washcloud Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Παλιός server ( L440GX PIII @ 800) χωρίς (!@$!!%$@^!#) ΑGP και οι δυνατότητες της onboard CL5480 είναι far from AGP - είναι GTP...(δεν υπάρχει καν driver για ΧΡ, και ενώ ο σερβεράκος τα σηκώνει μια χαρά, δεν υπάρχει καν Direct3D acceleration, μιας και χρησιμοποιείται generic driver). Είπα μήπως η λύση ήταν PCI GPU, αλλά 2 που τυχαίνει να έχω είναι κάτι S3 poy OYTE γι' αυτές υπάρχει driver για ΧΡ, αλλά είναι μόλις των 2Μb RAM... Ερώτημα : Είχανε βγεί PCI GPU με περισσότερη των 2 ; Αν ναι, κανένα μοντέλο ξέρουμε;
antonl Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Απ' ό,τι θυμάμαι είχε βγει μια nVidia GeForce FX5200 σε pci. 256MB μάλιστα edit: skroutz έχει μόνο AGP αλλά το Googling μ επιβεβαίωσε.
Delirium Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 PCI vga εχουν βγει μεχρι, τουλαχιστον (!) 256MB Για ομαλη αναπαραγωγη ταινιων με pci, χρειαζεσαι, εκτος απο drivers, να ειναι μεγαλυτερη των 4MB Διαφορετικα κουραζει => ριχνεις πολυ refresh rate!
washcloud Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Κατ' αρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όσο για το τί "χρειάζομαι", είναι κατ' αρχάς PCI GPU>2Μb....ΕΣΤΩ. Aπό 'κει και πέρα, 4, 8, 16 Mb ,όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο. Και συγκεκριμένα νομίζω ότι τα 16Mb είναι το "κατώτερο όριο" για ΧΡ τουλάχιστον. Το έχω δει τουλάχιστον για AGP, και μιλάω για τη δυνατότητα να παίξει DVD απροβλημάτιστα. Γενικά ήθελα να ξέρω αν όντως συνέχισε η παραγωγή γραφικών καρτών για PCI μεγαλύτερης RAM των 2Mb, ή επειδή είχε προκύψει η AGP, σταμάτησε κάπου εκεί (και υπήρξαν μόνο "εξαιρέσεις" όπως το "παράδειγμά" σου, antonl). Και αυτό που εννοώ αν κανείς ΘΥΜΑΤΑΙ σχετικές κάρτες, αν τις έχει "ζήσει" δηλαδή, κι αν είναι δυνατόν να προτείνει κάποια μοντέλα στα 16Mb, κατά βάση. Λίγο googling που είχα κάνει παλιότερα δεν βοήθησε. Κι αν ακόμα υπάρχει καμμιά άλλη πρόταση για "λύση" του θέματος (πχ κανένα linux, που ίσως έχει καλύτερη διαχείριση των πόρων του συτήματος που περιέγραψα στο προηγούμενο ποστ - αν και δεν είναι η καλύτερη προοπτική, καλύτερα να έμενε στα ΧΡ), να την ακούσω. Γι' αυτό και έβαλα το θέμα στο Hardware Γενικά...
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Παρε μια FX5500 256mb pci απο το ebay.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Μεχρι πριν λιγο καιρο υπηρχαν PCI καρτες γραφικων στο Mgmanager.gr (Ati 9250SE 256MB), σε αρκετα καλες τιμες (γυρω στα 30-40? αν θυμαμαι καλα). Αλλα τωρα τσου
Vatos_locos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 για όλα υπάρχει λύση για εμάς τους διαστημανθρώπους http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=9365&cat=5&sub=299&pmanuf=0&sort=undefined&step=undefined
soulnick Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 νομιζω πως μπορει να βαλεις και μια παλια matrox..
washcloud Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 -----Προστέθηκε 24/9/2008 στις 11 : 01 : 48----- για όλα υπάρχει λύση για εμάς τους διαστημανθρώπους http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=9365&cat=5&sub=299&pmanuf=0&sort=undefined&step=undefined Vatos , thanks man (και all others), αλλά καλύτερο θα ήταν κάτι κοντά στα 16Mb τελικά να γίνεται δουλειά ίσα-ίσα (για να μην κοστίσει κι ο κούκος 40 αηδονίσια ευρώ...). Μάλλον θα ρίξω αγγελία στο Ζητούνται... νομιζω πως μπορει να βαλεις και μια παλια matrox.. ...αν έλεγες και πού μπορώ να την βρώ...
Vatos_locos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 you got pm ( ΟΧΙ δεν έχω καμία να του πουλήσω για τα κ@θίκι@ που το σκέφτηκαν αμέσως ) -----Προστέθηκε 24/9/2008 στις 11 : 10 : 03----- i remember Remali|R|
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.