Προς το περιεχόμενο

php & mysql πρόβλημα με ελληνικούς χαρακτήρες

wolfakisevag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τελικά έβαλα την εντολή DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci και στην mysql μου εμφάνισε στο select ελληνικά αλλά στην σελίδα δεν αναγνωρίζει τα στοιχεία που έχουν περάσει στη βάση να τονίσω οτί με greeklish λειτουργεί κανονικά η σελίδα!ευχαριστώ πολύ!μήπως πρέπει να κάνω καμια άλλη ρύθμηση?

Δημοσ.

Δε ξέρω σε τι τα περασες στη βάση είναι πολλά.Στο Mysql μπορεις να τα δεις;

Ετρεξες την εντολή που σου είπα;Εχει μεγάλη σημασία στο πως τα στέλνει στο myadmin.Υπαρχουν παρα πολλα charset.Επισης πρέπει στη σελίδα στο web να δεις οτι το Encoding ειναι utf8.

Δημοσ.

εμφανίζει ελληνικά το θέμα είναι οτι η κωδικοποίηση είναι ansi και αν την αλλάξω σε utf_8 η σελίδα εμφανίζει κινέζικα όπου έχει ελλινικά για την σελίδα μιλάμε πάντα η sql είναι εντάξει.τι να κάνω;

-----Προστέθηκε 29/9/2008 στις 06 : 43 : 24-----

SHOW VARIABLES where variable_name like "character%"

μου έδειξε ολα utf_8 εκτός 'character_set_server', 'latin1'

'character_set_filesystem', 'binary'

'character_sets_dir', 'C:\xampp\mysql\share\charsets\'.μήπως πρέπει να πειράξω κάτι;

Δημοσ.

Λογικό είναι αν εχεις γράψει τα ελληνικά σε windows 1253 η ISO να μη μπορει να τα δειξει με utf8 δεν ξέρω τι εχεις κανει ακριβως.

Φαίνεται οτι ο σερβερ δουλεύει σε latin ετσι εξηγήται.Πρεπει να αλλάξεις απο τα settings στο ini του mysql το default character set.

Δημοσ.

Ισως αυτο λυσει το προβλημα του αλλα ειναι προσωρινό. Στο φάκελο του mysql υπαρχει το my.ini εκει και στο κλιεντ και στο σερβερ σεκτιον βαζεις

default-character-set=utf8

και βαρας ενα restart στο σερβερ

Δημοσ.

λοιπόν μετά την 3η προσπάθεια επανεγκατάστασης του xampp βρήκα το my.ini πες μου ακριβώς τι ππέπει να κάνω και πως βήμα βήμα γιατί μάλλον το πρόβλημα είναι ότι η βάση αλλάζει την κωδικοποίηση.περιμένω απάντηση ευχαριστώ πολύ!προχώράω σιγά αλλά πού θα πάει θα το πετύχω!!!!περιμένω απάντηση και πάλι χιλια ευχαριστώ!

συγκεκρημένα θέλω να μου πείς πού ακριβώς θα βάλω αυτό:

default-character-set=utf8

στο my.ini .ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...