vento_gr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Καλημέρα θα ήθελα την βοήθεια σας θα τα πάρω από την αρχή . Έχω δυο εσωτερικούς δίσκους στον c είχα τα xp και στον d το ίδιο επειδή τα χπ που είχα στον c δεν δούλευαν και τόσο καλά αποφάσισα να βάλω τα vista και τα έβαλα oλλα καλά δούλεψαν. Επιτα διαπίστωσα πώς δεν είχα την επιλογή στο ξεκίνημα των windows με ποιο λογισμικό θέλω να ξεκινήσω και είπα κάποιο λάθος έχω κάνει ,είχα χάσει τα xp. Αποφάσισα να μην πειράξω τα vista γιατί είχα ταλεποριθη να βρω drivers και να βάλω τα xp στο d που τα είχα χάσει και τα έβαλα όλα καλά όταν εγκαταστάθηκαν τα xp και κάνω επανεκκίνηση πάλι έχασα τα vista μπορεί κάποιος να με βοηθήσει… ευχαριστώ
kostandinos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 μηπως μπορεις με το F8 να διαλεξεις με ποιο δισκο θελεις να ξεκινησεις ? εχει η Μ/Β αυτη την επιλογη ?
Greatape Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Τα windows xp αν έχεις 2 σκληρούς π.χ c και d και κάνεις εγκατάσταση στον c τότε αποθηκεύοθν το boot στον άλλο σκληρό δηλαδή στον d απότε αν σβήσεις τον d πάει το boot. Από ότι φένεται το ίδιο κάνουν και τα vista. Αυτό τώρα φτιάχνετε εύκολα με το cd των windows αλλά δεν θυμάμαι πως. Αυτό που μπορώ να σου προτείνω είναι όταν κάνεις εγκατάσταση τα windows να βγάζεις των ένα σκληρό οπότε το boot θα πηγαίνει αναγκαστηκά στον άλλο.
kfyros Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Ένας είναι ο bootdisk σε κάθε σύστημα. Από αυτόν θα ξεκινάει πάντα το BIOS ανεξάρτητα του πόσους δίσκους βάζεις πάνω. Μόνο αν αλλαχτεί η σειρά των δίσκων και τα partitions τους μπορεί να αλλάξει αυτό. (Στους IDE δίσκους παίζανε ρόλο και τα master-slave Jumpers τα οποία δεν υπάρχουν στους SATA). Θα πρέπει να φροντίσεις να έχεις ένα boot partition μόνο στον ένα δίσκο. οι άλλοι δίσκοι ας έχουν primary και extended partitions αλλά να μην είναι bootable . Έτσι , αν έχεις δύο δίσκους Α και Β ο boot disk να είναι πάντα ο Α. Αν εγκαταστήσεις διαφορετικά λειτουργικά, ο Boot loader Θα είναι πάντα στο δίσκο Α και δεν θα φτιάχνει κάθε λειτουργικό Boot Loader στο δίσκο που είναι εγκατεστημένο. Ο Boot Loader των Vista είναι διαφορετικός από των XP. Στα XP απλά πρέπει να πετάξεις το boot.ini στον Boot Disk (στο primary boot partition). Στα Vista φτιάχνει άλλο αρχείο και είναι πιο εξελιγμένος ο boot manager και χρησιμοποιείς ένα utility , το bdcedit.exe για να τον ρυθμίσεις. Όταν έχεις Vista και XP χρησιμοποιείται ο boot manager των vista στον οποίο εμφανίζεται και η επιλογή για τα XP. Λογικά τώρα πρέπει να ξεκινήσεις από CD και να δεις πως μπορείς να ρυθμίσεις το boot loader να βλέπει και τα δύο λειτουργικά όταν ξεκινάει το PC.
vento_gr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Και πως θα ξεκινήσω με το cd μπορείτε να μου δώσετε μερικές οδηγίες σας ευχαριστώ...
vasi Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 μπες στα xp ή στα vista και κατέβασε το VistaBootPRO
kostandinos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Και πως θα ξεκινήσω με το cd μπορείτε να μου δώσετε μερικές οδηγίες σας ευχαριστώ... θα μπεις στο BIOS [πατωντας το πληκτρο delete πριν ξεκινησουν τα win] και στο tab Boot devece priority θα ορισεις first boot devece το cd-dvd
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.