G0LdeN Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Καλησπερα. Προσφατα πηρα το εξης PC απο το e-shop ASUS P5Q PRO INTEL CORE 2 DUO E8500 3.16 GHZ Ram CORSAIR TWINX DDR2 6400 CL5 2G THERMALTAKE W0103 TOUGHPOWER 600W SAPPHIRE RADEON TOXIC HD4850 512MB Win Vista Ultimate 32x SP1 Το προβλημα ειναι πως οταν ξεκιναω βαρια παιχνιδια οπως το Crysis και το Crysis Warhead, αφου ξεκινησω να παιζω σε μετριες αναλυσεις, μετα απο το πολυ 5-10 λεπτα σβηνει τελειως το PC. Εκανα format και επανεγκατασταση το παιχνιδι αλλα μου συνεχιζει να μου κανει το ιδιο πραγμα. Τι να κανω? Μπορει να φταει το hardware και να μην σηκωνει το παχνιδι ή εχει προβλημα το PC? Εχει τυχει σε καποιον παρομοιο προβλημα? Ευχαριστω.
antonl Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Έλεγξε τις θερμοκρασίες της κάρτας γραφικών με το rivatuner και του επεξεργαστή με το real temp.
xZEUSx Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 επειδη ειχα και εγω το ιδιο προβλημα σε περιπτωση που δε φταινε τα temps σου δοκιμασε και χωσου στο bios και απο εκει πιγαινε στο ai overclocker και γυρνατο στο manual και κοιτα να σ βγαλει μια επιλογη που λεει pcie frequency πρεπει να ειναι στο 100 αν δεν ειναι βαλτην αν δε τη βρεισ εκει ψαξε και κοιτα αν θα διορθωθει το problem κατι παιζει παντως με τη 4850 και εμενα το ιδιο μ εκανε.Δεν ειναι hardware τo prob software ειναι
G0LdeN Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Το προγραμμα της Asus EPU-6 Egine που μου εχει εγκατασταθει δεν ρυθμιζει την θερμοκρασια; Με τα προγραμματακια που μου εγραψες απο πανω δεν μπορω να βγαλω ακρη
xZEUSx Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 εεεεεεε δεν ειναι προγραματακια κανεις restart στο pc σου και μολις σου βγαλει την οθονη της asus που λεει asus p5q pro και κατι τετοια πατασ το delete(η πατα συνεχως το delete μεχρι να σε βγαλει σε μια οθονη με μπλε background εκει εχει αυτες τις επιλογες το epu-6 ειναι gtp(για τα πανηγυρια) αν δεν εισαι σχετικος με αυτο το θεμα βρες καποιο φιλο σου που ισως να ξερει αλλιως πηγαινε το σε τεχνικο. υ.γ αν θες μπορω να σ πω ακριβως τι να κανεις μεσω pm
21century Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Η μητρική σου ειναι μια χαρά και θα σε καλύψει απόλυτα, για μένα θα πρέπει πρώτα από όλα να ελέγξεις το τροφοδοτικό σου, τις μνήμες με το memtest και τέλος τις θερμοκρασίες..
G0LdeN Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 rivatuner και real temp. Με αυτα δεν βγαζω ακρη. ΥΓ Το memtest το περασε αρα μνημη οκ. Τις ρυθμισεις στην mobo τις περασα αλλα κανει τα ιδια... Ειναι θεμα θερμοκρασιας; Πως μπορω να το φτιαξω; Τρελαθηκα οταν απο το e-shop μου ειπαν πως αν τους παω το PC το ταχυτερο που θα το παρω ειναι μετα απο μια εβδομαδα μετα! Ελεος. Οποιος μπορει ας βοηθησει. Tnx
antonl Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Με το Rivatuner άντε και ήθελε 2 clicks παραπάνω για να δεις τη θερμοκρασία αλλά με το Real Temp πώς μπόρεσες και δεν έβγαλες άκρη; Απλά το κατεβάζεις και το τρέχεις. Maximum Temperature είναι η μέγιστη θερμοκρασία, αυτή σε ενδιαφέρει. Στο rivatuner αν πατήσεις το παρακάτω εικονίδιο (κλεμμένο από εδώ) θα δεις το "Core Temperature" που ναι η θερμοκρασία της κάρτας γραφικών σου. Εναλλακτικά μπορείς να κατεβάσεις το GPU Caps και το orthos και να στρεσάρεις μόνος σου CPU και GPU για μερικά λεπτά να δεις μέχρι τι θερμοκρασία φτάνουν.
GPOWERR Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Αν εχεις πολυπμριζο με διακοπτη πεταξε το!το ιδιο μου εκανε και σε μενα και η αιτια ηταν ο διακοπτης του που μερικες φορες βραχυκυκλωνε και εσβηνε το pc.
G0LdeN Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Antonl ετρεξα τα προγραμματα που μου ειπες και οταν το PC εκανε επανεκκινηση οι θερμοκρασιες ηταν : Καρτα γραφικων : ~ 58-62 C Επεξεργαστης : ~ 41 - 43 ο ενας πυρηνας και ~ 44 - 46 ο δευτερος. Ειναι οι θερμοκρασιες που φταινε ή ειναι κατι αλλο; Τι αλλο μενει να κοιταξω; Το πολυμπριζο ειναι δυνατον να φταιει; Το ιδιο ειχα και στο παλιο PC και ποτε δεν μου ειχε βγαλει προβλημα...
antonl Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Οι θερμοκρασίες αυτές που αναφέρεις είναι εξαιρετικά χαμηλές για να προκαλέσουν restart. Επόμενοι ύποπτοι είναι η τροφοδοσία κι η μνήμες.
G0LdeN Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Την μνημη την τσεκαρα χτες με το memtest. Περασε το τεστ χωρις σφαλματα. Το θεμα της τροφοδοσιας πως μπορω να το τεσταρω; Ευχαριστω για την βοηθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.