Chrisxxx Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 ΔΕν ειμαι υποδειγμα φοιτητη και εχασα και ενα χρονο λογω προσωπικου προβληματος αλλά ναι αν ειχα 1 μηνα εξεταστικη αντι για 10 μερες τωρα δεν θα χρωστουσα μαθημα. Εσυ τι κανεις οταν μεσα σε 2 βδομαδες δηλαδη 10 μερες δινεις 10-12 μαθηματα; Τα εχεις διαβασμενα ολα απο πριν; Και στην εξεταστικη πινεις καφεδακια και πας να δωσεις χαλαρος; Το 90% των φοιτητων καλως ή κακως στρωνεται για διαβασμα λιγο πριν και κυριως κατα τη διαρκεια της εξεταστικης οταν ο χρονος της εξεταστικης ειναι υπερβολικα πιεσμενος αναγκαζεσαι να κοψεις μαθηματα. Για να σου δωσω και ενα παραδειγμα στο Δημοκριτειο στην Ξανθη οταν γινονταν καταληψεις δωθηκαν 3 εξεταστικες από το Μαιο μεχρι τον Οκτωβριο με 1 μηνα διακοπη τον Αυγουστο. Σε εμας δωθηκαν 6 ολοκληρες μερες τον Απριλιο για 1 εξεταστικη (50-60 μαθηματα συνολο) και αλλες 2 βδομαδες τον Σεπτεμβρη. Δεν συγκρινω βαθμο δυσκολιας αλλά μερες διαβασματος υπο συνθηκες πιεσης. Οσο για τα συγγραματα αποτελουν τεραστιο προβλημα για οποιοδηποτε ΤΕΙ...
charllestone Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Αν και σε μερικά σημεία ο Filos19 γίνεται υπερβολικός ορισμένες παρατηρήσεις του είναι πολύ σωστές. Η παιδεία και τα προβλήματα της στην Ελλάδα είναι γνωστά αλλά νταξ δεν φταίει ΚΑΘΕ φορά το σύστημα έτσι? Φιλικά πάντα Ωραία, σωστές συμφωνώ, αλλα οι φοιτητές (στη δική μου περίπτωση) δε φταίνε με τίποτα, γιατί αν φταίγανε, τότε το ίδιο θα γινόταν σε όλες τις σχολές τοθ τει, σε όλες τις σχολές τις θεσσαλονίκης, σε όλη την Ελλάδα....παιδιά εδώ μιλάμε με Μ.Ο και όχι για εμένα ή εσένα...εντάξει εγώ δεν ανοίκω στο 60% που αποφοιτεί σε 7 χρόνια, ανοίκω στο υπόλοιπο 40% που παίρνει πτυχίο (σε 5+ χρόνια). Σίγουρα όλοι μας φταίμε, δε στρώσαμε τον κώλο μας όσο έπρεπε....αλλα τέτοια στατιστικά και τέτοιοι Μ.Ο (χρόνοι αποφοίτησης-ποσοστά αποτυχίας κτλ) δικαιολογούνται? Αρα λοιπόν ένα είναι σίγουρο....οτι είμαστε ΜΠΟΥΡ*&^%ΛΟ.... τεσπα είμαστε λίγο οφτόπικ αλλα νταξ....
De@th L0rd Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 +φωνώ!Στο οτι τα τει δεν έχουν την ίδια δυσκολία στο διάβασμα απ'ότι τα αει, γενικά, έχεις δίκιο, όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις και πίστεψέ με, ξέρω πολλές σχολές απο αει που είναι πολύ πιό εύκολες στο διάβασμα απο τις αντίστοιχες τει.... Αυτό με τις αλυσίδες μαθημάτων και εργαστηρίων έχει ξεφύγει...κ όπως είπες γίνεται γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο...το θέμα είναι εμείς τί μπορούμε να κάνουμε? Nα βάλουμε τα κεφάλια μέσα και να τελειώνουμε.Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι.Όσο πιο νωρίς το καταλάβει κάποιος αυτό καλύτερο γι αυτόν.Ξεμπερδεύεις με την σχολή,κάνεις τα κονέ σου,κάνεις την πρακτική σου και μετά ψάχνεις για δουλειά Ελλάδα ή εξωτερικό.Αν το σύστημα είναι σκατά δεν φταίμε εμείς,ούτε έχουμε την πολυτέλεια χρόνου να καθίσουμε να το διορθώσουμε(αν μπορούσαμε).Ας το διορθώσουν οι αριστεροί αγωνιστές.Εγώ απαξιώ πλέον γιατί έφαγα το κεφάλι μου με τους αγώνες και τίποτα δεν έγινε
Praetorianos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Το 90% των φοιτητων καλως ή κακως στρωνεται για διαβασμα λιγο πριν και κυριως κατα τη διαρκεια της εξεταστικης οταν ο χρονος της εξεταστικης ειναι υπερβολικα πιεσμενος αναγκαζεσαι να κοψεις μαθηματα. Ώπα τοις. Αρχικά κακώς στρώνεται για διάβασμα πριν την εξεταστική θεωρείται ότι αυτά που τους μαθαίνουν όλο το χρόνο τα διαβάζουν και στο τέλος απλά τα επαναλαμβάνουν και πάνε και δίνουν. Αλλιώς έπρεπε να μοιράζονται τα βιβλία και χωρίς διαλέξεις να δίνουμε ένα μάθημα ανά μήνα, ούτε παραδόσεις, ούτε αγχωτικές προθεσμίες ούτε τίποτα. Έλα όμως που το πανεπιστήμιο δεν λειτουργεί έτσι και κακώς έχει περάσει αυτή η νοοτροπία... Κι εγώ στο τέλος διαβάζω αλλά αν χρωστάω στο τέλος 20 μαθήματα και δεν δώσω τα 10 επειδή δεν ξέρω την τύφλα μου δεν θα μου φταίει ότι έπεσαν μαζεμένα αλλά το ότι δεν έβαλα τον κ..ο μου κάτω όλο το εξάμηνο να δω τι λένε τα βιβλία. [...]παιδιά εδώ μιλάμε με Μ.Ο και όχι για εμένα ή εσένα.. στο 60% που αποφοιτεί σε 7 χρόνια[...] Ειδική περίπτωση που εκεί φταίει το ΤΕΙ και όχι οι φοιτητές, νομίζω
Filos19 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Όντως τα ποσοστά του συγκεκριμένου ΤΕΙ είναι πολύ σπάνια, δεν ξέρω τι συμβαίνει
TNT1982 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Όντως τα ποσοστά του συγκεκριμένου ΤΕΙ είναι πολύ σπάνια, δεν ξέρω τι συμβαίνει ετοιμασου για σοκ οταν δεις τον μεσο ορο φοιτησης στο Φυσικο Αθηνων... Νομικη αθηνων πολλα μαθηματα 70% ποσοστο αποτυχιας...
evabb Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 αφου δεν τους πετανε εξω και τους αφηνουν επι χρονια να ειναι φοιτητες πως να μην ειναι χαμηλα τα ποσοστα επιτυχιας; αφου οι μισοι δεν παταν καν το ποδι τους στις εξετασεις. τωρα βεβαια δεν εχω ιδεα και για το συστημα πως παει. ας μου εξηγησει κανεις
TNT1982 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 αφου δεν τους πετανε εξω και τους αφηνουν επι χρονια να ειναι φοιτητες πως να μην ειναι χαμηλα τα ποσοστα επιτυχιας; αφου οι μισοι δεν παταν καν το ποδι τους στις εξετασεις. τωρα βεβαια δεν εχω ιδεα και για το συστημα πως παει. ας μου εξηγησει κανεις συγγνωμη,αλλα κανεις χοντρο λαθος...σε νομικη και ιατρικη τουλαχιστον για τους καθηγητες εισαι ενα σκουληκι που αυριο μεθαυριο θα ναι ανταγωνιστης.Και οσο για τα ποσοστα επιτυχιας...το ξερεις πως το γραπτο του πανεπιστημιου(εν αντιθεσει με αλλες διοικητικες πραξεις) δεν μπορει να το ελεγξει ουτε δικαστης(με ελαχιστοτατες εξαιρεσεις) ουτε κανεις και εισαι 100% στα χερια του καθηγητη?θελω δηλαδη να σου πω υπαρχει κοσμος πολυς που κοβεται ενω αξιζε να περασει...
slipknot Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Καλά τώρα πάτε και λέτε κάτι σχολές...Φυσικό,Μαθηματικό,Νομική...Εσείς τι λέτε,θα πηγαίνει ο καθένας σε κάποια απ' αυτές τις σχολές και χωρίς διάβασμα θα περνάει τα μαθήματα? Αρκετοί φοιτητές τουρίστες είναι,δε πατάνε καν στη σχολή.Για να μη μιλήσω γι αυτούς που βρεθήκανε σε μια σχολή από σπόντα. Δεν είμαι φοιτητής αλλά κάποια πράματα τα ξέρεις χωρίς να είσαι μέσα στα πράματα.Ναι οκ,υπάρχουν καθηγητές που κόβουν κλπ αλλά όταν βλέπω τον άλλον και πάει να γράψει και βασίζεται σε σκονάκια ή στον διπλανό του και το κάνει συστηματικά εεεεεε πως να τη βγάλει τη ριμαδοσχολή?
nicker Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Eγω παντως εχω προβλημα με τις εξεταστικες... Σε 2 βδομαδες δηλαδη 10 μερες συνηθως πρεπει να δωσω 10-12 μαθηματα κατι που ειναι αδυνατο! Το Σεπτεμβρη ειχα 7 μαθηματα για πτυχιο και μου επεσαν τα 6 την 1η βδομαδα τα 3 την ιδια μερα... Η εξεταστικη τελειωσε στις 12 και τα μαθηματα θα αρχισουν στις 29 μαλλον αλλά δεν μπορουσαν να μεγαλωσουν την εξεταστικη... Και βεβαια το χειμωνα θα κανουμε παλι 12 βδομαδες μαθημα και η εξεταστικη θα ειναι παλι 1 βδομαδα εργαστηρια και 2 θεωριεςΜε το υπαρχον συστημα ειναι αδυνατο να περαστουν τα μαθηματα γιατι ακομα και διαβασμενα να τα εχεις μια επαναληψη πρεπει να την κανεις ασε που οταν δινεις 2-3 την ιδια μερα και εχεις και την επομενη εξεταστικη εισαι τοσο κουρασμενος πνευματικα που δεν μπορεις καν να πας να δωσεις. Στα μειον και οι τραγικες σημειωσεις που μοιραζονται και ψαχνουμε καθε εξαμηνο μηπως βρουμε να κυκλοφορει καποιο καλο βιβλιο... Με το καλο μπαινω στο 7ο ετος και ελπιζω τελευταιο στο Πληροφορικης & Επικοινωνιων στις Σερρες... Ειμαι κι εγω στο ιδιο τμημα κ μπορω να πω οτι συμφωνω απολυτα. Το επιπεδο ειναι πολυ καλο (δεν το περιμενα τοσο υψηλο οταν μπηκα) αλλα δεν ειναι δυνατον να δινω 12-13 μαθηματα σε 2 βδομαδες. Με αναγκαζουν να κανω επιλογη μαθηματων κ να δωσω τουλαχιστον τα μισα. Φυσικα στα πανεπιστημια δεν γινονται αυτα και εχουν 1 μηνα (εχω ακουσει κ για παραπανω) και δινουν μαθημα καθε 5 μερες. Ε ναι λοιπον αν γινοταν αυτο θα ειχα παρει πτυχιο! Κ οποιος θελει ας διαφωνησει.
chris2060 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 συμφωνω και εγω οτι (σχεδον) οποιαδηποτε σχολη θελει διαβασμα. οι περισσοτεροι, οπως ξερουμε, εχουν στο μυαλο τους την περιβοητη "φοιτητικη ζωη" =χαραμιζω τα λεφτα του μπαμπα ή πιανω δουλεια και δεν με νοιαζει η σχολη (κοινως δεν πατανε),ξεφρενο ξενυχτι και διασκεδαση. σε αυτο οφειλονται τα ποσοστα αποτυχιας και οι Μ.Ο χρονων φοιτησης. εγω παντως ειμαι εφαρμοσμενη πληροφορικη, θα παω 3ο ετος και χρωσταω μολις 2 μαθηματα. δεν μπορω να πω οτι διαβαζω υπερβολικα (συνηθως ενδιαμεσα των εξετασεων(εχουμε και ενα μηνα εξεταστικη ) ) αλλα αυτο που βοηθαει ειναι η παρακολουθηση (κανεις εργασιες παιρνεις κανα Bonus κλπ)... χωρις παρακολουθηση πολυ δυσκολα να βγαλεις σχολη. δεν ειναι ευκολη υποθεση το πανεπιστημιο, εννοειται θελει διαβασμα... ας μην βρισκουμε δικαιολογιες λοιπον και ας στρωθουν λιγο μερικοι μερικοι
TNT1982 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν είμαι φοιτητής αντε!δεν σου φαινεται καθολου ομως. και ειναι τραγικο λαθος να νομιζεις οτι κοβονται μονο οι αδιαβαστοι...
pmandd Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Τα πράγματα νομίζω είναι απλά: στις σχολές με χαμηλή βάση μπαίνουν οι όχι και τόσο καλοί μαθητές, οι οποίοι γίνονται όχι και τόσο καλοί φοιτητές. Το κακό είναι πως πολλοί από αυτούς πιστεύουν ότι η σχολή τους τους χρωστάει το πτυχίο και αυτή φταίει που δεν το παίρνουν...
charllestone Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Το θέμα είναι οτι υπάρχει πρόβλημα γενικότερα....εγω πχ ξεμπέρδεψα απο τη σχολη...οι επόμενοι όμως? Δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί είδους κόμπλεξ μιλάμε....για παράδειγμα, γνωρίζεις πολύ καλά απο δίκτυα, κ όταν λέω πολύ καλα εννοώ οτι έχεις ένα cisco(ccna ή άλλο). Διαβάζεις κανονικά όλη τη χρονιά και πάς και γράφεις στο μάθημα ΔΙΚΤΥΑ Η/Υ του τει... Ε πάνω απο 6-7 ΔΕΝ θα πάρεις όσο καλά κ άν έγραψες για τον απλούστατο λόγο οτι κανένας δεν παίρνει πάνω απο 7. Περνάει ένα 15% κ ο μεγαλύτερος βαθμός είναι το 7(1 άτομο)χαχαχχχ. Να μιλίσω για τα ΔΙΑΚΡΙΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ? Προσωπικά τα πέρασα με την πρώτη, με νορμάλ διάβασμα(νταξ 5 πήρα) Το θέμα είναι οτι περνάει μόνο το 15% και αυτό με μεγαλύτερο βαθμό το 6 ξερω γω...οπότε μιλάμε για καθαρό κόμπλεξ...παιδιά αν νομίζετε οτι αυτά που λέω είναι υπερβολικά, σας δίνω και το λίνκ με τη βαθμολογία (δεν το κάνω εδώ γιατι δεν ξέρω αν είναι σωστό). Και είπαμε, δεν έχω λόγο να το κάνω, εφόσσον το πέρασα κλάιν μάιν..ανοίκω στην ελίτ....κι όμως, τα στατιστικά με προβληματίζουν...όπα ρε σεις κάτι γίνεται εδω....αυτά δεν είναι νορμάλ πράγματα!!!!
charllestone Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 νταξ αυτό με τη βάση ίσως παίζει ρόλο....αλλα με μ.ο 15000 μόρια (σχολή του 15 είναι) δηλαδή είσαι σκράπας μαθητής και άρα σκράπας φοιτητής? δε νομίζω να ισχύει αυτό...είπαμε, αν φταίγαμε (100%) εμείς αυτό θα γινόταν σε ΟΛΕΣ τις σχολές....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.