Προς το περιεχόμενο

Aπαλαγη απο Θρησκευτικά και γκρινια

Sadman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σοβαρευτείτε λιγάκι εδώ μέσα.

Αν το παιδί δεν παρακολουθήσει το μάθημα, τι θα πουν οι γείτονες?

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως αρκετοί γονείς που μπορεί να αρνηθούν αυτή τη "χάρη" στο παιδί τους δεν το κάνουν επειδή είναι τόσο θρησκευόμενοι αλλά επειδή απλά γνωρίζουν ότι το παιδί τους προτιμά να κάθεται/κοιμάται/ξύνεται απ το να διαβάσει. Την ίδια αντίδραση φαντάζομαι θα είχαν προς οποιοδήποτε μάθημα παρείχε αυτή τη δυνατότητα - τουλάχιστον οι περισσότεροί τους.

Αν είχα την ευκαιρία απ την στιγμή που πήγα γυμνάσιο (άντε λύκειο) θα ζητούσα/χτυπιούμουν να παρακολουθώ μόνο τα μαθήματα που ήξερα πως θα μου χρησίμευαν στις πανελλήνιες (τα 3-4 των τότε δεσμών) κι αυτά με βαριά καρδιά μιας και στις τελευταίες τάξεις το σχολείο απλά συμπλήρωνε το φροντιστήριο.

Αυτά τα λέω γιατί νομίζω πως το θέμα έχει επικεντρωθεί στο "οι γονείς μου θέλουν να κάνω θρησκευτικά" κι όχι στο "δε θέλω να παρακολουθώ ένα (άχρηστο για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία) μάθημα".

• Super Moderators
Δημοσ.

1η τακτική, καθημερινό πρήξιμο όλη μέρα...

2η τακτική εκβιασμός με άλλα μαθήματα...

3η τακτική υπόσχεση για περισσότερο διάβασμα και καλύτερους βαθμούς...

Δημοσ.

Γιατι να μην βαλει σαντυγι; Ο Αφρος ξυρισματος εχει απαισια γευση...

Παντως σε αυτο που λεει ο antonl εχει δικιο οι γονεις διαισθανονται απειρο ξυσιμο...

Δημοσ.

Αν είχα την ευκαιρία απ την στιγμή που πήγα γυμνάσιο (άντε λύκειο) θα ζητούσα/χτυπιούμουν να παρακολουθώ μόνο τα μαθήματα που ήξερα πως θα μου χρησίμευαν στις πανελλήνιες (τα 3-4 των τότε δεσμών) κι αυτά με βαριά καρδιά μιας και στις τελευταίες τάξεις το σχολείο απλά συμπλήρωνε το φροντιστήριο.

Αυτά τα λέω γιατί νομίζω πως το θέμα έχει επικεντρωθεί στο "οι γονείς μου θέλουν να κάνω θρησκευτικά" κι όχι στο "δε θέλω να παρακολουθώ ένα (άχρηστο για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία) μάθημα".

Αυτό που λες είναι πολύ καίριο και δείχνει σε μεγάλο βαθμό γιατί πάει στο διάολο η χώρα, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης. Το σχολείο δεν έχει σκοπό να βγάλει εξειδικευμένα ρομποτάκια που θα ξέρουν να σφίγγουν καλά το μπουλόνι, σκοπός του είναι να βγάλει ανθρώπους που σκέφτονται. Και μην ακούω για κακούς καθηγητές, χάλια αίθουσες, απαίσιο πρόγραμμα και όλα τα τετριμμένα. Η γνώση είναι εκεί, μέσα στα βιβλία και σε περιμένει να την βρεις. Το μπουλόνι θα μάθεις έτσι και αλλιώς να το στρίβεις καλά παρακάτω στη ζωή σου, στο σχολείο κάτσε και μορφώσου γενικότερα, πάρε ό,τι σου δίνει, επεξεργάσου το και κράτα αυτό που σου αρέσει.

Δεν είμαι ακριβώς θρησκευόμενος ούτε άθεος, αλλά τα βιβλία θρησκευτικών του Λυκείου τα βρίσκω σχεδόν γελοία. Θα μπορούσαν κάλλιστα να τα αλλάξουν με κάποια βιβλία Θεολογίας. Αλλά φοβάμαι ότι ακόμη και από αυτό θα ζητούσαν απαλλαγή οι περισσότεροι.

Δημοσ.

Λοιπον εχουμε και λεμε(για να μην κανω τεραστια quotes).

1)Φροντηστιρια?Τι ειναι αυτο?Α!Λεφτα για πεταμα(καταλαβατε την γνωμη μου :P)

2)Μεταλ ακουω ουτως ή αλλιως(ολα τα ειδη,και λενε πως φταει το ιντερνετ που ακουω τετοια σατανιστηκη μουσικη(αστα να πανε....))

3)Μαλι μακρι εχω.

4)Χμ...ωραια ιδεα lucifer,θα το δοκιμασω.

5)Δεν θυμαμε ποιος το ειπε,αλλα και εγω θα θελα να καναμε μονο τα βασικα μαθηματα που μας ειναι χρησιμα,και οχι μαθηματα του τυπου Θρσκευτηκα κλπ.

6)Οτι βαριεμαι που ζω,βαριεμαι....αλλα γιατι να γεμιζω τζαμπα απουσιες+σκοτουρες στο κεφαλι μου?

7)Απο απειλες δυστηχως δεν μασανε.....εχω δοκιμασει πολλα(μεχρι και καραμπινα προς τα μενα,κεφαλι δεν γινοταν.)

Αρχιζω να απελπιζομαι :(

Δημοσ.

Δεν μπορεις να κάνεις τίποτα. υπομονη να τελειώσεις το σχολείο.

Αν μπορείς, πάρε 18-20 σε όλα τα μαθήματα, και πέρνα τα "παπαδίστικα" με 10. πες τους να σε απαλλάξουν για να μη σου χαλάνε το μέσο όρο.

Εγώ προσωπικά, θα την υπέγραφα την απαλλαγή για τα παιδιά μου και με τα δυό χέρια, αλλα αν διαφωνήσει η γυναίκα μου, προτιμώ να γίνει το δικό της παρά να χαλάμε τις καρδιές μας.

• Super Moderators
Δημοσ.
Φαντάζομαι, Sadman, ότι και η ορθογραφία δεν είναι ένα από τα μαθήματα που θεωρείς χρήσιμα, έτσι;

touche... :P

Δημοσ.
Αυτό που λες είναι πολύ καίριο και δείχνει σε μεγάλο βαθμό γιατί πάει στο διάολο η χώρα, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης. Το σχολείο δεν έχει σκοπό να βγάλει εξειδικευμένα ρομποτάκια που θα ξέρουν να σφίγγουν καλά το μπουλόνι, σκοπός του είναι να βγάλει ανθρώπους που σκέφτονται. Και μην ακούω για κακούς καθηγητές, χάλια αίθουσες, απαίσιο πρόγραμμα και όλα τα τετριμμένα. Η γνώση είναι εκεί, μέσα στα βιβλία και σε περιμένει να την βρεις. Το μπουλόνι θα μάθεις έτσι και αλλιώς να το στρίβεις καλά παρακάτω στη ζωή σου, στο σχολείο κάτσε και μορφώσου γενικότερα, πάρε ό,τι σου δίνει, επεξεργάσου το και κράτα αυτό που σου αρέσει.

Δεν είμαι ακριβώς θρησκευόμενος ούτε άθεος, αλλά τα βιβλία θρησκευτικών του Λυκείου τα βρίσκω σχεδόν γελοία. Θα μπορούσαν κάλιστα να τα αλλάξουν με κάποια βιβλία Θεολογίας. Αλλά φοβάμαι ότι ακόμη και από αυτό θα ζητούσαν απαλλαγή οι περισσότεροι.

Ετσι ειναι Voodooman, ετσι πρεπει να γινουν τα παιδια μας.Ρομποτακια.Αβουλα και ασχετα.Να μαθαινουν μονο αυτα που πρεπει και τιποτα περισοτερο.Τι σημασια εχει η ιστορια,αφου θα γινω μαθηματικος.Τι σημασια εχουν τα θρησκευτικα αφου παω για προγραματιστης.Τι να την κανω την εκθεση μωρε,αφου θα δουλεψω στη επιχειρηση του πατερα μου.Δεν φταιν σε τιποτα τα παιδια, με αυτα που ζητανε.Δυστηχως, ετσι τα θελουν να ειναι.

Φιλε μου Sadman, δεν ειναι κακο να αφιερωσεις λιγο χρονο για τα θρησκευτικα.

Δεν στο παιζω θρησκος (παω σε γαμους και βαπτισια στη εκκλησια, και στο σχολειο εχω μεινει απο θρησκευτικα).Οσο λιγοτερα ξερεις, τοσο χειροτερο για σενα.Αυτο να το βαλεις βαθεια στο κεφαλι σου και να σε προβληματιζει συνεχεια.

Παντα φιλικα

Δημοσ.

Αυτό που είπε και ένας φίλος παραπάνω.Πάρε ότι μπορείς από το σχολείο από άποψη γνώσεων.

Πάντως κακώς είναι συνδεδεμένα τα Θρησκευτικά με τον Χριστιανισμό, Θρησκευτικά θα πει ότι αναφέρεται σε όλες τις θρησκείες, αν και στην Ά λυκέιου δεν θυμάμαι ποιο ήταν το αντικείμενο του μαθήματος...

Θυμάμαι και παιδιά στο σχολείο που θεώρουσαν την Ιστορία άχρηστο μάθημα επικαλλούμενοι ότι είναι απλά γεγονότα του παρελθόντος αλλά ή αλήθεια είναι ότι στην τελική επηρεάζει και <<ανοίγει>> τον τρόπο σκέψης σου.Και εμένα τα μαθηματικά δεν μου άρεσαν, ήθελα να γίνω Φιλόλογος ξέρωγω, γιατί τα έκανα;Δεν πάει έτσι...

Δημοσ.
Ετσι ειναι Voodooman, ετσι πρεπει να γινουν τα παιδια μας.Ρομποτακια.Αβουλα και ασχετα.Να μαθαινουν μονο αυτα που πρεπει και τιποτα περισοτερο.Τι σημασια εχει η ιστορια,αφου θα γινω μαθηματικος.Τι σημασια εχουν τα θρησκευτικα αφου παω για προγραματιστης.Τι να την κανω την εκθεση μωρε,αφου θα δουλεψω στη επιχειρηση του πατερα μου.Δεν φταιν σε τιποτα τα παιδια, με αυτα που ζητανε.Δυστηχως, ετσι τα θελουν να ειναι.

Φιλε μου, δεν ειναι κακο να αφιερωσεις λιγο χρονο για τα θρησκευτικα.

Δεν στο παιζω θρησκος (παω σε γαμους και βαπτισια στη εκκλησια, και στο σχολειο εχω μεινει απο θρησκευτικα).Οσο λιγοτερα ξερεις, τοσο χειροτερο για σενα.Αυτο να το βαλεις βαθεια στο κεφαλι σου και να σε προβληματιζει συνεχεια.

Παντα φιλικα

Έχει φοβερά μεγάλη διαφορά ο πλουραλισμός γνώσης, από το να καννιβαλίζει η μια γνώση την άλλη εις βάρος της καριέρας σου.

Αν εγώ θέλω να γίνω μαθηματικός, η ιστορία δε θα έπρεπε να μου ρίχνει το μέσο όρο για το μαθηματικό. Ας διδάσκεται χωρίς να εξετάζεται, από εκεί και πέρα το ηθικό καθήκον ή το νοιώθεις ή όχι, αν θέλει κανείς να μείνει ζώο, ας μείνει. Δε θα τον αναγκάσουμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...