Tuko Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Μιας που βλέπω συνέχεια άτομα να ρωτάνε για τροφοδοτικά, ορίστε ένα ωραίο αρθράκι που εξηγεί πολλά πραγματάκια http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3413&p=1
Voodooman Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Τζάμπα ο κόπος σου! Οι "γνώστες" θα συνεχίσουν να προτείνουν τροφοδοτικά 800W για μηχανήματα που χρειάζονται 250 "για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο" όπως λένε και ο κόσμος θα συνεχίσει να ψωνίζει PSU-τέρατα. Έτσι είναι η μόδα πια.
Tuko Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δε βαριέσαι, δεν έγραψα εγώ το άρθρο, όποιος θέλει να μάθει ας ρίξει 1 ματιά. Αλλά ο Έλληνας τα θέλει όλα στο πιάτο, δεν έχεις άδικο...
Voodooman Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δε βαριέσαι, δεν έγραψα εγώ το άρθρο, όποιος θέλει να μάθει ας ρίξει 1 ματιά. Αλλά ο Έλληνας τα θέλει όλα στο πιάτο, δεν έχεις άδικο... Στο πιάτο, και πάντα αχόρταγος. Αυτό το κατοχικό σύνδρομο ούτε στην επόμενη γενιά το βλέπω να φεύγει! Αλλά όπως λες, αν κάποιος θέλει να ψαχτεί, το άρθρο είναι πάρα πολύ καλό, πιστεύω ότι λέει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Τζάμπα ο κόπος σου!Οι "γνώστες" θα συνεχίσουν να προτείνουν τροφοδοτικά 800W για μηχανήματα που χρειάζονται 250 "για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο" όπως λένε και ο κόσμος θα συνεχίσει να ψωνίζει PSU-τέρατα. Έτσι είναι η μόδα πια. κακίες οι περισσότεροι προτείνουμε 450-550w τροφοδοτικά εδώ και μερικούς μήνες...
Voodooman Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Έχεις δίκιο, αλλά μόνο για τον ευατό σου! Μόλις πριν από λίγο ξαναδιάβαζα τα threads με τις ερωτήσεις παιδιών για τα τροφοδοτικά και οι απαντήσεις που έπαιρναν ηταν ασ'τα να πάνε.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 είμαστε αρκετά άτομα που προτείνουμε Corsair 450w & 550w όχι μόνο εγώ
antonl Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 είμαστε αρκετά άτομα που προτείνουμε Corsair 450w & 550w όχι μόνο εγώ +1 Αμάν με το τσαρ λίμιτ
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Eγω Corsair 550 ή Toughpower 600 προτεινω
Vatos_locos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 εγώ πάλι και 550 και 450 και 750 και 1000άρια έχω προτείνει είναι ανάλογα στο τι ανάγκες έχει το pc και τι θέλει να κάνει χρήστης μπορεί με ένα 450 ένα mainstream pc να παίζει άψογα αλλά αν clockάρει του θανατά δεν φτάνουν πόσο μάλλον στα μεγάλα τροφοδοτικά έχουμε και πολλά Ampere που χρειάζονται και στα λίγα watt δεν υπάρχουν συνεπώς υπάρχει λόγος που οι "γνώστες" αν όντως γνώστες προτείνουν μεγάλα τροφοδοτικά over and out
antonl Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 εγώ πάλι και 550 και 450 και 750 και 1000άρια έχω προτείνει είναι ανάλογα στο τι ανάγκες έχει το pc και τι θέλει να κάνει χρήστης μπορεί με ένα 450 ένα mainstream pc να παίζει άψογα αλλά αν clockάρει του θανατά δεν φτάνουν πόσο μάλλον στα μεγάλα τροφοδοτικά έχουμε και πολλά Ampere που χρειάζονται και στα λίγα watt δεν υπάρχουν συνεπώς υπάρχει λόγος που οι "γνώστες" αν όντως γνώστες προτείνουν μεγάλα τροφοδοτικά over and out Εγώ πάλι βλέπω άλλους να clockάρουν 6550 1+GHz και 8800GT και την παλεύουν μια χαρά (φαντάζομαι) με 350άρι
Vatos_locos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 και εγώ όμως βλέπω 8400 που πάνε 4.5 στο χαλαρό και κάρτες τέρατα που τραβάνε Watt. το τροφοδοτικό είναι επένδυση για το μέλλον ειδικά αν αλλάζεις pc συχνά καλύτερα να πάρεις ένα καλό μια και καλή αλλά λέω ξανά είναι και τα Ampere στην μέση που τα ¨μικρά¨ psu δεν τα έχουν.... παράδειγμα ? εγώ έχω ένα power pc & coolin 750Watt αμφιβάλω αν το σύστημά μου θα φάει πάνω από 500 μαζί με το overclock που έχει, αλλά μπορώ άνετα να του πετάξω μία κάρτα ακόμα χωρίς να ανησυχώ για τα ρεύματα, 10 δίσκους χωρίς να κλαίω από τα reboot που θα έτρωγα κλπ κλπ βρες μου Psu κάτω από 500 Watt με μονή γραμμή και 60A... μετά έρχεται και ο παράγοντας της ποιότητας δεν χρειάζεται πολλές εξηγήσεις εδώ... και Btw εγώ με enermax 400 Watt PSU και σύνθεση Ε4300 @ 3.6 Evga 650i Ultra 2Gb Ram 1000 4-4-4-12 2x120 Gb raid 7900Gt μονταρισμένη δεν την πάλευε το pc αν ήταν και η Gt πάνω στο enermax οπότε αναγκαζόμουν να της δίνω ρεύμα απο άλλο psu αν θές έχω και photo απο το pc τότε συνεπώς στο psu ΔΕΝ είναι μόνο τα watt στο παιχνίδι
oneofthem Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 βρες μου Psu κάτω από 500 Watt με μονή γραμμή και 60A...μετά έρχεται και ο παράγοντας της ποιότητας δεν χρειάζεται πολλές εξηγήσεις εδώ... συμφωνώ, ένας παράγοντας για να πάρεις δυνατότερο psu είναι και η ποιότητα των δυνατότερων psu που είναι καλύτερη, μην το ξεχνάμε αυτό πχ να πας από 500άρι σε δυνατότερο psu είναι δικαιολογημένο αν υπάρχει θέμα ποιότητας/χαραχτηριστικών, από την άλλη να πας από ένα καλό 600άρι σε ένα δυνατότερο 750άρι, 850άρι, 1000άρι, 1200άρι αν δε το χρειάζεσαι σε ρεύμα, δεν είναι δικαιολογημένο - είχα διαβάσει (πρόσφατα) ένα test με ένα καλό 550άρι τροφοδοτικό που σήκωσε ότι του έβαλες πάνω, μιλάμε για πολύ πράγμα αλλά ακόμη ψάχνω να ξαναβρώ το άρθρο, είναι ενδεικτικό πιστεύω των αναγκών των κομματιών και της σημασίας της ποιότητας των τροφοδοτικών εκτός αυτού όποιος το σκέφτεται για πολλά watt μπορεί να κοιτάξει τι σηκώνει ένα 850 galaxy που δεν έχει και την καλύτερη απόδοση, νομίζω μια ματιά μπορεί να διευκρινίζει πολλά πράγματα http://www.enermaxusa.com/catalog/images/ps_dxd_4_big.jpg
madsc Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Μια χαρά τα λέει το άρθρο και περνάει σχεδόν τα ίδια μυνήματα που γράφονται στην κοινότητα εδώ και χρόνια. - Αγόρασε λίγο μεγαλύτερο τροφοτικό από τις ανάγκες σου. - Με αρκετά μεγαλύτερο τροφοδοτικό κερδίζεις αρκετά σε θόρυβο/θερμοκρασία ( χάνεις σε χρήμματα όμως ). - Πόνταρε στα ποιοτικά τροφοδοτικά. Ελάχιστα κομμάτια του τομέα της τροφοδοσίας δεν αναφέρονται. - Στα low-end τροφοδοτικά κατά κανόνα το rated wattage είναι επίσημο μεν, πλασματικό δε. - Σημάδια κόπωσης/γήρανσης υπάρχουν όταν ένα psu δουλεύει πολύ καιρό ή οριακά ή και τα 2. Δεν πρότεινε κανείς εδώ μέσα ποτέ να πάρει κάποιος 1200W psu για να τροφοδοτεί Ε5200 cpu με 4670 vga με single hd/dvdrw. Αυτό που αναφέρουμε συνέχεια και πρέπει να μείνει είναι ότι αν τα specs του pc σας ζητάνε 400-450W peak πάρτε ένα 500-550W ποιοτικό ώστε το πραγματικό wattage να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στις απαιτήσεις του συστήματος σας. Έτσι θα είστε καλυμμένοι. /sc
liopyr Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Τζάμπα ο κόπος σου!Οι "γνώστες" θα συνεχίσουν να προτείνουν τροφοδοτικά 800W για μηχανήματα που χρειάζονται 250 "για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο" όπως λένε και ο κόσμος θα συνεχίσει να ψωνίζει PSU-τέρατα. Έτσι είναι η μόδα πια. Μαλλον αλλο forum διαβαζεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.