Προς το περιεχόμενο

lacie 500GB kaput - συμβουλη για νέο σκληρο?

CptBill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σημερα διαπιστωσα πως ο 500αρης lacie εξωτερικος σκληρος που εχω μάλλον χτύπησε (ηχος σαν μπαλάκι του ping pong). Το παράδοξο ειναι πως το τροφοδοτικό του σκληρου κάνει ενα περίεργο ήχο λες και ρέει νερό μεσα. Σημερα το βράδυ θα δοκιμασω με εναλλακτικο τροφοδοτικο μηπως και.

Ειχε αγοραστει το Μάρτιο του 2007 οποτε λογικα είναι εντός εγγύσης (2 χρόνια υποθέτω;;). Τον είχα αγοράσει απο το media markt.

Ερωτήση 1: που απευθύνομαι για δώσω το σκληρο? στο media markt? Στην αντιπροσωπεια? Ποια ειναι η αντιπροσωπεία?

Ερωτηση 2: επειδη δεν ειχα κρατησει κανενα backup (πως σκατα μπορεις να κανεις backup σε ενα σκληρο που ειναι ηδη κατα 400GB γεμάτος?), restore yok να υποθεσω? κανένας τρόπος?

Ερωτηση 3: Εχετε να προτείνετε εξωτερικο σκληρο δισκο που να ειναι γυρω στο 1TB και να δουλευει σε mirror mode (raid 1)? Μηπως τελικα θα μου βγει πιο φθηνα να παρω ενα δευτερο φθηνο 500αρη και να κανω backup τον επισκευασμενο lacie (με το καλό)

Δημοσ.
...να κανω backup τον επισκευασμενο lacie

"επισκευασμενο lacie", με χρήση της εγγύησης δεν πιστευω να εχεις την τύχη να δεις :confused:

εκτός αν εχει χαλασει μονο το τροφοδοτικό, ή αν τον επισκευάσεις μόνος σου το δισκο :lol:

Αν ειναι ακομα στην εγγύηση, θα σου δώσουν εναν καινούριο, ή πιστωτικό. δεν θα τον επισκευάσουν.

για να προσπαθησεις να σώσεις τα αρχεία, προσπαθησε

1. σαν εξωτερικό, με ενα αλλο τροφοδοτικό

2. σαν εσωτερικό, αν γίνεται να τον βγαλεις απο το κουτι χωρις να κάνεις ζημιά.

(αν μετά δεν μπορεις να το ξανασυναρμολογήσεις, μάλλον θα χάσεις την εγγύηση)

-------------------------------------------------------------

Εξωτερικό τόσο μεγάλο ( >250 g) δεν προτίνω κανέναν. Για μόνιμη αποθήκευση, προτιμώ εσωτερικούς. Πιό φτηνοί, πιο γρήγοροι, πιό απλοί στη σύνδεση (χωρις την τροφοδοσία και το usb στη μέση). Απλότητα = ασφάλεια.

εξωτερικό έχω έναν μικρό μόνο για μεταφορές.

Δημοσ.

-------------------------------------------------------------

Εξωτερικό τόσο μεγάλο ( >250 g) δεν προτίνω κανέναν. Για μόνιμη αποθήκευση, προτιμώ εσωτερικούς. Πιό φτηνοί, πιο γρήγοροι, πιό απλοί στη σύνδεση (χωρις την τροφοδοσία και το usb στη μέση). Απλότητα = ασφάλεια.

εξωτερικό έχω έναν μικρό μόνο για μεταφορές.

Συμφωνω απολυτα μαζι σου απλα προκειται για χρηση σε laptop επομενως μονο εξωτερικο σκληρο ψάχνω.

Πιστωτικο 170 ευρω (τοσο τον είχα αγοράσει) απο το media markt? Χλωμο το βλεπω. Με αυτα τα λεφτα τωρα αγοραζω ανετα εναν 1TB.

Δημοσ.
random, για ποιο λογο δεν εμπιστευεσαι εξωτερικο ανω των 250? ρωταω γιατι τωρα ψαχνομαι κ σκεφτομουν να παρω αυτον.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69980759&product=996947

+1 για τον random

γενικά οι εξωτερικοί δίσκοι είναι πιο αργοί κ υπερθερμαίνονται από την πολύωρη χρήση.

αυτός που λες να πάρεις θα ανεβάζει μεγάλες θερμοκρασίες. έχω τον αντίστοιχο 320 κ το καλοκαίρι τον έχω κλειστό γιατί φτάνει κ τους 70κοντά.

Αν μπορείς να βάλεις εσωτερικό να τον προτιμήσεις.

Δημοσ.

οκ, για την περίπτωση του CptBill που το μοναδικό του pc ειναι λαπτοπ, δεν εχει περιθωρια επιλογής να παρει εσωτερικό.

..τα 250 γιγα τα ειπα έτσι σαν ποσότητα δεδομένων. ενα παράδειγμα. Οτι αν τα χάσεις θα πονέσεις.

εσυ μπορει να θεωρείς "πολλά" τα >50 Gb, άλλος τα >500 Gb.

εγω θεωρώ, "πολλά" τα δεδομένα οταν ειναι πλέον δύσκολο να τα έχεις εις διπλούν, ωστε να εισαι εξασφαλισμένος απο καταστροφή ενός δίσκου.

ειτε γιατι βαριέσαι να κάνεις τακτικά synchronize μεταξυ 2 δισκων, γιατι κραταει πολλή ώρα,

ειτε επειδή ειναι δαπανηρό να έχεις διπλό δίσκο τέτοιου μεγέθους.

Το οτι δεν εμπιστευομαι δεν εχει σχέση με τη μάρκα, ή το μέγεθος του εξωτερικού δισκου.

απλά, αν θεωρήσουμε οτι ενας ΕΣΩΤερικός εχει Χ % πιθανοτητες να χαλάσει σε 3 χρόνια χρήσης, (πχ απο πλακέτα, απο μηχανισμό περιστροφής, απο μαγνητικη επιφάνεια, κλπ),

θεωρώ οτι ενας ΕΞΩΤερικος (του ιδιου εργοστασίου, το ίδιο μοντελο), εχει αυτες τις Χ, σύν οτι άλλο σχετιζεται με τη θήκη του (θερμοκρασίες, τροφοδοσίες, πολυ συχνά αναψε-σβήσε, διάφορα τρελά που κάνουν οι usb θυρες, μερικές φορές όχι ευθυνη της θήκης αλλα της μητρικής, κλπ).

δηλ, αν μου χαλάσει ενας 100άρης εξωτερικός, που έχω για να μεταφέρω μερικά downloads στο γραφείο-σπιτι-σπίτια φίλων , δεν τρέχει τίποτα. τα αρχεία τα έχω πρωτότυπα, στο σπίτι.

ενώ αν μου χαλάσει ενας 500άρης με τα downloads 1-3 ετών, είναι ζημιά. και να έχω τα 500γιγα ταυτοχρονα σε 2 δίσκους, δε λέει. προς το παρόν ειναι ακριβό.

Δημοσ.
Σημερα διαπιστωσα πως ο 500αρης lacie εξωτερικος σκληρος που εχω μάλλον χτύπησε (ηχος σαν μπαλάκι του ping pong). Το παράδοξο ειναι πως το τροφοδοτικό του σκληρου κάνει ενα περίεργο ήχο λες και ρέει νερό μεσα. Σημερα το βράδυ θα δοκιμασω με εναλλακτικο τροφοδοτικο μηπως και.

Ειχε αγοραστει το Μάρτιο του 2007 οποτε λογικα είναι εντός εγγύσης (2 χρόνια υποθέτω;;). Τον είχα αγοράσει απο το media markt.

Ερωτήση 1: που απευθύνομαι για δώσω το σκληρο? στο media markt? Στην αντιπροσωπεια? Ποια ειναι η αντιπροσωπεία?

Ερωτηση 2: επειδη δεν ειχα κρατησει κανενα backup (πως σκατα μπορεις να κανεις backup σε ενα σκληρο που ειναι ηδη κατα 400GB γεμάτος?), restore yok να υποθεσω? κανένας τρόπος?

Ερωτηση 3: Εχετε να προτείνετε εξωτερικο σκληρο δισκο που να ειναι γυρω στο 1TB και να δουλευει σε mirror mode (raid 1)? Μηπως τελικα θα μου βγει πιο φθηνα να παρω ενα δευτερο φθηνο 500αρη και να κανω backup τον επισκευασμενο lacie (με το καλό)

Μπορείς να πάρεις εσωτερικό δίσκο και με θήκη ή αντάπτορα να τον μετατρέψεις σε εξωτερικό.

Τί θα κερδίσεις;

1. Οι εσωτερικοί είναι ποιό φθηνοί.

2. Οι εσωτερικοί έχουν μεγαλύτερη (χρονικά) εγγύηση.

3. Χρησιμοποιείς την ίδια θήκη ή αντάπτορα για να συδέσεις (ένα την φορά) διαφορετικούς εσωτερικούς δίσκους. (πχ ένα για μουσική ένα για ελληνικές ταινίες κτλ)

• Moderators
Δημοσ.

Ναι αλλα μετα θα αποκτησεις και τα + που ειπε ο μοντεράτορας πανω (θερμοκρασιες, πολυ συχνα αναψε σβησε, βλακειες της USB κτλ), τα οποια αποβαινουν αρνητικα στη διαρκεια ζωης του σκληρου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...