akele Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Καλησπέρα έχω ένα πρόβλημα με τη σύνδεση 2 υπολογιστών και είπα να το βάλω εδώ μήπως καποιος μπορεί να με βοηθήσει. Έχω 2 υπολογιστές που είναι και οι 2 συνδεδεμένοι στο ιντερνετ ο ένας με tellas και ο άλλος με forthnet η οποία σε 1-2 μήνες λήγει. Θέλω να δικτυώσω τους 2 υπολογιστές όχι προς το παρον για τη συνδεση στο ιντερνετ, αφού ο καθένας έχει τη δική του Στο ένα pc έχω το linksys και στο άλλο έχω το fritz Με ποιο τρόπο θα μπορώ να στήσω δίκτυο; το προσπάθησα μόνη μου χωρίς αποτέλεσμα είδα και τον οδηγό δικτύου που έχει αναρτηθεί εδώ, έκανα ότι ακριβώς έλεγε αλλά τίποτε... θα σας ήμουν τρομερά ευγνώμων αν μπορούσατε να με βοηθήσετε
micos000 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτό που θέλεις μπορείς να το ζητήσεις κάλλιστα από έναν αλχημιστή, καθώς πιο πολύ με αλχημεία μοιάζει και μάλλον μπελάδες θα σου φέρει. Είναι πολλοί οι παράμετροι που πρέπει να ελέγξεις/ρυθμίσεις. Μπορείς να συνδέσεις μεταξύ τους τα 2 routers με ένα straight ή crossed καλώδιο και αν τα καταφέρεις και δουλέψει είσαι τυχερή. Το τι χρειάζεσαι θα το βρεις αν ψάξεις στις οδηγίες των συσκευών. Εγώ θα σου πρότεινα να αφαιρέσεις το ένα από τα 2 και να συνδέσεις και τα 2 pc πάνω στο router της tellas (αφού η fothnet λήγει) και αν το router έχει παραπάνω από 1 θύρες LAN ελεύθερες. Αν είναι απλό modem, τότε κράτα της forthnet ή αγόρασε ένα speedtouch router.
akele Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 μάλλον κάπως έτσι πρέπει ναναι αν κρίνω από το αποτέλεσμα των ωρων που ασχολούμαι αλλάζοντας ip κάνοντας ένα σωρό "αλχημείες" χωρίς κανένα αποτέλεσμα... τη μέθοδο που προτείνεις με αυτά τα καλώδια που δεν ξερω καν τι είναι μάλλον δε θα την επιχειρήσω πληροφοριακά το πακέτο αυτό κάποια στιγμή δούλεψε μου το είχε φτιάξει ένας φίλος αλλά μετά το μπλόκαρε το zonealarm το οποίο έβγαλα από τον υπολογιστή αλλά παρόλα αυτά δεν ξαναείδα το άλλο πισι ο ένας υπολογιστής είναι συνδεδεμένος με το ρουτερ του άλλου αλλά... δεν βλέπει τον άλλον τι να πω δεν ξέρω μάλλον πρέπει να φέρω τεχνικό... ή αλχημιστή ευχαριστώ για την απάντηση micos
bugsface Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπόν, αν κατάλαβα καλά έχεις 2 συνδέσεις στο σπίτι σου, και στις 2 συνδέεσαι με ξεχωριστά routers. ΟΚ? Και το πρόβλημά σου είναι ο κάθε υπολογιστής(2 στο σύνολο) να πέρνει από την δικιά του σύνδεση(πχ ο ένας από την tellas κ ο άλλος από την forthnet), αλλά να βλέπονται μεταξύ τους. Σωστά μέχρι εδώ; ΟΚ, άκου τι θα κάνεις. Εφόσον ένα από τα 2 routers ή και τα 2 έχουν πάνω από μία πόρτα ethernet, τα συνδέεις μεταξύ τους με ένα καλώδιο. Πριν το κάνεις αυτό, φρόντισε να έχεις απενεργοποιήσει τους DHCP servers και από τα 2, να έχεις βάλει και στα 2 διευθύνσεις IP (καλό θα είναι να χωρίσεις τα υποδίκτυα για να μην βλέπονται-αν και δεν είναι τόσο απαραίτητο). πχ στο ένα να βάλεις 192.168.0.1 και στο άλλο 192.168.1.1 και μάσκα υποδικτύου και στα 2 255.255.255.0 Αφού τα κάνεις όλα αυτά, συνδέεις τους υπολογιστές επάνω σε κάποιες από τις πόρτες ethernet που έχουν μείνει και ρυθμίζεις στατικά τις IP. Αλλά θα προσέξεις η μάσκα υποδικτύου να είναι 255.255.0.0 έτσι ώστε να βλέπονται οι υπολογιστές. πχ στον ένα θα βάλεις IP 192.168.0.2 και gateway 192.168.0.1, και στον άλλο IP και gateway αντίστοιχα 192.168.1.2 κ' 192.168.1.1 Εάν έχεις routers με μόνο μία ethernet θύρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις switchάκι.
tsakonas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Αντι να κανεις ολο αυτο το μπερδεμα, βαλε μια καρτα δικτυου ακομα στο ενα απτα δυο pc και τραβα ενα καλωδιο στο linksys....κ οποτε θες το κανεις disable
bugsface Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Αντι να κανεις ολο αυτο το μπερδεμα, βαλε μια καρτα δικτυου ακομα στο ενα απτα δυο pc και τραβα ενα καλωδιο στο linksys....κ οποτε θες το κανεις disable Ή αυτό Φυσικά θα πρέπει και σε αυτή τη περίπτωση να ρυθμίσει στατικά την κάρτα δικτύου έτσι ώστε να μην παίρνει ίντερνετ από το Linksys.
akele Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Ή αυτό Φυσικά θα πρέπει και σε αυτή τη περίπτωση να ρυθμίσει στατικά την κάρτα δικτύου έτσι ώστε να μην παίρνει ίντερνετ από το Linksys. Ωραία, σας ευχαριστώ πολύ το έκανα και μάλλον δουλεύει... φαινεται το pc αυτη τη στιγμή στο άλλο όταν πάω στην προβολή υπολογιστών ομάδας εργασίας σαν "user2" αλλά δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στους φακέλους που όρισα κοινούς μάλλον είμαι σε καλό δρόμο ε; τι ακόμα δεν κάνω σωστά α και αυτό το σχολιάκι " να ρυθμίσει στατικά την κάρτα δικτύου" δεν το κατάλαβα μπορείς να μου το εξηγήσεις; βάζω διεύθυνση ip 192.168.1.20 και προεπιλεγμένη πύλη 255.255.255.0 και τίποτε άλλο έτσι; μήπως αυτό εννοείς;
tsakonas Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Γιατι δεν εχεις προσβαση? τι σου βγαζει? μηπως ζηταει κωδικο? καλυτερα να βαλεις κωδικο στους λογαριασμους και στους δυο..και ας ειναι 123 ο κωδικος π.χ Επισης κλεισε ολα τα firewall αν υπαρχουν΅. προεπιλεγμένη πύλη IP θα βαλεις την ΙΡ του linksys δλδ 192.168.1.1 ...το 255.255.... παει στην μασκα... Ασε το DNS κενο για να μην παιρνει απο το linksys internet αν θες.
akele Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Είδαμε το ΦΩΣ το ΑΛΗΘΙΝΟ!!! ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! Θα μπορέσω επιτέλους να κάνω δουλειά Τελικά από μόνο του μπήκε το firewall των Win, ενώ το είχα απενεργοποιήσει, στον έναν υπολογιστή και μου τα 'κανε μαντάρα Όμως δεν τελειώσαμε... Να σας παιδέψω λιγουλάκι ακόμα; Τώρα που βρήκαμε παπά... Μπορεί κάποιος να μου πει με ποιά ακριβώς ρυθμιση (γιατί είμαι και στραβάδι) θα μπορώ να βλέπω το δίκτυο βάζοντας πάλι το ZoneAlarm;
micos000 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Όταν βάλεις το zonealarm και βρεί το καινούργιο δίκτυο θα σε ρωτήσει αν είναι να το βάλει στα trusted. Πες του ναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.