ΠάρηςΓ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 SHOW VARIABLES where variable_name like "character%" Tρέξε αυτο και πες μας τι βλέπεις
wolfakisevag Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 τελικά έβαλα την εντολή DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci και στην mysql μου εμφάνισε στο select ελληνικά αλλά στην σελίδα δεν αναγνωρίζει τα στοιχεία που έχουν περάσει στη βάση να τονίσω οτί με greeklish λειτουργεί κανονικά η σελίδα!ευχαριστώ πολύ!μήπως πρέπει να κάνω καμια άλλη ρύθμηση?
ΠάρηςΓ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δε ξέρω σε τι τα περασες στη βάση είναι πολλά.Στο Mysql μπορεις να τα δεις; Ετρεξες την εντολή που σου είπα;Εχει μεγάλη σημασία στο πως τα στέλνει στο myadmin.Υπαρχουν παρα πολλα charset.Επισης πρέπει στη σελίδα στο web να δεις οτι το Encoding ειναι utf8.
wolfakisevag Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 εμφανίζει ελληνικά το θέμα είναι οτι η κωδικοποίηση είναι ansi και αν την αλλάξω σε utf_8 η σελίδα εμφανίζει κινέζικα όπου έχει ελλινικά για την σελίδα μιλάμε πάντα η sql είναι εντάξει.τι να κάνω; -----Προστέθηκε 29/9/2008 στις 06 : 43 : 24----- SHOW VARIABLES where variable_name like "character%" μου έδειξε ολα utf_8 εκτός 'character_set_server', 'latin1' 'character_set_filesystem', 'binary' 'character_sets_dir', 'C:\xampp\mysql\share\charsets\'.μήπως πρέπει να πειράξω κάτι;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Λογικό είναι αν εχεις γράψει τα ελληνικά σε windows 1253 η ISO να μη μπορει να τα δειξει με utf8 δεν ξέρω τι εχεις κανει ακριβως. Φαίνεται οτι ο σερβερ δουλεύει σε latin ετσι εξηγήται.Πρεπει να αλλάξεις απο τα settings στο ini του mysql το default character set.
wolfakisevag Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 πως θα το κάνω αυτό ακριβώς?που θα πάω? πάντος και στο phpmyadmin sto select εμφανίζει ελληνικά.
antonl Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Παίζει να χρειάζεται κανα query " set names 'utf8' " μετά τη σύνδεση με τη βάση;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Ισως αυτο λυσει το προβλημα του αλλα ειναι προσωρινό. Στο φάκελο του mysql υπαρχει το my.ini εκει και στο κλιεντ και στο σερβερ σεκτιον βαζεις default-character-set=utf8 και βαρας ενα restart στο σερβερ
wolfakisevag Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 πήγα στον φάκελο ποθ είπες αλλά δεν είδα κανένα αρχείο my.ini.τί να κάνω;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν γινεται να μην υπάρχει.Και παρομοιο υπάρχει;Συνηθως ειναι mysql/mysql server 5.1 αναλογα την εκδοση
wolfakisevag Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 δεν υπάρχει ίσως επειδή χρησιμοποιώ xampp server που είναι όλα σε ένα!
ΠάρηςΓ Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 If you install MySQL as part of XAMPP then the my.ini file is in c:\windows, not in the mysql directory Δοκιμασε και πες μας
wolfakisevag Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 λοιπόν μετά την 3η προσπάθεια επανεγκατάστασης του xampp βρήκα το my.ini πες μου ακριβώς τι ππέπει να κάνω και πως βήμα βήμα γιατί μάλλον το πρόβλημα είναι ότι η βάση αλλάζει την κωδικοποίηση.περιμένω απάντηση ευχαριστώ πολύ!προχώράω σιγά αλλά πού θα πάει θα το πετύχω!!!!περιμένω απάντηση και πάλι χιλια ευχαριστώ! συγκεκρημένα θέλω να μου πείς πού ακριβώς θα βάλω αυτό: default-character-set=utf8 στο my.ini .ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.