Fidelio Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 (...)Τελος πάντων, τι να λέμε, είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Και εμείς αυτόν τον άνθρωπο, τον στείλαμε να τον βρίζουν κάτι κομπλεξικοί επειδή χαμογέλασε. Γιατί αυτό ακριβώς του συμβαίνει. ΑΛΛΑ το λέει το σύνταγμα, τι να κάνουμε, προσωπικότητα να αποκτήσουμε; Μη συνεχίσω γιατί αρχίζω και φορτώνω... Να φορτώσεις Manuel , αυτός είναι ο σκοπός ,να φορτώσεις και να περιγράφεις αυτά που περιγράφεις , την ίδια την τραγωδία που δέρνει δηλαδή τους στρατόκαυλους , να ακούσει ο κόσμος για την αποχαύνωση , να ακούν οι νεότεροι και ίσως να μαθαίνουν οι παλιότεροι..ποτέ δεν είναι αργά.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Πάντως ενημερωτικά Fidelio, ο όρος "απόλυτη αποχαύνωση" εμφανίσθηκε μετά το 1981 και δεν είχε καμία σχέση με το στρατό. Μάλλον έχει σχέση με τις ουρές στα καταστήματα της Vodafone για το.... νέο κινητό τηλέφωνο.
Neurotic_Fest Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 λογικοτατο ειναι να τον ρωτανε τετοια πραγματα.Εχει τυχει να ζητησει εναλλακτικη θητεια ατομο που σαν ιδιωτης ειχε αδεια οπλοφοριας(!!!)(η εναλλακτικη θητεια προσφερεται για οσους γενικα απορριπτουν τον πολεμο και προσβαλλονται εαν αναγκαστουν να οπλοφορησουν) τοσο τραγικα δυσκολο σου φαινεται?εδω υπαρχουν ατομα που σπουδασαν επι 4 (++)χρονια με αποκλειστικα δικα τους εξοδα! αποταμιευεις οσο δουλευεις και μια χαρα καλυπτεσαι μετα...(Εφοσον δεν εισαι κανας βυσματιας νασαι συνεχεια εξω..) Και η φορολογια ειναι επαχθης.Και σε ολους μας την σπαει να πληρωνουμε στο κρατος λεφτα τα οποια εχουμε κερδισει με δουλεια.Και η "εργασια" σε περιπτωση θεομηνιας θα μπορουσε(σε μια λιγο πιο τραβηγμενη θεωρηση) να θεωρηθει καταναγκαστικη εργασια.Αλλα,ετσι ειναι η κοινωνια.Εχεις δικαιωματα,εχεις και υποχρεωσεις.Σου δινουν ,και μετα πρεπει κι εσυ να προσφερεις με την σειρα σου,σε διαφορους τομεις.Δεν ζουμε μονοι μας. Μπορει καποιος να μας πει πως λειτουγει το συστημα με την στρατευση στην ουδετερη ελβετια?κατι ενδιαφερον ειχα δει εκει νομιζω. Τα ιδια και τα ιδια,ανικανοτητα ενος ατομου που πουλα επανασταση-αναμειγμενη με σαπουνοπερα- σε τιμη ευκαιριας μεσω ιντερνετ να καταλαβει πως συντηρει αυτο που με τοση υποκριτικη μανια καταδικαζει.(kurt tucholsky:man hasst nur,was man ist)...Γιατι για ολα φταινε παντα οι αλλοι, το κακο συστημα,οι εβραιοι,τα νεφιλιμ,τα ελλοχιμ,το κεφαλαιο,η κοκκινη αρκουδα.Ποτε εμεις.Ποτε οι πραξεις μας.Η λογικη του θυματος συνεπαγεται ικανοτητες αναλογης εκτασης. Δεν ήξερα ότι κάποιος πρέπει ν'αποταμιεύει απ'τα γεννοφάσκια του και να είναι αναγκασμένος να δουλεύει στις σπουδές του για να έχει δικαίωμα να κάνει εναλλακτική θητεία ή έστω αξιοπρεπή θητεία χωρίς να επιβαρύνει κανένα, τελικά δεν είναι ότι δεν ξέρεις αριθμητική, νομίζεις ότι τα δικά σου πρότυπα ζωής ισχύουν παντού και ότι δεν δικαιολογείται στο δικό σου σύμπαν είναι αδικαιολόγητο γενικά, ακόμη χειρότερα δηλαδή. Για τα υπόλοιπα τσίμπα μια μάντρα από μένα και περίμενε τον Μανουελ που μπορεί να σε πάρει στα πιο σοβαρά. Συζητήση με φιλοσοφικές προεκτάσεις για το πως λειτουργεί η κοινωνία, και περί ευθύνης και αυτονομίας και θεσμών με αφορμή την θητεία εμένα μου κάθεται προς εμετικό κάτι, βέβηλο, ηλίθιο... δεν βρίσκω ακριβώς την λέξη. Τους χαρακτηρισμούς θα προσπαθήσω να τους χρησιμοποιήσω στο επόμενο βιογραφικό μου πάντως, ευχαριστώ.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Για ποιον μιλάς αν επιτρέπεται; Σίμος Παπάνας. Ο Σίμος Παπάνας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979 και σε ηλικία 16 ετών είχε ήδη ολοκληρώσει τις μουσικές του σπουδές στην Ελλάδα. Έχει master στα Μαθηματικά από το πανεπιστήμιο Yale των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και bachelor στη μουσική και τα μαθηματικά από το κολέγιο Oberlin, επίσης των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονμίκης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα, την Ορχήστρα της Πάτρας, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μονάχου, τους American Bach Soloists, την Louisiana Sinfonietta, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφιας, τη Sofia Sinfonietta, την Ορχήστρα της Μαύρης Θάλασσας, την Ορχήστρα του Ντέμπρετσεν, την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου, καθώς και με το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο στο Παρίσι.Συνθέσεις του για σόλο βιολί και σύνολα μουσικής δωματίου, αλλά και για θεατρικές παραστάσεις έχουν παρουσιαστεί σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Από το 2002 έχει τη θέση του μόνιμου εξάρχοντος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Πηγή: http://koyinta.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1931&Itemid=33 Ορίστε ένας άνθρωπος, που εδώ στην Ελλάδα έχουμε αποφασίσει ότι πρέπει να στείλουμε να γυμναστεί 8 ώρες τη μέρα, με κομπλεξικούς, γιατί εκεί θα διορθωθεί ο άχρηστος και μπορεί να καταφέρει και τίποτα στη ζωή του. Μ' αρέσει πάντως που έχετε κάποιοι την άποψη ότι ο άλλος δε θέλει να πάει στρατό για να μη φύγει από την καλοπέραση του, λες και όλη η Ελλάδα αποτελείται από ρέμπελους. Neurotic, sorry, αλλά είμαι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση και δεν έχω όρεξη να τη χαλάσω, οπότε δε μπορώ να απαντάω στην κάθε ασυναρτησία. Εδώ ο άλλος μου λέει ότι βγάλαμε έναν νόμο για κάποιους, αλλά επειδή υπάρχει πιθανότητα κάποιοι άλλοι να προσπαθήσουν να τον αξιοποιήσουν, δεν τον εφαρμόζουμε καθόλου για να είμαστε ήσυχοι. Εγώ τι να του απαντήσω δηλαδή;
TNT1982 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν ήξερα ότι κάποιος πρέπει ν'αποταμιεύει απ'τα γεννοφάσκια του και να είναι αναγκασμένος να δουλεύει στις σπουδές του για να έχει δικαίωμα να κάνει εναλλακτική θητεία υπαρχει και η λυση του μπιμπερο.Την πιπιλα σκοπευεις να την καταργησεις μετα το μεταπτυχιακο? έστω αξιοπρεπή θητεία χωρίς να επιβαρύνει κανένα οταν ερθει ο επαγγελματικος στρατος και πληρωνουμε ολοι δια βιου με τη φορολογια τους μισθους τους θα καταλαβεις την επιβαρυνση. τελικά δεν είναι ότι δεν ξέρεις αριθμητική, δεν θελω να μαθω την δικια σου που εχει ενα στυλ 1>10.000 Για τα υπόλοιπα τσίμπα μια μάντρα από μένα αυτο μπορεις να πεις.Ελπιζω σημερα που θα πας στην δουλιτσα σου και θα σε ξαναξεφτιλισει ο εργοδοτης σου (και οταν του μιλησεις για τα δικαιωματα σου θα σου πει παλι για πιπες μπλε) να βρεις καποιον αλλον σε αλλο φορουμ να παιξεις τον αγριο επαναστατη.Γιατι ειναι κριμα να μενεις χωρις εκτονωση και εσυ βρε παιδι μου. Συζητήση με φιλοσοφικές προεκτάσεις για το πως λειτουργεί η κοινωνία αυτη την βαρια φιλοσοφια εχουν στην υπολοιπη ευρωπη (δηλ τηρω τις υποχρεωσεις μου και περιμενω το ιδιο απο τους αλλους) και ειναι καπως μπροστα.Αλλα,εσυ σαν γνησιο ελληνικο προιον προοριζεσαι αποκλειστικα για εσωτερικη καταναλωση οποτε μην σε τρομαζω τωρα μιλωντας σου για πολιτισμο κοινωνια και αλλα ασυλληπτα πραγματα(οπως η ακομα πιο βαρια φιλοσοφια του στυλ "ειχες δωρεαν σχολειο,ειχες δωρεαν ΑΕΙ,σειρα σου να δωσεις κατι στην κενωνια και στον φορολογουμενο που στα πληρωνε και σαν γνησιο κοροιδο ειχε υπηρετησει κανονικα καποτε")...Προτεινω να γραψεις στην ταυτοτητα σου "προστατευομενης ονομασιας προελευσης",ειναι κριμα ενα 100% ελληνικο βλασταρι να μην αναγνωριζεται.Το υπουργειο πολιτισμου πρεπει να τυπωσει καρτ ποσταλ με την φωτο σου διπλα απο ελιες καλαμων και φετα υπο την μουσικη του δυνατα κι ελληνικα του λιακοπουλου. εμένα μου κάθεται προς εμετικό κάτι, βέβηλο, ηλίθιο... ενω η συνταξη της νεοελληνικης που τοσο βαναυσα βεβηλωνεις εδω σε αφηνει απολυτως ασυγκινητο. Τους χαρακτηρισμούς θα προσπαθήσω να τους χρησιμοποιήσω στο επόμενο βιογραφικό μου πάντως, χαρακτηρισμος : ρημα "ειμαι"+επιθετο/ουσιαστικο πχ.Ο πετρος ειναι ψηλος. συλλογισμος:υποκειμενο-ρημα-αντικειμενο-/επιρρηματα κλπ. Εδώ ο άλλος μου λέει ότι βγάλαμε έναν νόμο για κάποιους, αλλά επειδή υπάρχει πιθανότητα κάποιοι άλλοι να προσπαθήσουν να τον αξιοποιήσουν, η ιδεολογικη αντιθεση στον πολεμο ειναι σταση ζωης και οχι ευκαιρια να φερουμε μια κατασταση στα μετρα μας. ΥΓ:αν δεν πανε ανθρωποι πουχουν μια μορφωση στο στρατο και ειναι μονιμως γεματος με ατομα της υποχρεωτικης εκπαιδευσης πως να βελτιωθει το ρημαδι το επιπεδο του?
Neurotic_Fest Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 καμιά σχέση με τον Σαράντο Καργάκο μήπως ;
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 αυτη την βαρια φιλοσοφια εχουν στην υπολοιπη ευρωπη (δηλ τηρω τις υποχρεωσεις μου και περιμενω το ιδιο απο τους αλλους) και ειναι καπως μπροστα. Στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν έχουν στρατό (και όπου έχουν δεν είναι σαν το δικό μας). Επίσης το κράτος τηρεί τις υποχρεώσεις του, μέσα στις οποίες είναι για παράδειγμα και ο έλεγχος του εργοδότη, ένα πρόβλημα που ανέφερες. Βέβαια εδώ εσύ νομίζεις ότι έχουμε δωρεάν παιδεία. Το ότι είναι όλοι μες στα φροντιστήρια το έχεις πάρει χαμπάρι;
Fidelio Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Πάντως ενημερωτικά Fidelio, ο όρος "απόλυτη αποχαύνωση" εμφανίσθηκε μετά το 1981 και δεν είχε καμία σχέση με το στρατό. Μάλλον έχει σχέση με τις ουρές στα καταστήματα της Vodafone για το.... νέο κινητό τηλέφωνο. Ναι κοίτα , αν καταλαβαίνω καλά απο το παραπάνω παράδειγμα,προσπαθείς να αντιπαραβάλεις δύο γεγονότα για να υπερασπίσεις τον θεσμό του στρατού; Ωστόσο το πιο πιθανό συμπέρασμα που βγαίνει απο αυτόν τον συνειρμό είναι οτι τελικά στην Ελλάδα είμαστε έτσι και αλλιώς αποχαυνωμένοι , είτε υπηρετήσουμε , είτε πάμε στα μαγαζά (:- p) για ψώνια. Και ρωτάω εγώ , τι είναι προτιμότερο; Προσωπικά θα πάρω την κουρτίνα Νο2 (vodafone) και θα το προτιμήσω από το να γυμνάζομαι 3ς φορές την εβδομάδα απο μια ωρίτσα ή να πηγαίνω για κυνήγι αν πχ μου αρέσουν τα πιστόλια ή απο το να χορεύω τσάμικο στα πανυγήρια όπου σαν πρωτοχορευτής θα μιμούμαι το πρωτοπαλήκαρο του '21.
TNT1982 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 καμιά σχέση με τον Σαράντο Καργάκο μήπως καμμια σχεση με οσους πολιτικους δεν υπηρετησαν? Στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν έχουν στρατό πως?μπορεις να μου υποδειξεις καποιες χωρες που δεν εχουν? Επίσης το κράτος τηρεί τις υποχρεώσεις του αν δεν τηρεις ο ιδιος της υποχρεωσεις σου ειναι καπως προκλητικο να κατηγορεις το κρατος...και οι δημοσιοι υπαλληλοι τετοια λογικη εχουν "ελα μωρε" "και τι εγινε"και συμβαινει οτι συμβαινει.Η μηπως νομιζεις οτι θα εκδικηθει κανεις το κακο κρατος με το να μην παει στρατο?Λες να κατσει να κλαιει το υπουργειο εθνικης αμυνης?Τα "κοροιδα" που πανε θα την πληρωσουν και αργα η γρηγορα ολοι,που θα πληρωνουμε δια βιου τον μισθοφορικο στρατο.Εκτος αν εισαι τοσο λαρτζ πια και θες να πλερωνεις και κατιτις παραπανω σε φορολογια. ο έλεγχος του εργοδότη, το σκεπτικο μου ειναι απλο.Και ο εργοδοτης την ιδια νοοτροπια εχει.Απορριπτει ως ιδεα την υπαρξη δικων του υποχρεωσεων .Απλα ετυχε να ναι σε θεση ανωτερη απο αυτην του απλου ιδιωτη.Αν αποβαλει ο ιδιωτης την εν λογω νοοτροπια,νομοτελειακα αυτη η αλλαγη θα περασει προς τα "πανω". Βέβαια εδώ εσύ νομίζεις ότι έχουμε δωρεάν παιδεία. Το ότι είναι όλοι μες στα φροντιστήρια το έχεις πάρει χαμπάρι; Δεν σου φταιει 100% ο θεσμος του σχολειου.Τις καταληψεις το κρατος τις κανει?Για την δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια των καθηγητων δεν ευθυνεται η αορατη απανθρωπη κατασκευη ονοματι κρατος,αλλα οι ιδιοι οι καθηγητες οι οποιοι στην εν λογω περιπτωση ειναι κρατος(Αλλα φυσικα αν ειναι να τους ελεγξει κανεις θα αρχισουν να τσιριζουν για τα δικαιωματα τους,και δωστου απεργιες κλπ).Εαν το καθε "κομματι" του "Συστηματος" κανει την δουλεια του ας σαπποουζεντ τοτε η παιδεια θαναι 100% δωρεαν.Αλλα μαλλον και οι καθηγητες ακουν για υποχρεωσεις και λενε πιπες μπλε. Και φυσικα δεν πιστευω να χαλαει κανεναν μας που απο τα φροντιστηρια τρωει ψωμι τοσος πολυς κοσμος?
Fidelio Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Συζητήση με φιλοσοφικές προεκτάσεις για το πως λειτουργεί η κοινωνία, και περί ευθύνης και αυτονομίας και θεσμών με αφορμή την θητεία εμένα μου κάθεται προς εμετικό κάτι, βέβηλο, ηλίθιο... δεν βρίσκω ακριβώς την λέξη. (...) Ναι ! πόσο μα πόσο συμφωνώ σε αυτό , πραγματικά δηλαδή είναι τόσο ηλιθιο όσο δεν περιγράφει η ίδια η λέξη - είναι τυχαίο που η συμπεριφορά των περισσότερων έξω σχετικά με το στρατό είναι της λογικής , "ε αφου το πέρασα εγώ , τότε θα το περάσετε και οι υπόλοιποι"; , και έχουν μετά το θράσος και την υποκρισία να πενευτούν οτι το έκαναν για την πατρίδα ή απο υποχρέωση στους προγόνους ξέρω γω ; τα λαμόγια ....χαχαχα λες και δεν έχουμε παει εμείς φαΝτάροι να δούμε τι κλίμα πραγματικά επικρατεί λολ
Neurotic_Fest Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 καμμια σχεση με οσους πολιτικους δεν υπηρετησαν? Όχι καμιά, εντάξει, απάντησες με ερώτηση αλλά μου "απάντησες", ο Καργάκος είναι γραφικός κεντρώος, εσύ το πας φασίζω-δεν φασίζω. Δεξιομαλακοπιτουροτρολλάρεις.
Fidelio Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 ΜπουAXAXAxaxaαχαχαχα ! Δείτε σας παρακαλώ αυτό, χαχαχαχαχα :
TNT1982 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Όχι καμιά, εντάξει, απάντησες με ερώτηση αλλά μου "απάντησες", ο Καργάκος είναι γραφικός κεντρώος, εσύ το πας φασίζω-δεν φασίζω. Δεξιομαλακοπιτουροτρολλάρεις. το φασιζω εχει καμμια σχεση με το "κανω φαση με την τουλα"?ας φαρ ας αι κνοου ο φασισμος ειναι ξενη λεξη,δεν εχει ρημα... Παπαροπαλληκαροπιθηκοτσαμπουκοιδιωτευεις οπως λεει κι ο Μuller.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Μ' αρέσει πάντως που έχετε κάποιοι την άποψη ότι ο άλλος δε θέλει να πάει στρατό για να μη φύγει από την καλοπέραση του, λες και όλη η Ελλάδα αποτελείται από ρέμπελους. Oι 200.000 αιτήσεις το μήνα για μια θέση στο δημόσιο (δηλαδή το πιο ποταπό και εξευτελιστικό επάγγελμα ακόμη και στην Ουγκάντα) ενισχύουν αυτή την άποψη. Άσε, τα γεγονότα και οι εικόνες μιλάνε από μόνα τους. Μιλάμε για ρέμπελους, αγράμματους χαραμοφάηδες που νομίζουν ότι έχουν κάποιο... είδος φωτεινής γνώσης δοσμένης ως χάρισμα από το απώτερο διάστημα. Παράλληλα αυξάνουν και το όριο ενηλικίωσης αφού οι περισσότεροι φεύγουν από τη φούστα της μαμάς μετά τα 35. Υ.Γ Υστερόγραφο που απευθύνεται σε 3-4 γενιές: Οι μαμάδες πεθαίνουν κάποτε, είναι νόμος της φύσεως. Το μέλλον σας προδιαγράφεται ζοφερό.
Neurotic_Fest Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 το φασιζω εχει καμμια σχεση με το "κανω φαση με την τουλα"?ας φαρ ας αι κνοου ο φασισμος ειναι ξενη λεξη,δεν εχει ρημα... Παπαροπαλληκαροπιθηκοτσαμπουκοιδιωτευεις οπως λεει κι ο Μuller. Τότε και συ πουλάς ηρωίνη σε κουτάβια ρε ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.