ΜΒ/sec, ιδιαίτερα αν πρόκειται για πολλά και μικρά αρχεία. Σε κανα χρόνο που θα έχει στρώσει η τεχνολογία ίσως να αξίζουν οι SSD, προς το παρόν είναι καλοί για φορητούς επειδή αντέχουν στους κραδασμούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.