Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά χρημάτων απο winbank σε paypal...

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έφτιαξα λογαριασμό paypal και θέλω τώρα να μεταφέρω χρήματα απο το winbank( εχω χρεωστική) στο paypal...ξερει κανένας πως γίνεται αυτό;;;το interface του winbank δε βοηθάει καθόλου...πολυ μπερδεway...

Δημοσ.

να μεταφερεις λεφτα?

γιατι?

αν θες να κανεις καποια αγορα και να πληρωσεις με παυπαλ τοτε δεν χρειαζεται να μεταφερεις λεφτα

θα επιλεξεις το παυπαλ ως τροπο πληρωμης και καθως πατας επομενο, επομενο κτλ για να ολοκληρωσεις την αγορα θα μεταφερθεις στη σελιδα του παυπαλ

εκει θα κανεις Login και θα πατησεις confirm payment και εισαι ετοιμος

το πλεονεκτημα του παυπαλ ειναι οτι δεν φαινεται πουθενα η καρτα σου στους αλλους και δεν χρησιμοποιειται για να εχεις φορτωμενα λεφτα

Δημοσ.

οκ, ειχα την εντυπωση οτι το paypal δουλευε αλλιώς, δηλαδή μεταφέρεις χρήματα στο paypal για να μη πληρωνεις απευθειας με την πιστωτική/χρεωστική καρτα...thnx..

Δημοσ.

Βασικά απο το PayPal θα "τραβήξεις" χρηματα απο το λογαριασμο σου στην Πειραιως.

Οπως επισης το PayPal λειτουργει λιγο περιεργα. Μπορεις πχ να εχεις 0 ευρω και

οταν πας να κανεις μια αγορα πχ 60 ευρω να τα ρουηξει η PayPal απο την χρεωστικη.

Ή μπορεί πχ να έχεις 30 ευρω ηδη απο καπου αλλου στη PayPal οποτε και θα τραβήξει

αλλα 30 απο τη χρεωστικη σου και τα ηδη 30 που είχε μέσα.

Πάντως αν θες να έχεις το κεφάλι σου ηρεμο μιας και που έχεις Winbank μπορεις

να χρησιμοποιήσεις την επιλογη της Virtual WebBuy MasterCard που έχουν, να βγάλεις μια

εκεινη ακριβώς τη στιγμη και να την φορτώσεις με όσα χρήματα θες. Και απο εκείνη

είτε να κάνεις απευθείας αγορές είτε να γεμιζεις το PayPal με ασφάλεια.

Δημοσ.

βασικα για να συνδεσεις το winbank-account σου με το paypal μετα το πρωτο βημα της καταχωρησης θα χρειαστεις κ εναν 4ψηφιο αριθμο το οποιο θα πας στην τραπεζα για να το μαθεις κ μονο με την ταυτοτητα σου (κατα καποιο τροπο γινεται κ confirmation ετσι) με το phone-banking καναλι δεν ειμαι σιγουρος αν ισχυει ωστε να το μαθεις απο εκει (προκειται για εναν κωδικο που θα σου ζητηθει αργοτερα απο το paypal τον οποιο δημιουργει το Equation AS400, εσωτερικο συστημα διαχειρισης λογαριασμων της τραπεζας, ωστε να ολοκληρωθει η διαδικασια)

Προσωπικα εχω κανει το εξης, μεσα απο το interface του winbank εκτος απο τους 2 υπαρχοντες προσωπικους μου λογαριασμους, εχω δημιουργησει αλλους δυο (εναν eur και εναν usd) κ οποτε θελω να προχωρησω σε αγορα μεταφερω εκει το ακριβες αντιτιμο και προχωραω στην αγορα μεσω money-order(συνηθως οτι πληρωνεται με paypal εχει κ money order/transfer) Απο τμημα banking technology και e-apps τις τραπεζας μου ειπαν οτι ειναι πολυ ασφαλης μεθοδος/τροπος επειδη ειναι κ διπλα θωρακισμενη. Εκτος δλδ απο το user-id και pass που σου ζηταει το συστημα απαιτει κ το extra pin generator το οποιο ειναι αδυνατο να παρακμφθει αφου σε καθε συναλλαγη ειναι διαφορετικο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

οκ, ευχαριστώ πολύ παιδια...

@TechnoState

μάλλον αυτό θα κάνω κ γω..

Δημοσ.

Οταν κάνει το verification με τη χρεωστική Visa της Πειραιώς και ηδη έχει λογαριασμο

winbank δεν ειναι αναγκη να πάει σε καμια τράπεζα...

Μπαινεις στο winbank, πας στο Κινήσεις λογαριασμών, βλέπεις την "τεραστια" χρεωση

του ενός ή 1.5 ευρώ του PayPal, πας στο κουμπί λεπτομέρειες και βλέπεις τον 4ψηφιο

κωδικό. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με την καρτα απο ενα ΑΤΜ της τράπεζας

στο αντιστοιχο μενου του ΑΤΜ "Κινήσεις Λογαριασμών"

Ο 4ψήφιος κωδικός μπαίνει σαν κωδικός πληρωμής. Κατι αντίστοιχο σαν

την δικαιολογία / comment που μπορούμε να βάλουμε οταν κανουμε μια

μεταφορά σε άλλο λογαριασμο.

Δημοσ.
οκ, ευχαριστώ πολύ παιδια...

@TechnoState

μάλλον αυτό θα κάνω κ γω..

ρώτησε όμως μήπως το money order έχει τραπεζικά έξοδα.....και μήπως τελικά συμφέρει η προπληρωμένη (και αυτή κρατάει προμήθεια κάθε φορά που τη γεμίζεις).

εγώ έχω δηλώσει στο paypal μια κανονική mastercard (χωρίς πάγιο) που της έχω χαμηλώσει το όριο στα 500Ε και τη χρησιμοποιώ αποκλειστικά και μόνο για αγορές στο νετ. Έχω ενεργοποιήσει και τη δωρεάν ειδοποίηση με μαιλ για οποιαδήποτε συναλλαγη της master και ενημερώνομαι άμεσα.

Δημοσ.

τα alert της Peiraeuw Bank ειναι καλη καινοτομια για ενημερωση-ειδοποιηση στις αλλαγες του υπολοιπου του καθε λογαριασμου που εχεις δηλωση στην υπηρεσια alert (ειτε με mail ειτε με sms ειτε με phone-banking) ασχετα αν εχεις winbank η οχι.

Σχετικα με το money order, ναι υπαρχει χρεωση αναλογα με το ποσο που διακινεις, το νομισμα και τελος το γεωγραφικο μερος. Ενδεικτικα, εντος Ευρωπης και σε euro παντα, ειναι χαμηλη η προμηθεια οπως επισης χαμηλη ειναι κ εκτος Ευρωπης αλλα σε καταστημα η θυγατρικη του Ομιλου Πειραιως.

Ενδεικτικα, 400eur transfer στην Marathon Bank of New York (παιδακι του ομιλου πειραιως) με κοστος 5eu(το νομισμα παρεμεινε κ εκει euro).

Τωρα σχετικα με πιστωτικες και net αγορες τα κρουσματα ειναι παρα πολλα κ δεν σταματουν ποτε γι'αυτο καλυτερα να μην συνδιαζονται αυτα τα δυο.

Οσον αφορα την πιστωτικη χωρις παγιο του φιλου pp6210, θα εννοεις χωρις συνδρομη για τον πρωτο χρονο μονο, σωστα? (μετα ειναι 60eu ανα ετος ή παραπανω?)

Αλλα κ παλι τετοια αγορα σε συμφερει, μονο εαν την επομενη μερα η μεσα σε ελαχιστες εργασιμες ,καταβαλεις ολο το ποσο της εκαστοστε κινησης διοτι το επιτοκιο (16,6-17% θα σε γελασω) σε γδερνει.

Δημοσ.

Μπερδευτικα....να ρωτησω και εγω για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα, ειχα λογαριασμο στην πειραιως και μια χρεωστικη καρτα elctron visa. πηγα στην τραπεζα και μου ειπαν πως η καρτα που εχω μπορω μεν να τη χρησιμοποιησω αλλα μπορουν να με κανουν και λογαριασμο winbank για να βγαλω και την προπληρωμενη weBuy. ποια ειναι καλυτερα να χρησιμοποισηω? δηλαδη καβω ενα λογαριασμο στο paypal πια καρτα μνα βαλω? την προπληρωμενη??

ευχαριστω!

-----Προστέθηκε 3/10/2008 στις 02 : 34 : 12-----

κανεις ρε παιδια?? σημερα ενεργοποιησα winbank και ειμαι στο να ανοιξω η οχι την προπληρομενη της πειραιως? thn virtual weBuy

Δημοσ.

φιλε clockwork φυσικα κ μπορεις να χρησιμοποιεις για τις αγορες σου την VisaElectron κοινως WinCard της Πειραιως, οπου βλεπεις το σηματακι VisaElectron ειναι αποδεκτη/valid.

Με την WeBuy καρτα ομως που δημιουργεις μεσα στο WinBank, σιγουρα θα ειναι καλυτερα απο αποψη ασφαλειας γιατι στην ουσια μιλαμε για μια εικονικη πιστωτικη και μαλιστα mastercard, την οποια φορτιζεις εσυ απο την αρχη κ μονο με το ποσο που θες να χρησιμοποιησεις καθε φορα, για καθε αγορα ή συναλλαγη.

Επειδη κ αυτη ειναι υπηρεσια/διευκολυνση της τραπεζας. δεν γνωριζω τι χρεωσεις υπαρχουν κ τι ποσα σου τραβαει τελικα απο τον λογαριασμο συνολικα, κατα την καθε φορτιση της.

Παντως σιγουρα ειναι πιο ασφαλης γιατι δεν υπαρχει αμεση συνδεση με εναν λογαριασμο (παρα μονο η φορτιση της), απο την WinCard η οποια τραβαει ή ριχνει χρηματα κατ'ευθειαν απο/σε αυτον.

Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση , με τη virtual προπληρωμενη θα μπ9ορω να δεχομαι πληρωμες ομως? και να την αδειαζω στο λογαριασμο μου με τον οποιο την γεμιζω ?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά χρειάζομαι βοήθειααααααα!!!!!

Έχω virtual κάρτα weBuy της Πειραιώς και την έχω συνδέσει πριν από καιρό με το λογαριασμό μου στο paypal. Μου κράτησαν το 1.5 Ευρώ για την επιτυχή σύνδεση της κάρτας και από τότε δεν αγόρασα τίποτα.

Ώσπου σήμερα βρήκα κάτι στο ebay που με ενδιέφερε και φορτίζω την κάρτα μέσω webBanking με τα λεφτά που χρειάζονται και κάτι παραπάνω αλλά μόλις επιστρέφω στο ebay για να κάνω την παραγγελία το paypal μου λέει ότι "Your credit card, ending in XXXX, cannot be processed...".:rolleyes:

Και τελικά δεν μπόρερα να ολοκληρώσω την παραγγελία. Δεν με νοιάζει τόσο πολύ και να μην γίνει η παραγγελία αλλά μόλις ξαναμπήκα στην υπηρεσία webBanking το ποσό που προσπαθούσα να πληρώσω είχε δεσμευτεί.:shock:

Τώρα τί έγινε??? :fear: Η παραγγελία δε νομίζω να έχει γίνει, αφού δεν το βλέπω πουθενά στο ebay όταν ξαναμπώ αλλά τα λεφτά είναι δεσμευμένα από την weBuy. (δεν μπορώ να την εκφορτίσω δηλαδή - εκτός από τα έξτρα λεφτά που έβαλα)

:fear::fear::fear:

Ξαναμπήκα στο paypal πολλές φορές για να το ψάξω αλλά τίποτα. Είδα και κάτι που έλεγε ότι ο λογαριασμός μου έχει limit (5 - Ευρω μάλλον) και για να το βγάλω τον έκανα premium account και προσπάθησα να ξανακάνω την παραγγελία αλλά πάλι τίποτα (λογικό αφού τώρα τα λεφτά που έχω στην κάρτα δεν φτάνουν...)

Είμαι newbie :cry::cry::cry: στις αγορές μέσω ebay... Βοήθειαααααααα

Δημοσ.

Που θα βρει τον κωδικό, όποιος έχει WinBank

> Χαρτοφυλάκιο > Διαχείριση Λογαριασμών > Κινήσεις Λογαριασμών

Εκεί που θα βρείτε -1,50 EUR, θα τσεκάρετε την ημερομηνία συναλλαγής και θα πατήσετε κάτω που λέει: Λεπτομέρειες. Εκεί, στα Σχόλια, είναι ακριβώς μπροστά σας ο 4τραψίφιος αριθμός. Αντιγραφή και επικόλληση στο πλαίσιο που σας δίνει το PayPal και καλή συνέχεια.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ πάλι έχω άλλο πρόβλημα.Στις κινήσεις λογαριασμών δεν μου βγάζει τίποτα ενώ ήδη περιμένω τρεις μέρες.Ταυτόχρονα στην ανάλυση υπολοίπου,μου βγάζει ποσό σε δέσμευση 2,50 ευρώ...Ξέρετε γιατί συμβαίνουν αυτά?

EDIT: Άκυρο παιδιά...Είναι ακριβώς όπως τα λέει ο MasterMj από πάνω,απλά σε μένα άργησε αρκετά να γίνει η χρέωση!

Όσο τώρα για το άλλο θέμα,ξέρετε τι είναι το ποσό σε δέσμευση και ποιος ο λόγος ύπαρξής του?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...