varg88 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Γειά σας. Έχω ένα media center pc με τα windows xp pro sp3 (media center) πάνω. Μετά από λίγη ώρα λειτουργίας όταν δεν κάνω τίποτα στο pc (εννοώ όταν δεν ***βλέπω video***, ακούω μουσική, "εργάζομαι" ο υπολογιστής παγώνει (αν έχω ανοιχτό το utorrent και κατεβάζω χωρίς να κάνω κάτι άλλο ο υπολογιστής πάλι παγώνει) και δεν δουλεύει τίποτα απολύτως (ούτε mouse). Δοκίμασα να δω αν είναι προβληματική η ram μου (kingston 2Gb 800mhz) με το memtest για 28 ώρες. Ο υπολογιστής δεν κόλλησε καθόλου και επίσης η ram δεν είχε κανένα σφάλμα από τα διαγνωστικά του memtest. Αμέσως μετά έκανα restart και μέσα σε λίγα λεπτά λειτουργείας χωρίς κάποια εργασία το pc κόλλησε. Μερικές φορές τυχαίνει να κολλήσει και με το που ξεκινάνε τα windows... πριν ακόμη την welcome screen, στο σημείο που φορτώνει η μπάρα των Windows (αρχή - αρχή...). Μήπως έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει? Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω τις δοκιμές για να βρω τι πρόβλημα υπάρχει. Το υλικό του υπολογιστή είναι το εξής: mboard: ASUS P5B-VM vga: ASUS EAH3450/HTP 512MB ram: kingston 2gb 800mhz cpu: INTEL PENTIUM DUAL CORE E2200 κάρτα ήχου, wifi pci και hdd δεν τα αναφέρω γιατί θεωρώ πως δεν έχουν σχέση με το κόλλημα του pc. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! edited: --------------------- Τελικά κολλάει και όταν βλέπω βίντεο. Σήμερα μου κόλλησε μετά από μισή ώρα ταινίας.
JIMBOAthens Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Έχεις πειράξει ρυθμίσεις BIOS για O/C?
varg88 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Όχι... δεν έχω πειράξει καθόλου το BIOS. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με overclocking.
xania4ever Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπόν σου τυχαίνει να κολλήσει και το post?Δηλαδή όταν πάει να ανοίξει να δουλεύουν τα ανεμιστηράκια αλλά να μην κάνει το μπίπ που πρέπει?
gdp77 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ υποψιάζομαι δίσκο ή mobo/cpu. Στην προσπάθεια ανεύρεσης λύσης σου προτείνω : 1) Έλεγχος δίσκου με το αντίστοιχο διαγνωστικό πρόγραμμα της εταιρείας κατασκευής 2) θα σου έλεγα να τρέξεις prime για να δούμε αν έχεις θέμα υπερθέρμανσης, αλλά ούτως ή άλλως σου "παγώνει" στα win, άρα δε θα βγάλουμε συμπέρασμα 3) Κατέβασε ένα Ubuntu live CD από εδώ, κάψε το σε ένα cd και boot-αρε με αυτό. Σέρφαρε λίγο από περιβάλλον Ubuntu και πες μας αν και εκεί έχεις κολλήματα. Αν όντως έχεις τότε, μάλλον έχεις θέμα με το mobo ή το cpu σου. Αν δεν υπάρχουν κολλήματα στο Ubuntu, τότε μάλλον έχει "κάτσει στραβά" το win installation που έχεις και θα πρέπει να ξαναπεράσεις win.
varg88 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδιά άλλαξα τη ραμ από 1 2bg σε 1 1Gb και δουλεύει κανονικά. Την ραμ των 2gb την έβαλα σε ένα άλλο deskotop pc που έχω και δεν μου το κολλάει καθόλου. :/ Τι να πω... Τώρα μένει να βάλω 2 από 1gb να δω αν θα γίνει τίποτα... ---edited---- τελικά σήμερα μου ξανακόλλησε. Ενώ το είχα αφήσει σχεδόν μια μέρα ανοιχτό και δεν είχε κολλήσει καθόλου... σήμερα το άνοιξα και στα πρώτα 3 λεπτά (και ενώ surfαρα) μου κόλλησε. Άρα η ραμ είναι εντάξει. Επόμενη δοκιμή... hdd. Μπορεί να μου πει κάποιος κανένα καλό εργαλείο για να τον τεστάρω?
gdp77 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Θα πας στο site της εταιρείας του δίσκου σου και θα κατεβάσεις το αντίστοιχο tool. Είναι το πιο αξιόπιστο test που μπορείς να κάνεις. Μη χρησιμοποιήσεις διαγνωστικά τρίτων κατασκευαστών.
21century Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Εκτός απο αναβάθμιση με οδηγούς των υποσυστημάτων και το εργαλείο για τις μνήμες memtest έελγξε το τροφοδοτικό σου..
gdp77 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δε νομίζω ότι μπορεί να είναι θέμα τροφοδοτικού. Αφού έγραψε ότι έβγαλε 28 ώρες memtest και ότι του κολλάει σε "απλές καταστάσεις" π.χ. όταν κατεβάζει. Αν του κολλούσε μόνο σε βαριά tasks (π.χ. gaming) θα ήταν πιθανός υπαίτιος. (γνώμη μου πάντα)
varg88 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να φταίει και το τροφοδοτικό? Έχω ένα παλιό 350Watt. Αναφέρω ξανά τι χρησιμοποιώ στο pc αυτό: mboard: ASUS P5B-VM vga: ASUS EAH3450/HTP 512MB ram: kingston 2gb 800mhz cpu: INTEL PENTIUM DUAL CORE E2200 audio: Creative Xfi Xtreme audio pci wifi κάρτα της Netgear (wg311 αν θυμάμαι καλά το μοντέλο). Το έστειλα στο e-shop το pc kai μου είπανε πως μετά από bios update και με δικό τους τροφοδοτικό και σκληρό κάνανε δοκιμές 21 ώρες και δεν βρήκανε κανένα πρόβλημα. Με το που το πήρα και έβαλα τον σκληρό (όπως τον είχα) και το τροφοδοτικό πάλι μου κόλλησε. Έκανα φορμάτ και έβαλα διαφορετικά Windows και πάλι τα ίδια. Δεν νομίζω να φταίει ο σκληρός. Πριν δοκιμάσω να αγοράσω όμως τροφοδοτικό σκέφτομαι να δοκιμάσω και με άλλον σκληρό... αν και είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν θα γίνει κάτι!
dustgr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Τι windows εχεις? Driver updates για ολα τα Hardware δοκιμασες??? ειχα το ιδιο motherboard και με xp ειχα πολλα κολληματα μολις εβαλα vista ολα εφτιαξαν δεν ξερω δοκιμασετα πριν δωσεις τσαμπα λεφτα... ΠΣ. Το τροφοδοτικο σου ειναι πολλη "λιγο".. θες τουλαχιστον 450W
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.